Àsia
Destinació
Nadal
Tipus de viatge
9 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Isfahan, Yazd i Shiraz, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persépolis, una mostra de l’Imperi Persa i dels seus històrics personatges.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDA: 30 DESEMBRE 2017
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
30 DES VOL CIUTAT D’ORIGEN / SHIRAZ Hotel
31 DES SHIRAZ E Hotel
01 GEN SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS E ROSTAM – PASAGARDE – AGHAMIR – ABAR KOUH – YAZD E
Hotel
02 GEN YAZD E Hotel
03 GEN YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN E Hotel
04 GEN ISFAHAN E Hotel
05 GEN ISFAHAN E Hotel
06 GEN ISFAHAN – ABYANEH – KASHAN – TEHERAN E
07 GEN VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

30 DES.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / SHIRAZ
Sortida en vol regular amb destinació Shiraz. Arribada a l’aeroport de matinada i trasllat a l’hotel. Nit a Shiraz.

31 DES.- SHIRAZ
Esmorzar. Shiraz ha estat en la història una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital del país durant la dinastia Zand. Coneguda com la ciutat dels poetes, la literatura, el vi i les flors, és també considerada la ciutat dels jardins, com el visitat Jardí de Eram. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata, els kilims típics de la tribus locals.
Vam visitar el palau de Karim Khan, la bella mesquita de Vakil, el bazaar Vakil sud i nord, així com el caravanserrall Saray-i-Moshir o la mesquita de Nasir al molok. Temps per dinar en un restaurant típic.
Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa’adi que van arribar als màxims nivells de la literatura i del coneixement van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes. Cap al tard podem visitar el mausoleu d’Ali Ibn i Hamzeh i els jardins de Jahan Nama. Altres llocs que es poden visitar són els jardins de Delgosha o la tomba de Khajoy-i-Kermani. O bé agafar-se un temps lliure per visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de pelegrinatge de Shah Cheragh. Nit a Shiraz.

01 GEN.- SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS E ROSTAM – AGHAMIR – PASAGARDE – ABAR KOUH – YAZD
Esmorzar. Matí dedicat a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Persèpolis o “ciutat persa” coneguda en persa com Takht i Jamshid va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550-330 a.C.). El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, tombes reials, el museu, etc. . A 10 minuts de Persépolis, en Naqhs i Rostam es conserven perfectament tallades a la roca les tombes dels reis perses tant aquemènides com sassànides (Darío I, Xerxes I, Artaxerxes I, etc.). Dinar a Aghamir, parada en una casa típica adaptada per una família per oferir menjar al viatger. Després de dinar pararem a visitar la tomba de Ciro El Gran a la localitat de Pasargade. La presència d’arbres longeus és el símbol d’un clima favorable. Abar Kouh és una ciutat plena d’història i arquitectura. Destaca en aquest lloc el xiprer de 4500 anys d’antiguitat que queda com un símbol d’eternitat en el record dels viatgers. Continuació fins Yazd i allotjament a l’hotel.

02 GEN.- YAZD
Esmorzar. Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 mts) i els dos majestuosos deserts de l’Iran, Dasht-e-Kavir and Kavir-e-Loot, aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert: mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinites carrerons per perdre, plena de monuments, a cadascú més valuós, des de la Mesquita del Divendres al mausoleu del sufí Rokned Din, passant per múltiples mesquites, khanes i palaus decorats, les torres del vent, el conjunt de la plaça del Amir Chakh Mag, o el Museu de l’Aigua. En Yazd és on es fa més patent la religió que un dia va ser imperial i avui encara segueixen algunes comunitats, el zoroastrisme. Vam visitar el Temple del Foc etern i les Torres del Silenci. Nit a Yazd.

03 GEN.- YAZD – MEYBOD – NAIN- ISFAHAN
Esmorzar. Temps en Yazd per recórrer la seva ciutat antiga o possibilitat de visitar el jardí del desert de Dawelet Abad, que conté la torre de vent més alta de tota l’antiga Pèrsia.
Després de deixar Yazd visitarem Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castell Narenj o Narine), una de les més antigues del país. A mig camí entre Yazd i Isfahan, en els límits del desert de Dasht i Kevir es troba a 1.400 metres d’altitud la població Nain on aprofitarem per fer una parada. El principal punt d’interès és el seu Gran Mesquita del Divendres (segle X), una inigualable mostra del desenvolupament de l’art i l’arquitectura en tova i maó. Destaca també la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Nit a Isfahan.

04 GEN.- ISFAHAN
Esmorzar. Avui visitarem Isfahan. Isfahan és la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. És la perla de l’arqueologia islàmica tradicional. Segons la tradició, per les seves infinites riqueses i de les seves dimensions va ser cridada la “Meitat del Món”. El nostre tour de dia complet inclou la famosa plaça de l’Imam (Naqsh-i-Jahan), la segona plaça del món després de Tiananmen a Pequín.
Vam visitar les meravelles d’aquesta plaça: la Mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita de l’Imam, el Palau de Aliqapu, els palaus de Chehel Sutoon i / o Hasht Behesht, així com els més famosos basars de l’Iran on s’exhibeixen els productes més famosos de la regió. Nit a Isfahan.

05 GEN.- ISFAHAN
Esmorzar. La mesquita Jame d’Isfahan és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmiques des dels principis de l’islam fins als nostres dies. Vam visitar l’església de Vank, una de les esglésies armènies més interessants del Pròxim Orient. Visita de Monar Jombar, una personalitat sufí, i que atreu pels seus minarets oscil·lants. Tarda per gaudir del bazaar.
Al basar és on batega la vida de Isfahan, les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. En el famós Basar podrem perdre’ns entre el dèdal de carrerons, patis, caravanserralls i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. El 1979 la UNESCO va decidir concedir a la plaça d’Imam, i als monuments que la voregen, la categoria de bé cultural del Patrimoni de la Humanitat. Cap al tard, visita dels ponts històrics de Isfahan.

06 ENE.- ISFAHAN – ABYANEH – KASHAN- TEHERAN
Esmorzar. Sortim de Isfahan en direcció a Teheran. Després 200 kms, visitarem la població tradicional de Abyaneh, situada a les Muntanyes Karkas, a prop del desert. La població manté intacta la seva arquitectura original i els seus pobladors encara parlen, viuen i vesteixen a l’estil persa original. A continuació vam sortir cap a Kashan, una original població on visitarem algun dels seus emblemàtics monuments com les cases-palau Tabatabaiha i Borojerdiha, o el hamam, la mesquita Jame i el que el temps ens permeti.
Continuació del trajecte fins a Teheran fins a l’hora del trasllat a l’aeroport (de matinada).

07 ENE.- VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
De matinada, embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.320 €
Suplement Individual 170 €
Visat 80 €
Taxes Aèries (Aprox.) 250 €
Suplement Millora Hotels Categoria Superior 145 €
Suplement Individual en Hotels Categoria Superior 285 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Recepció a l’aeroport de Shiraz i trasllats especificats.
Transport en vehicle privat durant els dies de ruta.
Guia de parla hispana.
Allotjament en hotels especificats amb esmorzar inclòs.
Activitats i visites especificades a l’itinerari.
Carta invitació visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (80 €).
Entrades als llocs a visitar (10-15 USD aprox per dia).
Alimentació no especificada en el quadre.
Visites i activitats opcionals.
Extres personals com begudes, bugaderia, telèfon, etc.
Propines.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació