Europa
Destinació
11 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Albània és un país força desconegut dins d’Europa, bell, petit i diferent. Proposem una ruta de trekking per les valls alpines del nord, coneixent alhora part de la rica herència cultural del país.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / TIRANA. TRASLLAT A KRUJA Hotel
2 KRUJA – SHKODER E Hotel
3 SHKODER – KELMEND – LEPUSHE E / D / S Refugi
4 LEPUSHE – CRESTA DE BERIZHDOL – LEPUSHE E / D / S Refugi
5 LEPUSHE – VERMOSH – LLAC PLAVA E / D / S Refugi
6 LLAC PLAVA – VUTHAJ – COLLADA DE PEJA – VALL DE THETH E / D / S Refugi
7 VALL DE THETH E / D / S Refugi
8 TRAVESSIA VALL DE THETH – VALL DE VALBONA E / D / S Refugi
9 ASCENS A LA COLLADA DE ROSI E / D / S Refugi
10 VALL DE VALBONA – FIERZE – FERRY A KOMAN – TIRANA E Hotel
11 VOL TIRANA / BARCELONA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Barcelona / Tirana – Kruja
Sortida en vol amb destinació Tirana amb connexions intermèdies. Arribada i trasllat a la petita població de Kruja (22 km). Allotjament.

Dia 2.- Kruja – Shkoder (83 km)
Esmorzar i visita de Kruja, petita població muntanyenca, on coneixerem el seu basar otomà, la ciutadella i el Museu d’Scanderbeg, heroi nacional albanes del segle XV.
Vam viatjar fins a la ciutat de Shkoder, major centre catòlic d’Albània i una de les ciutats més importants del país. Visitarem la fortalesa de Rozafa, on segons la llegenda una jove patrícia va haver de ser sacrificada perquè la fortalesa es pogués completar. Allotjament a l’hotel.

Dia 3.- Shkoder – Kelmend – Lepushe (72 km)
Esmorzar. Trasllat fins a la regió de Kelmend, contornejant primer les aigües del llac Shkoder. Un cop endinsem a les muntanyes, a banda i banda de la carretera s’obren vistes a petites granges de sàlvia, romaní i espígol.
El camí puja al coll de Leqet i Hotit, des d’on es pot admirar la vall del riu Cem. Passat el poble de Tamare arribem al poble de Selca a través d’una vall glacera amb pedra calcària de totes les formes i mides. Aquí anem a començar la nostra primera caminada, passant per un sender de pedregar fins arribar a l’espectacular cascada de Sllapi, situada en un entorn increïble, que a principis d’estiu i tardor l’aigua cau des dels 75 m. A través d’un altre sender farem el nostre camí cap avall, passant per les pastures de Mreg, per arribar a la vall. Un breu trasllat per carretera ens porta a la localitat alpina de Lepushe, done pernoctarem al refugi d’una família local.

Dia 4.-Lepushe – Cresta de Berizhdol
Després de l’esmorzar, vam deixar el nostre refugi i ens dirigim a peu cap al coll de Bordolec, caminant per fagedes i deus d’aigua fresca fins arribar a les pastures de Koprisht. Seguirem caminant per l’espectacular carena de Berizhdol, una de les més panoràmiques de la regió de Kelmendi. Amb vistes als pics de Bjeshket i Namuna (Muntanyes Maleïdes) baixem suaument cap al poble de Nikç. Al final de la carena al coll de Palla caminarem per pista forestal que ens portarà al fons de la vall. Tornem al nostre refugi en Lepushe per al sopar i allotjament.

Dia 5.- Lepushe – Vermosh – Plava
Esmorzar. Avui deixarem Lepushe i a peu per un camí de pista pugem al coll de Perdolec. Des d’aquí a través de prats i boscos arribarem al Cim de Greben, on podem gaudir de les grans vistes de la muntanya Trojan, el circ alpí de Lepushe i les imponents Muntanyes Maleïdes. Seguirem caminant fins al pas de Zabeli, on iniciarem el descens cap Vermoshi, el poble més al nord de tota Albània. Temps per descansar i dinar. De Vermoshi el viatge continua en vehicle, travessant la frontera amb Montenegro arribant fins a la riba del Llac Plava.

Dia 6.- Vuthaj – Collada de Peja – Vall de Theth
Després d’esmorzar, trasllat en vehicle fins al poble montenegrí de Vuthaj. Des d’aquí iniciarem el nostre trekking per la vall de Ropjana. Escortats per magnífiques muntanyes tornarem a creuar la frontera albanesa. Testimonis del nostre pas seran refugis de pastors i algun lloc militar abandonat. Iniciarem la baixada a la vall de Theth des del coll de Peja. Després d’un pronunciat descens arribarem al nostre refugi regentat per una família local on descansarem i prendrem el sopar. Theth és la vall amb els pobles alpins més ben conservats d’Albània.

Dia 7.- Vall de Theth
Jornada dedicada a explorar l’amagat vall de Theth. Farem una caminada pels voltants de Thethi, coneixent els punts més emblemàtics del poble: l’església, la casa de la família Borshi construïda al segle XVIII, que alberga avui dia el museu etnogràfic. Seguim posteriorment cap a la cascada de Grumas que és una de les més altes a Albània (30 metres) i el famós deu del ull blau en Kaprea. Retorn a Thethi.

Dia 8.- Travessa de la vall de Theth a la vall de Vallbona
Esmorzar i sortida a primera hora per fer una de les caminades més clàssiques del nord d’Albània, etapa reina del viatge. La travessia pel coll que uneix les valls de Theth amb Valbona (1960 m). Acompanyats de mules que van a carregar amb el nostre equipatge, s’inicia la pujada pel final de la vall. Una primera part de la senda és per espessos fagedes, boscos de pins i vam acabar la pujada per un terreny rocós. Les vistes des de la part més alta del camí són fabuloses, on es pot admirar els pics de Jezerca i Radohima. Un cop al coll, deixem enrere Theth i baixem cap a Valbona, per un bonic bosc de pins. Finalment vam arribar a una vall més estret envoltat de pics i escarpades muntanyes.

Dia 9.- Ascens a la collada de Rossi
Esmorzar. Efectuarem una caminada cap al llogaret de Kukaj (900m snm). A partir d’aquí, el sender ens portarà a paisatges remots dels Alps orientals d’Albània fins a arribar Qafa i Rosit (snm 2000m – aprox.). El camí puja suaument enmig de verds prats, amb magnífiques vistes al pic Jezerca, 2694 m la muntanya més alta de tots els Alps Dinàrics. Al final del dia, tornem al nostre refugi.

Dia 10.- Vall de Vallbona – Fierze. Ferri a Koman – Tirana (182 km)
Esmorzar i sortida cap a Fierze per embarcar i creuar el llac de Fierze en ferri fins al port de Koman. Aquest espectacular trajecte, discorre per un canó entre parets de més de 400m d’altura i aigua blava. Aquest llac produeix l’energia elèctrica necessària per a tot el nord d’Albània. Continuació a vehicle fins Tirana. Visita de la capital d’Albània, visitant el seu centre neuràlgic i els punts més emblemàtics de la ciutat com: plaça ‘Skanderbeg’ amb la seva mesquita del segle XVIII, la torre del rellotge del segle XIX, la gran avinguda ‘Màrtirs de la Nació’ i l’antic barri burgès ‘Blloku’ on va viure durant dècades l’elit comunista del país.

Dia 11.- Vol Tirana / Barcelona
Esmorzar i a l’hora prevista trasllat a l’aeroport per agafar el vol amb destinació Barcelona.
Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 4 a 5 persones 1.435 €
En base a grup de 6 a 7 persones 1.275 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.160 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.070 €
En base a grup de 12 a 14 persones 1.020 €
Suplement Habitació Individual (només a hotels) 60 €
Suplement aeri Sortida 21 Juliol 70 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 14
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Barcelona / Tirana / Barcelona amb connexions intermèdies.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport por carretera en vehicle privat.
Ticket de ferry de Koman a Fierze.
Allotjament en hotels 3* amb esmorzar inclòs en la zona de Kruja, Shkoder i Tirana. Refugi en les valls del nord en base a habitacions múltiples (3-4 persones).
Guia local de parla hispana durant la ruta.
Mules pel transport d’equipatge en la travessia de la vall de Valbona a Thethi.
Alimentació especificada en el quadre.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS Alimentació no especificada en el quadre.
Entrades als llocs a visitar.
Visites no indicades en el programa.
Equip personal de senderisme.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no especificat com a inclòs. 

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació