Àfrica
Destinació
10 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

A l’Atles Central, lluny de les rutes tradicionals, es troba el circ de Taghia i els seus immensos penya-segats, sens dubte un dels més bonics llocs de tot l’Atles.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A MARRAKECH Hotel / Riad
2 MARRAKECH – ZAOUIT AHENSAL – TAGHIA E / P / S Casa local
3 TAGHIA – TIZI’N TIGHBOLA E / P / S Acampada
4 TIZIN’N TIGHBOLA – IZOGHAR E / P / S Acampada
5 IZOGHAR – LA VALL FELIÇ – AIT IMI E / P / S Acampada
6 AIT IMI – OULILIMT E / P / S Acampada
7 OULILIMT – CIM DEL MGOUN – OULILIMT E / P / S Acampada
8 OULILIMT – AROUS – AGOUTI E / P / S Alberg
9 AGOUTI – CASCADES D’OUZOUD – MARRAKECH E / P Hotel / Riad
10 MARRAKECH E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

DIA 1.- ARRIBADA A MARRAKECH
A l’arribada, recepció a l’aeroport per al trasllat a l’hotel. Resta del temps lliure.
En el seu afany per enfortir l’islam, els almoràvits guerrers berbers del desert van conquerir Fes i van fundar Marrakech (1070), la ciutat que acabaria per donar nom al regne del Marroc.
La ciutat és un verger d’àmplies avinguda flanquejades de tarongers, palmeres i xicrandes i és també lloc de socs, de ombrejades carrerons, de te amb menta i homes de mirada intensa que poden ser narradors d’històries, músics, ballarins, escriptors públics, tiradors de bonaventura, venedors de pocions, curanderos, apotecaris o simplement habitants d’aquesta meravellosa ciutat.
Aquesta ciutat erigida als peus de l’Atles és coneguda com la perla vermella del sud i encara avui conserva les seves muralles de color vermellós, esquitxades de belles portes com Bab al Jemis, la porta de dijous, o Babe d-Debagh, entrada al barri de els adobers. Destaca la mesquita Koutoubia d’estil almohade amb un majestuós minaret de 77 metres d’altura.
Compta també amb majestuosos palaus fonamentats sobre jardins perfumats, com el palau el Badi la construcció va ser ordenada per Ahmed al Mansur després de la seva victòria a la batalla dels tres reis, i del qual actualment només queden en peu les muralles de terra.
Encara que uns dels majors atractius d’aquesta ciutat, és passejar pels socs que comencen a la plaça de Djamma el Fna, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, la qual s’omple de vida al capvespre, quan els habitants s’animen al so de grups musicals, admirant als encantadors de serps. Són també d’interès a Marràqueix, la Gueliz, o ciutat nova, la menara (un parc de cent hectàrees, en el centre es troba un immens estany del segle XII) o el palmerar amb els seus més de 10.000 hectàrees de palmeres, tarongers, oliveres i pomeres.

DIA 2.- MARRAKECH – ZAOUIT AHANSAL (1600m) – TAGHIA (1890m)
Sortida de Marrakech amb la nostra furgoneta direcció de la ciutat de Azilal on pararem per prendre un Te i després continuem per la carretera que ens portarà al cor de l’alt Atlas central (Zaouit Ahansal). Inici del nostre trekking pujant la vall de Assif Ahansal, tancat entre altes parets fins arribar al Circ de Taghia. Al poble extraordinari de Taghia, envoltat d’abruptes penya-segats, és on ens allotjarem en una casa local.

DIA 3.- TAGHIA – TIZI N’TIGHBOLA (2.900m)
Després de l’esmorzar sortim pas a pas per un camí perdut de pastors amb un pendent considerable fins arribar a la zona des d’on tenim unes vistes aèries del circ de Taghia i dels pics del voltant. Continuem la nostra ruta per uns paisatges privilegiats on es troben els nòmades Ait Atta i els seus ramats, a la recerca de pastures fresques. Acamparem sota del coll de Tighboula.

DIA 4.- TIZI N’TIGHBOLA – IZOGHAR (2.300m)
En l’etapa d’avui passarem per un coll a 3.100m, ens creuarem amb pastors, ramats de cabres, bens i camells; baixem al llarg de Laqqa n’Izoughar fins al llac sec de Izoughar a 2300m, dominat pel nord pel Djebel Azourki (3677m), on els nòmades han establert el seu domicili d’estiu. Acampada.

DIA 5.- ​​LLAC DE IZOUGHAR – FONT DE AIT IMI (1.950m)
Avui passarem un dia entre les muntanyes i la vall feliç, seguint un camí dels nòmades fins al coll de 2900m per assolir la vall feliç baixant pel poble de Rbat i Ibaqlluiwn que alberga una història molt antiga sobre la vida de la zona (les petjades de dinosaures que tenen 185 milions d’anys).
Seguim un camí serpentejant entre els horts de alfals i els arbres fruiters. Deixem la vall feliç seguint un canal que porta aigua de la font d’Ait Imi. Acampada.

DIA 6.- FONT DE AIT IMI – OULILIMT
Després d’esmorzar, agafarem el camí que uneix la vall feliç i el vessant sud, vam pujar lentament fins al Tizi des d’on tindrem unes vistes directes del Mgoun. Descendim ara fins les pastures d’Ifri n’Oukhlifa. Després d’un descans seguirem fins a la vall de Oulilimt, i acamparem al peu del M’Goun.

DIA 7.- OULILIMT – MGOUN – OULILIMT
Avui sortirem molt d’hora per fer l’ascensió del M’Goun.
Després d’una pujada de gairebé 45 graus arribem a la carena que ens porta fins al pic de Mgoun, on tindrem una vista panoràmica de l’alt atles, Djebel d’Saghro i també del desert. Continuem per la carena fins arribar a un altre pic i arribarem a 3994m. A continuació baixarem per un camí fins arribar al nostre campament.

DIA 8.- OULILIMT – AROUS – AGOUTI
Última etapa de la nostra ruta, sortim per un camí de mules, i deixem enrere el Mgoun. Baixarem fins als prats de Aarous on pararem a dinar. A la tarda descobrim la vall d’Aarous abans d’arribar al nostre alberg al poble d’Agouti.

DIA 9.- AGOUTI – CASCADES D’OUZOUD – MARRAKECH
Tornem a Marrakech visitant les cascades d’Ouzoud. Arribada i allotjament.

DIA 10.- MARRAKECH. TRASLLAT A L’AEROPORT
Esmorzar i a l’hora prevista trasllat a l’aeroport. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 2 persones 1.085 €
En base a grup de 4 a 5 persones 970 €
En base a grup de 6 a 9 persones 840 €
En base a grup a partir de 10 persones 775 €
Supl. Habitació Individual a Marrakech 65 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Recepció a l’aeroport de Marrakech a l’arribada.
Trasllats especificats.
Allotjaments segons quadre d’itinerari.
Pensió completa durant tota la ruta (excepte a Marrakech, només esmorzar).
Transport en 4×4 o mini van segons número de participants.
Activitats i visites especificades a l’itinerari.
Guia de parla hispana, equip de mula, mulers i cuiner.Material d’ús col·lectiu detallat en la fitxa tècnica.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols Ciutat d’origen / Marrakech / Ciutat d’origen.
Alimentació no especificada en el quadre.
Equip personal de trekking.
Activitats no especificades.
Entrades als llocs a visitar.
Guies i visites a Marrakech.
Extres personals como begudes, bugaderia, telèfon, etc.
Propines.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació