Amèrica del Sud
Destinació
En grup
Tipus de viatge
24 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Colòmbia es troba entre els cinc països amb més biodiversitat del món. Això unit a la seva variada geografia, la seva història plena de misteris i aventures, la seva gent i cultura, així com les seves ciutats d’ascendència espanyola, converteixen Colòmbia en un país fascinant. Des Bogotà es parteix cap al sud, fins a Sant Agustí, on es troben les zones més importants amb restes de cultures prehispánicas. Aquesta és també la regió del naixement del riu Magdalena, l’artèria fluvial del país. A partir d’aquí ja rumb nord, coneixerem l’eix cafeter amb els seus vessants conreades i les seves belles hisendes restaurades per al turisme. Coneixerem el monument més visitat de Colòmbia: la Catedral de Sal de Zipaquirá, a més de Vila de Leyva i Barichara, que competeixen per ser el poble més bonic del país. Un salt en avió ens durà a les meravelloses platges de sorra blanca del Carib Colombià, on ens trobem les boniques ciutats de Santa Marta i Cartagena.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / BOGOTÀ – NEIVA O VILLAVIEJA Hotel
2 NEIVA O VILLAVIEJA – DESERT DE TATACOA – SAN AGUSTÍN E Hotel
3 SAN AGUSTÍN. VISITA PARC ARQUEOLÒGIC, TABLÓN I CHAQUIRA E Hotel
4 SAN AGUSTÍN – ESTRET DE MAGDALENA – ALTO DE LOS ÍDOLOS E Hotel
5 SAN AGUSTÍN – POPAYAN E Hotel
6 POPAYAN – ARMENIA E Hotel
7 ARMENIA – VALL DE CÓCORA – TERMAS SANTA ROSA E / D Hotel
8 SANTA ROSA – MANIZALES E / D / S Hotel
9 PN DE LOS NEVADOS – RESERVA DE RÍO BLANCO E / S Hotel
10 MANIZALES – MEDELLÍN E Hotel
11 MEDELLÍN. EXCURSIÓ A SANTA FE DE ANTIOQUIA E / D Hotel
12 MEDELLÍN. EXCURSIÓ A GUATAPÉ E / D Hotel
13 VOL A BOGOTÀ. VISITA DE LA CIUTAT I CERRO MONTSERRATE E Hotel
14 BOGOTÀ – LAGUNA GUATAVITA – VILLA DE LEYVA E Hotel
15 VILLA DE LEYVA. VISITES  E Hotel
16 VILLA DE LEYVA – BARICHARA E Hotel
17 BARICHARA – GUANE – PN CHICAMOCHA – BUCARAMANGA – GIRÓN E Hotel
18 VOL A SANTA MARTA E Hotel
19 SANTA MARTA. EXCURSIÓ PN TAYRONA E Hotel 
20 SANTA MARTA – CARTAGENA DE INDIAS E Hotel
21 CARTAGENA DE INDIAS. VISITA A LA CIUTAT E Hotel
22 CARTAGENA DE INDIAS. DIA LLIURE E Hotel
23 VOL CARTAGENA / BOGOTÀ / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
24 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN – 
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1: Vol Ciutat d’origen / Bogotà – Neiva o la Vilavella.
Sortida en vol al matí amb destinació a Bogotà. Arribada i connexió amb el vol a Neiva. Nit a Neiva o la Vilavella.

Dia 2: Neiva – Desert de Tatacoa – Sant Agustí.
Sortida per visitar el desert de Tatacoa. El Desert de la Tatacoa, la segona zona àrida més extensa de Colòmbia després de la península de la Guajira, és un dels escenaris naturals més atractius de Colòmbia que ocupa 330 quilòmetres quadrats de terra de color ocre i gris amb pincelazos del verd dels cactus.
La Tatacoa o la Vall de les Tristeses, com la va anomenar en 1538 el conqueridor Jiménez de Quesada, pels rastres de deteriorament que va notar en el seu territori, no és justament un desert, sinó un bosq ue sec tropical. Continuació a Sant Agustí.

Dia 3: Sant Agustí.
Visita als llocs arqueològics de Sant Agustí El Parc Arqueològic de Sant Agustí, situat al departament de l’Huila, és l’únic lloc del món destacat per les cinc-centes imponents estàtues en pedra tallades d’acord amb la mitologia dels escultors indígenes.
La major part de les estàtues va formar part de la parafernàlia fúnebre dels antics pobladors d’aquesta regió i va estar relacionada amb els ritus funeraris, amb el poder espiritual dels morts i amb el món sobrenatural.
La monumentalitat de les estàtues i de les tombes de pedra reflecteix, avui dia, un complex sistema de pensament d’aquestes cultures desconegudes que entenien i explicaven el món a la seva manera, tallant el misteri i inmortalizándolo a les pedres. A la tarda excursió a cavall visitant el Tauler, la chaquira, Alt de la Pilota i el Purutal.

Dia 4: Sant Agustí. Excursió a l’Estret del Rio Magdalena i Parcs Alt dels Idolos i les Pedres.
A la zona es troba l’únic lloc on un ésser humà pot saltar el riu més gran de Colòmbia, el Riu Magdalena. El punt és conegut com l’Estret del Riu Magdalena, lloc on el cabal del riu es veu obligat a passar a través d’una formació rocosa, reduint a només 2.20 metres l’espai entre riba i riba.
Al Parc Arqueològic Alt dels Ídols es troben els conjunts funeraris més ben conservats de la cultura agustiniana. El parc es destaca per les seves característiques molt particulars a la representació d’escultures antropomorfes i zoomorfes, les seves dimensions, presència de sarcòfags i tines cerimonials de pedra i la pintura, tant en les estàtues com en els murs dels sepulcres i templets.
Parc Arqueològic Alt de les Pedres està localitzat a 10 quilòmetres al nord de l’Alt dels Ídols, en un petit turó, es troba un altre parc arqueològic, Alt de les Pedres. Les quatre escultures allà trobades, igual que les tombes, van conservar els seus colors originals. Entre les estàtues sobresurt la figura d’un personatge humà amb ullals. Sobre el seu cap i cos reposa una altra representació d’un personatge amb trets humans i d’animal.
En aquest dia també es visitarà el Museu d’Obando, el Salt de Bordons i el Salt del Mortiño.

Dia 5: Sant Agustí – Popayan.
Coneguda com la “Ciutat Blanca” per les seves belles façanes emblanquinades, aquesta joia arquitectònica és considerada la segona ciutat colonial més important del país després de Cartagena d’Índies. Popayan és la capital del departament del Cauca, va ser fundada per Sebastián de Belalcazar a 153 7, en la seva època colonial es va convertir en el lloc obligat de parada dins de la ruta comercial entre Quito i Cartagena d’Índies. La capital del departament que es troba a la Vall de Pubenza. El casc antic és Monument Nacional.

Dia 6: Popayán – Armenia.
Sortida per carretera cap a l’Eix Cafetero. Els cafetars, guaduales, arbres de yarumo, arbusts de sietecueros i els boscos secundaris que s’aprecien en l’insondable horitzó de la regió recorden la declaració de la Unesco d’incloure al paisatge cultural cafeter en llista del Patrimoni Cultural de la Humanitat. “L’autenticitat i integritat del Paisatge Cultural Cafetero constitueix exemple excepcional de paisatge cultural sostenible i productiu, que s’adapta a les característiques geogràfiques i naturals úniques al món i que ha desenvolupat per a això un model d’acció col·lectiva i un capital social excepcionals”.

Dia 7: Armenia – Vall de Cocora – Termes Santa Rosa.
Aquest recorregut el portarà des del llunyà nord-est del Quindío fins al bell Vall de Cocora on creixen les magnífiques palmells de cera, en un dels seus pocs hàbitats naturals, després cap al primer assentament del Quindío de l’era moderna.
Amb només començar a entrar a Filandia vostè podrà donar-se compte perquè aquesta és la regió Cafetera de Colòmbia. La plaça principal no ha canviat en personalitat ni en com es veu en dècades. Filandia no té una atracció per anar a visitar, Filandia és l’atracció. Una curta pausa per a un cafè en una de les petites cafeteries li permetrà observar l’originalitat de les línies de cases acolorides d’un Poble tradicional de la regió. Des Filandia ens vam traslladar a la Vall de Cocora. Aquest, forma part de l’ampli Parc Nacional Natural dels Nevats, la vall està situat en els límits a l’Est del Quindío al llarg de la Serralada Central dels Andes.
Ha estat nomenat per Colòmbia com un santuari pel seu símbol nacional; la Palma de Cera (Ceroxylon quindiuense). La Palma voreja la Serralada i ara està protegida i declarada arbre nacional i símbol per prevenir l’explotació degudes a les celebracions del Diumenge de Rams i per tant una amenaça per a les espècies endèmiques que depenen de la palma. La vall és espectacular i fabulós per caminar o muntar a cavall, de qualsevol manera aquest impactant paisatge de muntanya no deixarà d’impactar-.

Salento és un municipi al nord-est del departament del Quindío. Va ser el primer assentament del Quindío de l’era moderna que data des de 1850 i el primer municipi fundat en el departament. El poble pintoresc està situat a la cantonada nord-est del departament i voreja amb altres departaments, Risaralda i Tolima, tots aquests comparteixen el Parc Nacional Natural dels Nevados. Salento té un veritable ambient rural tradicional.
Continuem al poble de Santa Rosa per allotjar-nos a les Termes de Santa Rosa lloc d’especial bellesa i on podrem prendre un bany en les seves aigües termals.

Dia 8: Santa Rosa – Manizales.
El que ho desitgi pot gaudir del balneari. A l’hora acordada sortida cap al departament de Caldas a través de l’eix cafeter. Arribada i visita a Manizales.

Dia 9: P.N. dels Nevats i Manizales o Reserva de Riu Blanc.
Estem a la regió del P.N. dels Nevats, zona de volcans actius. En cas d’estar obert i si el temps ho permet ens acostarem al Nevado Ruiz (5.325 msnm), podent ascendir a peu fins als 4.700 mts.
El P.N. obre de dijous a diumenges, de manera que en cas de no coincidir o estar tancat l’accés es visitarà en el seu lloc la Reserva de Riu Blanc. La Reserva de Rio Blanco i Trencada Olivares és una de les zones amb més biodiversitat del món i conservació dels recursos naturals. Avui en dia, la Reserva és considerada nacional i internacionalment com un dels llocs més emblemàtics per al turisme natural, especialment per a l’albirament d’aus, lloc on s’han identificat 372 aus diferents, de les quals 13 són endèmiques, 30 migratòries i 13 es troben amenaçades, més de 61 espècies de mamífers registrats i més de 180 papallones diürnes. A més posseeix una gran riquesa en 40 espècies diferents d’orquídies natives, i s’ha convertit en l’hàbitat natural de l’Anturis Negre, la Palma de Cera, els Cartutxos, les Bromelias, el Set Cuirs, les Mores i el Yarumo Blanc entre d’altres.
Als peus del P.N. es troba la ciutat de Manizales capital del departament de Caldas. Per la seva bellesa i per les seves amables gents és cridada la “CIUTAT DE LES PORTES OBERTES. Està construïda sobre diverses turons pel que tota ella és un mirador. El Centre Històric té una arquitectura republicana amb un estil neo-clàssic, neo-gòtic i neo-renaixentista, que ressalten el període republicà. Un passeig per la seva modern telefèric que comunica el centre amb la terminal d’autobusos ens donarà una altra idea de la ciutat.

Dia 10: Manizales – Medellín.
Sortida de Manizales en direcció a Medellín. Arribem a la regió d’Antioquia pàtria dels paisas i terra d’emprenedors. Arribada a Medellín. Tarda lliure per visitar la ciutat.

Dia 11: Medellín. Excursió a Santa Fe d’Antioquia.
Diuen els antioqueños que Santa Fe d’Antioquia és la mare de la cultura paisa. Fundat el 1541 i declarat Patrimoni Nacional, és un dels poblets més emblemàtics del país. A cada costat dels seus carrers empedrats s’aixequen típiques casetes colonials de parets blanques i sostres alts que deixen l’aire circular i refrescar les cases.
Santa Fe s’ufana de tenir diverses de les esglésies més boniques de Colòmbia, cadascuna amb un estil molt diferent de l’altra. Entre els seus atractius també es troba el llegendari Pont d’Occident cons truït el 1887. A més, és la terra del tamarinde i de les fruites, perfecte per sorprendre el paladar amb nous sabors tropicals.
A 5 km de la ciutat en rickshaw es troba el Pont d’Occident sobre el riu Cauca, que a part de la seva bellesa té una curiosa història sobre la seva construcció.

Dia 12: Medellín. Excursió a Guatapé.
Guatapé, per la seva banda, és un poblet que en les parets de totes les seves cases dóna una mostra de les habilitats artístiques dels seus habitants. Els sòcols sota les seves finestres expressen el millor de la tradició paisa amb figures de traginers, silleteros, flors i animals o simples figures geomètriques d’inspiració espanyola.
Un embassament que va cobrir algunes muntanyes i una enorme roca de 220 metres, des de la qual hi ha una preciosa vista són altres dels majors atractius de Guatapé. En dies clars i d’aigües tranquil·les, el cel sembla caure a trossets entre cada muntanya.

Dia 13: Vol Medellín – Bogotà. Visita a la ciutat i al Turó de Montserrate.
Trasllat a l’aeroport. Sortida en vol a Bogotà. Arribada i continuació Visita a la ciutat.
La vibrant i diversa Bogotà, la capital del país i l’eix central del comerç. La metròpolis bulliciosa de Colòmbia és una barreja d’antic i nou, de moda i tradició, majestuós i encantador. És la casa d’un enlluernador nombre de museus, esglésies, mansions colonials i impactants edificis tenint un fi balanç entre el seu passat històric i el seu moviment al futur. Aquesta ciutat al centre de Colòmbia està situada a 2.650 metres sobre el nivell del mar / 8.660 peus en un altiplà envoltada de muntanyes a la part alta de la Serralada Oriental dels Andes. La ciutat està a tan sols 4 ° 36 ‘al nord de l’Equador.
Bogotà va ser fundada el 6 d’agost de 1538 pel conqueridor Espanyol Gonzalo Jiménez de Quesada. La nova ciutat es va convertir a la capital del virregnat de Nova Granada en 1717. Va ser alliberada en 1819 per Simón Bolívar i va ser la capital de la nació independent de la Gran Colòmbia (que incloïa la Colòmbia actual, Equador, Panamà i Veneçuela). Després es va convertir en la capital de Nova Granada (després renombrada Colòmbia) el 1830 quan es va dissoldre la Gran Colòmbia.
La ciutat va créixer lentament en els seus inicis ja que els Bogotanos (cachacos) volien preservar la seva cultura antiga. Ells apreciaven les seves esglésies, convents, cases (construïdes al adornat estil colonial espanyol) i la seva Universitat Nacional, fundada el 1573. També s’enorgullien de parlar l’espanyol més pur en el Nou Món. No obstant això, la ciutat va créixer ràpidament després de 1940 a causa de que diversos colombians del camp migrar en recerca de millors oportunitats econòmiques. Algunes vegades ha estat cridada l’Atenes de Sud Amèrica. Bogotà ara és el centre financer, polític i cultural més gran de Colòmbia. La Universitat Nacional de Colòmbia i moltes altres universitats situades allí fan de Bogotà el centre educatiu més important de la nació. Bogotà és per a moltes persones la ciutat d’entrada a Colòmbia i un bon punt de partida per a la seva aventura Colombiana.

A l’hora acordada farem un recorregut per la ciutat visitant els llocs de més interès. Iniciant en la Plaça de Bolívar on es troben els edificiosmás emblemàtics del país: la Catedral Primada, el Palau de Justícia, l’Alcaldia Major de Bogotà, la Casa de Nariño (llar del president de la República) i el Capitoli Nacional.
Després passarem al Museu de l’Or més famós per la seva exclusiva col·lecció de més de 30.000 peces d’or precolombí. Continuarem el nostre recorregut a peu a través de les belles carrers de “La Candelera”, barri que manté l’arquitectura de l’època colonial, fins arribar a La Quinta de Bolívar, lloc on va viure el Libertador Simón Bolívar.
A la tarda es pujarà en telefèric a Montserrat, el punt més elevat de la ciutat on es pot observar la més bella vista de la ciutat i la seva posta de sol.

Dia 14: Villa de Leyva
Sortida d’hora cap al P.N. de la Llacuna de Guatavita. Situada a 3.100 m sobre el nivell del mar, en jurisdicció del municipi de Sesquilé, antic cacicazgo Chibcha, es troba la Llacuna de Guatavita, la més cèlebre de les llacunes sagrades d’aquesta cultura precolombina puix que en ella s’escenificava el llegendari ritu del daurat, el qual tenia lloc cada vegada que es entronitzava un nou cacic i consistia en l’entrada del nou cap nu a la llacuna, muntat sobre una bassa, per submergir-se en les seves aigües.
Al mateix temps els súbdits llançaven petites estatuetes d’or trucades tunjos. Per aquesta raó la llacuna ha estat objecte de nombroses immersions en diferents èpoques històriques, totes amb la finalitat de rescatar els supòsits tresors que s’amaguen sota les seves aigües. El Monumental esvoranc septentrional que presenta el cràter que la conté correspon precisament a un intent per desaguarla.
Continuem a Vila de Leyva, un dels pobles més bonics i més ben conservats de Colòmbia. El visitarem en un passeig a peu.

Dia 15: Vila de Leyva.
Dia de visita als voltants de Leyva per conèixer el Monestir Ecce Homo, l’Estació Astronòmica Muisca i Fòssil o museu del cronosaurio marí.

El monestir de l’Ecce Homo va ser fundat pels dominics el 15 de març de 1620, un Diumenge de Rams, com a centre d’evangelització i casa de repòs allunyada dels nuclis urbans.
El parc arqueològic de l’Estació Astronòmica Muisca acull l’única estació astronòmica en el seu gènere, els antecedents es remunten al primer mil·lenni abans de Crist. És un dels pocs que encara es conserven com a testimoni d’una cultura que va aconseguir importants avanços en matèria d’astronomia.
La primera impressió en arribar és una barreja d’un silenci, que es confabula amb un paisatge malenconiós d’on sobresurten, apuntant d’orient a occident, dues fileres de columnes llaurades en pedra. Entre cada columna hi ha una distància de 15 cms, fet que no és capritxós si es té en compte que la seva finalitat era la de saber la posició del sol per mitjà de les ombres que projectaven. Així, la seva funció era la de rellotge i alhora la de calendari, ja que quan l’ombra era més curta es donava inici a l’època seca, mentre que, quan era més llarga, a l’època de pluges. Aquestes eren dates revestides de transcendentalisme celebrades amb grans rituals que precedien a la sembra o collita dels seus productes.
Energia i fecunditat Les columnes eren més indicadors importants fenòmens astrals, fet que els conferia un caràcter mític en raó a la seva representació fàl·lica en honor a la fecunditat. En certes èpoques de l’any els Muiscas col·locaven els fal·lus amb la punta cap amunt perquè d’aquesta manera fossin carregats amb l’energia de l’astre sol, el gran reproductor de la natura. Posteriorment eren enterrats amb la punta cap avall per realitzar la unió fecunda amb la mare terra. Tan extraordinari matrimoni còsmic es complia regularment al març i setembre de cada any.

El Museu del Fòssil, que alberga una inavaluable col·lecció de fòssils dins de la qual es troba la peça paleontològica més important descoberta a Colòmbia: 1 Kronosaurus de 7 metres de longitud.

El fòssil d’aquest rèptil marí que va viure fa una mica més de 100 milions anys és el més complet trobat fins ara al món.

Dia 16: Villa de Leyva – Barichara.
Sortida amb destinació Barichara, per a alguns la població més bonica de Colòmbia. Els seus carrerons empedrats i ben cuidades, els seus casalots d’àmplies finestres i alts sostres, la seva catedral bella i un ambient de tranquil·litat al costat del canó del riu Suárez són els atractius que aquest bonic municipi té per oferir. Barichara ha estat lloc de filmacions de diverses novel·les colombianes, per la seva arquitectura colonial tan ben cuidada.

Va ser fundada per la família Pradilla de la Parra a 1705. És monument nacional i patrimoni històric; també l’únic lloc de Colòmbia que va mantenir la tradicional tècnica de construcció en terra. No compta amb molts habitants (prop de 8.000 només) el que garanteix que sigui un poble tranquil i afable. En un agradable passeig coneixerem els seus edificis, places i parcs

Dia 17: Barichara – Camí Reial Guane – P.N. Chicamocha – Bucaramanga / Girón.
D’hora al dia mereix el Camí Reial, el qual condueix de Barichara a Guane. Els seus 9 km, totalment empedrats són una bonica experiència ressò -turística que et remet a l’època dels indis Guanes que van poblar aquestes terres fa alguns segles. El que no vulgui fer-ho anirà amb el cotxe a recollir al grup a Guane.
Val la pena donar-se un temps per recórrer aquest poblet, els seus voltants, gaudir de la seva tranquil·litat i la seva arquitectura. El que no vulgui caminar s’acostarà al vehicle. En el camí a Bucaramanga ens trobarem amb el P.N. de Chicamocha conegut com Panachi al costat del canó del mateix nom considerat el segon més gran del món. Si bé part del seu atractiu són les atraccions per a la gent local i malgrat la calor pujar fins al mirador de 360º, conèixer la història que representa el monument a la santanderinidad (rebel·lió dels comuners) i prendre el segon o tercer telefèric més llarg del món (6,3 kms) és un exercici que val realment la pena. El telefèric ens deixen en la Taula dels Sants una zona d’especial bellesa i contrast amb la sequedat de l’altre costat del canó. El descens cap a Bucaramanga també té el seu encant.
Girón és una ciutat d’origen castellà que té carrerons que dormisquegen el seu somni de vellesa i soledat, arraconades en amagatalls de romàntic arcaisme. Cada carrer, cada casa són evocadores de temps gloriosos. De nit, quan a la ciutat regna el silenci, sembla que pels seus estrets carrers caminessin amb pas ferm, els seus gentilhomes fundadors. Carrers empedrats; casalots d’ample ràfec i balcons de volat barandaje.

Dia 18: Girón – Santa Marta.
Sortida amb destinació a Santa Marta en vol directe o via Bogotà. Arribada a Santa Marta i trasllat a l’hotel. Resta dia lliure per passejar, banyar-se o visitar Santa Marta.

La ciutat més antiga d’Amèrica del Sud és plena d’una màgia difícil de descriure, el seu patrimoni arquitectònic inigualable, bells paisatges i un gran llegat cultural, fan d’aquest paradís natural una destinació ideal per gaudir, conèixer i recordar. Aquí és possible tenir-ho tot, la Serra Nevada de Santa Marta, amb una xarxa d’ecosistemes única al planeta, i enigmàtics vestigis arqueològics de la cultura Tayrona. I un llegat històric, representat en l’arquitectura i en els carrers del centre històric, un recorregut ideal per visitar la Catedral, els museus i el Malecón de Bastidas, on a més de conèixer es pot gaudir d’un romàntic capvespre.

Dia 19: Taganga – P.N. Tayrona – Taganga.
Els contraforts de la Serra Nevada de Santa Marta, la muntanya costanera més alta del món, s’enfonsen en el mar com els dits d’una mà gegantina entre els quals es formen badies i ancorades de bellesa singular: Chengue, Gayraca, Cinto, Neguanje, Concha, Guachaquita, de la platja de sorres blanques delimitades per atols rocosos, manglars, matolls o boscos, i banyades totes per les aigües blaves i cristal·lines de la mar Carib, fan part dels molts atractius que ofereix el Parc Nacional Natural Tayrona.
Per als que busquen la contemplació i el descans, el Tayrona ofereix magnífiques platges i el relaxant panorama d’un mar intensament blau. Els que se senten atrets per activitats més emocionants i variades podran gaudir de caminades, recorreguts a cavall, natació, careteo i busseig autònom. El parc Tayrona posseeix també vestigis arqueològics d’una antiga ciutat del poble Tayrona.
Trasllat en excursió a l’entrada al Parc Nacional Tayrona. Un cop allà una caminada a través del bosc ens portarà per les diverses platges del parc fins al Cap Sant Joan amb els seus dos belles platges que ens conviden a donar-nos més d’un bany.

Dia 20: Santa Marta – Cartagena.
Trasllat a Cartagena en un vehicle privat a partir de 8 persones o en porta a porta per menys de 8. Arribada a Cartagena i en funció de l’hora d’arribada realitzarem mitjana dia de visita a la ciutat. En aquest cas es completarà amb un altre mig dia de visites al dia següent.
Fundada el 1533 per Pedro d’Heredia, Cartagena va ser anteriorment el port d’entrada del Carib més utilitzat pels espanyols. Aquí s’emmagatzemaven les riqueses que eren saquejades des de l’interior abans de ser transportades de retorn a l’antic món. No és sorprenent que la ciutat fos atractiva per als bucaners i pirates que van intentar en diverses ocasions prendre la ciutat, el més notable va ser Sir Francis Drake en 1586 qui “misericordiosament” va estar d’acord a no destruir la ciutat a canvi dels 10 milions d’ pesos que es va dur de tornada a Anglaterra.
Va ser després de l’atac per Drake que es van fer plans per fortificar la ciutat i va començar el treball a les muralles defensives. Aquestes muralles encara s’erigeixen avui en dia i demarquen la frontera entre la part antiga i nova de la ciutat. Les muralles i el fort van trigar un total de 200 anys per construir i els espanyols els van acabar just 25 anys abans que Colòmbia obtingués la seva independència. Cartagena va obtenir la seva Independència en 1821; 3 anys complets després de l’alliberament de Bogotà.
La rica història de Cartagena, cultura diversa i l’energia absorbeix a cada visitant permetent una ullada al passat i una oportunitat de relaxar-se entre voltants superbs. Aquesta ciutat apassionada i vibrant amb una de l’arquitectura colonial millor preservada de Sud Amèrica, perspira caràcter; a més si barreja els ritmes africans, les influències indígenes, l’esplendor espanyol colonial i Cartagena, es converteix en una destinació veritablement sorprenent.

Dia 21: Cartagena d’Índies. Visita a la ciutat.
Sortida amb el guia per començar el seu recorregut a peu al llarg dels carrers del centre històric de Cartagena. Tallat en una acolorida història plena de pirateria, vergonyós calor del Carib, amb fusions d’Àfrica, la cultura indígena i europea, Cartagena és el museu vivent de Colòmbia. Absurdament fotogènica, l’heroica premia fins i tot al més mandrós dels viatgers. El color esquitxa tots els racons, els balcons es desborden amb flors, i l’energia es filtra per sota de les portes de fusta dels hotels, restaurants i Cases Privades. Els sucs de fruites fresques i les parades de menjar de mar són delicioses opcions en els carrers empedrats.

Els talons sonen de manera instintiva al ritme de la salsa del cafè Havana, el ball és integral i el voyeurisme aquesta ¡disponible! Gaudeixi el bullici del centre acompanyat d’una cervesa freda “on Fidel” mentre els venedors li afegeixen color local als carrers.
El seu recorregut el portés a través de la ciutat antiga sota la Porta del Rellotge, símbol de Cartagena, i fins a la Plaça dels Cotxes. La seva guia li parlés sobre els mites i llegendes, històries i relats de Cartagena des de l’antiguitat fins al present. Des de la Plaça Sant Pere Claver amb el seu impressionant església, fins a la Plaça Bolívar amb les seves àrees d’ombra, on una llimonada fresca pot ser gaudida mentre observa el món passar. Cartagena és plena d’història i és un plaer recórrer els seus carrers amb la seva enciclopèdia personal de coneixement guiant d’un lloc interessant a un altre.
Recorregut pels principals llocs al voltant de Cartagena. El Castell de Sant Felip i el Convent de la Popa són dos dels llocs més espectaculars de Cartagena. Després de ser recollit a l’hotel es dirigirà primer al castell de sant Felip. Aquest fort és el més gran fet pels espanyols a les Amèriques, aquest domina la ciutat antiga. La primera fortificació en aquest lloc es va iniciar en 1536 i es va estendre en els 200 anys següents, principalment amb mà d’obra d’esclaus africans. A sota d’aquesta sorprenent estructura trobés un laberint de túnels. La fortificació amarada de sol filtra relats antics per a cada viatger en els seus túnels (alguns dels quals estan il·luminats i són accessibles al públic) i rampes les quals són un llibre d’història vivent. La fortalesa posseeix relats intrigants d’invasions fallides pels britànics. Una molt famosa, va ser la defensa de la ciutat feta per Blas de Lezo contra Edward Vernon i la seva flota de 186 naus i 23600 homes. Blas amb només un ull, una cama i una mà barallo contra Vernon amb la seva modesta banda de 6 naus i 3600 soldats.

Des del fort es continuarà en vehicle cap al Convent de la Popa. Aquesta turó és el punt més alt de la ciutat i té una vista espectacular de la badia, el poble antic i el mar Carib al fons. Va començar inicialment com una capella humil de fusta, però després va ser reemplaçada per una construcció més sòlida que va ser fortificada dos segles més tard. Allà gaudís el pati ple de flors i les vistes que s’estiren al llarg de la ciutat i podrà caminar per patis frescos i interiors del convent.

Dia 22: Cartagena d’Índies. Dia lliure.
Dia lliure en el qual podrem dedicar-lo a passejar per la ciutat o fer alguna excursió opcional entre les que destaquen les Illes del Rosari o el volcà Totumo.

Dia 23: Vol Cartagena / Bogotà / Ciutat d’Origen
Sortida en vol amb destinació Bogotà i Madrid. Nit en vol

Dia 24: Arribada a Ciutat d’Origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 16 persones 3.160 €
Suplement grup de 12 a 15 persones 340 €
Suplement Juliol i Agost 375 €
Extensió Caño Cristales (3 Dies) 710 €
Extensió Caño Cristales (4 Dies) 790 €
Taxes Aèries (Aprox.) 460 €
  GRUP MÍNIM 12 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Entrades.
Trasllats especificats amb vehicle amb aire acondicionat.
Allotjament i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant a partir de 12 persones. Guies locals.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS Alimentació no especificada en el quadre.
Begudes.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació