Àrtic
Destinació
17 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Un viatge actiu pel sud de Groenlàndia, recorrent algun dels llocs més bells i espectaculars de l’àrtic. Parets verticals de 1.500 m, un trekking sobre la glacera i el bany a les aigües termals de Uunartoq, seran algunes de les experiències inoblidables que viurem. Icebergs, aurores boreals i les belles ciutats del sud, ens sorprendran en aquest gran viatge. Recorrerem els fiords del sud de Groenlàndia navegant, ja que en aquesta immensa illa no hi ha carreteres que uneixin les poblacions. Admirarem al nostre pas el gel flotant en les seves diferents i capritxoses formes: icebergs blau turquesa, gegants arcs de gel a punt de col·lapsar i possiblement observarem fauna local com foques i balenes.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / REYKJAVIK O COPENHAGUEN
2 VOL REYKJAVIK O COPENHAGUEN / NARSARSUAQ – QALERALIQ Campament
3 QALERALIQ – INLANDIS – QALERALIQ E / P / S Campament
4 QALERALIQ – FRONTS GLACIARES – QALERALIQ E / P / S Campament
5 QALERALIQ. BARCO A NARSAQ E / P Alberg
6 NARSAQ – SAARLOQ – ILLA DE UUNARTOQ E / P / S Campament
7 UUNARTOQ – TASIUSAQ – CAMPAMENT KUUSUAQ E / P / S Campament
8 KUUSUAQ – FIORD TASERMIUT E / P / S Campament
9 TASERMIUT – NALUMASORTOQ E / P / S Campament
10 ULAMERTORSUAQ E / P / S Campament
11 ULAMERTORSUAQ – NANORTALIK E / P Alberg
12 NANORTALIK – ALLUITSUP PAA – QAQORTOQ E / P Hostel
13 QAQORTOQ – ITILLEQ – QASSIARSUK E / P / S Hostel
14 QASSIARSUK – TASIUSAQ – SERMILIK – QASSIARSUK E / P / S Hostel
15 QASSIARSUK – NARSARSUAQ – QASSIARSUK E / P / S Hostel
16 BARCO QASSIARSUK – NARSARSUAQ. VOL A REYKJAVIK O COPENHAGUEN E
17 VOL REYKJAVIK O COPENHAGUEN / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Reykjavik o Copenhaguen
Embarcament en el vol amb destinació a Reykjavik o Copenhaguen.

Dia 2.- Vol Reykjavik o Copenhaguen / Narsasuaq – Campament Glacera de Qaleraliq
Embarcament en el vol amb destinació Narsarsuaq des de Reykjavik o Copenhaguen.
Recepció a l’aeroport i preparació de l’equip necessari per al viatge. Començarem la navegació en embarcació semirígida cap al campament Qaleraliq pel fiord Tunulliarfik entre nombrosos iceberg, en direcció al Inlandis o Casquet Polar. Arribada a un confortable i màgic campament fix en una platja de sorra fina, que contrasta amb una espectacular vista de tres fronts glaceres procedents de la glacera Qaleraliq. Nit al campament Qaleraliq, gaudint del estrèpit i l’espectacle dels seracs desprenent-se.

Dia 3.- Visió panoràmica del Inlandis
Ascensió a peu a través d’una singular vall d’arena d’aspecte desèrtic que condueix, amb un sorprenent contrast, a la tundra verda i frondosa. Després de deixar de banda un imponent llac, un dels més grans del sud de Groenlàndia, pujarem a una muntanya de 400 metres d’altitud des de la qual es pot observar una meravellosa vista del mateix. La cota és un privilegiat mirador del Inlandis, la gran glacera de l’interior de Groenlàndia, des d’on es pot veure l’infinit gel pel qual es pot arribar a la costa nord de l’illa i l’oceà Àrtic, i observar els nunataks (illes de roca que afloren). Possibilitat de recollir bolets i nabius. Albirament de caribús que abunden per tota la zona i descens al campament. Nit al campament Qaleraliq.

Dia 4.- Fronts glaciars i excursió en el gel
Aproximació als fronts glaceres en embarcació semirígida, els quals recorrem durant els seus més de 10 quilòmetres de caiguda al mar, admirant les seves parets verticals, nombrosos icebergs i muralles de gel. Aquests fronts glaceres s’estenien en un de sol, però els efectes del canvi climàtic els han dividit en tres parts. Ens aproparem a un lateral del de la gelera i iniciarem la marxa sobre el gel.

Impressionant caminada amb grampons (apta per a tothom) sobre una de les masses gelades més antigues del planeta, explorant les seves esquerdes, embornals, coves, seracs i altres formacions gelades, que confereixen a la glacera aquest increïble aspecte laberíntic i sorprenent. Un expert guia de muntanya s’encarregarà d’equipar i mantenir la seguretat del grup durant tot el recorregut, a la vegada que compartirà amb nosaltres detallades explicacions sobre les peculiaritats de les glaceres del sud de Groenlàndia. Una vivència única, original i excitant que sorprèn tant als primerencs com als ja habituats al particular món glacera. Una de les estampes més impressionants i una de les millors excursions de tota Groenlàndia. Allotjament en tendes.

Dia 5.- Narsaq
Trasllat en vaixell a Narsaq, la tercera ciutat més habitada del sud de Groenlàndia, amb una població d’uns 1.500 habitants. Temps lliure per visitar al nostre aire el museu, la botiga de pells, la destil·leria de cervesa, l’església, sopar en un dels seus restaurants o prendre alguna cosa amb els locals. Possibilitat de veure balenes durant el trajecte en vaixell. Allotjament en alberg.

Dia 6.- Saarloq. Aigües termals de Uunartoq
Embarcarem en la nostra zodiac per dirigir-nos a Saarloq a través dels illots més orientals de la costa. Farem una curta parada i una passejada per aquest poble gairebé abandonat.
A la tarda seguirem la navegació pel complex sistema de fiords, a Escòcia però ple d’icebergs. Passarem al costat del Alluitsup Paa, la capital de les balenes del sud de Groenlàndia, en direcció a l’illa de Uunartoq. Possibilitat de veure balenes durant tota la navegació.
Temps lliure per gaudir d’un bany relaxant a les càlides aigües termals (les úniques accessibles de Groenlàndia), lloc de vacances i acampada de molts groenlandesos que acudeixen des de totes les zones del país a gaudir i banyar-se, mentre els icebergs suren a 500 metres en el fiord. Nit a la Illa de Uunartoq. Allotjament en tendes.

Dia 7.- Tasiusaq i campament Kuusuaq
Navegació fins Tasiusaq, un pintoresc poble de 80 habitants amb una tràgica història, que bé reflecteix la forma de vida d’altres temps al país, ja que tots els seus habitants van morir de fam fa uns 140 anys, sent repoblat en els anys 30 pels familiars supervivents. Es tracta d’un escenari espectacular entre muntanyes.
Trekking a la desembocadura del riu Kuusuaq, el riu salmonero més famós del sud de Groenlàndia. Marxa en un escenari alpí cap al llac Tasersuaq, on els habitants de Tasiusaq solen acudir a pescar. Utilitzarem el camí de Saputit, que ells mateixos van crear per arribar-hi. Sopar a campament Kuusuak. Allotjament en tendes.

Dia 8.- Campament i fiord Tasermiut
Trasllat fins a la glacera de Tasermiut, al llarg del fiord del mateix nom. A la ruta anirem descobrint les impressionants muntanyes del Ketil, Ulamertorsuaq i Tininnertuup fins arribar al peu de la glacera, que cau 1.400 metres de desnivell en només 3 quilòmetres, el que el converteix en una espectacular cascada de gel de dimensions gegantines.
Nit en campament al costat de del Ulamertorsuaq, una de les parets més verticals i grans del món, superior al Capità a Yosemite, on es troben acampats generalment els escaladors que estan pujant els grans murs de la zona. Tot aquest fiord està considerat com una de les “deu meravelles de l’Àrtic”. Allotjament en tendes.

Dia 9.- Nalumasortoq
Marxa per terreny mitjà fins a la base del circ de la impressionant mola de granit del Nalumasortoq, les parets bessones extremadament polides les converteixen en les més apreciades pels escaladors del sud de Groenlàndia. En aquest circ es pot observar la cara sud del Ketil i la nord de l’Ulamertorssuaq, a més de moltes altres parets sense nom. Paisatge molt alpí i glacial, amb vistes extraordinàries. Allotjament en tendes.

Dia 10.- Ulamertorsuaq
Trekking fins a la base de la paret del Ulamertorsuaq, considerat el millor “Bigwall” de l’Àrtic i una de les 10 millors parets d’escalada del món. Muntanya d’una bellesa singular. Vista colpidora de la seva paret i les glaceres adjacents. Allotjament en tendes

Dia 11.- Nanortalik
Navegació en embarcació semirígida a Nanortalik, la ciutat més meridional del país, que amb uns 2300 habitants és la segona més habitada del Sud de Groenlàndia. Visita del Museu de la Cultura i Tradicions Inuit, considerat el millor del sud de Groenlàndia. Tarda i sopar lliures per visitar la ciutat al nostre aire, fer compres, visitar el mercat de caçadors, o prendre una cervesa en una ciutat que roman aïllada pel gel durant gran part de l’any i el nom significa “lloc on hi ha óssos polars” (tot i que les possibilitats de trobar-nos un siguin extremadament petites). Possibilitat de realitzar una visita guiada per la ciutat i els voltants.
Allotjament en alberg.

Dia 12.- Alluitsup Paa. Qaqortoq, capital de Groenlàndia del Sud
Començarem aquesta nova etapa de navegació amb un trasllat a Alluitsup Paa, un petit poble a mar obert, elegit pels pescadors i caçadors inuit per exercir la seva professió. Passejarem pels seus carrers i descobrirem els monuments dedicats als seus habitants.
A continuació, seguirem el nostre recorregut amb destinació Qaqortoq, la capital de Groenlàndia del Sud, amb gairebé 3.000 habitants i fundada el 1775. Els seus habitants la descriuen com la ciutat més encantadora i atractiva de tot Groenlàndia.
Temps lliure per fer una petita excursió pels voltants de la ciutat, on descobrirem la bellesa de les seves acolorides edificacions, els impressionants paisatges que l’envolten i alguns dels 30 motius diferents d’escultura en roca que es troben escampats per la ciutat.
A la tarda, temps lliure per visitar al nostre aire el museu, la botiga de pells, el club de caiac tradicional, l’església, l’única font del país, sopar en un dels seus restaurants o prendre alguna cosa amb els locals. Allotjament en hostel.

Dia 13.- Igaliku i la glacera Qooroq
Navegació en embarcació semirígida fins Itilleq, on realitzarem a peu el Camí dels Reis fins Igaliku. Visita de les ruïnes de l’arquebisbat de Gardar, la capital religiosa dels víkings. En el nostre camí a Qassiarsuk, farem una excursió per mar al fiord Qooroq, on es troba el que és probablement la glacera més espectacular del sud de Groenlàndia, navegant entre blocs de gel fins que la densitat sigui tal que ens impedeixi el pas. Meravellós espectacle de gels surant al nostre voltant.
Qassiarsuk és un assentament inuit habitat per unes 50 persones, majoritàriament grangers. Representava la capital de l’Groenlàndia víking que antigament es denominava Brattahlid.
Allotjament al Leif Eriksson Hostel a Qassiarsuk.

Dia 14.- Tasiusaq i Sermilik, “caiac entre icebergs”
Marxa a peu fins a la granja de Tasiusaq, habitada per 7 persones que viuen en notable aïllament al costat del fiord de Sermilik, gairebé sempre bloquejat pel gel d’icebergs procedents de la glacera Eqalorutsit. Pesca de salmó àrtic, passeig per la zona. Allotjament al Leif Eriksson Hostel.

Dia 15.- Vall i glacera de les Mil Flors
Cruïlla en embarcació motora a Narsarsuaq. Marxa a peu per la Vall de les Mil Flors amb espectaculars vistes d’un enorme vall formada per la reculada i la consegüent sedimentació glacial i amb abundants flors, marxa per sender amb cert desnivell fins a observar la glacera Kiattuut i els seus espectaculars vistes, amb unes immillorables panoràmiques del gel i els seus nunataks. Aquesta és possiblement l’excursió més famosa de tota Groenlàndia.
Sopar de comiat, amb productes típics inuit (balena, foca, caribú, mattak …). Allotjament al Leif Eriksson Hostel.

Dia 16.- Qassiarsuk – Narsarsuaq. Vol a Reykjavik o Copenhaguen
Trasllat en embarcació semirígida des Qassiarsuk a Narsarsuaq. Temps lliure per visitar Narsarsuaq. A l’hora prevista, vol a Reykjavik o Copenhaguen.

Dia 17.- Vol Reykjavik o Copenhaguen / Ciutat d’origen
Embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen des de Reykjavik o Copenhaguen.

PREUS PER PERSONA
Preu des de Keflavik 2.495 €
Preu des de Copenhague 2.795 €
Preu des de Barcelona / Madrid / Alacant 3.095 €
Taxes Aèries vols Keflavik o Copenhague / Narsarsuaq 165 – 200 €
Taxes Aèries vols Espanya / Islàndia 190 – 290 €
Taxes Aèries vols Espanya / Dinamarca 80 – 150 €
  GRUP DE 8 A 12 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Bitllet d’avió de Reykjavik o Copenhaguen a Narsarsuaq.
Trasllats des de / fins a l’aeroport de Narsarsuaq.
Guia Tierras Polares de parla hispana.
Desplaçaments a Groenlàndia segons programa.
Alimentació i allotjaments segons quadre d’itinerari.
Entrada al Museu de la Cultura i Tradicio Inuit a Nanortalik. Visita cultural de les reconstruccions de Brattahlid.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Taxes aèries i despeses d’emisió dels vols.
Despeses a Reykjavik o Copenhaguen.
Alimentació no especificada en el quadre.
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols i barcos.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació