Àfrica
Destinació
En grup
Tipus de viatge
9 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Llacs salats blancs com el gel, volcans amb ombrívoles erupcions, colades negres de lava, llacs i guèisers que acoloreixen la superfície dels colors més variats … això és el Desert de Danakil, on les temperatures arriben als 50º. Les úniques persones capaces de viure aquí són els pastors Afar, que comercien amb la sal que extreuen de la zona. Afar significa “Lliure” en el seu idioma i el sentiment de llibertat serà només una de les grans emocions que aquest ardu itinerari pot oferir.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’OCTUBRE 2017 A FEBRER 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA Hotel
2 ADDIS ABEBA – SEMBETE – DESSIE E / D / S Hotel
3 DESSIE – MERCAT DE BATI – ALALO BED E / D / S Acampada
4 ALALO BED – LLAC AFRERA – ERTA ALE E / D / S Cabanyes locals
5 ERTA ALE E / D / S Cabanyes locals
6 ERTA ALE – ABDELALI – VAIVEDHOM – AHMED ELA E / D / S Cabanyes locals
7 AHMED ELA – DALOL – ASSA ALE – ASSOBOLE E / D / S Cabanyes locals
8 ASSOBOLE – EXPLANADA DE LA SAL – MEKELLE. VOL MEKELLE / ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN E / D Hotel day use
9 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 01. Vol Ciutat d’Origen / Addis Abeba
Sortida en vol regular amb destinació Addis Abeba fent escala intermèdia. Arribada a la nit, trobada amb el nostre representant en destí i trasllat a l’hotel. Allotjament.

DIA 02. Addis Abeba – Sembete – Dessie
El viatge comença aviat al matí, quan la capital d’Etiòpia, Addis Abeba s’està posant en marxa. Després de l’esmorzar sortida cap al nord, Dessie, per una bona carretera asfaltada que voreja nombroses aldees de la zona Oromo, amb les característiques “gotjo bet”, amb sostre de palla. Parada al colorit mercat de Sembete, on ens deixarem perdre en els colors i el bullici de la gent. Arribada a Dessie a la tarda i acomodació a l’hotel.

DIA 03. Dessie – Bati (Mercat) – Alaló Bed
Sortida d’hora cap a Bati, un altre mercat ja molt a prop de la depressió del Danakil. Aquí trobarem llocs on venen la sal que veurem extreure més endavant, camells i tota varietat de bestiar. Després continuació rumb de la gran depressió del Danakil i després d’acabar els tràmits dels permisos d’entrada a la capital de la regió, Semera, anem a sortida de la carretera principal per arribar al màgic lloc de Alaló Bed, on es troben unes gorgues de aigua calenta que en alguns moments esclaten en forma de Geyser. Acampada.

DIA 04. Alaló Bed – Estany Afrera – Erta Ale
Seguim creuant la depressió de Danakil. Nor envolten paisatges de lava. Hi ha prop de quatre hores per carretera asfaltada abans d’arribar al Llac Afrera (+114 m) i els seus cons volcànics que apareix de cop i volta a les ribes de la seva llac salat. A partir d’aquí, dos policies s’uniran al grup. La carretera segueix cap al Volcà Erta Ale. Es requereixen gairebé tres hores a través d’esplanades de sorra per arribar al llogaret de Ksrawat (42 m), on es mostren els permisos expedides per la comunitat Afar i on contractarem guia i camells per pujar al volcà. Finalment després d’una hora en una pista traçada en les colades de lava, arribada al campament base i allotjament en tendes de campanya. Haurem d’esperar que el sol sigui menys cruel per començar la marxa cap al volcà. S’espera als camells i es prepararà la càrrega.
El Erta Ale és un perfil que no sembla intimidar però no cal deixar-se enganyar: es necessiten quatre hores per fer l’ascensió d’uns 500 metres de desnivell en 15 km fins a arribar a la vora del volcà on es troba el campament on passarem la nit. Allotjament en cabanes locals.

DIA 05. Erta Ale (Exploració de la caldera)
Dia dedicat a l’exploració de la caldera, de la qual podrem apreciar les peculiaritats geològiques, entreveure l’espectacle de la caldera des de diferents angles i prendre un descans dels llargs dies en cotxe. Finalment, a la nit, una altra vegada l’espectacle de la caldera en ebullició. És un dia en contacte amb una natura viva i poderosa amb el privilegi de gaudir de l’espectacle en solitari. Allotjament en cabanes locals.

DIA 06. Erta Ale – Abdelali – Vaivedhom – Ahmed Ela
Al matí, si ens aixequem aviat, podrem fullejar una altra vegada la caldera abans del descens del volcà. Esmorzar al campament base i trasllat a Vaivedhom. La pista passa per una plana que a l’estació de pluges de les terres altes s’inunda. A la dreta es troba la cadena de volcans a la qual pertany el Erta al ·. A l’hora de dinar arribarem al remot i petit poble de Vaivedhom, on menjarem a l’ombra de les palmeres i podrem observar alguns dels costums més originals dels Afar, com l’extracció de la saba de les palmeres per obtenir una beguda anomenada ” Duma “. Cap al tard arribada al poble d’Ahmed Ela (el pou d’Ahmed), únic poble real d’aquest desert amb cinc-cents habitants que es dediquen a extreure ia tallar la sal durant els mesos de les caravanes, però no més de vint persones a l’estiu a causa a la calor. Aquí es troben els camellers amb els equips que van a extreure i donar forma a la sal. Allotjament en cabanes locals.

DIA 07. Ahmed Ela – Dalol – Assa Ale – Assobole
Sortida a Jeeo d’hora al matí cap a Dalol. Dalol és un turó extraordinària i irrea d’uns 50 metres d’altura; un iceberg hidrotermal crescut en la crosta de sal de la depressió del Danakil. La terra bull i els guèisers estan en activitat constant i esculpeixen figures multiformes. El paisatge es transforma en colorits jardins, grans pedres circulars, llacs de colors irreals, amb petits cons volcànics que sobresurten dels fums. Aquí els italians en els anys trenta, van tenir el valor de construir un poble miner on extreien potassi, les ruïnes, calcinades pel sol i la sal, segueixen podent-se veure en el seu cim.
Arribada i excursió de tres hores per explorar el turó. En el camí de tornada explorarem també Assa Ale, un esperó de roca rogenca enmig de la plana, una concreció formada per la sal de sulfat de magnesi que té propietats curatives, una doble illa que emergeix de la mar de sal que l’envolta. A la tarda, desplaçament a Asso Bole, a 30 km, a la boca del canó del riu Saba, on podrem contemplar la desfilada de les nombrosíssimes caravanes que passen direcció Ahmed Ela. Allotjament en cabanes locals.

DIA 08. Assobole – Esplanada de la Sal – Mekelle. Vol a Addis Abeba / Ciutat d’Origen
Al matí sortirem altre cop cap a l’esplanada de la sal per contemplar l’increïble treball d’extracció de la sal dut a terme pels Afar en una seqüència i coordinació de gestos ancestrals: talladors que tracen el primer bloc, aixecadors que fan palanca amb laos i aixequen les grans plaques de sal i finalment els talladors que sense res més que una rudimental aixada, tallen la sal en lingots de mida idèntica anomenats “mola”.
Vistos de lluny són uns puntets perduts en la blancor d’aquesta fascinant plana que ens regalarà també unes vistes denses de miratges cap a les caravanes que incansables realitzen el seu recorregut cap al Llac Karoum que es va movent amb el vent al llarg de la crosta blanca.
Després de l’esmorzar emprendrem la pujada que ens portarà fora del calorós desert i pujarem un desnivell de més de 2000 metres per una carretera renovada i asfaltada per la regió dels altiplans del Tigray. Arribarem a l’hora de dinar a Mekelle on disposarem d’unes habitacions per a refrescar-nos abans d’agafar el vol cap a Addis Abeba. Arribada a Addis Abeba on tindrem una mica de temps per a realitzar alguna compra. Sopar tradicional i trasllat a l’aeroport per agafar el vol a la nostra ciutat d’origen fent escala intermèdia. Nit a bord.

DIA 09. Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a la nostra Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 8 a 14 persones 2.440 €
En base a grup de 3 a 7 persones 2.635 €
En base a grup de 2 persones 2.915 €
Suplement Habitació Individual 185 €
Suplement Sortides Octubre 250 €
Suplement Sortides Desembre 130 €
Suplement Sortides Gener 310 €
Taxes Aèries (Aprox.) 325 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 14
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals i vol domèstic.
Transport en vehicles 4×4 segons logística (4 persones per cotxe).
Mini van a Addis Abeba.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia de parla hispana durant tot el recorregut.
Material d’acampada i cuina.
Cuiner professional en privat durant els dies d’acampada.
Aigua mineral durant el viatge (5 litres per persona i dia).
Entrades, guies locals, permisos i escoltes.
Camells per pujar el material al volcà Erta Ale.
Assegurança de viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (es tramita a l’aeroport a l’arribada 50 USD aprox.).
Propines i pagament per fotografies.
Extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació