Amèrica del Sud
Destinació
En grup
Tipus de viatge
13 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Una ruta a través de la Serralada dels Andes en què visitarem el Salar d’Uyuni, el desert de sal més extens del món. Realitzarem un itinerari en 4×4 recorrent llacunes, volcans i fins i tot una multitud de cactus gegants, a la curiosa Illa Incahuasi. Observarem la típica arquitectura colonial de les ciutats i esglésies del país i gaudirem de l’hospitalitat del poble bolivià.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A OCTUBRE 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A SANTA CRUZ Hotel
2 VOL SANTA CRUZ / SUCRE E / S Hotel
3 SUCRE – TARABUCO – SUCRE E / D Hotel
4 SUCRE – POTOSÍ E Hotel
5 POTOSÍ E Hotel
6 POTOSÍ – UYUNI E Hotel
7 UYUNI – TAHUA E / P / S Hotel
8 TAHUA – OJO DE PERDIZ E / D / S Hotel
9 OJO DE PERDIZ – UYUNI. BUS NOCTURN A LA PAZ E / P Bus nocturn
10 LA PAZ Hotel
11 LA PAZ – COPACABANA – ILLA DEL SOL – COPACABANA E Hotel
12 COPACABANA – LA PAZ E Hotel
13 LA PAZ. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

* Consulta l’itinerari de les extensions opcionals a la fitxa tècnica adjunta.

DIA 1.- ARRIBADA A SANTA CRUZ
Arribada per compte del client a Santa Cruz. Arribada i trasllat en servei regular amb guia a l’hotel. Resta del dia lliure.

DIA 2.- VOL SANTA CRUZ / SUCRE
Trasllat amb guia l’aeroport per agafar el vol a Sucre. A la tarda visitarem el Museu de la Casa de la Llibertat, bressol de la independència de Bolívia, lloc en el qual ens empaparem de la història colonial i republicana del país. Coneixerem també entre el Mirador de la Recoleta, el Museu dels tèxtils ASUR, en el qual apreciarem l’art tèxtil de les comunitats Tarabuco i J’alka que s’assenten en els voltants de Sucre, i l’Església de Sant Felip Neri, darrera església construïda en la colònia i l’única d’estil neoclàssic a Sucre. A la nit, soparem i gaudirem d’un espectacle folklòric en el qual tindrem una presa de contacte amb la cultura boliviana, coneixent la seva música, ritmes, vestimentes, colors i danses.

DIA 3.- SUCRE – TARABUCO – SUCRE
Després de l’esmorzar sortida a la població de Tarabuco, localitzada a 60 km de Sucre. Tarabuco és un poble colonial en el qual podem apreciar els valors culturals i humans que formen part de la seva riquesa turística. La fira indígena dominical a la qual assisteixen membres de les comunitats veïnes, mostra un notable estat de puresa etnogràfica. Tindrem l’oportunitat d’adquirir tèxtils i altres productes artesanals.

DIA 4.- SUCRE – POTOSÍ
Al matí sortida de l’hotel i trasllat amb taxi privat a Potosí (2 hores i mitja per carretera asfaltada). Acomodació a l’hotel. Tarda lliure per poder gaudir de la ciutat i començar a aclimatar-nos a l’altura (4.067 metres sobre el nivell del mar). Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, va ser nomenada per l’emperador espanyol Carles V al segle XVII, com la “Vila Imperial de Carles V”. Va créixer de forma ràpida i desordenada i al segle XVII es va convertir en una de les tres ciutats més importants del món, al costat de París i Londres. Es diu que amb la plata extreta, es podria construir un pont des d’aquesta històrica ciutat fins a Europa.

DIA 5.- ​​POTOSÍ
Al matí visitarem les Mines del Cerro Rico de Potosí, que va ser la sustentació de l’economia i la tomba de milers d’indígenes que van lliurar la seva vida per extreure les riqueses de les seves entranyes. Precisament durant el recorregut ingressarem als esvorancs per apreciar el treball sacrificat dels miners que segueixen explotant les vetes del Sumaj Orko.
A la tarda visita a la Casa de la Moneda, l’edifici més important de l’arquitectura civil colonial a Amèrica del Sud, a més dels principals llocs històrics de Potosí.

DIA 6.- POTOSÍ – UYUNI
Sortida en bus de línia a Uyuni. Després d’aproximadament 4 hores de recorregut per carretera asfaltada i impressionants paisatges andins, arribarem a Uyuni. Acomodació a l’hotel.

DIA 7.- UYUNI – TAHUA
Uyuni va ser el primer lloc de Bolívia on es va escoltar el xiulet d’un tren. Allà es va fer la primera línia ferroviària del país i en els seus voltants encara es troben restes de maquinària de ferrocarril que daten de l’any 1890. Aquestes restes poden observar a la zona coneguda com el “cementiri de trens”, situat a 3 km d’Uyuni. Consta d’una vintena de locomotores a vapor i vagons. Avui tindrem un inoblidable viatge a través de 12.000 km² de fantàstics paisatges de sal. L’enlluernador mantell blanc del Salar d’Uyuni s’assembla a una immensa glacera.

A l’hivern (temporada seca, de maig a octubre), quan s’endureix la superfície, apareixen figures gairebé geomètriques formades per les partícules de sal aglomerades en polígons. A l’estiu (temporada d’aigües, de novembre a abril) el desert salí es transforma en un gegantí mirall que es fon al cel més pur d’Amèrica. Entrarem al salar per Colchani, on es troben les fàbriques de sal per visitar una d’elles, on rebrem una explicació de l’economia familiar de la sal, que regeix la vida del poble en base a una organització cooperativista. Realitzada aquesta visita entrarem a Salar on ens aturarem en els Monticles de Sal i admirarem la impressionant vista.

A continuació tindrem el privilegi de visitar la Illa Incahuasi, i al seu centre d’atenció al turista que compta amb un sender d’ascensió al seu cim que es torna en un extraordinari mirador de 360 ​​graus i que sorprèn per la quantitat de cactus gegants (Echinopsis atacamensis ) que poblen l’illa.
Els bacteris subaquàtiques que els han format s’han desenvolupat en les èpoques de l’Estany Michín (40 mil anys enrere) i del Llac Tauka (11 mil anys enrere) que van mantenir a tota l’illa sota l’aigua.
Farem un pícnic a l’illa i després enfilarem cap a la dominant i màgica figura del Volcà Thunupa, a les faldilles es troba Tahua. Arribem finalment al Hotel Tayka de Sal, on ens allotjarem. Sortim gairebé immediatament en cotxe cap a la població de Coquesa, a l’est, des d’on iniciarem l’ascens en 4 × 4 per guanyar una apreciable altura en el Thunupa, des d’on les vistes del Salar Monumental són impressionants. Iniciarem una breu caminada per veure el chullpar, una cova amb enterraments antics, en què un guia local ens explicarà la història de les mòmies. A la tornada, visitarem el Museu Chantani, amb la seva mostra de ceràmica de formes capritxoses que s’assemblen a animals, i els seus mòmies silencioses.

DIA 8.- TAHUA – OJO DE PERDIZ
Avui participarem en una experiència de pasturatge de flames, per conèixer més de prop aquests curiosos animals i la importància en la vida diària dels seus habitants. Coneixerem el Salar Sensual, molt menys conegut pel turisme. A continuació ens dirigim al nostre 4 × 4 cap Ch’jini, un lloc molt poc visitat pel turisme malgrat la seva bellesa sense igual.
Si s’animen, es pot ascendir al turó “catedral”, un monticle d’aproximadament 40 m d’alçada on es troben la Pukara o ruïnes de pedres apilades: residències, sitges i miradors, que fan presumir que es tracta d’un fort d’una antiga civilització seguida de la tiwanacota. El desafiament d’ascendir a la cresta mateixa de la “catedral” amb senzills però garantits mitjans de seguretat, és una oportunitat per destil·lar adrenalina per tal de gaudir d’uns dels miradors més excepcionals del món.
A continuació visitarem la cova de Ch’jini, resultant d’una formació geològica subaquàtica amb cossos calcaris, producte d’un procés químic produït en l’etapa anterior a les glaciacions (fa 16.000 anys). La bellesa i fragilitat d’aquestes formacions geològiques obliguen a visitar aquestes formacions en grups no majors a 5 persones.

A continuació tindrem el privilegi de creuar de nord a sud la part més bella del desert blanc, el Salar Sensual, dirigint-nos cap a la badia de les Illes Campanes, dominada per la imatge del Volcà Caltama. Abandonarem el Salar sortint per Charagua, lloc on ens aturarem a visitar les seves corrals de cabres, d’estètica destacable, ja desaparegudes per la disminució del règim de pluges. Després d’una hora més de ruta accidentada arribarem al Poble Cremat de Sant Pere de cremis, on deixarem el cotxe per recórrer els seus petits carrers i edificacions. A la tarda ens dirigirem cap al ramell de les llacunes Cañapa, Hedionda, Chiarkota, Honda i Ramaditas, en què gran quantitat de flamencs, de les tres espècies existents al zona, deixaran veure i fotografiar a plaer. Altres aus, com gavines andines i ànecs acompanyen els flamencs en aquestes llacunes flanquejades per volcans freqüentment nevats que en descendir presenten un faldó verd (palla brava, yareta i Thola) per acabar en els colors ocres que els vents han anat dibuixant en mil·lennis. Allotjament a l’Hotel Tayka del Desert.

DIA 9.- OJO DE PERDIZ – UYUNI. BUS NOCTURN A LA PAU
Sortida de matinada cap a la Reserva de Flora i Fauna Andina Eduardo Avaroa, per visitar l’Arbre de Pedra. A continuació tindrem una breu visita de la Llacuna Colorida per observar la seva gran població de flamencs, que pernocten a la seva gelat mirall d’aigua. Prosseguirem cap als Guèisers de Sol de Matí a fi de sorprendre-en el seu moment més actiu. Aquest serà el punt més elevat de la ruta, prop de 5.000 metres sobre el nivell del mar. Observarem fumaroles sorolloses i gorgs on sembla bullir la terra en fangs vermellosos, grisencs i escarlates.
El desert i salar dE Chalviri és un altre escenari de gran valor paisatgístic que combina el blanc de la neu, l’ocre del desert, el blau de l’aigua i el blanc del bòrax. En un dels seus racons podrem prendre un bany a les Termes de polques. En allunyar-nos tindrem l’escenari de les Dames del Desert, obra mestra del vent i els pics andins amb detalls perfectes en formes i colors, de roques que han resistit al vent. Una altra de les perles d’aquesta reserva és la Llacuna Verda, al peu del Volcà Licancabur. Ens acomiadarem de les últimes flames i vicunyes, que ens han acompanyat en el recorregut, i seguirem buscant el suri o ñandú andí fins a l’últim moment, que no sempre es deixa albirar.

Retorn a Uyuni travessant les poblacions de Villamar, Alota, Culpina i Sant Cristòfol per finalment arribar al nostre destí. Arribada a Uyuni sobre les 18:00h, temps lliure i trasllat a l’estació d’autobusos per sortir en bus turístic nocturn a La Paz a les 20:00h (la major part del camí és sense asfalt).

DIA 10.- LA PAZ
Arribada a La Paz sobre les 06: 30h. Al matí, visita de la sorprenent ciutat de La Paz. Coneixerem el seu Mercat Brujo, els principals museus i monuments, la Vall de la Lluna, i gaudirem d’un passeig al telefèric més alt del món, que ens oferirà increïbles vistes d’aquesta ciutat peculiar de grans contrastos, que va ser nomenada una de les 7 ciutats Meravella del Món. Resta del dia lliure.

DIA 11.- LA PAZ – COPACABANA – ILLA DEL SOL – COPACABANA
Sortida de l’hotel a les 07:00h aproximadament i transport compartit cap a Copacabana. Creuarem amb llanxa a motor l’estret de Tiquina, per després continuar el viatge per la península de Copacabana. En el camí gaudirem de belles vistes i observarem terrasses precolombines construïdes per l’agricultura durant les cultures Xamba, Tiwanaku i Inca. Arribada a Copacabana i acomodació en hotel. Cruïlla amb llanxa pel Llac Titicaca fins a la Illa del Sol. Arribada a la part sud de l’illa i visita a les ruïnes del Palau Pilkocaina. Després anirem fins al poblat de Yumani, gaudint de les vistes del llac i la Serralada dels Andes. Acabarem la nostra vista descendint per la plaça d’Sagrada i ens refrescarem a la Font Sagrada dels Incas. Llanxa de retorn a Copacabana.

DIA 12.- COPACABANA – LA PAZ
Esmorzar a l’hotel i posterior passeig per la població de Copacabana. Coneixerem l’església, el mercat artesanal i el mercat de productes camperols. Opcionalment, podem ascendir al turó del Calvari. Temps lliure a Copacabana. Transport turístic compartit de tornada a La Paz.

DIA 13.- LA PAZ. TRASLLAT A L’AEROPORT
Esmorzar. A l’hora prevista trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Habitació Doble 2.205 €
Suplement Individual 465 €
Extensió Amazònia Boliviana 1.070 €
Supl. Habitació Individual (Extensió Amazònia Boliviana) 210 €
Extensió Tiwanaku 150 €
Supl. Habitació Individual (Extensió Tiwanaku) 25 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vol domèstic Santa Cruz / Sucre.
Transport en servei compartit o privat, segons programa.
Vehicles 4×4 equipats amb oxigen i telèfon per satèl·lit en la ruta pel Salar i la província de Sur Lípez.
Allotjament en habitacions dobles de categoria estàndard.
Alimentació segons quadre d’itinerari.
Guies locals de parla hispana en les visites incloses, amb l’excepció del tram Uyuni-Uyuni que es fa amb xofer de parla hispana, que farà a la vegada de guia.
Entrades a tots els llocs a visitar, excepte en el tramo Uyuni-Uyuni (45 USD aproximadament, a pagar en destí).
Pagaments a comunitats locals a Uyuni i pasturatge de llames.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals. 
Vols domèstics opcionals (Uyuni / La Paz i La Paz / Santa Cruz).
Alimentació no especificada en el quadre.
Visites i entrades als llocs no especificats a l’itinerari.
Extres personals com begudes, bugaderia, telèfon, propines, etc.
Taxes d’aeroport (2 USD en trams nacionals) ni taxes aèries.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació