Europa
Destinació
En grup
Tipus de viatge
7 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Farem diverses etapes de senderisme amb raquetes de neu que ens donaran la possibilitat de conèixer els paisatges salvatges de Kainuu i el nou Parc Nacional de Hossa. Amb una mica de sort, al vespre podrem admirar el ball meravellós de l’aurora boreal al cel. Ens trobem envoltats de pau i tranquil·litat, allunyats de les grans masses turístiques. Durant la setmana ens allotjarem en cabanes aïllades, sense comoditats modernes, però sempre amb bon ambient i calor.

Caminarem amb les raquetes de neu unes 6 hores diàries en un terreny pla amb petites pujades i baixades. El nivell de dificultat de la ruta és entre fàcil i mig. No cal tenir experiència prèvia amb les raquetes de neu, però sí que és recomanable estar en bona condició física.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE GENER A MARÇ 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A KUUSAMO. TRASLLAT A JATKONSALMI S Cabana
2 RAQUETES DE NEU A LA FRONTERA RUSSA E / P / S Cabana
3 PINTURES RUPESTRES DE VÄRIKALLIO E / P / S Cabana
4 A TRAVÉS DEL BOSC NEVAT. PEURAPIRTTI o HIRVASTUPA E / P / S Cabana
5 HUOSIUSJÄRVI o IIKOSKI E / P / S Cabana
6 GRANJA DE RENS – JATKONSALMI E / P / S Cabana
7 TRASLLAT A L’AEROPORT DE KUUSAMO E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1.- Arribada a Kuusamo. Trasllat a Jatkonsalmi
Arribada a l’aeroport de Kuusamo on seran rebuts pel nostre corresponsal. Trasllat fins al refugi de Jatkonsalmi (1 hora aproximadament), una cabana a la vora del llac situada al nou Parc Nacional de Hossa, enmig del bosc. Aquest serà el nostre allotjament durant les tres primeres nits. Sopar i allotjament.

Dia 2.- Raquetes de neu a la frontera russa
Comencem el dia amb una breu orientació a la tècnica de moure’ns amb les raquetes de neu i després vam sortir a la nostra primera excursió. Avui ens dirigim cap a la frontera amb Rússia. Els primers quilòmetres de la ruta vam passejar per un barranc. L’itinerari segueix després pels voltants dels llacs, fins que vam arribar a la zona fronterera amb Rússia. Sobrepassar la zona fronterera queda estrictament prohibit, però podem passejar per la vora cap al sud durant 2 quilòmetres. Per acabar bé aquest dia tan intens, ens podem relaxar a la sauna, a més de gaudir d’un bon sopar.

Dia 3.- Pintures rupestres de Värikallio
La ruta d’avui ens porta a descobrir la història més antiga de la zona. Ens dirigim amb les nostres raquetes de neu cap a Värikallio (Roca de Colors) per admirar les pintures rupestres de 4000 anys d’antiguitat.
Dinar típic lapó voltant del foc, amb cafè preparat sobre la foguera, entrepà i salsitxes. A la tarda, retorn a la cabana de Jatkonsalmi.

Dia 4.- A través del bosc nevat. Jatkonsalmi – Peurapirtti o Hirvastupa
En el nostre tercer dia amb raquetes de neu passegem pel bosc de coníferes al llarg d’un turó envoltada per dos llacs. En aquests paisatges és freqüent veure rens, però bastant improbable trobar-nos amb altres humans. Dinar en una cabana desèrtica d’Ala-Valkeinen, i continuació de la nostra ruta fins a l’allotjament situat a la riba nord del Llac Iso-Valkeinen.

Dia 5.- Peurapirtti o Hirvastupa – Huosiusjärvi o Iikoski
Després de l’esmorzar continuem el nostre viatge pels serrats i llacs de la zona. En els boscos més propers viuen ants, llops i linxs, però no es deixen veure amb gaire facilitat. A la meitat del camí gaudirem de l’esmorzar al Lavvu finès (construcció oberta de fusta amb sostre, tres parets i terra de fusta). A la tarda, arribada a l’última cabana de la nostra travessia. Depenent de la grandària del grup ens allotjarem a la cabana de Huosiusjärvi o de Iikoski. Entre elles hi ha una distància de 200 metres.

Dia 6.- Granja de rens. Huosiusjärvi o Likoski – Jatkonsalmi
L’últim dia de la ruta és també el més curt. Comencem la nostra última etapa en direcció al centre de visitants del Parc Nacional de Hossa, on tenim l’oportunitat de veure una exhibició sobre la història i actualitat de la zona. Des d’allà ens dirigim al nostre punt de partida, la cabana de Jatkonsalmi. A la tarda visita del parc de rens de Hossa; si fins ara no ens ha acompanyat la sort, avui segur que podrem observar rens de prop. Sopar a la mateixa granja de rens.

Dia 7.- Trasllat a l’aeroport de Kuusamo
Esmorzar. A l’hora prevista trasllat a l’aeroport de Kuusamo per prendre el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 905 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 13
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport de Kuusamo (anada i tornada) sempre que els vols coincideixin amb els que aconsella l’organització.
Trasllats de l’equipatge.
Activitats segons programa.
Allotjament a cabanes en habitacions de 2 a 4 persones (dies 1, 2, 3 i 6). Allotjament a una cabana amb habitacions tipus dormitori (dies 4 i 5).
Alimentació especificada en el quadre.
Guia local de parla anglesa.
Roba de llit.
Sauna disponible a la zona.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre.
Lloguer de raquetes de neu i bastons (40 € aprox.). Ha de ser reservat amb anterioritat.
Lloguer de botes tipus Sorel (15 € aprox.).
Extres personals com begudes, bugaderia, telèfon, etc.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació