Europa
Destinació
12 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Els massissos de Rila i Pirin són les muntanyes més altes de la península Balcànica i en ells abunden els llacs i les valls glaciars.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A SOFIA Hotel
2 MT. VITOSHA – ESGLÉSIA DE BOYANA – KOPRIVSTITSA E / D / S Hotel familiar
3 KOPRIVSTITSA – ORESHAK E / P / S Hotel familiar
4 MONESTIR DE TROYAN – CASCADA DE WIDIMA – VELIKO TARNOVO E / P / S Hotel
5 BOZHENTSI – TRIAVNA E / D / S Hotel
6 TRIAVNA – SHIPKA – KAZANLAK E / D / S Hotel
7 ECO SENDA DE KALÓFER – PLOVDIV E / P / S Hotel
8 MONESTIR DE BACHKOVO – ELS PONTS MIRACULOSOS – TRIGRAD E / P / S Hotel familiar
9 GORGES DE TRIGRAD – COVA DE YAGODINA – BANSCO E / P / S Hotel
10 MT. PIRIN – MONESTIR DE RILA E / P / S Hotel familiar
11 ELS 7 LLACS DE RILA – SOFIA E / P / S Hotel
12 SOFIA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Arribada a Sofia
Sortida en vol amb destinació a Sofia. Arribada a Sofia, assistència a l’aeroport i trasllat al centre de la ciutat.

DIA 2.- Mt. Vitosha – Església de Boyana – Koprivshtitsa
Curt trasllat cap a les faldes de la muntanya Vitosha, “el pulmó de la capital”. Visita del monestir de Dragalevtsi i caminada de 2h en boscos caducifolis amb vistes panoràmiques cap a la ciutat. Arribada al poble de Boyana, on està situada l’església de frescs d’important valor artístic i històric (UNESCO). Visita de l’església i menjar. Trasllat a Koprívstitsa (2,30h aprox.), Una petita ciutat renaixentista. Les seves cases senyorials i l’església de l’Assumpció donen la sensació de tornar enrere en el temps. Sopar i allotjament en hotel familiar.

DIA 3.- Koprivstita – Oreshak
Una caminada agradable de 5 hores ens demostra els secrets de la cadena muntanyosa Sredna Gora de bec més alt Bogdan (1604m). Aquesta muntanya és poc visitada pels turistes, oferint senders amagats, boscos frondosos i prats dels que s’admira la bellesa de la carena principal dels Balcans al nord. Dinar a pícnic. Continuació cap a la regió de Troyan, creuant els Balcans pel pas de muntanya “Beklemeto” (trasllat de 2h aprox.). Allotjament en un Hotel familiar i sopar en taverna tradicional.

DIA 4.- Monestir de Troyan – Cascada de Vidima – Velko Tarnovo
Al matí ens dirigim primer al Monestir de Troyan, el tercer més important del país. Després de la visita seguim a la ciutat de Apriltsi per donar una bonica caminada cap als penya-segats de la reserva natural Dzhendem del nord, dins dels límits del Parc Nacional Balcans Centrals. Travessem els preciosos boscos al voltant del llit de la riera que dóna vida al riu Vídima, arribant al final a un mirador des del qual es veu la cascada homònima (80m). Dinar a pícnic. Tornem pel mateix camí per trobar el bus i ens vam traslladar durant 1.30 h fins Veliko Tarnovo: la capital del Segon Regnat búlgar. Recorregut per l’antic carrer artesanal (Samovodska charshia) i la fortalesa medieval de Veliko Tarnovo. Allotjament i sopar.

DIA 5.- ​​Bozhentsi – Triavna
Comencem el dia amb trasllat al poble-reserva arquitectònica de Bozhentsi amb cases antigues que daten del període del Renaixement búlgar (segles XVIII-XIX). Donarem una volta pel poble i emprenem la nostra caminada agradable fins a la ciutat de Triavna, centre principal de la talla de fusta i de la iconografia búlgara. Destaquen el conjunt arquitectònic de la plaça principal amb una de les primeres escoles búlgares, la torre de rellotge, l’església antiga, les cases d’estil autèntic, una d’elles amb remarcables sostres de sols en talla de fusta. Dinar. Visita guiada i temps lliure a la ciutat. Allotjament i sopar.

DIA 6.- Triavna – Shipka – Kazanlak
Trasllat en direcció sud, creuant la cadena dels Balcans pel pas històric de Shipka, on va tenir lloc una de les batalles més decisives de la guerra Rus-Turca (1877-1878), guerra de versió per a les búlgars. Vam pujar 1000 esglaons per coronar el pic on els voluntaris búlgars van fer una gran gesta. Vam baixar a l’autobús un altre cop i ens vam traslladar al poble proper Shipka que guarda una església en estil rus impressionant. Dinar. A la tarda vam visitar diversos dels túmuls tracis (UNESCO) ja que estem a la Vall dels reis tracis, conegut també sota el nom de “Vall de la rosa búlgara”. Els túmuls originals, únics per la seva forma de construcció i pels seus frescos, es consideren una de les riqueses més significatives de l’antiguitat a Bulgària. Allotjament en hotel familiar al poble Enina, amagat a la falda de la muntanya. Sopar.

DIA 7.- Eco senda de Kalofer – Plovdiv
Trasllat cap a Kalofer, ciutat renaixentista a les rodalies de la qual es troben un bonic monestir i un eco-corriol. Caminada d’1 hora i mitja. Dinar a pícnic. Continuació fins Plovdiv: segona ciutat del país de gran importància cultural. Visita del casc antic de Plovdiv, punt de trobada de nombroses cultures: així ho confirmen el teatre romà, les muralles de la fortalesa de l’època medieval i l’arquitectura del període del renaixement (s. XVIII i XIX). Allotjament en hotel al centre de la ciutat. Sopar.

DIA 8.- Monestir de Bachkovo – Els ponts miraculosos – Trigrad
Al matí sortim de Plovdiv (trasllat 40min) per visitar el monestir de Bachkovo, fundat l’any 1083 i situat a les muntanyes Rodopes. És el segon més important del país, al seu interior guarda frescos impressionants de principis de segle XVII. Després de la visita ens vam traslladar al poble Zábardo des d’on partim caminant. Caminem entre boscos preciosos fins arribar als Ponts Miraculosos: enormes formacions rocoses que donen un encant peculiar a la zona. Dinar a pícnic. Al final del dia trasllat fins al poble Trigrad, al cor dels Rodopes. Allotjament i sopar.

DIA 9.- Gola Trigard – Cova de Yagodina – Bansco
Curt trasllat al matí per visitar la gola de Trigrad, les parets ascendeixen en alguns punts fins als 220 metres. Aquí es troba la cova “Gola del diable”, coneguda per les seves enormes dimensions. Des del penya-segat caminarem durant unes 2.30 hores per ascendir fins al poble musulmà de Yagodina. La cova que es troba prop a aquesta població és una de les més belles del país per les seves formacions. Dinar a pícnic. A la tarda, trasllat llarg per carretera fins a la ciutat de Bansco, amb cases d’arquitectura típica, petits museus i particular gastronomia local. Allotjament i sopar.

DIA 10.- Mt. Pirin – Monestir de Rila
Aquest dia tindrem la possibilitat d’apropar-nos als relleus alpins de Pirin. Curt trasllat per arribar al punt de partida de la nostra caminada, un refugi a 1950 m que porta el nom del pic més alt de la muntanya: Vijren (2914m). Vam pujar fins als circs dels llacs glaceres Banderishki, dels quals neix el riu homònim i una de les valls més profundes d’aquesta muntanya. Prats alpins, paisatges rocosos, llacs cristal·lins i cel d’alta muntanya ens acompanyaran durant la nostra caminada pels senders petris, però còmodes per caminar. Dinar a pícnic. Vam baixar al bus i ens vam traslladar a la regió del Monestir de Rila, (segle X, UNESCO), el centre de pelegrinatge més important de Bulgària i un dels monestirs ortodoxos més famosos dels Balcans. El monestir té més de 1000 anys d’història i està inclòs en la llista de la UNESCO. Visita del pati i de l’església principal que té frescos excepcionals. Allotjament en hotel familiar a les rodalies del monestir. Sopar.

DIA 11.- Els 7 llacs de Rila – Sofia
Al matí trasllat per arribar a l’estació de telecadira Paníchishte. D’allí vam pujar al refugi Rilski ezera i vam començar la caminada en una de les regions més conegudes d’aquesta muntanya: el circ glacial dels 7 llacs de Rila. El sender ens permet obtenir un punt de vista diferent cap a cada un dels llacs, toquem les ribes de 5 dels 7 llacs: Trilístnika, Bábreka, Bliznátsite, Ríbnoto, Dólnoto. Dinar a pícnic. Retorn al bus i trasllat fins a la capital Sofia. Allotjament en hotel ***. Sopar de comiat.

DIA 12.- Sofia
Visita del centre històric de la capital. Marquem els monuments de major importància: la catedral Sant Alexandre Nevski (s.XX) que és l’església ortodoxa més gran de Bulgària, l’església de Santa Sofia (s. VI), la rotonda Sant Jordi (s. IV), la mesquita Banya Bashi Djami (s. XVI), la Sinagoga (s. XX), etc. Depenent dels horaris dels vols aquesta visita es pot fer el primer o l’últim dia. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 14 a 15 persones 890 €
En base a grup de 12 a 13 persones 930 €
En base a grup de 10 a 11 persones 980 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.050 €
En base a grup de 6 a 7 persones 1.160 €
En base a grup de 4 a 5 persones 1.370 €
En base a grup de 3 persones 1.550 €
En base a grup de 2 persones 1.990 €
Suplement Habitació Individual 160 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per carretera en minibus o vehicle segons número de participants.
Allotjament en hotels familiars i hotels 3*.
Alimentació especificada en el quadre.
Guia de muntanya de parla hispana.
Visites i excursions indicades a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre.
Begudes.
Entrades als llocs a visitar.
Telefèrics i telecadira
Equip personal de trekking.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació