Àfrica
Destinació
En grup
Tipus de viatge
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

En el que sembla un viatge enrere en el temps, observarem alguns rituals que es remunten al segle V. Tots aquests anys d’aïllament allunyats de la cristiandat mediterrània han atorgat al país una identitat única. A Etiòpia es viu la religió amb una intensitat no coneguda ja a occident. Ens sorprendrà el nivell de participació de la població a les cerimònies, vestits d’un perfecte color blanc que contrasta amb les policromades casulles i estandarts dels oficiants. Les cerimònies, els càntics, les misses de 6 hores … tot transcorre a un ritme lent que ens traslladarà al l’època medieval.

La festa religiosa més important del país és l’Epifania o Timkat. S’hi commemora el baptisme de Crist al Jordà. La celebració s’inicia amb processons en què es treu el sant Tabot (una rèplica de les Taules de la Llei amb els Deu Manaments). Les autoritats eclesiàstiques vesteixen amb vistoses vestidures i ruixen aigua beneïda sobre la multitud present, en un baptisme col·lectiu.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 14 GENER 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
14 GEN VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA A bord
15 GEN VOL ADDIS ABEBA / BAHAR DAR. BARCO PEL LLAC TANA D / S Hotel
16 GEN BAHAR DAR – GONDAR E / D / S Hotel
17 GEN GONDAR E / D / S Hotel
18 GEN VOL GONDAR / LALIBELA E / D / S Hotel
19 GEN LALIBELA E / D / S Hotel
20 GEN LALIBELA E / D / S Hotel
21 GEN VOL LALIBELA / ADDIS ABEBA. ADADI MARIAM I ESTELES DE TIYA E / D Hotel
22 GEN ADDIS ABEBA E / S Hotel day use
23 GEN VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

14 GEN.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA
Presentació a l’aeroport i sortida en el vol directe amb destinació Addis Abeba. Nit a bord.

15 GEN.- VOL ADDIS ABEBA / BAHAR DAR. BARCO PEL LLAC TANA
Arribada a Addis Abeba, tràmits d’entrada al país i connexió amb el vol domèstic a Bahar Dar. Recepció a Bahar Donar per part del nostre representant local i trasllat a l’hotel. Descans fins al migdia. Dinar i excursió en vaixell pel Llac Tana (1.840 m), on hi ha 30 illes i 38 monestirs, sent els més antics del segle XIV. A la Península de Zeghe es troba el Monestir d’Ura Kidane Mehret, possiblement el més impressionant del llac. L’accés des de l’embarcador ens porta per camins envoltats de plantes de cafè i espessa vegetació. De planta circular i amb fabulosos frescos a les parets, aquest monestir alberga una important col·lecció de manuscrits i objectes sagrats. També visitarem l’Església Azuwa Maryam. El llac té un total de 60 afluents, destacant el petit Abai Wenz o fonts del Nil Blau.

16 GEN.- BAHAR DAR – GONDAR
Esmorzar i sortida per carretera per veure les Cataractes de Tis Isat, amb 400 metres d’ample i una caiguda de 45 metres. És aquí on desguassa el Llac Tana i es forma el Nil Blau, que recorre Etiòpia fins a entrar al Sudan i ajuntar-se amb el Nil Blanc. Un camí ens condueix fins allà després de passar un pont portuguès. Continuació cap a Gondar per una carretera muntanyosa. Aquesta ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat va ser capital d’Abissínia durant el regnat de l’emperador Fasiledes, que va fer construir castells, esglésies i banys d’inspiració medieval en ple segle XVII. El jesuïta espanyol pare Páez va ser clau en l’elecció de l’emplaçament així com en la tècnica i estil arquitectònic. Durant 200 anys Gondar va ser la residència imperial i va conèixer tant la relativa grandesa dels seus primers emperadors, com la decadència dels últims. A mitjans del segle XIX, l’emperador Teodros va incendiar la ciutat en represàlia als seus habitants per no acceptar-lo com a monarca, ja que no li perdonaven que no tingués sang real. Des de llavors ja mai més ha estat la capital.
Visitarem l’Església de Debre Berhan Selassie, la més coneguda d’Etiòpia amb el seu sostre pintat de querubins. Després, seguirem cap als castells de la ciutat imperial (Ciutadella de Fasil Ghebbi), un recinte real emmurallat del segle XVII on es troba el Castell de Fasilides, la tomba del cavall del rei, diverses esglésies, una biblioteca, i altres llocs d’interès.

17 GEN.- GONDAR
Esmorzar i visita del complex Kuskuam construït com a residència per a la emperadriu Mentewab el 1730 i situat en una muntanya pròxima a Gondar. A continuació visitem els famosos Banys de Fasiledes, un recinte emmurallat amb un estanc al centre que s’omple d’aigua durant la celebració del Timkat. Milers de devots vestits de blanc acudeixen per rebre la benedicció de la mà dels sacerdots, adornats aquests amb acolorides vestimentes.

18 GEN.- VOL GONDAR / LALIBELA
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Lalibela, la Jerusalem Negra. Situada a 2.600 metres d’altitud i catalogada com a Patrimoni de la Humanitat, és sens dubte la ciutat més impressionant del nord del país, amb una fascinant història al darrere.
Lalibela va ser fundada al segle XII per la dinastia Zagüe amb el nom de Roha, en clara resposta al progressiu avanç de l’Islam que envoltava la capital imperial d’Axum i com a conseqüència de l’ocupació de Jerusalem per les tropes de Saladí. L’objectiu era convertir una sola ciutat en capital imperial i en la nova Terra Santa, ja que les peregrinacions cristianes a Jerusalem s’estaven convertint en una aventura perillosa. La ciutat evoca totalment a la seva inspiradora amb noms tan comuns com les Muntanyes Gòlgota i Sinaí o el riu Jordà, que separa la ciutat en dues parts.

Visitarem el primer grup d’esglésies que componen les 11 esglésies monolítiques literalment excavades a la roca i dividides en dos blocs, separades pel Riu Yordanos (Jordà). El primer grup simbolitza la Jerusalem terrenal mentre que el segon grup simbolitza la celestial. Separada de tots dos grups es troba Bete Giorgis, que simbolitza l’Arca de Noè i va ser construïda en honor a Sant Jordi (patró d’Etiòpia). A l’interior de totes les esglésies s’observen belles pintures murals d’influència bizantina, manuscrits, bastons d’oració i nombroses antiguitats. Segueixen sent lloc de culte a les festes del calendari religiós.

19 GEN.- LALIBELA
Esmorzar i matí dedicat a la visita de l’Església Yemrehana Kristos (2.700 m), situada a 30 km de la ciutat. Sens dubte és la més bella dels voltants i està edificada en l’interior d’una cova. L’accés es fa per un sender envoltat de ginebres que ascendeix pel vessant de la muntanya. És un lloc màgic amb una font d’aigua beneïda curativa que al llarg de la història va atreure a molta gent. Darrere de l’església es poden veure les restes de 10.740 pelegrins cristians que van viatjar des de llocs molt remots per morir aquí. A la tarda visita del segon grup d’esglésies i començament de la celebració del Timkat, que s’inicia amb diverses processons.

20 GEN.- LALIBELA
Al matí assistim a un punt crucial de la festivitat del Timkat, la cerimònia de benedicció de l’aigua. A la tarda visita del Monestir de Nakuta Laab (6 km), construït al voltant d’una cova i conegut per albergar molts tresors.

21 GEN.- VOL LALIBELA / ADDIS ABEBA. EXCURSIÓ A ADADI MARIAM I ESTELES DE TIYA
Esmorzar i embarcament en el vol a Addis Abeba. Arribada i trasllat per carretera a l’Església Adadi Mariam (segle XII). Es tracta de l’església més meridional del país i presenta un estil similar a les esglésies de Lalibela excavades a la roca. Construïda en un turó, està perfectament camuflada per la vegetació i conserva diverses cel·les monàstiques (actualment en desús). Als voltants hi ha abundants coves artificials on s’instal·laven els ermitans troglodites.
Continuació cap al camp d’esteles de Tiya, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El conjunt està compost per unes 40 esteles gravades d’entre 2 i 5 metres d’altura que marquen un conjunt de tombes. Se sap relativament poc sobre l’origen d’aquestes esteles que daten del segle XII – XIV. Retorn a Addis Abeba i allotjament.

22 GEN.- ADDIS ABEBA
Esmorzar. Avui coneixerem Addis Abeba visitant el Museu Etnogràfic, el Museu Nacional (on estan exposats les restes fòssils de Lucy), l’Església de Sant Jordi i el famós Merkato. Disposarem d’habitació a l’hotel a la tarda. Sopar de comiat i trasllat a l’aeroport a les 21.00h (aprox.).

23 GEN.- VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
De matinada, embarcament en el vol de tornada. Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.750 €
Suplement Habitació Individual 550 €
Taxes Aèries (Aprox.) 250 €
  
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vols domèstics segons itinerari.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport per terra en microbús Toyota.
Guia de parla hispana i guies locals durant la ruta.
Totes les visites i excursions indicades al programa.
Excursió en barco pel llac Tana.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat d’Etiòpia (50 USD aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació