Àfrica
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Benín es troba al golf de Guinea i ofereix al viatger una de les millors experiències que hi ha sobre el contacte amb ètnies a l’Àfrica Occidental, les quals han conservat gairebé intactes les seves tradicions ancestrals. Les seves creences animistes s’han articulat a través dels fetitxes i els ritus cerimonials vudú. A través d’aquest recorregut oferim una immersió per aquest món místic. Deu dies en què podrem descobrir i aprendre d’aquesta religió acompanyats per un expert del vudú.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
04 GEN VOL CIUTAT D’ORIGEN / COTONOU Hotel
05 GEN COTONOU – ABOMEY E Hotel
06 GEN ABOMEY E Hotel
07 GEN ABOMEY – POSSOTOMÉ E Hotel
08 GEN POSSOTOMÉ – OUIDAH E Hotel
09 GEN OUIDAH. FESTIVAL DEL VUDÚ E Hotel
10 GEN OUIDAH. FESTIVAL DEL VUDÚ E Hotel
11 GEN OUIDAH – GRAND POPO E Hotel
12 GEN GRAND POPO E Hotel
13 GEN GRAND POPO – GANVIÉ – COTONOU E Hotel
14 GEN COTONOU – PORTO NOVO. VOLS DE TORNADA E A bord
15 GEN ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

04 GEN.- Vol Ciutat d’origen / Cotonou
Sortida en vol de línia regular amb destinació Cotonou, amb connexió intermèdia. Arribada a Cotonou, recepció per part del guia, trasllat a l’hotel i allotjament.

05 GEN.- Cotonou – Abomey
Esmorzar i sortida amb destinació a Abomey. Abans d’arribar a Abomey podrem visitar el poble subterrani de Agonglo, que servia als guerrers Fon per amagar-se en l’època de les guerres entre ètnies. Es compon de 56 cases subterrànies que daten d’entre els segles XVII i XVIII. El parc va ser descobert en 1998 per un equip de constructors danesos. Arribada a Abomey. Allotjament.

06 GEN.- Abomey
Esmorzar. Dia destinat a visitar la capital de l’antic regne d’Abomey i els seus nombrosos temples. Abomey (Dan Dan en idioma fon) significa “al ventre de la serp”. És coneguda com el santuari de religions tradicionals com el vudú. Podem visitar el barri dels ferrers on trobarem dotzenes de fetitxes a les cases, el Museu Històric o el mercat nocturn.

07 GEN.- Abomey – Possotomé
Esmorzar i sortida cap a Possotomé, un poble de pescadors i agricultors situada a la vora del Llac Ahémé, d’on s’extreu l’aigua mineral del país. Arribada a l’hotel i sortida per descobrir la cultura del poble i les seves tradicions (1 hora de caminada per conviure amb els pescadors que encara utilitzen el mètode tradicional). A la tarda, prendrem una pinassa per descobrir el Llac Ahémé. Coneixerem les divinitats de l’aigua i les tècniques de pesca tradicionals per després poder cuinar un dinar local, el dakouin.

08 GEN.- Possotomé – Ouidah
Esmorzar i sortida cap a Ouidah, un poble costaner de la costa beninesa on els seus pobladors són de l’ètnia Fon. Visitarem el museu que posseeix un gran nombre d’objectes i il·lustracions d’importància històrica i cultural, i ens permet entendre millor el vudú.

09 GEN.- Ouidah – Festival Mundial del Vudú
Esmorzar. El dia estarà dedicat a la descoberta de la cultura vudú i les seves tradicions.

Ouidah és famós per moltes raons, entre elles, per acollir des de temps immemorials el “Temple de les Pitons”. Per als Fon aquests rèptils són posseïdors de la salut, la bona sort i sobretot de la continuïtat de la seva ètnia. Són protegides per sacerdots iniciats, i en la seva religió està prohibit matar-les o molestar-les. No hem d’oblidar la “porta de no retorn” construïda amb els fons de la UNESCO per recordar l’època d’esclavitud.

10 GEN.- Ouidah – Festival Mundial del Vudú
Esmorzar. Podrem seguir gaudint del Festival Mundial del Vudú, on cada any persones de la comunitat, curiosos i turistes acudeixen per gaudir d’aquesta religió poc coneguda, observar o participar en els seus ritus i les seves danses.
El Vudú apareix al segle XVI en el poblet de Tado, a la vora de la desembocadura del riu Mono, a la frontera entre Benín i Togo. Avui dia podem parlar d’aproximadament set milions d’adeptes repartits entre Benin o països com Cuba, Brasil, Haití i també els Estats Units.

11 GEN.- Ouidah – Grand Popo
Esmorzar i sortida cap a Grand Popo. El recorregut per carretera és de 43 km aproximadament. Podrem visitar aquest particular poble situat a la frontera amb Togo. Un lloc privilegiat entre les sorres daurades del golf de Guinea i les llacunes interiors on desemboca el riu Mono.
En aquest lloc els pescadors amarren els seus vaixells de colors després de la seva jornada de treball. A l’interior de la llacuna, la població autòctona guarda gelosament els secrets ancestrals de la seva religió encara desconeguts.

12 GEN.- Grand Popo
Esmorzar. Al matí prepararem una petita motxilla per fer una excursió pel riu Mono. Farem una parada per descobrir els poblats de fetitxes situats als marges del riu i ens endinsarem en els canals per poder admirar els santuaris, fetitxes i ofrenes que s’amaguen entre la vegetació d’aquestes petites aldees construïdes amb fusta.
Continuarem el recorregut a bord de la nostra pinassa a motor fins arribar a la desembocadura del riu Mono, també anomenada La boca del rei (38 km aproximadament entre anada i tornada). La pinassa és una barca típica adaptada per al turisme, que disposa de motor i tendal amb capacitat d’entre 2 i 10 persones. Comprarem menjar per fer un picnic (gambes, crancs, etc). Retorn a l’hotel i allotjament.

13 GEN.- Grand Popo – Ganvié – Cotonou
Esmorzar i sortida cap a Ganvié, un dels paratges més impressionants d’Àfrica Occidental. El seu nom significa “llibertat a les aigües”. La tradició diu que es va fundar arran de la tracta d’esclaus. Els seus pobladors eren agricultors Adja i els seus veïns Fon els utilitzaven per vendre’ls als esclavistes. Sabent que la religió Fon no permetia als seus creients travessar l’aigua, els Adja van decidir instal·lar-se al mig de la llacuna formant la ciutat lacustre de Ganvié.
Podrem recórrer el mercat flotant, veure les cases de bambú i conèixer la peculiar manera de pescar que tenen els seus habitants. Tot això fa d’aquesta visita una experiència única. En acabar el recorregut posarem rumb a Cotonou i ens allotjarem a l’hotel.

14 GEN.- Cotonou – Porto Novo. Vols de tornada
Esmorzar i sortida cap a Porto Novo, capital política de Benín. Fundada pels portuguesos es tracta d’una ciutat que conserva un cert aire colonial. Podrem visitar la ciutat, algun dels seus museus i tindrem temps per fer les últimes compres abans de marxar. A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen.

15 GEN.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones 1.720 €
Suplement grup de 4 a 5 persones 100 €
Suplement Habitació Individual 250 €
Taxes Aèries (Aprox.) 370 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals amb Royal Air Maroc fent escala intermèdia.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Recorregut en vehicle 4×4 o minivan segons el tamany del grup.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia de parla hispana/guia especialista en Vudú.
Barcassa a Ganvie i al Riu Mono.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visat Benín.
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació