Àrtic
Destinació
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Navegació entre icebergs, trekking amb espectaculars vistes de glaceres, increïble caminada amb grampons sobre el gel glacial, pintoresques poblacions inuit … Conèixer el sud de Groenlàndia vol dir endinsar-se més enllà de la frontera amb l’Àrtic, un món que ha estat fins avui la llar del poble inuit i que encara conserva el sabor de la seva forma de vida tradicional i de la lluita de l’home per l’adaptació a un medi hostil marcat pel gel i un clima rigorós. El sud de Groenlàndia ofereix al viatger la navegació per un mar cobert d’icebergs i la impressionant bellesa dels fronts glaceres desbordant-sobre la quietud dels fiords. També el paisatge, de verd intens i tundra frondosa, i les acolorides poblacions de Narsaq, Qassiarsuk i Igaliku, donen caràcter a aquest viatge que converteix l’Àrtic en un lloc a l’abast de qualsevol viatger amb esperit d’aventura.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / REYKJAVIK O COPENHAGUEN
2 VOL REYKJAVIK O COPENHAGUEN / NARSARSUAQ – QASSIARSUK S Alberg
3 NARSAQ I CAMPAMENT GLACIAR E / P / S Campament
4 VISIÓ PANORÀMICA DEL INLANDIS E / P / S Campament
5 FRONTS GLACIARS I EXCURSIÓ EN EL GEL E / P / S Campament
6 IGALIKU I EL FIORD DE GEL E / P / S Hostel
7 TASIUSAQ: KAYAK ENTRE ICEBERGS E / P / S Hostel
8 VALL I GLACIAR DE LES MIL FLORS E / P / S Hostel
9 QASSIARSUK – NARSARSUAQ. VOL A REYKJAVIK O COPENHAGUEN E
10 VOL REYKJAVIK O COPENHAGUEN / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Reykjavik o Copenhaguen
Embarcament en el vol amb destinació a Reykjavik o Copenhaguen.

Dia 2.- Vol Reykjavik o Copenhaguen / Narsasuaq. Qassiarsuk i la Groenlàndia Víking
Embarcament en el vol amb destinació Narsarsuaq des de Reykjavik o Copenhaguen.
Recepció a l’aeroport i trasllat en embarcació motora a través del fiord Tunulliarfik, habitualment cobert d’icebergs, fins Qassiarsuk. Visita de les ruïnes de l’església i assentament d’Eric el Roig, que conformen l’antic Brattahlid, la capital de la Groenlàndia víking, i el lloc on Eric el Roig es va assentar a l’any 985 al començament de la colonització dels pobles bàrbars.
Passeig pel poble, habitat per unes 50 persones, majoritàriament grangers. Allotjament al Leif Eriksson Hostel a Qassiarsuk. Sopar i nit a l’alberg.

Dia 3.- Narsaq i Campament Glaciar
Trasllat en embarcació semirígida des Qassiarsuk rumb al campament de Qaleraliq. De camí, pararem a la ciutat de Narsaq, la tercera ciutat mes habitada del sud de Groenlàndia, amb una població d’uns 1.500 habitants. Temps lliure per passejar, comprar i visitar el mercat de caçadors, les botigues de pells, la llotja de peix …
Més tard continuarem la navegació, a través de fiords plens d’icebergs amb espectaculars paisatges, fins al campament de Qaleraliq, situat en una platja de sorra fina, al costat de tres fronts glaceres i amb una vista privilegiada de la Inlandis o capa de gel. El campament estarà proveït d’una gran botiga-dom menjador a manera de refugi, així com d’espaioses botigues-doms preinstal·lada. Sopar i nit al campament Qaleraliq, on serem testimonis del estrèpit i l’espectacle dels seracs desprenent-se. Nit al campament.

Dia 4.- Visió panoràmica del Inlandis
Ascensió a peu al gran llac Tasersuatsiaq a través d’una singular vall d’arena d’aspecte desèrtic, que condueix, amb un sorprenent contrast, a la tundra verda i frondosa.
Després de deixar de banda un imponent llac, un dels més grans del sud de Groenlàndia, pujarem a una muntanya de 400 metres d’altitud des de la qual es pot observar una meravellosa vista del mateix. La cota és un privilegiat mirador del Inlandis, la gran glacera de l’interior de l’illa, des d’on es pot veure el gel infinit que arriba a la costa nord i l’oceà Àrtic, així com observar els nunataks o illes de roca aflorant.
Possibilitat de recollir bolets i nabius. Albirament de caribús que abunden per tota la zona, descens al campament. Allotjament al campament.

Dia 5.- Fronts glaciars i excursió en el gel
Aproximació als fronts glaceres en embarcació semirígida, els quals recorrem durant els seus més de 10 quilòmetres de caiguda al mar, admirant les seves parets verticals, nombrosos icebergs i muralles de gel.
Aquests fronts glaceres s’estenien en un de sol, però els efectes del canvi climàtic ho han dividit en tres parts. Ens aproparem a un lateral del de la gelera i iniciarem la marxa sobre el gel.
Impressionant caminada amb grampons (apta per a tothom) sobre una de les masses gelades més antigues del planeta, explorant les seves esquerdes, embornals, coves, seracs i altres formacions gelades, que confereixen a la glacera aquest increïble aspecte laberíntic i sorprenent. Un expert guia de muntanya s’encarregarà d’equipar i mantenir la seguretat del grup durant tot el recorregut, a la vegada que compartirà amb nosaltres detallades explicacions sobre les peculiaritats de les glaceres del sud de Groenlàndia. Una vivència única, original i excitant que sorprèn tant als primerencs com als ja habituats al particular món glacera. Una de les estampes més impressionants, i una de les millors excursions de tota Groenlàndia. Allotjament al campament.

Dia 6.- Igaliku i el fiord de Gel
Navegació des Qaleraliq cap Itilleq pel fiord Tunulliarfik. Suau marxa a peu per creuar el Kongevejen o Sender dels Reis fins al idíl·lic Igaliku, petit poblat inuit de tot just 40 habitants amb fama de ser la població més bonica de tota Groenlàndia, i on es troben les ruïnes de Gardar, l’arquebisbat i capital religiosa de la Groenlàndia víking. Després de dinar a Igaliku, retorn a la tarda a Itilleq, i tornada a Qassiarsuk.
De camí a Qassiarsuk, visitarem el fiord Qooroq, on es troba un dels fronts glaceres més actius del sud de Groenlàndia, navegant fins al lloc on la densitat de pannes de gel és tal que faci impossible continuar la navegació, sens dubte una de les millors estampes de Groenlàndia. Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

Dia 7.- Tasiusaq, “kayak entre icebergs”
Marxa a peu fins a la granja de Tasiusaq, habitada per 7 persones que viuen en notable aïllament al costat del fiord de Sermilik, gairebé sempre bloquejat pel gel de la glacera Eqaloruutsit. Durant el passeig admirarem els nombrosos llacs amagats en la tundra i les impressionants vistes al fiord esquitxat d’icebergs. Sopar típic amb diversos productes inuits, com foca, balena, mattak, caribú …
Nit al Leif Eriksson o Tasiusaq Hostel.

Possibilitat de contractar, in situ, una impressionant excursió en estables kayaks dobles per la “Badia dels Icebergs”. (75 € per persona, mínim 2 participants). Es tracta d’una etapa d’aproximadament dues hores de durada. Es navegarà entre nombrosos icebergs i gel, en un dels millors i més segurs enclavaments de tota Groenlàndia.

Dia 8.- Vall i glacera de les Mil Flors
Cruïlla en embarcació motora a Narsarsuaq. Marxa a peu per la Vall de les Mil Flors amb espectaculars vistes d’un enorme vall formada pel retrocés glacial i la consegüent sedimentació. Marxa per sender amb cert desnivell fins a observar la glacera Kiattut. Belles panoràmiques de la glacera i els seus nunataks. Ens trobem en què possiblement es tracta de l’excursió més famosa de tota Groenlàndia. Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

Dia 9.- Cruïlla des Qassiarsuk a Narsarsuaq
Temps lliure per fer compres, visitar la ciutat, etc.
És possible contractar una excursió opcional d’helicòpter per sobrevolar l’impressionant sistema dels fiords, així com el Inlandis, tot en el marc d’un paisatge ple de verds turons i llacs de diferents mides. Es tracta d’un total de 32 minuts de vol, més 30 minuts de parada en un mirador molt proper a la segona massa de gel més gran del planeta: el Inlandis.
(400 € per persona, mínim 4 participants)
A l’hora prevista, vol a Reykjavik o Copenhaguen. Nit a Islàndia o Dinamarca.

Dia 10.- Vol Reykjavik o Copenhaguen / Ciutat d’origen
Embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen des de Reykjavik o Copenhaguen.

PREUS PER PERSONA
Preu des de Keflavik 1.895 €
Preu des de Copenhague 2.195 €
Preu des de Barcelona / Madrid / Alacant 2.495 €
Taxes Aèries vols Keflavik o Copenhague / Narsarsuaq 165 – 200 €
Taxes Aèries vols Espanya / Islàndia 190 – 290 €
Taxes Aèries vols Espanya / Dinamarca 80 – 150 €
Descompte Sortides Juny – 100 €
  GRUP DE 4 A 12 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Bitllet d’avió Reykjavik o Copenhaguen a Narsarsuaq.
Trasllats des de/fins a l’aeroport de Narsarsuaq.
Guia Tierras Polares de parla hispana.
Desplaçaments a Groenlàndia segons programa.
Allotjament en sac de dormir en hostel i en tenda en el campament Qaleraliq.
Excursions segons programa. Visita de las ruïnes vikingues de Bratthalid.
Alimentació segons quadre d’itinerari.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Taxes aèries i despeses d’emissió dels vols. 
Despeses a Reykjavik o Copenhaguen.
Alimentació no especificada en el quadre.
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols i barcos.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació