Àfrica
Destinació
19 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Vista des de dalt, Etiòpia sembla un continent. El seu altiplà és el més gran d’Àfrica, i s’estén des del Mar Roig fins a les planes del Nil Blanc. Impressionants canons, barrancs i gorges trenquen aquest immens altiplà, amb muntanyes que s’eleven fins als 4000 metres. El Nord és terra de cristians i dels seus antics monuments. El Sud és Àfrica Negra i la bellesa del riu Omo, on conviuen pobles culturalment molt diversos.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA Hotel
2 ADDIS ABEBA – SODO E / S Hotel
3 SODO – JINKA E / S Hotel
4 JINKA (POBLATS MURSI) E / S Hotel
5 JINKA – TURMI  E / S Càmping
6 TURMI. MERCAT BENNA E / S Càmping
7 TURMI. POBLATS KARO Y NYANGATOM E / S Càmping
8 TURMI – KEY AFER – ARBA MINCH E / S Hotel
9 ARBA MINCH – ZIWAY E / S Hotel
10 ZIWAY – ADDIS ABEBA E / S Hotel
11 ADDIS ABEBA – DESSIE E / S Hotel
12 DESSIE – MERCAT DE BATI – WELDIYA E / S Hotel
13 WELDIYA – LALIBELA E / S Hotel
14 LALIBELA E / S Hotel
15 LALIBELA – GONDAR – KOSSOYE (SIMIEN MT) E / S Hotel
16 KOSSOYE – GONDAR – BAHAR DAR E / S Hotel
17 BAHAR DAR – DEBRE MARKOS E / S Hotel
18 DEBRE MARKOS – ADDIS ABEBA E Hotel day use
19 VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

DIA: 1 – Vol Ciutat d’origen / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Addis Abeba. Arribada a última hora de la nit. Trasllat a l’allotjament.

DIA: 2 – Addis Abeba – Sodo
Esmorzar i trobada amb el nostre guia. Començarem el nostre viatge creuant la capital en els seus vehicles 4×4. Pararem al barri de Merkato, on podrem observar el desordenat i vital enrenou del mercat més gran de la banya d’Àfrica. Sortida de la ciutat per la ‘Butajira Road’. El camí es dirigeix ​​al sud, creuant la fascinant camp Etíop, amb barraques rodones de sostres de palla vorejant la carretera asfaltada. Pel camí ens aturarem per visitar l’enclavament de Tiya on podrem veure misterioses esteles funeràries tallades en pedra, declarades patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO. Pararem pel camí per descansar i dinar. A la tarda seguim rumb al sud, creuant plantacions de mànecs. Arribarem a Sodo al vespre on ens allotjarem.

DIA: 3 – Sodo – Jinka
Sortirem aviat al matí. Continuarem la ruta cap al sud per una carretera no asfaltada i poc freqüentada. Pararem pel camí per visitar el parc de Maze; amb una alçada mitjana d’entre 1.000-1.200 metres, el parc és un dels pocs santuaris on encara es protegeix al ‘Swayne s hartebeest’ (Bubalo de Swayne) espècie d’antílop endèmica del país. Més endavant ens detindrem també en un poblat dels Male, agricultors molt semblants als Daina, viuen en poblets ordenats. Després de creuar una zona muntanyosa arribarem a Jinka on passarem les dues properes nits.

DIA: 4 – Jinka (poblats Mursi i Ari)
Sortirem aviat de Jinka per endinsar-nos en l’àrea del P.N. de Mago on tindrem l’oportunitat de visitar un poblat de l’ètnia dels Mursi, sens dubte una de les més impactants de tota la regió sud del país. Són molt cèlebres les seves belles dones que tenen el costum de portar grans plats d’argila en el seu llavi inferior; això és un signe d’identitat fonamental per a elles, com més gran el plat, més fort es considera la dona, i el porten amb orgull. El gran flux de turistes només interessats a treure fotos ha fet que, de vegades, la seva actitud cap al turista sigui una mica estereotipada; però, si ens acostem amb respecte i, almenys al principi, sense càmera, podrem gaudir també de la seva autenticitat i simpatia.
Tornarem a Jinka a l’hora de dinar, i a la tarda farem un senzill recorregut a peu d’un parell d’hores per arribar a les aldees Ari més interessants: els seus cabanes estan pintades amb pintures de colors naturals. Els dibuixos murals recorden els treballs dels aborígens australians. Volta a Jinka a la tarda.

Dia 5.- Jinka – Turmi
Recorregut fins Turmi que serà la nostra base durant els propers tres dies. Arribarem a temps per gaudir de la seva animat mercat que és una excel·lent oportunitat per observar de prop el meravellós poble Hamer: pastors semi nòmades i un dels grups més nombrosos de la vall de l’Omo. Les dones s’arreglen els cabells amb argila vermella, resina i aigua, mentre els homes es poden arreglar els cabells a ocasió d’alguna gesta. Els mercats no són només un lloc d’intercanvi comercial, sinó un moment essencial de relacions socials, per tant visitar-los és una ocasió inigualable per observar les tribus en un context informal i relaxat.
A la tarda sortirem de Turmi amb els vehicles per arribar a la vora del riu Omo. Anem a fer una excursió al llarg del riu per visitar un poblet remot dels Dassanech (el poble del riu), que viuen i conreen les ribes del riu Omo, aprofitant pujades i baixades del riu. Possibilitat d’albirar petits cocodrils i varietats d’aus. Finalment tornarem a Turmi.

DIA: 6 – Turmi – Mercat Benna – Turmi
Dedicarem el matí a estirar les cames: sortirem de Turmi en els vehicles fins al punt on començarem una caminada (terreny pla i apta per a tots els públics) d’unes dues hores fins arribar al poblat principal dels Benna, pastors-agricultors de llengua omòtica. És probable que siguin un clan dels Hamer. Comparteixen les mateixes tradicions, però la seva vanitat i creativitat ha creat decoracions diferents. Els homes tenen els cabells arreglats en Trenas i ornaments fets de perletes blaus; per la seva banda les dones porten al cap una carbassa tallada per la meitat. Farem una excursió a peu fàcil en pla que ens portarà fins al seu mercat de dimarts. Caminar al mateix pas de les alegres dones carregades de mercaderies serà una experiència diferent i evocadora. mercat dels Benna.
A la tarda dedicarem una bona estona a una visita d’un poblat dels Hamer, l’ètnia de la zona de Turmi i que es distingeix per les abundants escarificacions i la decoració corporal per a la que fan servir fang de color vermellós i greixos animals.

DIA: 7 – Turmi. Poblats Karo – Nyangatom
Sortirem cap a l’oest per arribar a la vora del riu Omo, aquest cop el nostre objectiu serà la visita al poblat dels Karo, gent que habiten en llocs que s’alcen sobre el riu en una zona en la qual aquest discorre mandrosament en pronunciats meandres. La fotogènia del lloc és indiscutible.
Aprofitarem també avui per travessar fins a la riba occidental del riu Omo, utilitzant el pont acabat recentment i que creua el riu per la seva part més meridional. Allà trobarem als Nyangatom, ètnia de caçadors i pastors semi nòmades emparentada amb els Turkana amb qui comparteixen moltes de les decoracions corporals. La jornada acabarà tornant a l’allotjament en Turmi.

Dia 8.- Turmi – Key Afer – Arba Minch
Deixarem Turmi enrere per sortir cap al nord i arribar a Key Afer on coincidirem amb el dia de mercat. Aquí es troben gents dels Benna, els Tsamay a més de Hamer i Aris, convertint-se així en el mercat més intercultural de la regió. Després, creuant el ‘Woito desert’, arribarem fins Konso, aquí visitarem també un poblat d’aquesta ètnia on podrem submergir-nos en la bellesa i complexitat del paisatge de la zona, una infinitat de terrasses i canals de gran perfecció tècnica, que ha estat declarat patrimoni de la UNESCO. La jornada acabarà avui a la vora del llac Chamo a Arba Minch

DIA: 9 – Arba Minch – Ziway
Dedicarem el matí a la visita amb barca del llac Chamo, dins el territori de l’P.N. de Nechisar i conegut per la grandària dels cocodrils que es poden veure a les petites platges de sorra de les seves ribes. Sortirem després de camí cap al nord. Seguint el rosari de llacs que recorren la fractura de la falla del Rift arribarem fins Ziway, a la vora del llac del mateix nom, que gaudeix d’un impressionant patrimoni d’avifauna. Albirarem fàcilment més de 10 espècies d’aus, entre ells pelicans, marabús, blauets i, amb una mica de sort, flamencs rosa.

DIA: 10 – Ziway – Addis Abeba
Dedicarem la primera part del dia a una caminada creuant la platja de Bochesa, a la riba sud del llac Ziway, on podrem observar altres espècies d’aus en un escenari màgic esquitxat de grans i retorçats arbres de ficus. En acabar sortirem cap a Addis Abeba on arribarem a l’hora de dinar. A la tarda visitarem el museu Nacional; aquí podrem observar les restes de ‘Lucy’, l’exemplar d’Australopithecus Afarensis que va ser trobat en els anys setanta, resultant un element clau en la definició de les teories sobre l’evolució de l’home.

DIA: 11 – Addis Abeba – Dessie
Sortirem d’hora d’Addis cap al nord, al llarg de la carretera que va ser traçada pels italians durant la guerra d’ocupació al 1936, en una successió d’altiplans cada vegada més elevats arribarem als 3000 metres d’altitud en Termaber. Aquí, amb una mica de sort, podrem albirar babuins gelada. Després, la carretera comença a baixar fins a la localitat de Sembete, on ens aturarem per visitar el seu mercat.

Per la seva ubicació, entre les terres altes i la depressió del Danakil, en Sembete es donen cita gents dels Amara, els Oromo i fins i tot dels Afar provinents del Danakil. Després del mercat seguirem ruta per arribar a Dessie.

DIA: 12 – Dessie – Bati – Weldiya
Seguirem cap al nord per seguir visitant mercats. Aquest cop li toca el torn al de Bati, el mercat a l’aire lliure més gran de la banya d’Àfrica. Aquí trobarem llocs on venen la sal que s’extreu en la depressió del Danakil i que és portada a lloms de dromedaris pels Afar. Impressionant és la secció del bestiar, on podrem veure una gran multitud de camells, vaques, ovelles i cabres.
Continuarem rumb al nord, vorejant el Llac Hayk, lloc encantat que va ser però escenari d’un dels capítols més dolorosos de la guerra entre Itàlia i Etiòpia. Arribada a la tarda a Weldiya on passarem la nit.

DIA: 13 – Weldiya – Lalibela
Sortirem al matí cap a Lalibela on arribarem a l’hora de dinar.
Ciutat situada a 2600 m. sobre el nivell del mar; a Lalibela hi ha 11 esglésies monolítiques construïdes al segle XII excavades en roques de granit rosa i que es compten entre les meravelles del món. Cada església té un estil arquitectònic únic: totes estan magníficament tallades i la majoria estan decorades amb pintures ben conservades. Tota la ciutat és una escultura dedicada a la glòria de Déu i això es percep en observar el fervor dels fidels del lloc. Dedicarem la tarda a les primeres visites d’aquesta emblemàtica població del nord d’Etiòpia.

DIA: 14 – Lalibela
Al matí sortirem de la ciutat per visitar l’església de Iemrhane Kristos, magnífic exemple d’arquitectura axumita, que arribarem després d’un passeig en pujada de 20 minuts. La tarda es pot dedicar a visitar el segon grup d’esglésies excavades a la roca i, sobretot, l’obra mestra de l’enclavament, l’església de Sant Jordi.

DIA: 15 – Lalibela – Gondar – Kossoye
Dia de viatge al llarg de la renovada “La Xina road”, des de la qual podrem admirar la bellesa del camp Etíop, des de la regió del Lasta fins a la regió del Gojjam. Pel camí tindrem l’oportunitat de visitar l’original comunitat autogestionada de Awramba, on es viu seguint una gestió comunitària del treball, compartint totes les tasques, des de l’educació dels fills fins a les feines del camp, mantenint una obertura total a totes les religions i defensant la paritat de drets entre homes i dones i el respecte dels drets dels infants. Arribarem fins Kossoye, no lluny del massís de les Muntanyes Simien on es troba el nostre ecolodge, situat a 3000mts d’altitud; des d’aquí, una de les vistes més vastes i variades del nord d’Etiòpia.

DIA: 16 – Kossoye – Gondar – Bahar Dar
Ens marxarem de Kossoye per a la visita de la propera Gondar on trobem una dotzena de castells construïts per diversos emperadors durant més de 236 anys en un període de gran esplendor (s. XV i XVI). Sembla a un tros d’Europa transportat a Etiòpia i reflecteix influències europees i islàmiques.
A la tarda sortida per carretera fins Bahar Dar, vorejant les ribes del llac Tana podrem observar grans camps d’arròs, cereals i també “xat”, planta de fulla verda amb lleugers efectes estupefaents que és molt popular a Etiòpia i en tots els països limítrofs .

DIA: 17 – Bahar Dar – Debre Markos
Al matí excursió amb barca privada per poder visitar alguns dels monestirs de la península de Zeghié (Ura Kidane Mehret i Azwa Mariam habitualment) encara regentats per monjos devots i d’significatiu interès històric i artístic. Es tracta de llocs remots que aconseguirem amb un passeig a peu en sender majorment pla, creuant un bosc semitropical i plantacions de cafè. Els interiors dels monestirs estan completament recoberts de pintures, obres mestres de l’art pictòric gondariano, caracteritzat per una rica simbologia, colors vius i una gran força expressiva.
A la tarda sortirem camí cap al sud per arribar fins a la petita ciutat de Debre Markos antiga capital de la regió del Gojjam.

DIA: 18 – Debre Markos – Addis Abeba
Últim dia de recorregut per la regió del nord del país, sortirem cap al sud-est creuant el congost creat pel Nil en recórrer l’altiplà etíop. Ens aturarem a Debre Libanos per intentar albirar els babuins gelada i visitar el pont que la tradició narra haver estat construït pels portuguesos. El lloc destaca per les seves vistes cap al congost del riu muller, afluent del Nil, i unes impressionants cascades.
Arribada a Addis a la tarda, temps per a les darreres compres.
Disposarem d’habitacions per a un breu descans en hotel i gaudirem d’un sopar en un restaurant local, amenitzada amb balls tradicionals. A última hora, trasllat a l’aeroport.

DIA: 19 – Vol Addis Abeba / Ciutat d’origen
De matinada trasllat a l’aeroport per sortir en vol de tornada. Enllaç a ciutat intermèdia i arribada a Ciutat d’origen.

PRUS PER PERSONA                             Preu Base         Oferta primeres places
En base a grup de 14 a 15 persones 2.410 € 2.270 €
En base a grup de 10 a 13 persones 2.510 € 2.360 €
En base a grup de 6 a 9 persones 2.630 € 2.475 €
En base a grup de 4 a 5 persones 2.945 € 2.775 €
Taxes Aèries (Aprox.) 290 €
Suplement Habitació Individual 435 €
Millora Hotel Turmi (Hab. Doble) 145 €
Millora Hotel Turmi (Hab. Indiv) 215 €
Nit Extra Addis Abeba (Hab. Doble) 40 €
Nit Extra Addis Abeba (Hab. Indiv) 65 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Travessa en vaixell en el Llac Tana inclouent la visita als monestirs.
Transport en vehicle 4×4 en la zona del baix Omo, i en minibús la resta de la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Extres personals com begudes, bugaderia, telèfon, etc.
Visites no especificades com a incloses.
Alimentació no especificada en el quadre.
Propines.
Visat.
Taxes de aeroport.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 2 ressenyes
29 juny, 2016

Tenia moltes expectatives en el sud i s’han complert però el nord m’ha sorprès molt positivament, especialment el Llac Tana i Lalibela

23 octubre, 2016

El viatge està ben organitzat, amb un guia i conductors fantàstics. Visitar el país de sud a nord ens permet fer-nos una idea ben formada del país. El que més ens ha agradat ha estat el sud, amb els diferents poblats i els mercats on intercanvien productes i on nosaltres som els estranys.

Deixar un comentari

Classificació