Àsia
Destinació
Nadal
Tipus de viatge
13 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Isfahan, Yazd, Shiraz o Kerman, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persépolis, una mostra de l’Imperi Persa i dels seus històrics personatges.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDA: 26 DESEMBRE 2017
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
26 DES VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN Hotel
27 DES TEHERAN. VOL A KERMAN E Hotel
28 DES KERMAN: MAHAN, RAYEN, BAM E Hotel
29 DES KERMAN: DESERT DE KALUTS E Hotel
30 DES KERMAN – MEYMAND E SHAHRE BABAK – LLAC BAKHTEGAN – DEH MORD – SHIRAZ E Hotel
31 DES SHIRAZ E Hotel
01 GEN SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS E ROSTAM – PASAGARDE – AGHAMIR – ABAR KOUH – YAZD E Hotel
02 GEN YAZD E Hotel
03 GEN YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN E Hotel
04 GEN ISFAHAN E Hotel
05 GEN ISFAHAN E Hotel
06 GEN ISFAHAN – ABYANEH – KASHAN – TEHERAN E
07 GEN VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

26 DES.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN
Sortida en vol regular amb destinació Teheran. A l’arribada, recepció a l’aeroport per al trasllat a l’hotel. Nit a Teheran.

27 DES.- TEHERAN. VOL A KERMAN
Esmorzar. Al matí iniciem la visita de la capital amb el Museu d’Història Pre-Islàmica, el basar i el Palau del Golestan. Camí de l’aeroport es farà una parada a Borj i Azadi (Torre de la Llibertat) i si el temps ho permet, es visitarà també la Torre de Telecomunicacions de Borj-e-Milad. Trasllat a l’aeroport Merhabad a la mateixa ciutat de Teheran per agafar el vol a Kerman. Arribada a Kerman i trasllat a l’hotel. Nit a Kerman.

28 DES.- KERMAN: MAHAN, RAYEN, BAM
Sortim en direcció a Bam fent una parada a Mahan (3 hrs). Mahan és conegut per albergar la tomba de Shah Ne’emat Ollah-i-Vali, un dels grans mestres sufís. El Jardí de Shazdeh (Jardí del príncep) és un històric jardí persa, situat a 6 km de Mahan, que representa la màxima expressió dels jardins construïts enmig del desert. Amb els seus 5.5 hectàrees i la seva forma rectangular es troba envoltat per una muralla que alberga entrades, construccions residencials i un conjunt de fonts que aprofiten el desnivell del terreny. A continuació es realitzarà la visita de la fortalesa o castell de Rayen (1 ½ hr) també realitzada en tova i declarada Patrimoni de la Humanitat. Té molts paral·lelismes amb la ciutadella de Bam a la qual replica a menor escala i amb la qual va rivalitzar en bellesa. Realitzada en època sassànida (224-661), va ser abandonada durant el segle XIX. Posteriorment ens acostem a la ciutat històrica d’Arg-e-Bam o Ciutadella de Bam, (3 hrs), la major construcció de tova del món, que data del 500 d.C i que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta ciutat fortificada quedo gairebé deshabitada a partir del 1850 i va ser destruïda gairebé per complet per un terratrèmol el 2003. Vam visitar la fantasmagòrica ciutat en ruïnes, les seves muralles i torres, així com les parts reconstruïdes que ja superen el 35%. Retorn a Kerman. Nit a Kerman.

29 DES.- KERMAN. DESERT DE KALUTS
Esmorzar. Avui dedicarem mig dia a visitar la ciutat capital d’aquesta regió desèrtica, famosa per la seva llarga història i per la seva rica herència cultural. Visita del conjunt arquitectònic de Ganjali Khan i el Bazaar de Kerman. A la ciutat abunden les mesquites històriques i els temples zoroastristas del foc. Excursió al desert de Dash-i-Lut (el desert buit) que alberga la regió dels Kaluts, formacions úniques i fascinants de gran bellesa en forma de xemeneies que es formen a la roca arenisca per les condicions d’erosió extrema d’aquest desert. Es tracta d’un desert en el qual no hi ha cap tipus de vida. La regió dels Kaluts s’estén al llarg de 150 kms i poden arribar a alçar-se 75 metres sobre el nivell del terreny. Retorn a Kerman. Nit a Kerman.

30 DES.- KERMAN – MEYMAND – SHAHRE BABAK – LLAC BAKHTEGAN – DEH MORD – SHIRAZ
Esmorzar. Avui viatjarem fins Shiraz, parant a Meymand, Shahre Babak, Llac Bakhtegan i Deh Mord.
Meymand és un poblat d’origen troglodita, amb els seus 350 habitacles cavats a la roca. El lloc ha estat contínuament habitat durant els últims 2 o 3 mil·lennis, encara que la seva antiguitat és molt més gran com demostren les ceràmiques de 6000 anys i els gravats trobats que podrien tenir 12.000 anys, remuntant-se al mesolític. Shahr-e-Babak és una població situada a la carretera que va de Teheran a la costa del Golf en Bander Abbas. Es creu que aquest va ser el lloc de naixement del fundador de la dinastia sassànida persa durant el segle II-III. d.C. Parada a la població tradicional de Deh Mord als contraforts de les Muntanyes Zagros. L’economia del poble està basada en el consum de productes d’elaboració pròpia com els aliments orgànics, les catifes, etc. Tot el que es produeix en aquest poble és usat pels seus habitants ia l’interior de les cases locals. A 160 km de Shiraz, a la província de Fars, es troba el Llac Bakhtegan, el segon major llac del país. Amb els seus 350.000 hectàrees constitueix un important hàbitat per a algunes espècies d’aus que a causa de les noves preses i increment de salinitat es troben amenaçades (flamencs, aus migratòries, etc.). Arribada a Shiraz.

31 DES.- SHIRAZ
Esmorzar. Shiraz ha estat en la història una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital del país durant la dinastia Zand. Coneguda com la ciutat dels poetes, la literatura, el vi i les flors, és també considerada la ciutat dels jardins, per entre altres, el famós Jardí de Eram. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata, els kilims típics de les tribus locals. Vam visitar el palau de Karim Khan, la bella Mesquita de Vakil, i Bazaar Vakil sud i nord, així com el caravanserrall Saray-i-Moshir o la mesquita de Nasir al molok. Temps per dinar en un restaurant típic. Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa’adi que van arribar als màxims nivells de la literatura i del coneixement van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes. Cap al tard podem visitar el mausoleu d’Ali Ibn i Hamzeh i els jardins de Jahan Nama. Altres llocs que es poden visitar són els jardins de Delgosha o la tomba de Khajoy-i-Kermani. O bé agafar-se un temps lliure per visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de pelegrinatge de Shah Cheragh. Nit a Shiraz.

01 GEN.- SHIRAZ – PERSÈPOLIS, NAQHS E ROSTAM, PASAGARDE – AGHAMIR – ABAR KOUH – YAZD
Esmorzar. Matí dedicat a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Persèpolis o “ciutat persa” coneguda en persa com Takht i Jamshid va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemenida (550-330 a.C.). El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, tombes reials, el museu, etc.
A 10 minuts de Persépolis, en Naqhs i Rostam es conserven perfectament tallades a la roca les tombes de reis perses tant aquemènides com sassànides (Dario I, Xerxes I, Artaxerxes I, etc.). Dinar a Aghamir, parada en una casa típica adaptada per una família per oferir menjar al viatger.
Després de dinar pararem a visitar la tomba de Ciro El Gran a la localitat de Pasargade.
La presència d’arbres longeus és el símbol d’un clima favorable. Abar Kouh és una ciutat plena d’història i arquitectura. Destaca en aquest lloc el xiprer de 4500 anys d’antiguitat que queda com un símbol d’eternitat en el record dels viatgers. Continuació fins a Yazd. Nit a Yazd.

02 GEN.- YAZD
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4000 mts) i els dos majestuosos deserts de l’Iran, Dasht-e-Kavir and Kavir-e-Loot, aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert: mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinites carrerons per perdre, plena de monuments, a cadascú més valuós, des de la Mesquita del Divendres, al mausoleu de l’sufí Rokned din, múltiples mesquites, khanes i palaus decorats amb les torres de vent o el conjunt de la plaça del Amir Chakh Mag, el Museu de l’Aigua. En Yazd és on es fa més patent la religió que un dia va ser imperial i avui encara segueixen algunes comunitats, el zoroastrisme. Vam visitar el Temple del Foc etern i les Torres del Silenci. Nit a Yazd.

03 GEN.- YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN
Esmorzar. Temps en Yazd per recórrer la seva ciutat antiga o possibilitat de visitar el jardí de desert de Dawlet Abad, que conté la torre de vent més alta de tota l’antiga Pèrsia. Després de deixar Yazd visitarem Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castell Narenj o Narine), una de les més antigues del país. A mig camí entre Yazd i Isfahan, en els límits del desert de Dasht i Kevir es troba a 1.400 m d’altitud la població Nain on aprofitarem per fer una parada. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Altres punts d’interès són la seva gran mesquita del segle X, la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Continuació fins Isfahan. Nit a Isfahan.

04 GEN.- ISFAHAN
Esmorzar. Isfahan és la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. És la perla de l’arqueologia islàmica tradicional. Segons la tradició, per les seves infinites riqueses i de les seves dimensions va ser cridada la “Meitat del Món”. Avui visitarem la famosa plaça de l’Imam (Naqsh-i-Jahan), la segona plaça del món després de Tiananmen a Pequín. Vam visitar les meravelles d’aquesta plaça: la Mesquita del Sheikh Lotfollah, la mesquita de l’Imam, Palau de Aliqapu, els palaus de Chehel Sutoon i Hasht Behesht, així com els més famosos basars de l’Iran on s’exhibeixen els més famosos productor de la regió.

05 GEN.- ISFAHAN
Esmorzar. Avui seguim visitant Isfahan. La mesquita Jame’de Isfahan és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmiques des dels principis de l’islam fins als nostres dies.
Vam visitar l’Església de Vank, una de les esglésies armènies més interessants del Pròxim Orient. Visita de Monar Jombar, una personalitat sufi, i que atreu pels seus minarets oscil·lants. A la tarda temps lliure per gaudir del bazaar. Cap al tard, visita dels ponts històrics de Isfahan.

06 GEN.- ISFAHAN – ABYANEH – KASHAN – TEHERAN
Esmorzar. Sortim de Isfahan en direcció a Teheran. Després 200 kms visitarem la població tradicional de Abyaneh, situada a les Muntanyes Karkas, a prop del desert. La població manté intacta la seva arquitectura original i els seus pobladors encara parlen, viuen i vesteixen a l’estil persa original. A continuació vam sortir cap a Kashan, una original població on visitarem algun dels seus emblemàtics monuments com les cases-palau Tabatabaiha i Borojerdiha, o el hamam, la Mesquita Jame i el que el temps permeti.
Continuació del trajecte fins a Teheran, fins l’hora del trasllat a l’aeroport (de matinada).

07 ENE.- VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
De matinada, embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.725 €
Suplement Individual 245 €
Visat 80 €
Taxes Aèries (Aprox.) 250 €
Suplement opcional Hotels Categoria Superior 185 €
Suplement Individual en Hotels Categoria Superior 440 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Teheran / Kerman.
Recepció a l’aeroport de Teheran.
Transport en vehicle privat durant els dies de ruta amb xofer local.
Guia de parla hispana.
Allotjament en hotels especificats amb esmorzar inclòs.
Visites especificades a l’itinerari.
Carta d’invitació pel visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (80 € aprox.).
Entrades als llocs a visitar (10-15 USD aprox per dia).
Alimentació no especificada en el quadre.
Visites i activitats opcionals.
Extres personals com begudes, bugaderia, telèfon, etc.
Propines.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació