Europa
Destinació
Trekking
Tipus de viatge
8 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Les muntanyes de Rila i Pirin són les més altes de la península Balcànica i en elles abunden llacs i valls glaciars. A les seves faldilles es troben petites estacions termals que són el perfecte lloc per relaxar-se després d’un llarg dia de trekking. Les nostres primeres caminades transcorren a la muntanya de Rila. Aquí pujarem al Pic Musala (2.925 m), el més elevat del país, i descobrirem el circ encantat dels Set llacs de Rila. Durant el trasllat d’una muntanya a l’altra pararem per visitar el famós Monestir de Rila, conegut per la seva fascinant arquitectura, art i història. Abans d’acabar, explorarem les muntanyes alpines de Pirin, on pujarem al Pic Vijren (2.914 m).

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JULIOL A SETEMBRE 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A SOFIA Hotel
2 PIC MUSALA E / P / S Hotel familiar
3 PIC MALYOVITSA E / P / S Hotel familiar
4 ELS SETS LLACS DE RILA E / P / S Hotel familiar
5 MONESTIR DE RILA E / D / S Hotel familiar
6 REFUGI VIJREN – REFUGI DEMYANISTA E / P / S Hotel familiar
7 PIC VIJREN – SOFIA E / P / S Hotel
8 SOFIA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Arribada a Sofia
Arribada a Sofia. Trasllat a l’hotel cèntric i allotjament.

DIA 2.- Pic Musala
Dia dedicat a l’ascens del Pic Musala (2925 m), el més alt de la Península Balcànica. Després d’un curt trasllat de mitja hora arribem al centre d’esquí i estiueig Borovets. Des d’allà pujem en telefèric a una alçada de 2350 metres, on comença la nostra caminada. Passem per dos refugis de muntanya i diversos llacs glaciars, entre els quals es troba el més alt del país: Ledeno ezero (2710 m). Després d’unes tres hores de serpenteig entre precioses valls i crestes alpines amb vistes a Vitosha i els Balcans al nord, arribem al “sostre” de Bulgària. Allà, si tenim sort, gaudirem d’una vista panoràmica espectacular. Dinar tipus picnic. Tornada pel mateix camí d’anada. Curt trasllat de mitja hora a l’hotel familiar on ens allotgem per tres nits. Sopar.

DIA 3.- Pic Malyovitsa
Avui ens toca conèixer la vall glacial més impressionant de Rila: el de Malyovitsa. Al matí ens traslladem al centre de la muntanya. Coneguts com el “Verdor de l’escalada” de Bulgària, la vall i el Pic Malyovitsa atreuen no només als alpinistes, sinó als aventurers del món sencer, que vénen aquí a gaudir de les espectaculars vistes del relleu de Malyovitsa. Travessem la vall i dins de 3 hores arribem al cim (2729 m). Picnic i tornada al bus. Trasllat a l’hotel i sopar.

DIA 4.- Els set llacs de Rila
Al matí, trasllat al centre de muntanya Paníchishte. Ascens en telecadira al refugi Rilski Ezera per sortir a la carena alpina de la part més encantadora de la muntanya de Rila.
Emprenem una caminada molt bonica pel circ màgic dels Set llacs de Rila. Pas a pas descobrim les “7 meravelles”: el Llac Dólnoto (el de sota), Ríbnoto (el dels peixos), Trilístnika (el trèvol), Bliznaka (els bessons), Bábreka (el ronyó) i opcionalment els més elevats; Okoto (l’ull) i Salzata (la llàgrima). Picnic. A la baixada passarem per profunds boscos coníferes.

DIA 5.- ​​Monestir de Rila
Des de Govedartsi ens traslladem en bus (2 hores) cap al Monestir de Rila, la joia de l’art i de la cultura búlgara, monument declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Fem la visita del monestir i una curta caminada de 2 hores cap a la cova on residia l’ermità i fundador del monestir Sant Joan de Rila. El passeig creua boscos mixtes de la reserva natural pertanyent al monestir i té vista cap a la vall profund del riu Rilska. Després del dinar seguim en bus al sud en direcció a Bansco. Aquí ens quedem durant 2 nits a la falda de la muntanya de Pirin. Sopar i allotjament en un hotel familiar.

DIA 6.- Refugi Vijren – Refugi Demyánitsa
Al matí trasllat en bus fins al refugi Vijren (1950 m), on emprenem la nostra caminada pels circs glacials de Pirin. Passem per diversos llacs d’aigües cristal·lines per arribar al coll Todórina. Descendim per l’altre costat de la muntanya Todorka, admirant llacs bonics i boscos coníferes seguint la vall del riu Demyánitsa. Picnic i tornada a Bansco. Sopar i allotjament al mateix hotel familiar.

DIA 7.- Pic Vijren – Sofia
Dia dedicat a l’ascensió del pic més alt del massís i el segon més alt a Bulgària, el Pic Vijren (2914 m). Sortim una altra vegada des del refugi i emprenem la caminada entre les crestes rocoses, totes de marbre blanc i granit. Gaudirem d’unes vistes espectaculars des de la cresta alpina cap a les muntanyes gregues al sud, la muntanya ja coneguda de Rila al nord i totes les meravelles de Pirin. Picnic. Descendim al refugi i trasllat directament a Sofia. Allotjament en hotel cèntric i sopar de comiat.

DIA 8.- Sofia. Trasllat a l’aeroport
Visita del centre històric de la capital. Observarem els monuments de major importància: la Catedral Sant Alexandre Nevski (segle XX), que és l’església ortodoxa més gran de Bulgària, l’Església de Santa Sofia (segle VI), la rotonda de Sant Jordi (segle IV), la Mesquita Banya Bashi Djami (segle XVI), la Sinagoga (segle XX), etc. Temps lliure per a compres i visites, depenent de l’hora de sortida del vol de tornada. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 14 a 15 persones 640 €
En base a grup de 12 a 13 persones 670 €
En base a grup de 10 a 11 persones 700 €
En base a grup de 8 a 9 persones 750 €
En base a grup de 6 a 7 persones 820 €
En base a grup de 4 a 5 persones 990 €
En base a grup de 3 persones 1.040 €
En base a grup de 2 persones 1.350 €
Suplement Habitació Individual 100 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 15
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per carretera segons itinerari en vehicle adient al tamany del grup.
Allotjament en hotels familiars i hotel 3* a Sofia.
Règim de pensió completa, excepte a Sofia.
Guia professional de muntanya de parla hispana.
Activitats i visites indicades a l’itinerari.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades als llocs a visitar.
Telefèrics i telecadira.
Equip personal de trekking (recomanem botes còmodes de trekking, pantaló llarg, forro polar, capelina, bastons de senderisme, etc).
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació