Amèrica del Nord
Destinació
En grup
Tipus de viatge
17 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Cuba, assentada en un arxipèlag banyat per aigües caribenyes, ofereix al visitant una terra rica en cultura i contrastos. Sense obviar les seves prop de 400 platges i els seus bells fons marins, aquesta terra subtropical sorprèn per les seves muntanyes de nord a sud, en les quals es produeix el conegut tabac cubà. També destaquen els parcs naturals i reserves de la biosfera al llarg de l’illa, que alberguen milers d’espècies de flora i fauna, en molts casos endèmics. Tot això combinat amb la història colonial i la barreja de races, ha contribuït a la identitat alegre i musical del poble cubà.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JULIOL A SETEMBRE 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / LA HABANA Casa particular
2 LA HABANA. VISITA GUIADA E / D Casa particular
3 VOL A HOLGUÍN – PN LA MESURA – PINARES DE MAYARÍ – CAYO SAETÍA E / D / S Hotel
4 PINARES DE MAYARÍ – BARACOA E / D / S Hotel
5 BARACOA – PN ALEXANDER VON HUMBOLDT E / D / S Hotel
6 BARACOA – GUANTÁNAMO – SANTIAGO DE CUBA E / D Casa particular
7 SANTIAGO DE CUBA E / D Casa particular
8 SANTIAGO DE CUBA – EL COBRE – BAYAMO – GRANMA (SIERRA MAESTRA) E / D / S Villa
9 SIERRA MAESTRA E / D / S Villa
10 SIERRA MAESTRA – CAMAGÜEY E / D Casa particular
11 CAMAGÜEY E / D Casa particular
12 CAMAGÜEY – SANCTI SPIRITUS – TRINIDAD E / D Casa particular
13 TRINIDAD – EL NICHO – CIENFUEGOS E / D Casa particular
14 CIENFUEGOS – SANTA CLARA – LA HABANA E / D Casa particular
15 LA HABANA. OPCIONAL VALL DE VIÑALES E Casa particular
16 VOL LA HABANA / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
17 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / La Habana
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i sortida en vol amb destinació a La Habana. Arribada a l’aeroport, control de passaports i visats. Recollida dels equipatges i trasllat a l’hotel. Temps lliure.

DIA 2.- La Habana. Visites guiades
Avui està prevista una visita guiada de la famosa capital colonial del país. Després de l’esmorzar ens traslladarem fins al punt des d’on començarem el recorregut a peu pels carrers i racons del centre històric de la ciutat, Patrimoni de la Humanitat des de 1982. La Habana amaga un valuós llegat de baluards, palauets, places i llegendes que daten del segle XVI. Des del Capitoli, travessem el Parc de la Fraternitat per entrar a La Habana Vella pel carrer Bisbe. Recorregut de les places més boniques de la zona: La Plaça Vella, Plaça de Sant Francesc i Plaça de la Catedral.
Després de dinar en un paladar, recorregut en cotxes antics dels anys 50 per les principals avingudes de La Habana moderna: Plaça de la Revolució i el Vedado. Parada a l’Hotel Nacional de Cuba, on gaudirem d’un mojito en els jardins amb vistes al mar. Continuació pel Malecón Habanero rumb al barri de Miramar. Recorregut per la Cinquena Avinguda per conèixer la història i arquitectura de la zona. De retorn acabarem el passeig en el famós bar El Floridita per degustar un excel·lent Daiquiri.

DIA 3.- La Habana – Holguín – PN La Mesura – Pinares de Mayarí – Cayo Saetía
Esmorzar. A primera hora trasllat a l’aeroport per agafar el vol domèstic amb destinació a Holguín.
Cal considerar que els vols domèstics no solen sortir en hora, les demores i retards són habituals (tenir paciència en aquest sentit). Arribada a Holguín, recollida de l’equipatge i trobada amb el nostre bus i tour líder que ens acompanyarà durant tota la ruta.
La Meseta de Pinares de Mayarí, situada a més de 700 metres sobre el nivell del mar, a la Serra de Nipe, es considera una de les regions més interessants de l’arxipèlag cubà a nivell de flora i fauna. La biodiversitat està representada per més de 90 espècies d’aus, amb 21 endèmiques cubans, com el Tocororo, au nacional de Cuba, la cartacuba i el negret, entre altres espècies.
Visita del Salt del Guayabo al Parc Nacional La Mensura. Situat a 546 metres sobre el nivell del mar; està format per dos salts d’aigua amb caigudes verticals de 85 i 127 metres, respectivament, i dos senders que condueixen fins a la cúspide on es produeix la caiguda lliure. Destaquen, 36 espècies d’orquídies, 33 de falgueres i nombrosos arbustos emergents i arbres que aconsegueixen entre els 15 i 20 metres d’alçada.

DIA 4.- Pinares de Mayarí – Baracoa
Després de l’esmorzar sortirem en bus rumb a Baracoa, situada a la província de Guantánamo. Cridada també la Ciutat Primada, Baracoa és l’assentament més antic de l’illa, després de l’arribada dels colonitzadors espanyols.

DIA 5.- ​​Baracoa – PN Alexander Von Humboldt
Després d’esmorzar, farem un recorregut per Baracoa. En 1518 va rebre el nomenament de ciutat, convertint-se en la primera capital i el primer bisbat de l’illa. Visita del Parc Nacional Alexander Von Humboldt. Declarat Patrimoni Natural per la seva biodiversitat i estar format per diferents ecosistemes muntanyencs. Visita del museu. Passarem pel riu Toga, el seu cabal que s’interna a les muntanyes i la jungla i pel Riu Mel. Continuem la visita cap a la Creu Parra, on diuen que va estar Cristòfor Colom va estar a 1492. Parada per bany a Platja Maguana, esculls de coral i sorra blanca. Després de dinar en un paladar ens dirigim a la platja La Farola, on va desembarcar l’heroi nacional José Martí a 1895. Continuem la visita a Malone, lloc des d’on tindrem la millor vista de la Base Naval de Guantánamo a la boca de la badia.

DIA 6.- Baracoa – Guantánamo – Santiago de Cuba
Després d’esmorzar, sortida cap a Santiago de Cuba. A unes dues hores de camí pararem a Guantánamo per fer una visita panoràmica de la ciutat. Continuem (1 hora aprox. De bus) fins arribar a Santiago. Després de dinar en un paladar farem un recorregut pel centre històric de la ciutat, una de les primeres viles fundades a l’illa i que va arribar a ser la primera capital de Cuba.
Recorregut del centre històric, bressol del genuí Ron Bacardí i de la Revolució Cubana de 1959. Pujarem fins a la Plaça de Mart i baixarem caminant pel carrer Enramades fins a la plaça Dolors. Continuació fins el veritable centre de la ciutat: la Plaça de la Catedral o Parc Céspedes, al voltant del qual es troben els palauets i carrers més importants. Visita de la casa de Diego Velázquez; admirable exposició de mobles d’època i del clàssic estil arquitectònic colonial. Les obres de reconstrucció de la casona on s’ubica el museu van ser desenvolupades pel Doctor Prat, immigrant català esdevingut fill il·lustre de Santiago de Cuba i un dels intel·lectuals santiagueros de referència del segle XX. Continuem la visita a les costes orientals, on es va lliurar l’última gran batalla naval de la guerra hispà – cubà – americana.

DIA 7.- Santiago de Cuba
Després de l’esmorzar iniciem una visita panoràmica de la ciutat en bus: el cementiri Santa Ifigènia, la Plaça de la Revolució, el Teatre Heredia, la Universitat d’Orient, el barri Vista Alegre, el Museu 26 de Julhet, o antiga Caserna Montcada.

DIA 8.- Santiago de Cuba – El Cobre – Bayamo – Granma (Serra Mestra)
Després de l’esmorzar visita del Santuari de la Mare de Déu de la Caritat de El Cobre, patrona adorada de Cuba, tant pels devots catòlics, com per la religió yoruba, on és coneguda com el Orisha Ochún. Continuació fins Bayamo, capital de la província. Parada per dinar i passeig per aquesta ciutat rebel que va ser incendiada pels seus habitants al segle XVIII. Continuarem cap a la Serra Mestra, fins a Vila Santo Domingo, allotjament situat a la falda de la cadena muntanyosa. Bany al riu.

DIA 9.- Serra Mestra
A primera hora del matí trasllat amb tot terreny des de Vila Santo Domingo fins a l’alt del Taronger. Continuació a peu amb un guia de muntanya per senders naturals de muntanya fins arribar a La Comandància de la Plata, campaments des d’on els rebels (Camilo, Che Guevara, Fidel i altres) van començar la lluita contra la tirania de Fulgencio Batista a finals de la dècada del 50 del segle passat. Visita de les instal·lacions.

DIA 10.- Serra Mestra – Camagüey
Sortida a primera hora cap a la ciutat de Bayamo. Continuació fins a la província de Camagüey. Arribada a la ciutat fundada com Vila de Santa Maria del Port del Príncep i que avui dia es coneix com Camagüey. Al migdia assistirem a la festa del porc rostit al pati d’una casona. Dinarem un pernil (cama) de puerquito rostit al més pur estil local, compartint amb alguna família camagüeyana. Nit lliure. Proposem sopar (no inclòs) en un dels paladars de la ciutat, gaudint de l’atmosfera de Camagüey del segle XVIII.

DIA 11.- Camagüey
Al matí iniciarem un recorregut a peu i en bus, que s’allargarà fins a la tarda, pels punts més interessants de la ciutat, el centre històric va ser declarat patrimoni de la Humanitat. Visitarem la Plaça Sant Joan de Déu, Parc Agramonte, casa natal d’Ignacio Agramonte, Plaça dels treballadors, Teatre principal, Casino Campestre, Plaça del Carme i Plaça de la Caritat.

DIA 12.- Camaguey – Santi Spiritus – Trinidad
Sortida després d’esmorzar cap a la província de Sancti Spiritus per la carretera central que travessa l’illa des Pinar del Río fins Guantánamo. Passarem per Florida, Cec d’Àvila i Jatibonico.
Arribada a la capital de la província del mateix nom on farem una visita panoràmica de la vila. Continuació fins a la Torre Manaca Iznaga, on beure’ns un got de Guarapo (suc de la canya de sucre). Continuarem cap a Trinidad, parant abans al Mirador de la Vall dels Enginys. Arribada a Trinidad, la millor conservada de les ciutats colonials, des d’on va partir Hernán Cortés a la conquesta de Mèxic. Dinar en un paladar. Temps lliure fins a l’hora convinguda per iniciar una caminada per conèixer l’ambient nocturn i música en viu de Trinidad.

DIA 13.- Trinidad – El Nicho – Cienfuegos
Després de l’esmorzar sortida cap a la ciutat de Cienfuegos. Aquest matí ens posarem calçat còmode, banyador i roba fresca, per caminar i gaudir de El Nicho. Naturalesa, cascades i piscines naturals on podem donar-nos un refrescant bany. Després de dinar continuarem en bus cap a Cienfuegos. Arribada i visita panoràmica de la ciutat. Després d’instal·lar-nos a l’hotel, sortirem a la terrassa de la Vall.

DIA 14.- Cienfuegos – Santa Clara – La Habana
Després d’esmorzar, sortida cap a Santa Clara. Arribada i visita del centre de la ciutat, lloc on descansen les restes mortals del Ché Guevara. Després de dinar en un paladar, continuem el nostre viatge rumb a La Habana, on arribarem al final de la tarda.

DIA 15.- La Habana. Opcional Vall de Viñales
Dia lliure. La Habana conserva encara aquest ambient d’abans, de ciutat colonial, de capital cultural amb els seus més de trenta museus i memorials de tota mena. S’expliquen uns 25 teatres Serien molts els consells per a activitats opcionals i visites a realitzar, una infinitat d’opcions per passejar i contactar com no en la companyia dels seus habitants.

Excussió a Viñales (opcional): Al matí sortida cap a la Vall de Viñales, en particular entorn natural caracteritzat pels mogotes. El paisatge de la vall format pels mogotes que els envolten i les hortes de tabac seran alguns dels enclavaments que veurem al llarg del dia. Visita de la Cova de l’Indi i recorregut del seu riu subterrani en llanxes que abordarem dins la mateixa cova. Dinar inclòs a la zona de la vall. Al final de la tarda retorn a La Habana.

DIA 16.- Vol La Habana / Ciutat d’origen
Seguim a la ciutat i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport pel vol de tornada a casa. Nit a bord.

DIA 17.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 2.695 €
En base a grup de 8 a 9 persones 2.895 €
Descompte 4 primeres inscripcions – 100 €
Taxes Aèries (Aprox.) 475 €
Visat 25 €
Suplement Habitació Individual 435 €
Suplement Aeri Sortida 07 Juliol 80 €
Excursió opcional Viñales (mínim 2 persones) 115 €
  GRUP MÍNIM 8 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic La Habana / Holguín.
Trasllats especificats.
Transport en microbús durant la ruta i en vehicles clàssics a La Habana.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites especificades segons itinerari.
Entrades als llocs a visitar excepte en algun museu.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Guia acompanyant durant tota la ruta.
Visat d’entrada (25 €). Es necessita fotocòpia del passaport.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Àpats i begudes en els hotels no especificats.
Aigua o altres begudes durant els trasllats en autobús i als hotels.
Propines per a guies, xofer, maleters i restaurants.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació