Àfrica
Destinació
Setmana Santa
Tipus de viatge
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Llacs salats blancs com el gel, volcans amb espectaculars erupcions i colades de lava negra, llacs i guèisers que pinten la superfície dels colors més variats … això és el Danakil, un lloc on les temperatures arriben fins als 50º. Les úniques persones capaces de viure aquí són els pastors Afar que comercien amb la sal que extreuen de la plana.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDA: 24 MARÇ 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA Hotel
2 ADDIS ABEBA – SEMBETE – DESSIE E / D / S Hotel
3 DESSIE – BATI (MERCAT) – ALALO BED E / D / S Acampada
4 ALALO BED – LLAC AFRERA – ERTA ALE E / D / S Acampada
5 ERTA ALE E / D / S Acampada
6 ERTA ALE – ABDELALI – AHMED ELA E / D / S Acampada
7 AHMED ELA – DALLOL – ASSOBOLE E / D / S Acampada
8 ASSOBOLE – MEKELLE. VOL A ADDIS ABEBA E / D / S Hotel day use
9 ADDIS ABEBA E Hotel
10 VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

24 MAR.- Vol Barcelona / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora indicada i trasllat a l’aeroport per embarcar amb destinació Addis. Arribada a última hora de la nit i trasllat a l’allotjament.

25 MAR.- Addis Abeba – Sembete (mercat) – Dessie
El viatge comença aviat al matí, quan la capital d’Etiòpia (2300 m) s’està posant en marxa. Esmorzar i sortida cap al nord de camí a Kombolcha, per una bona carretera asfaltada que voreja nombroses aldees de la zona Oromo, amb les característiques “Gotjo bet”, habitatges amb sostre de palla. Aturada al molt colorit mercat de Sembete, on serem submergits en els colors i el bullici de la gent.
Arribada a Dessie i acomodació a l’hotel.

26 MAR.- Dessie – Bati (mercat) – Alalo Bed
Sortida d’hora cap a Bati, un altre mercat ja molt a prop de la depressió de Danakil. Aquí trobarem llocs on venen la sal que veurem extreure més endavant, camells i tota varietat de bestiar. Després seguim rumb de la gran depressió del Danakil, i després d’acabar els tràmits dels permisos que realitzarem en Semera, sortirem de la carretera principal per arribar al màgic lloc de Alaló Bed, on es troben unes gorgues d’aigua calenta que en alguns moments esclaten en un geyser.

27 MAR.- Alalo Bed – Llac Afrera – Erta Ale
Seguim creuant la depressió de Danakil. Ens envolten paisatges de lava. Quatre hores de carretera asfaltada ens separen del Llac Afrera (-114 m) i els seus cons volcànics que apareixen de sobte a la vora del seu llac salat. A partir d’aquí dos policies d’escorta s’uneixen al grup.
La carretera segueix cap al volcà Erta Ale; es requereixen gairebé tres hores a través de planes arenoses per arribar al poble de Ksrawat (42 m), on es mostren els permisos expedits per la comunitat Afar; aquí contractarem guia i camells per pujar al volcà. Finalment després d’una hora en una pista traçada en la colades de lava arribada al campament base. Haurem d’esperar que el sol sigui menys cruel per començar la marxa cap al volcà. El Erta Ale és un perfil que no sembla intimidar, però no cal deixar-se enganyar: es necessiten quatre hores per fer l’ascensió d’aprox 500 metres de desnivell en 15 km, fins a arribar a la vora del volcà on es troba el camp on passarem la nit. Bivac en cabanes locals

28 MAR.- Erta Ale
Dia dedicat a l’exploració de la caldera, de la qual podrem apreciar les peculiaritats geològiques, entreveure l’espectacle de la caldera des de diferents angles, i prendre un descans dels llargs dies de cotxe.
Finalment, a la nit, una altra vegada l’espectacle de la caldera en ebullició, amb la lluna gairebé plena que acabarà de donar el toc de màgia a aquest gran escenari. Es passa la nit a bivacs construïts pels Afar.

29 MAR.- Erta Ale – Abdelali – Ahmed Ela
Al matí, si ens aixequem aviat podem mirar una altra vegada a la caldera abans del descens del volcà. Esmorzar al campament base i trasllat a Vaivedhom; la pista passa per una plana que a l’estació de pluges de les terres altes s’inunda; a la dreta es troba la cadena de volcans a la qual pertany el Erta Ale. A l’hora de dinar arribarem al remot i petit poble de Vaivedhom, on menjarem a l’ombra de les palmeres, i podrem observar alguns dels costums més originals dels afar, com l’extracció de la saba de les palmeres per obtenir una beguda anomenada “Duma”. Cap al tard arribada al poble d’Ahmed-Ela, “el pou d’Ahmed,” és l’únic poble real en aquest desert, cinc-cents habitants (extractors i talladors de sal) durant els mesos de les caravanes, però no més de vint persones en el estiu més calorós. Aquí es troben els camellers amb els equips que van a extreure i donar forma a la sal.Vivaque en cabanes locals.

30 MAR.- Ahmed Ela – Dallol – Assobole
Sortida d’hora al matí cap a Dallol (-124 m, a 19 km, 30 min). Dallol un turó extraordinària i irreal, d’uns 50 m d’alçada, un iceberg hidrotermal crescut en la crosta de sal de la depressió de Danakil. La terra bull i els guèisers estan en activitat constant i esculpeixen figures multiformes: el paisatge es transforma en colorits jardins, grans pedres circulars, llacs de colors irreals, amb petits cons volcànics que sobresurten dels fums. Aquí els italians, als anys trenta, van tenir el valor de construir un poble miner (extreien potassi), les ruïnes, calcinades pel sol i la sal, segueixen podrint-se en el seu cim. Arribada i excursió de 3 hores per explorar el turó. En el camí de tornada explorarem també Assa Ale, un esperó de roca rogenca enmig de la plana, una concreció formada per la sal de sulfat de magnesi que té propietats curatives, una doble illa que emergeix de la mar de sal que l’envolta. A la tarda desplaçament a Asso Bole, (30 km) a l’entrada del canó del riu Saba, on podrem contemplar la desfilada de les nombroses caravanes que passen, direcció a Ahmed Ela. Allotjament en cabanes locals.

31 MAR.- Assobole – Mekelle. Vol a Addis Abeba
Al matí sortirem altre cop cap a l’esplanada de la sal per contemplar el increïble treball d’extracció de la sal dut a terme pels Afar en una seqüència i coordinació de gestos ancestrals: els talladors que tracen el primer bloc, els aixecadors que, fent palanca amb pals, aixequen grans plaques de sal, i finalment els talladors, que, sense altra eina que una rudimentària aixada, tallen la sal en lingots d’idèntica grandària anomenats “mola”. Vistos de lluny són uns puntets perduts en la blancor d’aquesta fascinant planura, que ens regalarà també vistes sobre les caravanes, que incansables van realitzant el seu recorregut, i cap al Llac Karoum, que es mou amb el vent al llarg de la blanca superfície . Després de l’esmorzar emprendrem la pujada que ens portarà fora del calorós desert. Pujarem un desnivell de més de 2000 metres per una renovada carretera asfaltada que ens portarà ràpidament a la regió dels altiplans del Tigray.

Arribarem a l’hora de dinar a Mekelle, on tindrem unes habitacions per a refrescar-nos abans d’agafar el vol cap a Addis Abeba (a la capital hi haurà una mica de temps per a alguna compra). Un sopar amb folklore tradicional serà el comiat d’Etiòpia.

01 ABR.- Addis Abeba
Dia lliure a la capital a disposició del viatger. El famós ‘mercato’, el museu nacional o alguna de les seves esglésies són visites d’interès. Addis Abeba s’ha convertit en una de les capitals diplomàtiques i econòmiques del continent, el que l’ha convertit en una activa i interessant ciutat.

02 ABR.- Vol Addis Abeba / Ciutat d’origen
Embarcament en vol de tornada. Nit a bord i arribada a Barcelona. Fi del viatge.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 8 a 12 persones 2.575 €
Taxes Aèries (Aprox.) 295 €
Suplement Habitació Individual (només a hotels) 175 €
Suplement grup de 4 a 7 persones 185 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Mekelle / Addis Abeba.
Transport en vehicles 4×4 ocupats per 4 viatgers.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut. Acompanyant durant tot el recorregut a partir de 8 persones (guia i fotògraf professional).
Material d’acampada i cuina (excepte sac de dormir).
Aigua mineral durant les etapes d’acampada.
Visites segons itinerario. Permisos, guies locals i scout per a la zona dels Afar.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Propines i extres personals.
Activitats i visites opcionals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació