Europa
Destinació
Nadal
Tipus de viatge
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Un viatge que ens descobreix l’Albània Clàssica, amb els seus monuments Patrimoni de la Humanitat, el recòndit nord de Grècia amb els seus parcs nacionals i les muntanyes Pindos, a més de Macedònia amb el Llac Ohrid i les esglésies bizantines. La ruta combina visites amb algunes caminades poc exigents com les impressionants gorges de Vikos, en territori grec, o la del poble de Elshani a Macedònia i els voltants de Metsovo.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDA: 27 DESEMBRE 2017
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
27 DES VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA. TRASLLAT A KRUJA Hotel
28 DES KRUJA – BERATI E Hotel
29 DES BERATI – MONESTIR DE ARDENICA – GJIROKASTER E Hotel
30 DES GJIROKASTER – BUTRINTO – FRONTERA GREGA – IOANINNA E Hotel local
31 DES IOANINNA – GORGES DE VIKOS – METSOVO E / S Hotel local
01 GEN METSOVO – KASTORIA – KORÇA E Hotel
02 GEN KORÇA – MONESTIR DE SAN NAUM – OHRID E / D Hotel
03 GEN OHRID E Hotel
04 ENE OHRID – STRUGA – ELBASAN – TIRANA E Hotel
05 ENE VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

27 DES.- Vol Ciutat d’origen / Tirana – Kruja
Sortida en vol cap a Tirana (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a Kruja (25 km).

28 DES.- Kruja – Berati
Esmorzar i visita guiada per la ciutat medieval de Kruja, amb el seu basar, castell i el Museu d’Scanderbeg, heroi nacional d’Albània del segle XV. Després de la visita, vam viatjar cap a Berati (2,30 hrs), coneguda com la ciutat de les mil finestres, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visitarem la ciutadella de Berat, encara habitada avui dia juntament amb el museu de Onufri, amb les seves icones del segle XVI.

29 DES.- Berati – Monestir de Ardenica – Gjirokaster
Al matí, visitarem els 3 barris històrics de la ciutat Mangalem, Gorica i Kalaja. Berati és un testimoni vivent de la coexistència de diverses comunitats religioses i culturals al llarg dels segles.
A continuació vam sortir cap a Gjirokaster, ciutat que encara conserva el seu aspecte otomà. Arribada i visita del centre històric, amb la seva imponent ciutadella i les seves cases tradicionals. Gjirokaster, construïda pels grans terratinents (segles XVII i XIX) al voltant de l’antiga ciutadella, va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i és una de les ciutats otomanes millor conservades. La ciutat, amb una arquitectura típica dels Balcans, es caracteritza per les cases-torre de tres plantes, denominades en turc Kulla (torre), algunes d’elles amb decoració i ornamentació interior.

30 DES.- Gjirokaster – Butrinto – Frontera Grega – Ioaninna
Esmorzar. Sortida d’hora cap a Butrinto, parant al bell Manantial de l’Ull Blau.
Visita de Butrinto, un dels conjunts monumentals i arqueològics més importants d’Albània declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco: l’acròpolis, el baptisteri, el teatre i la basílica paleocristiana. Habitat des de temps prehistòrics, Butrinto va pertànyer successivament a grecs, romans, bizantins i venecians fins a finals de l’Edat Mitjana, en què va començar la seva decadència. En l’actualitat, es poden visitar les restes de les diferents èpoques. El passeig pel recinte dura d’un aproximat de 2 hrs.
Sortim cap a terres gregues. Tràmits fronterers. Vam viatjar fins Ioaninna, la capital cultural i històrica de la regió d’Epiro construïda a la vora del llac Pamvotida amb els seus innombrables monuments d’influència otomana. Visita del casc emmurallat encara habitat avui dia, on al segle XIX vivia el tirà i cruel Ali Pacha que va donar un impuls cultural a la ciutat.

31 DES.- Ioaninna – Gola Vikos – Metsovo
Esmorzar. Ens traslladem a la recòndita regió de Zagorochoria per visitar la famosa gola de Vikos, un espectacular congost considerat un dels més profunds en el món amb els seus 900 metres de profunditat. Farem una caminada d’unes 2 hores amb vistes impressionants a la gola baixant fins al riu de Voidomatis amb les seves aigües de color turquesa.
Continuem cap a Metsovo, bonic poble del nord de Grècia amb les seves mansions de pissarra situat al massís muntanyenc de Pindos i conegut pel seu famós formatge fumat i pistes d’esquí. En aquesta època de l’any Metsovo sol ser una de les destinacions més populars pels grecs per passar les festes de cap d’any.

01 GEN.- Metsovo – Kastoria – Korça
Esmorzar. Possibilitat de baixar caminant fins al monestir ortodox de Sant Nicolau del segle XIV (1 hora anada i tornada). Una impressionant nova autopista entre muntanyes ens portarà a la frontera amb Albània. Abans de creuar la frontera farem una parada a Kastoria, ciutat del nord de Grècia situada a la riba del llac Orestiada i mundialment coneguda per la seva indústria de pell. Temps per efectuar un passeig.
Seguim cap a Albània. Tràmits fronterers. Arribada a Korça, important centre cultural del sud-est del país. Korça està envoltada per muntanyes elevades, els cims a l’hivern romanen cobertes de neu. Visita de la ciutat amb el seu centre històric de cases elegants de principis del segle XX, Catedral ortodoxa i l’antic basar otomà.

02 GEN.- Korça – Monestir de Sant Naum – Ohrid
Esmorzar i vam sortir cap a la República de Macedònia. Tràmits fronterers. Parada al Monestir de Sant Naum, on la seva església va ser construïda fa més de mil anys i les seves pintures són bellíssimes. Vam viatjar en vehicle cap al parc nacional de Galichica, situat entre els dos llacs més grans del país: el llac d’Ohrid i el llac de Prespa. Efectuarem una caminada (1,30 min) en els voltants del poble de Elsani, per un sender amb suaus pendents amb vistes al llac i petites poblacions als nostres peus. Dinar en una casa rural al poble de Elsani amb especialitats de la gastronomia local.
Seguim a Ohrid, ciutat a la vora de bell llac, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

03 GEN.- Ohrid
Dia complet per conèixer el major centre turístic, cultural i espiritual de tota la República de Macedònia. Coneguda com el Jerusalem dels Balcans la ciutat alberga 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques, una per a cada dia de l’any. Coneixerem la seva Antic Teatre, Plaosnik- la primera universitat eslava al segle IX, on Sant Climent d’Ohrid va crear l’alfabet ciríl·lic, l’Església de Santa Sofia construïda al segle XI, l’església de la Mare de Déu Perivlebtos amb els seus impressionants pintures medievals del Renaixement dels Paleólogos. Passeig en vaixell per les aigües cristal·lines del llac Ohrid.

04 GEN.- Ohrid – Struga – Elbasan – Tirana
Sortida al matí cap a Struga, ciutat on el llac d’Ohrid desguassa les seves aigües donant inici al riu Drin Negre que desemboca al mar Adriàtic. Tornem a terres albaneses. Alts paisatges de muntanya amb petites poblacions al nostre pas.
Aturada en Elbasan, petita ciutat, situada al centre d’Albània. Temps per conèixer la ciutadella de la ciutat construïda per Mehmet El Conqueridor al segle XV que va servir com una caserna militar de l’exèrcit otomà.
Seguim cap a Tirana. Arribada i visita de la ciutat coneixent el seu centre neuràlgic i els punts més emblemàtics com: plaça ‘Skanderbeg’ amb el seu mesquita del segle XVIII, la torre del rellotge del segle XIX, la gran avinguda ‘Màrtirs de la Nació’ i l’antic barri burgès ‘Blloku’ on va viure durant dècades l’elit comunista del país.

05 GEN.- Vol Tirana / Ciutat d’origen
Esmorzar i a l’hora prevista, trasllat a l’aeroport de Tirana per embarcar en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 11 a 16 persones 1.280 €
En base a grup de 11 a 16 persones (4 primeres places) 1.170 €
En base a grup de 6 a 10 persones 1.440 €
En base a grup de 6 a 10 persones (4 primeres places) 1.330 €
Suplement Habitació Individual 240 €
Taxes Aèries (Aprox.) 245 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Minibús o Van pels trasllats de l’aeroport i per terra.
Alotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Visites, excursions i entrades als monuments descrits al programa.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Visites i excursions no mencionades com a inclosos.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació