Europa
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Albània és el país més desconegut d’Europa, però també un dels més interessants. Durant molts anys el país ha estat tancat per una dictadura comunista. A poc a poc Albània comença a obrir-se i a ensenyar els seus tresors. Proposem una ruta combinant senderisme per les valls alpines, amb visites a llocs protegits per la Unesco, rics en cultura i arqueologia. Durant la ruta vam entrar a Kosovo ia la veïna Macedònia.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ 2017
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA. TRASLLAT A KRUJA Hotel
2 KRUJA – CASTELL I CIUTADELLA DE KRUJA – SHKODER – VALLE DE THETH E / S Hotel local
3 VALL DE THETH E / D / S Hotel local
4 VALL DE THETH – SHKODER E / D Hotel
5 SHKODER – KOMAN. FERRY A FIERZE – MONESTIR DECANI (KOSOVO) – PRIZREN E Hotel
6 PRIZREN – TIRANA E Hotel
7 TIRANA – GJIROKASTER  E Hotel
8 GJIROKASTER – BUTRINTO – PLATJA DE GJIPE – PN DE LLOGARA  E Hotel
9 PN DE LLOGARA – BERATI E Hotel
10 BERATI – ELBASAN – OHRID (MACEDONIA) E Hotel
11 OHRID – PN DE GALICHICA – TIRANA E / D Hotel
12 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Tirana – Kruja
Sortida en vol amb destinació Tirana (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel a Kruja

Dia 2.- Kruja – Castell i ciutadella de Kruja – Vall de Theth (160 km)
Esmorzar i visita guiada de la ciutat medieval de Kruja -bazar i ciutadella d’influència otomanes i museu de Scanderbeg, heroi nacional del S.XV.
Unes 4 hores per serpentejants carreteres de muntanya, amb vistes espectaculars, ens porten fins l’amagat vall de Theth, al cor dels Alps Abaneses, amb les seves cases alpines i teulades costeruts. Sopar i nit en alberg de muntanya al poble de Theth.

Dia 3.- Vall de Theth. Exploració de la vall
Jornada dedicada a explorar l’amagat vall de Theth. Farem una caminada pels voltants de Thethi, coneixent els punts més emblemàtics del poble: l’església, la
casa de la família Borshi construïda al segle XVIII, que alberga avui en dia el museu etnogràfic. Seguim posteriorment cap a la cascada de Grumas que és una de les més altes a Albània (30 metres) i el llogaret de Nderlysa. Retorn a Theth. Sopar a l’alberg.

Dia 4.- Vall de Theth – Shkoder (70 km)
Esmorzar. Al matí farem una caminada d’un aproximat de 2hrs fins al famós deu de Ull Blau en Kaprea, lloc d’impressionant bellesa. Retorn a Theth i trasllat per carretera a Shkoder, el centre catòlic i cultural del nord. Una animada ciutat d’ambient agradable.
Visita del centre històric amb els seus elegants cases del segle XIX.

Dia 5.- Shkoder – Koman. Ferry fins Fierze – Entrada Kosovo – Monestir de Decani – Prizren
Sortida cap a Koman per embarcar en ferri i creuar el llac de Koman fins al port de Fierze.
Aquest espectacular trajecte (aprox. 2,30 hrs), discorre en aigües blaves flanquejades per un canó amb parets de més de 400 ms. d’alt. El llac produeix tota l’energia elèctrica necessària al nord d’Albània.
Trasllat en vehicle cap Kosovo, el país més jove d’Europa, independitzat unilateralment el 2008, tràmits fronterers abans d’arribar al Monestir de Deccani (S.XIV), un dels més bells del país.
Visita i sortida cap a Prizren, una agradable i animada ciutat de forta influència otomana, amb les seves nombroses mesquites i esglésies cristianes.

Dia 6.- Prizren – Tirana (176 km)
Temps per fer una volta per la ciutat, considerada la capital cultural de Kosovo.
Passeig pels carrers empedrats del centre històric que conserven el seu sabor oriental: mesquita de Sinan Pasha segle XVII, l’antic pont de pedra i les seves esglésies cristianes.
Trasllat a Tirana (aprx. 3h), creuant de nou la frontera pel sud.
Visita a peu del centre de la capital: la plaça Skanderbeg, la mesquita E’them Bey (S.XVIII), la torre del rellotge, l’av. dels Màrtirs de la Nació, l’antic barri burgès Blloku on vivia l’elit comunista, i els bulevards on es troben els ministeris, l’acadèmia de les arts i la Universitat.

Dia 7.- Tirana – Gjirokaster (226 km)
Sortida cap a Gjirokaster (aprox. 4 h), ciutat que encara conserva el seu aspecte otomà. Aturada en ruta al monestir de Ardenica (S.XIV), construït sobre les ruïnes de l’antic temple de la deessa grega de la caça Artemide. Arribada a Gjirokaster i visita del centre històric, amb la seva imponent ciutadella i les seves cases tradicionals.
Gjirokaster, construïda pels grans terratinents (S.XVII i XIX) al voltant de l’antiga ciutadella, va ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i és una de les ciutats otomanes millor conservades. La ciutat, amb una arquitectura otomana típica dels Balcans, es caracteritza per les cases-torre de tres plantes, denominades en turc Kulla (torre), algunes d’elles amb decoració i ornamentació interior.

Dia 8.- Gjirokaster – Butrinto -Platja de Gjipe – P.N. de Llogara (170 km)
Al matí, sortida cap a Butrinto, parant a la font de l’Ull Blau.
Visita de Butrinto, un dels conjunts monumentals i arqueològics més importants d’Albània declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO: l’acròpolis, el baptisteri, el teatre i la basílica paleocristiana.
Habitat des de temps prehistòrics, Butrinto va pertànyer successivament a grecs, romans, bizantins i venecians fins a finals de l’Edat Mitjana, en què va començar la seva decadència. En l’actualitat, es poden visitar les restes de les diferents èpoques.
Continuació cap al Parc Nacional de Llogara seguint l’escarpada costa del Mar Jònic, amb vista panoràmica sobre les illes. Aturada en una de les platges més famoses de la costa Jònica d’Albània, Gjipe. El camí baixa fins a la platja i dura uns 30 min. Temps per donar-nos un bany. Allotjament a l’hotel del parc.

Dia 9.- P.N. de Llogara – Berati (135 km)
Després de l’esmorzar, farem una caminada (aprox. 01:30 hrs) pel P.N de Llogara situat entre els mars Adriàtic i Jònic, caminant per terrenys boscosos de pins silvestres i roures.
Sortida posteriorment cap a Berati (aprx.4 hrs), la primera ciutat d’Albània, coneguda com ‘la ciutat de les mil finestres’ i declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO.
Arribada a Berati i visita dels tres nuclis històrics: Mangalem, Gorica i Kalaja, les mesquites i esglésies, – testimoni de la coexistència de diferents comunitats religioses i culturals al llarg dels segles (destaca la ciutadella, encara habitada, i el museu de Onufri, amb les seves icones del S. XVI).

Dia 10.- Berati – Elbasan – Entrada Macedònia – Ohrid (172 km)
En ruta cap a la República de Macedònia, parada a la tranquil·la població de Elbasan. Tràmits fronterers.
Arribada a Ohrid (4 hrs), ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, situada a la vora del llac. Coneguda com el Jerusalem dels Balcans, alberga 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques. Visitarem a peu del seu casc antic: l’església de Sta. Sofia (S.XI), l’antic teatre del període hel·lenístic, les ruïnes de l’antiga universitat de Sant Climent, fundador de l’escriptura eslava ciríl·lica al segle IX …
Navegació en barca pel llac Ohrid, seguint la costa fins al Monestir de Naum, on neixen les fonts d’aigua subterrània que alimenten el llac.
A continuació farem un passeig en barquetes per les aigües blaves del llac d’Ohrid.

Dia 11.- Ohrid – P.N. de Galichica – Tirana (140 km)
Vam viatjar en vehicle cap al parc nacional de Galichica, situat entre els dos llacs més grans del país: el llac d’Ohrid i el llac de Prespa. Parada al monestir medieval de Sant Naum, situat en un entorn molt bonic, on neixen les fonts d’aigua subterrània que alimenten el llac.
Posteriorment farem una caminada als voltants del poble de Elsani per un sender amb suaus pendents amb vistes de llac, muntanyes, boscos i petites poblacions als nostres peus. Dinar en una casa rural al poble de Elsani amb especialitats de la gastronomia local. A la tarda, tornada a Tirana. Allotjament. Sopar lliure.

Dia 12.- Tirana. Vol a Ciutat d’origen
Temps lliure i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport per embarcar en vol de tornada.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 1.320 €
En base a grup de 10 a 16 persones (4 primeres places) 1.240 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.470 €
En base a grup de 6 a 9 persones (4 primeres places) 1.390 €
Suplement Habitació Individual 220 €
Taxes Aèries (Aprox.) 230 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Minibús o Van pels trasllats de l’aeroport i per terra.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Visites, excursions i entrades als monuments descrits en el programa.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació