Amèrica del Sud
Destinació
Trekking
Tipus de viatge
15 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Viatge de 15 dies a la Patagònia visitant els llocs més emblemàtics de la zona, com El Calafate, la Glacera Perito Moreno, El Chalten, Torres del Paine, i el Parc Nacional Terra del Foc, a Ushuaia. Durant el nostre itinerari, farem caminades en paratges naturals únics, acompanyats sempre d’un guia de muntanya expert a la zona.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’OCTUBRE 2017 A MARÇ 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A EL CALAFATE S Hostel
2 BUS A EL CHALTÉN – LAGUNA CAPRI E / P / S Campament
3 CERRO FITZ ROY – LLACUNA DELS TRES E / P / S Campament
4 CERRO TORRE – EL CHALTEN E / P Hostel
5 EL CHALTEN – LOMA DEL PLIEGUE TUMBADO E / P / S Hostel
6 EL CHALTEN – EL CALAFATE E Hosteria
7 EL CALAFATE – GLACIAR PERITO MORENO E Hostel
8 EL CALAFATE – PN TORRES DEL PAINE E / P / S Campament
9 LAS TORRES – VALL DEL RIU ASENSIO E / P / S Campament
10 NAVEGACIÓ LLAC PEHOE – VALL DEL FRANCÈS E / P / S Campament
11 MIRADORS DEL GLACIAR GREY E / P / S Hostel
12 PUERTO NATALES – RÍO GRANDE E / P Campament
13 RÍO GRANDE – USHUAIA – PN TERRA DEL FOC E / P Hostel
14 USHUAIA. NAVEGACIÓ CANAL DE BEAGLE E Hostel
15 USHUAIA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1.- El Calafate
Arribada a El Calafate i recepció per part del nostre corresponsal. Trasllat a l’hostel i temps lliure.

Dia 2.- Bus a El Chaltén – Laguna Capri
Després d’esmorzar, ens dirigim en bus a El Chaltén, un petit i pintoresc poble de la serralada al peu del turó Fitz Roy. Per arribar-hi recorrem 220 kms a través de l’estepa patagònica i ens aturarem en una parada per gaudir i degustar una de les seves coques artesanals. Des d’allà les vistes del Llac Viedma són immillorables. Un cop arribem a El Chaltén començem el nostre trekking, portant només l’indispensable per a tres dies de marxa durant els quals ens allotjarem en campaments dins el Parc Nacional de los Glaciares. Caminem pel sender que voreja el riu de Las Vueltas fins als primers miradors del Fitz Roy, fins que arribem al nostre campament al costat de la Llacuna Capri (3 hores aprox). El campament està pre-muntat amb àmplies tendes tipus iglú que s’utilitzen en base doble o single; dins d’elles cada passatger és proveït amb un matalàs aïllant, un sac de dormir d’alta muntanya i un llençol interior com roba de llit personal. El campament compta amb una tenda-menjador amb taula, bancs i vaixella completa, i una tenda-cuina. Els sanitaris s’organitzen a través d’un sistema de banys tipus lletrina.

Dia 3.- Turó Fitz Roy – Llacuna dels Tres
Sortida d’hora portant únicament el nostre abric i la càmera fotogràfica. Remuntem el Chorrillo del Salt, sempre amb les impressionants agulles del massís glaciar al davant nostre, fins a arribar al Campament Base del Fitz Roy, anomenat Riu Blanc. D’aquí una empinada pujada d’una hora i mitja de durada ens porta fins a un dels miradors més espectaculars del parc, la Llacuna dels Tres. El turó Fitz Roy i les seves agulles s’eleven verticalment al davant nostre uns 1500 metres sobre les glaceres circumdants. Finalment desfem el sender fins que tornem a Laguna Capri (5 hores aprox).

Dia 4.- Cerro Torre – El Chaltén
Al matí envoltem la Llacuna Capri fins a trobar el sender que passa per la Vall de les Llacunes Mare i Filla. Travessant un espès bosc, baixem a la Vall del Cerro Torre, per on corre el Riu Fitz Roy, el qual remuntem fins al seu naixement a Laguna Torre. Aquesta llacuna tancada entre morenes generalment amuntega blocs de gel que es desprenen de la glacera gran, que està situada al seu extrem oest. L’impressionant grup d’agulles del Cerro Torre, amb els seus esvelts 3128 metres d’altura, emmarquen el paisatge. Recorrem els voltants de la Llacuna Torre amb vistes del turó Sol i la Glacera Adela. Cap al tard tornada a El Chaltén al llarg de la senda Torre.

Dia 5.- El Chaltén – Loma del Plec Tombat
Aquest turó, situat immediatament al sud del Riu Fitz Roy, tancant per aquest costat la Vall del Torre, ofereix algunes de les panoràmiques més belles sobre el conjunt de muntanyes de la zona, incloent el propi Fitz Roy, el Torre i les seves valls i glaceres. D’acord a les aptituds del grup, podem posar-nos com a objectiu els miradors intermedis de la muntanya (situats a uns 900 / 1000 metres d’alçada), o intentar arribar al cim, que es troba a 1500 metres d’altura, amb un total de 1100 metres de desnivell des del poble. La caminada és per estepa, matoll i bosc, arribant als pedrers d’altura de la muntanya. Des del cim podrem veure tant el Turó Fitz Roy com el Torre, l’impressionant vall de glaceres que hi ha entre tots dos, i també les muntanyes elevant-se des dels gels continentals. Tornem al nostre allotjament a El Chaltén per dormir.

Dia 6.- El Chaltén – El Calafate
Matí lliure per recorrer lliurement el poble del Chaltén o fer alguna de les excursions opcionals que allà s’ofereixen. A la tarda retorn a El Calafate.

Dia 7.- El Calafate – Glacera Perito Moreno
Després de l’esmorzar sortim en bus cap a la península de Magallanes, àrea on es troba la famosa Glacera Perito Moreno. Després d’uns 80 km arribem al Glaciar Moreno. Una curta caminada ens permetrà apreciar el Canal dels Témpanos i obtenir diferents vistes. Aprofundint en temes de glaciologia, i sense dificultats a la zona de les passarel·les, gaudim del lloc i de les gairebé permanents ruptures de petits i grans blocs de gel que es desprenen de les seves parets frontals de més de 60 metres d’altura. Cap al tard tornada al nostre allotjament al Calafate.

Dia 8.- El Calafate – Torres del Paine
Després de l’esmorzar, sortida d’hora des del Calafate a través d’un camí amb belles vistes de l’estepa patagònica. És comú observar flamencs durant l’itinerari. A les 4 hores de caminar arribem a l’encreuament de la frontera entre Xile i Argentina coneguda com “Cancha Carrera / Cerro Castillo”. Després de continuar la nostra marxa ens endinsem al Parc Nacional Torres del Paine, anomenat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Entrant al parc, baixem del bus per fer una curta caminada que ens permetrà gaudir les primeres vistes d’aquesta preciosa zona i començar a familiaritzar-nos amb l’abundant flora i fauna. Arribem al nostre campament al peu del massís al vespre.

Dia 9.- Les Torres – Vall del Riu Asensio
Aquest dia el dediquem a una de les caminades clàssiques i més espectaculars del parc: el sender a les Torres del Paine. Després d’esmorzar, ens dirigim al pont sobre el riu Asensio on comença el nostre trek, remuntant el Mt. Almirall Nieto, i la vall d’aquest bell riu de muntanya. Després d’una hora de pujada arribem al refugi xilè. Des d’allà el camí avança a través del bosc, amb paisatges inoblidables, i ens porta al campament base de les Torres, on els muntanyencs esperen les condicions climàtiques adequades per poder escalar les parets verticals de 900 metres de desnivell. En una hora més arribem al mirador de les Torres, un espectacular amfiteatre natural al peu de les imponents i verticals torres de granit, que arriben als 2800 metres d’altura. Tornem pel mateix camí. En total són unes 7 hores de trekking.

Dia 10.- Navegació Llac Pehoe – Vall del Francès
Aquest matí anem amb el nostre bus al port i creuem en vaixell al Llac Pehoe des de Port Pudeto per desembarcar a uns 45 minuts a l’àrea del Refugi Pehoe. Des d’allà ens dirigim a peu a la Vall del Francès, una bonica vall de muntanya que descendeix de l’interior del massís cap al Llac de Nordenskjold, flanquejat pel Cuernos a l’est i per l’imponent Paine Gran (3050 m) a l’oest.
Remuntem la vall fins als miradors intermedis, que ofereixen esplèndides vistes sobre el Paine Gran i les seves glaceres penjants i sobre el Cuernos del Paine, amb el seu característic límit de roca fosca, així com sobre el mirall de llacs al peu del massís. El bosc i el soroll ocasionat pel vent i les contínues caigudes de gel i neu dels vessants del Paine Gran donen un marc espectacular a aquest passeig. Descendim pel mateix camí fins al peu de la vall, i després tornem a l’oest, vorejant el Llac Skottberg. Arribarem al nostre campament que aquesta nit estarà situat al costat del Refugi Pehoe. En total són unes 5 hores de trekking.

Dia 11.- Miradors de la Glacera Grey
Un altre dia dedicat a visitar la vall del Llac Grey, visitant les glaceres que baixen del Camp de Gel Sud. Entre aquests destaca la imponent glacera Grey d’aproximadament 300 km² d’extensió i 25 km de llarg, que desbordant del Camp de Gel Patagònic cau al llac en el seu extrem nord, entre boscos de llengües i morenes. De la glacera es desprenen contínuament blocs de gel blaus que naveguen empesos pel vent rumb sud, donant la nota característica a aquest llac d’aigües grises. El sender ens porta després d’un parell d’hores de caminada a un impressionant mirador des del qual dominem tot el llac, la glacera i les muntanyes que emergeixen a l’oest del Camp de Gel. A través de matoll andí i boscos de llengües, i a l’ombra dels imponents fongs de gel que entapissen els cims del Paine Gran; per aquí és on caminem. Al migdia creuarem el Llac Pehoe en vaixell i ens dirigirem al nostre allotjament a Puerto Natales.

Dia 12.- Puerto Natales – Río Grande
Aquest dia ens espera un llarg viatge, però sens dubte valdrà la pena ja que aprofitarem el nostre temps al màxim per conèixer i recórrer el sud de Xile i arribar al vespre a una típica estada patagónica dins de la província de Terra del Foc a Argentina. Per aconseguir-ho sortirem al nostre bus al voltant de les 08:00 des de Puerto Natales. Després emprenem camí cap a “Primera Angostura” on creuem l’Estret de Magallanes a bord d’un ferri (20 minuts aproximadament). Després, entrarem a l’Argentina pel pas fronterer de Sant Sebastià, i d’allí anirem a Río Grande, on ens allotjarem.

Dia 13.- Río Grande – Ushuaia – Parc Nacional Terra del Foc
Al matí coneixerem les instal·lacions de la zona i les seves activitats típiques, com els grups d’ovelles controlades per gossos, i descobrirem els detalls de la producció de la llana. A mig matí seguirem el nostre camí, visitant el Llac Fagnano en plena serralada dels Andes per arribar al nostre últim destí, Ushuaia. Allà realitzarem una excursió al Parc Nacional de Terra del Foc, al racó de l’illa que limita amb Xile. Aquí la serralada cau al mar donant l’espectacular marc que caracteritza l’illa. Tornem a pernoctar a la ciutat d’Ushuaia.

Dia 14.- Ushuaia. Navegació pel Canal Beagle
Després de l’esmorzar ens traslladem al moll turístic d’Ushuaia, i des d’allà embarquem en el ferry per navegar pel llegendari Canal de Beagle visitant l’illa Alícia, on trobarem una colònia de llops marins d’un i dos pèls. A continuació visitarem l’Illa dels Ocells, on habiten corbs marins reals i imperials, i finalment visitarem el Far Les Eclaireurs, construït l’any 1919. Amb vistes inoblidables de la serralada Darwin a les nostres esquenes i la serralada dels Andes sobre la ciutat d’Ushuaia, tornem al port. Tarda lliure a Ushuaia.

Dia 15.- Ushuaia. Trasllat a l’aeroport
Després de l’esmorzar disposarem de temps lliure per recórrer la ciutat més austral del món, situada sobre el marge nord del canal de Beagle. A la tarda trasllat a l’aeroport d’Ushuaia on finalitzen els nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a allotjament en hostels / campaments 2.800 €
Supl. Sortides del 01 Novembre 2017 al 31 Gener 2018 165 €
Supl. en Hosteries (Hab. Doble / campaments) 270 €
Supl. en Hosteries (Hab. Individual / campaments) 870 €
  
SERVEIS INCLOSOS Allotjaments en albergs (hostels) en habitacions múltiples amb banys compartits, 02 nits en acampada en zona agrestra sense serveis i 03 nits en acampada en zona amb serveis.
Trasllats aeroport El Calafate – El Chalten – El Calafate – Torres del Paine – Río Grande – Ushuaia – Aeroport d’Ushuaia. Els trasllats es realitzen combinant serveis regulars i privats. 
Guia bilingüe durant les activitats del programa.
Guia de muntanya durant els recorreguts de trekking.
Excursió al Glaciar Perito Moreno.
Navegació en el Llac Pehoe.
Navegació en el Canal de Beagle.
Alimentació especificada en el quadre.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals ni domèstics.
Excursions indicades com a opcionals a l’itinerari.
Entrades als parcs nacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Taxes de port a Ushuaia.
Taxes de sortida i embarcament en els vols.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació