Europa
Destinació
Trekking
Tipus de viatge
12 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Ruta de senderisme a través dels parcs naturals i massissos de muntanya més importants del país. Combinarem etapes de senderisme amb visites culturals per descobrir en profunditat tot el que ens ofereix Bulgària.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A SETEMBRE 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A SOFIA Hotel
2 MT. VITOSHA – ESGLÉSIA DE BOYANA – KOPRIVSTITSA E / D / S Hotel familiar
3 KOPRIVSTITSA – ORESHAK E / P / S Hotel familiar
4 MONESTIR DE TROYAN – CASCADA DE VIDIMA – VELIKO TARNOVO E / P / S Hotel
5 BOZHENTSI – TRIAVNA E / D / S Hotel
6 TRIAVNA – SHIPKA – KAZANLAK E / D / S Hotel
7 ECO SENDA DE KALOFER – PLOVDIV E / P / S Hotel
8 MONESTIR DE BACHKOVO – ELS PONTS MIRACULOSOS – TRIGRAD E / P / S Hotel familiar
9 GORGES DE TRIGRAD – COVA DE YAGODINA – BANSCO E / P / S Hotel
10 MT. PIRIN – MONESTIR DE RILA E / P / S Hotel familiar
11 ELS 7 LLACS DE RILA – SOFIA E / P / S Hotel
12 SOFIA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Arribada a Sofia
Arribada a Sofia, recepció a l’aeroport i trasllat al centre de la ciutat.

DIA 2.- Muntanya Vitosha – Església de Boyana – Koprivstitsa
Curt trasllat cap a les faldes de la muntanya Vitosha, “el pulmó de la capital”. Visita del monestir de Dragalevtsi i caminada de 2 hores en boscos caducifolis amb vistes panoràmiques cap a la ciutat. Arribada al poble de Boyana, on està situada una església amb frescos d’un important valor artístic i històric. Visita de l’església i menjar. Trasllat a Koprivstitsa (2.30 hores), una petita ciutat renaixentista. Les seves cases senyorials i l’església de l’Assumpció donen la sensació de tornar enrere en el temps.

DIA 3.- Koprivstita – Oreshak
Una caminada agradable de 5 hores ens demostra els secrets de la cadena muntanyosa Sredna Gora, el cim més alt és el Bogdan (1604 m). Aquesta muntanya és poc visitada pels turistes, oferint senders amagats, boscos frondosos i prats en els quals es pot admirar la bellesa de la carena principal dels Balcans al nord. Dinar tipus pícnic. Continuació cap a la regió de Troyan, creuant els Balcans pel pas de muntanya “Beklemeto” (trasllat de 2 hores aprox.).

DIA 4.- Monestir de Troyan – Cascada de Vidima – Velko Tarnovo
Al matí ens dirigim al Monestir de Troyan, el tercer més important del país. Després de la visita seguim a la ciutat de Apriltsi per donar una bonica caminada cap als penya-segats de la reserva natural Dzhendem, dins dels límits del Parc Nacional dels Balcans Centrals. Travessem els preciosos boscos al voltant del llit de la riera que dóna vida al riu Vídima, arribant al final a un mirador des del qual es veu la cascada homònima (80m). Dinar tipus pícnic. Retorn pel mateix camí per trobar el bus i trasllat fins a Veliko Tarnovo (1.30 hores), la capital del Segon Regnat búlgar. Recorregut per l’antic carrer artesanal (Samovodska charshia) i la fortalesa medieval de Veliko Tarnovo.

DIA 5.- ​​Bozhentsi – Triavna
Comencem el dia amb trasllat al poble-reserva arquitectònica de Bozhentsi, amb cases antigues que daten del període del Renaixement búlgar (segles XVIII-XIX). Donarem una volta pel poble i emprenem la nostra caminada fins a la ciutat de Triavna, centre principal de la talla de fusta i de la iconografia búlgara. Destaquen el conjunt arquitectònic de la plaça principal amb una de les primeres escoles búlgares, la torre del rellotge, l’església antiga, les cases d’estil autèntic, una d’elles amb remarcables sostres de sols en talla de fusta, etc. Dinar. Visita guiada i temps lliure a la ciutat.

DIA 6.- Triavna – Shipka – Kazanlak
Trasllat en direcció sud, creuant la cadena dels Balcans pel pas històric de Shipka, on va tenir lloc una de les batalles més decisives de la guerra Rus-Turca (1877-1878), la guerra de versió per a les búlgars. Ascendim 1000 esglaons per coronar el pic on els voluntaris búlgars van fer una gran gesta. Baixada a l’autobús un altre cop i trasllat al poble proper de Shipka, que guarda una església en estil rus impressionant. Dinar. A la tarda visitarem diversos dels túmuls tracis (UNESCO) ja que estem a la Vall dels reis tracis, conegut també sota el nom de “Vall de la rosa búlgara”. Els túmuls originals, únics per la seva forma de construcció i pels seus frescos, es consideren una de les riqueses més significatives de l’antiguitat a Bulgària. Allotjament en hotel familiar al poble de Enina, amagat a la falda de la muntanya.

DIA 7.- Eco senda de Kalofer – Plovdiv
Trasllat cap a Kalofer, ciutat renaixentista en les rodalies de la qual es troben un bonic monestir i un eco-sender. Caminada d’1 hora i mitja i dinar tipus pícnic. Continuació fins Plovdiv, la segona ciutat del país en tant que a importància cultural. Visita del casc antic de Plovdiv, punt de trobada de nombroses cultures; així ho confirmen el teatre romà, les muralles de la fortalesa de l’època medieval i l’arquitectura del període del renaixement (segles XVIII i XIX).

DIA 8.- Monestir de Bachkovo – Els ponts miraculosos – Trigrad
Al matí trasllat de Plovdiv cap al Monestir de Bachkovo (40 min), fundat l’1083 i situat a les muntanyes Rodopes. És el segon més important del país. En el seu interior guarda frescos impressionants de principis de segle XVII. Després de la visita ens dirigim al poble de Zábardo, des d’on iniciem una nova caminada. Caminem entre boscos preciosos fins arribar als Ponts Miraculosos: enormes formacions rocoses que donen un encant peculiar a la zona. Dinar tipus pícnic. Arribada al poble de Trigrad, al cor dels Rodopes.

DIA 9.- Gorges de Trigrad – Cova de Yagodina – Bansco
Curt trasllat al matí per visitar les gorges de Trigrad. Les parets pugen en alguns punts fins als 220 metres. Aquí es troba la “Gola del diable”, coneguda per les seves enormes dimensions. Des del penya-segat caminarem durant unes dues hores i mitja per ascendir fins al poble musulmà de Yagodina. La cova que es troba prop d’aquesta població és una de les més belles del país. Dinar tipus pícnic. A la tarda, trasllat llarg per carretera fins a la ciutat de Bansco, amb cases d’arquitectura típica, petits museus i una particular gastronomia local.

DIA 10.- Muntanya Pirin – Monestir de Rila
Avui tindrem la possibilitat d’apropar-nos als relleus alpins de Pirin. Trasllat al punt de partida de la nostra caminada, un refugi a 1950 metres que porta el nom del pic més alt de la muntanya: Vijren (2914 m). Pujem als circs dels llacs glaciars de Banderishki, dels quals neix el riu homònim i una de les valls més profunds d’aquesta muntanya. Prats alpins, paisatges rocosos, llacs cristal·lins i cel d’alta muntanya ens acompanyaran durant la nostra caminada pels senders petris, però còmodes per caminar. Dinar tipus pícnic.
Tornada al bus i sortida cap a la regió del Monestir de Rila (segle X), Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquest monestir és el centre de pelegrinatge més important de Bulgària i un dels monestirs ortodoxos més famosos dels Balcans. Visita del pati i de l’església principal que tenen frescos excepcionals. Allotjament en hotel familiar a les rodalies del monestir.

DIA 11.- Els 7 llacs de Rila – Sofia
Al matí trasllat per arribar a l’estació de telecadira Paníchishte. Des d’allà ens dirigim al refugi Rilski ezera i comencem la caminada en una de les regions més conegudes d’aquesta muntanya: el circ glacial dels 7 llacs de Rila. El sender ens permet obtenir un punt de vista diferent de cada un dels llacs. Arribarem a tocar la riba de 5 dels 7 llacs: Trilístnika, Bábreka, Bliznátsite, Ríbnoto, Dólnoto. Dinar tipus pícnic. Retorn al bus i trasllat fins Sofia.

DIA 12.- Sofia. Trasllat a l’aeroport
Visita del centre històric de la capital. Observarem els monuments de major importància: la Catedral Sant Alexandre Nevski (segle XX), que és l’església ortodoxa més gran de Bulgària, l’Església de Santa Sofia (segle VI), la rotonda de Sant Jordi (segle IV), la Mesquita Banya Bashi Djami (segle XVI), la Sinagoga (segle XX), etc. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 14 a 15 persones 970 €
En base a grup de 12 a 13 persones 1.010 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.070 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.140 €
En base a grup de 6 a 7 persones 1.260 €
En base a grup de 4 a 5 persones 1.550 €
En base a grup de 3 persones 1.630 €
En base a grup de 2 persones 2.130 €
Suplement Habitació Individual 160 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 15
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per carretera segons itinerari en vehicle adient al tamany del grup.
Allotjament en hotels 3*, hotels familiars i cases rurals, en base a habitacions dobles.
Alimentació en règim de pensió completa, excepte a Sofia.
Guia professional de muntanya de parla hispana.
Activitats i visites indicades a l’itinerari.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge. 
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades als llocs a visitar.
Telefèrics i telecadira.
Equip personal de trekking (recomanem botes còmodes de trekking, pantaló llarg polar, forro polar, capelina, segons preferències es poden utilitzar bastons).
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació