Àfrica
Destinació
En grup
Tipus de viatge
19 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Vista des de dalt, Etiòpia sembla un continent. El seu altiplà és el més gran d’Àfrica, i s’estén des del Mar Roig fins a les planes del Nil Blanc. Impressionants canons, barrancs i gorges trenquen aquest immens altiplà, amb muntanyes que s’eleven fins als 4000 metres. El Nord és terra de cristians i dels seus antics monuments. El Sud és Àfrica Negra, és la bellesa del riu Omo, on conviuen pobles culturalment molt diversos.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’ABRIL A NOVEMBRE 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA Hotel
2 ADDIS ABEBA – DESSIE E / S Hotel
3 DESSIE – MERCAT DE BATI – WELDIYA E / S Hotel
4 WELDIYA – LALIBELA E / S Hotel
5 LALIBELA E / S Hotel
6 LALIBELA – GONDAR E / S Lodge
7 GONDAR – BAHAR DAR E / S Hotel
8 BAHAR DAR – DEBRE MARKOS E / S Hotel
9 DEBRE MARKOS – ADDIS ABEBA E Hotel
10 ADDIS ABEBA – SODO E / S Hotel
11 SODO – JINKA E / S Hotel
12 JINKA – POBLATS MURSI – TURMI E / S Camping
13 TURMI. DELTA DEL RIU OMO E / S Camping
14 TURMI. POBLATS KARO I NYANGATOM E / S Camping
15 TURMI – DIMEKA – KONSO E / S Hotel
16 KONSO – ARBA MINCH E / S Hotel
17 ARBA MINCH – ZIWAY E / S Hotel
18 ZIWAY – ADDIS ABEBA E / S Hotel day use
19 VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Addis. Arribada a última hora de la nit. Trasllat a l’allotjament.

Dia 2.- Addis Abeba – Dessie
Sortirem d’hora d’Addis cap al nord, al llarg de la carretera que va ser traçada pels italians durant la guerra d’ocupació al 1936, en una successió d’altiplans cada vegada més elevats arribarem als 3000 metres d’altitud en Termaber. Aquí, amb una mica de sort, podrem albirar babuins gelada. Després, la carretera comença a baixar fins a la localitat de Sembete, on ens aturarem per visitar el seu mercat. Per la seva ubicació, entre les terres altes i la depressió del Danakil, en Sembete es donen cita gents dels Amara, els Oromo i fins i tot dels Afar provinents del Danakil. Després del mercat seguirem ruta per arribar a Dessie.

Dia 3.- Dessie – Bati – Weldiya
Seguirem cap al nord per seguir visitant mercats. Aquest cop li toca el torn al de Bati, el mercat a l’aire lliure més gran de la banya d’Àfrica. Aquí trobarem llocs on venen la sal que s’extreu en la depressió del Danakil i que és portada a lloms de dromedaris pels Afar. Impressionant és la secció del bestiar, on podrem veure una gran multitud de camells, vaques, ovelles i cabres. Continuarem rumb al nord, vorejant el Llac Hayk, lloc encantat que va ser però escenari d’un dels capítols més dolorosos de la guerra entre Itàlia i Etiòpia. Arribada a la tarda a Weldiya on passarem la nit.

Dia 4.- Weldiya – Lalibela
Sortirem al matí cap a Lalibela on arribarem a l’hora de dinar.
Ciutat situada a 2600 m. sobre el nivell del mar; a Lalibela hi ha 11 esglésies monolítiques construïdes al segle XII excavades en roques de granit rosa i que es compten entre les meravelles del món. Cada església té un estil arquitectònic únic: totes estan magníficament tallades i la majoria estan decorades amb pintures ben conservades. Tota la ciutat és una escultura dedicada a la glòria de Déu i això es percep en observar el fervor dels fidels del lloc. Dedicarem la tarda a les primeres visites d’aquesta emblemàtica població del nord d’Etiòpia.

Dia 5.- Lalibela
Al matí sortirem de la ciutat per visitar l’església de Iemrhane Kristos, magnífic exemple d’arquitectura axumita, que arribarem després d’un passeig en pujada de 20 minuts. La tarda es pot dedicar a visitar el segon grup d’esglésies excavades a la roca i, sobretot, l’obra mestra de l’enclavament, l’església de Sant Jordi.

Dia 6.- Lalibela – Gondar
Dia de viatge al llarg de la renovada “La Xina road”, des de la qual podrem admirar la bellesa del camp Etíop, des de la regió del Lasta fins a la regió del Gojjam. Pel camí tindrem l’oportunitat de visitar l’original comunitat autogestionada de Awramba, on es viu seguint una gestió comunitària del treball, compartint totes les tasques, des de l’educació dels fills fins a les feines del camp, mantenint una obertura total a totes les religions i defensant la paritat de drets entre homes i dones i el respecte dels drets dels infants. Arribarem a Gondar on ens instal·larem per passar la nit.

Dia 7.- Gondar – Bahar Dar
Visita de Gondar on trobem una dotzena de castells construïts per diversos emperadors durant més de 236 anys en un període de gran esplendor (s. XV i XVI). Sembla a un tros d’Europa transportat a Etiòpia i reflecteix influències europees i islàmiques. A la tarda sortida per carretera fins Bahar Dar, vorejant les ribes del llac Tana podrem observar grans camps d’arròs, cereals i també “xat”, planta de fulla verda amb lleugers efectes estupefaents que és molt popular a Etiòpia i en tots els països limítrofs .

Dia 8.- Bahar Dar – Debre Markos
Al matí excursió amb barca privada per poder visitar alguns dels monestirs de la península de Zeghié (Ura Kidane Mehret i Azwa Mariam habitualment) encara regentats per monjos devots i d’significatiu interès històric i artístic. Es tracta de llocs remots que aconseguirem amb un passeig a peu en sender majorment pla, creuant un bosc semitropical i plantacions de cafè. Els interiors dels monestirs estan completament recoberts de pintures, obres mestres de l’art pictòric gondariano, caracteritzat per una rica simbologia, colors vius i una gran força expressiva. A la tarda sortirem camí cap al sud per arribar fins a la petita ciutat de Debre Markos antiga capital de la regió del Gojjam.

Dia 9.- Debre Markos – Addis Abeba
Últim dia de recorregut per la regió del nord del país, sortirem cap al sud-est creuant el congost creat pel Nil en recórrer l’altiplà etíop. Ens aturarem a Debre Libanos per intentar albirar els babuins gelada i visitar el pont que la tradició narra haver estat construït pels portuguesos. El lloc destaca per les seves vistes cap al congost del riu muller, afluent del Nil, i unes impressionants cascades.
Arribada a Addis. A la tarda visitarem el museu Nacional; aquí podrem observar les restes de ‘Lucy’, l’exemplar d’Australopithecus Afarensis que va ser trobat en els anys setanta, resultant un element clau en la definició de les teories sobre l’evolució de l’home.

Dia 10.- Addis Abeba – Sodo
Esmorzar. Seguirem el nostre viatge creuant la capital en els seus vehicles 4 × 4. Pararem al barri de Merkato, on podrem observar el desordenat i vital enrenou del mercat més gran de la banya d’Àfrica. Sortida de la ciutat per la ‘Butajira Road’. El camí es dirigeix ​​al sud, creuant la fascinant camp Etíop, amb barraques rodones de sostres de palla vorejant la carretera asfaltada. Pel camí ens aturarem per visitar l’enclavament de Tiya on podrem veure misterioses esteles funeràries tallades en pedra, declarades patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO. Pararem pel camí per descansar i dinar. A la tarda seguim rumb al sud, creuant plantacions de mànecs. Arribarem a Sodo al vespre on ens allotjarem.

Dia 11.- Sodo – Jinka
Sortirem aviat al matí. Continuarem el desplaçament cap al sud per una carretera no asfaltada i poc freqüentada. Pararem pel camí per visitar el parc de Maze; amb una alçada mitjana d’entre 1.000-1.200 metres, el parc és un dels pocs santuaris on encara es protegeix al ‘Swayne s hartebeest’ (Bubalo de Swayne) espècie d’antílop endèmica del país. Més endavant ens detindrem també en un poblet dels Male, agricultors molt semblants als Daina, viuen en poblats nets i ordenats. Després de creuar una zona muntanyosa arribarem a Jinka on passarem les dues properes nits.

Dia 12.- Jinka – Poblats Mursi – Turmi
Sortirem aviat de Jinka per endinsar-nos en l’àrea del P.N. de Mag on tindrem l’oportunitat de visitar un poblat de l’ètnia dels Mursi, sens dubte una de les més impactants de tota la regió sud del país. Són molt cèlebres les seves belles dones que tenen el costum de portar grans plats d’argila en el seu llavi inferior; això és un signe d’identitat fonamental per a elles, com més gran el plat, més fort es considera la dona, i el porten amb orgull. El gran flux de turistes només interessats a treure fotos ha fet que, de vegades, la seva actitud cap al turista sigui una mica estereotipada; però, si ens acostem amb respecte i, almenys al principi, sense càmera, podrem gaudir també de la seva autenticitat i simpatia.
Tornarem a Jinka a l’hora de dinar, ia la tarda tindrem temps per visitar un interessant projecte de recuperació de les herbes medicinals i la saviesa terapèutica indígena. En acabar la visita seguirem el nostre recorregut fins Turmi que serà la nostra base durant els propers tres dies. Turmi és la capital del territori Hamer: pastors semi nòmades d’origen omótico, són un dels grups més nombrosos de la vall de l’Omo. Les dones s’arreglen els cabells amb argila vermella, resina i aigua, mentre els homes es poden arreglar els cabells a ocasió d’alguna gesta.

Dia 13.- Turmi. Delta del riu Omo i mercat en Turmi
Sortirem de Turmi amb els vehicles per arribar a la vora del riu Omo. Anem a fer una excursió al llarg del riu per visitar un poblet remot dels Dassanech (el poble del riu), que viuen i conreen les ribes del riu Omo, aprofitant pujades i baixades del riu. Possibilitat d’albirar petits cocodrils i varietats d’aus. Després tornarem a Turmi per aprofitar que avui és dia de mercat. Els mercats no són només un lloc d’intercanvi comercial, sinó un moment essencial de relacions socials, per tant visitar-los és una ocasió inigualable per observar les tribus en un context informal i relaxat. En acabar el mercat farem una fàcil excursió a peu fins a aconseguir un poblat Hamer.

Dia 14.- Turmi. Poblats Karo – Nyangatom
Sortirem cap a l’oest per arribar a la vora del riu Omo, aquest cop el nostre objectiu serà la visita al poblat dels Karo, gent que habiten en llocs que s’alcen sobre el riu en una zona en la qual aquest discorre mandrosament en pronunciats meandres. La fotogènia del lloc és indiscutible. Aprofitarem també avui per travessar fins a la riba occidental del riu Omo, utilitzant el pont acabat recentment i que creua el riu per la seva part més meridional. Allà trobarem als Nyangatom, ètnia de caçadors i pastors semi nòmades emparentades amb els Turkana amb qui comparteixen moltes de les decoracions corporals. La jornada acabarà tornant a l’allotjament en Turmi.

Dia 15.- Turmi – Dimeka – Konso
Deixarem Turmi enrere per sortir cap al nord i arribar a Dimeka on coincidirem amb el dia de mercat on conflueixen compradors dels voltants. Després arribarem fins Konso on podrem submergir-nos en la bellesa i complexitat del paisatge de la zona, una infinitat de terrasses i canals de gran perfecció tècnica, que ha estat declarat patrimoni de la UNESCO. En Konso també dissabte es celebra un important mercat setmanal.

Dia 16.- Konso – Arba Minch
Al matí visitarem un poblat dels Konso, ètnia d’agricultors que treuen rendiment del terreny gràcies a un elaborat sistema de terrasses conreades. Sortirem més tard per arribar a la no gaire llunyana població de Arba Minch, a la vora del llac Chamo. Dedicarem la tarda a la visita amb barca del llac Chamo, dins el territori de l’P.N. de Nechisar i conegut per la grandària dels cocodrils que es poden veure a les petites platges de sorra de les seves ribes.

Dia 17.- Arba Minch – Ziway
Al matí pujarem a les muntanyes que es troben per sobre d’Arba Minch, a visitaré el poblat Dorze en el dia del seu mercat setmanal. Després de la visita sortirem cap a Ziway, seguint el rosari de llacs que recorren la fractura de la falla del Rift arribarem fins Ziway, a la vora del llac del mateix nom, que gaudeix d’un impressionant patrimoni d’avifauna. Albirarem fàcilment més de 10 espècies d’aus, entre ells pelicans, marabús, blauets i, amb una mica de sort, flamencs rosa.

Dia 18.- Ziway – Addis Abeba
Dedicarem la primera part del dia a una caminada creuant la platja de Bochesa, a la riba sud del llac Ziway, on podrem observar altres espècies d’aus en un escenari màgic esquitxat de grans i retorçats arbres de ficus. En acabar hi haurà la possibilitat de visitar un projecte dels Salesians, WID (Women In Development) que ha desenvolupat un interessant taller d’artesania, especialment costura, que produeix interessants productes, bonics de veure i més portadors d’un missatge. En acabar sortirem cap a Addis Abeba on arribarem a l’hora de dinar. A la tarda, temps per a les darreres compres. Disposarem d’habitacions per a un breu descans en hotel i gaudirem d’un sopar en un restaurant local, amenitzada amb balls tradicionals. A última hora, trasllat a l’aeroport.

Dia 19.- Vol Addis Abeba / Ciutat d’origen
De matinada trasllat a l’aeroport per sortir en vol de tornada. Canvi d’avió a ciutat d’enllaç i fi del viatge.

PREUS PER PERSONA Oferta 4 Primeres Inscripcions Preu Base
Preu Base per persona 2.240 € 2.340 €
Taxes Aèries (Aprox.) 290 €
SUPLEMENTS
Suplement grup de 10 a 13 persones 85 €
Suplement grup de 6 a 9 persones 260 €
Suplement grup de 4 a 5 persones 425 €
Opció vol Bahar Dar / Addis Abeba 245 €
Suplement Habitació Individual 375 €
Lodge en Turmi (03 nits en Hab. Doble) 135 €
Lodge en Turmi (03 nits en Hab. Indiv) 195 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Travessia en barco al Llac Tana i visita als monestirs.
Transport en vehicle 4×4 a la zona del baix Omo, i en minibús la resta de la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites i excursions segons itinerari.
Totes les entrades a parcs nacionals i monuments en les excursions i visites.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visites no especificades com a incloses
Propines i extres personals.
Visat.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 2 ressenyes
29 juny, 2016

Tenia moltes expectatives en el sud i s’han complert però el nord m’ha sorprès molt positivament, especialment el Llac Tana i Lalibela

23 octubre, 2016

El viatge està ben organitzat, amb un guia i conductors fantàstics. Visitar el país de sud a nord ens permet fer-nos una idea ben formada del país. El que més ens ha agradat ha estat el sud, amb els diferents poblats i els mercats on intercanvien productes i on nosaltres som els estranys.

Deixar un comentari

Classificació