Àsia
Destinació
8 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Per als viatgers que busquen terrenys inexplorats, noves i autèntiques experiències i que no tenen por de sortir-se dels camins més coneguts, el Kurdistan és el destí ideal. El Kurdistan iraquià és una regió pacifica i segura amb una història fascinant i una població encantadora. Els que visitin el Kurdistan trobaran una terra de benvinguda on una barreja de religions i creences (musulmans, cristians, jueus, zoroastristes i altres romanents del passat encara existents) conviuen pacíficament.

El viatge recorre les tres principals ciutats: Dohuk, Erbil i Suleymaniah, amb bells i inesperats paisatges: valls fèrtils, sorprenents cascades, prats verds, muntanyes amb cims nevats. Visites com la històrica i pintoresca població d’Amedia, el profund i espectacular Canó de Gali Ali Beg, la Ciutadella d’orígens neolítics d’Erbil, el museu de la Guerra Química de Suleymaniah … totes ens introdueixen en un món fins ara desconegut. També dedicarem temps a interactuar amb la població, conèixer les tradicions locals, la cultura kurda, la seva recent història i les seves ambicions de futur.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A ERBIL Hotel
2 ERBIL – RELLEUS ASIRIS DE KHANS – TEMPLE DE LALISH – DOHUK E Hotel
3 DOHUK – AMEDIA – BARZAN – CANÓ GALI ALI BEG (HAMILTON ROAD) – ERBIL E Hotel
4 ERBIL. VISITES E Hotel
5 ERBIL – KOIA SANJAK – LLAC DUKAN – BAKRAWA: POBLAT NEOLÍTIC – VALL QAZQAPAN – SULEYMANIAH E Hotel
6 SULEYMANIAH – HALABJAH – SULEYMANIAH E Hotel
7 SULEYMANIAH – ERBIL E
8 ERBIL. TRASLLAT A L’AEROPORT
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIA 1.- ARRIBADA A ERBIL
Sortida en vol regular amb destinació Erbil, amb connexions intermèdies. Arribada i trasllat a l’hotel. Nit a Erbil.

DIA 2.- ERBIL – KHANS – LALISH – DOHUK
Esmorzar i sortida des de la capital en direcció nord per visitar el Temple de Lalish, pertanyent als Yadizites kurds, que es troba en un lloc idíl·lic envoltats per arbres i fonts. Es considera el lloc més sagrat dels yazidites i és fins al dia d’avui un lloc de culte. En ruta es pot fer alguna parada al costat d’algun parc o al costat de les valls fèrtils on les famílies es reuneixen per menjar i ballar. Podrem observar la vida tranquil·la de les famílies kurdes que avui gaudeixen d’una estabilitat relativa però envejable a la regió.
Vam visitar a les rodalies d’Dohuk les inscripcions i escultures del Khans dedicades al Rei assiri Sanhareb. En aquest paratge situat al costat del vall banyat pel riu es troben moltes escultures, estàtues i coves usades com temples. Nit a Dohuk.

DIA 3.- DOHUK – AMEDIA – BARZAN – CANÓ GALI ALI BEG (HAMILTON ROAD) – ERBIL
Esmorzar i sortida en direcció nord-oest. Visita d’Amedia, una antiga i pintoresca població d’orígens assiris construïda a la part alta de la muntanya, en forma circular formant una ciutadella. La població ofereix diversos punts d’interès com el gran minaret o l’antiga porta de la ciutat, que es remunta al període assiri-babilònic. Continuació cap a Barzan, població natal i lloc on jeu enterrat el que és considerat el sacrificat líder de la nació kurda, Mostafa Barzani, i el seu primogènit Edris. És un lloc de culte visitat per centenars de milers de persones anualment. Visita del Canó Gali Ali Beg, un ampli i espectacular canó de 12 kms d’ample amb impressionants marges i pintoresques llogarets en els seus cims a la regió coneguda com Hamilton Road. Aturada en Shaqlawa i continuació cap a Erbil, on vam passar la nit.

DIA 4.- ERBIL. VISITES
Esmorzar. Avui dedicarem el dia complet a visitar la capital, Erbil. L’epicentre d’aquesta històrica ciutat és la seva famosa Ciutadella, considerada entre les ciutadelles més antigues del món i la més antiga encara habitada. Construïda sobre un turó de 35 metres, domina la resta de la ciutat de forma imponent, com ho ha fet l’antic assentament allí descobert durant els últims 8.000 anys.
En el seu interior les cases antigues es divideixen entre barris i els carrerons encara mantenen les seves formes originals formant una rica col·lecció d’arquitectura tradicional. Destaca el minaret Choli (22 metres) o Al-Mudahafariah Minaret, el hammam o bany àrab, i el Qaysar o Bazaar. També es pot visitar el Museu de la Civilització. Visita de la ciutadella o palau de Khanzad situat a la carretera que uneix Shaqawa i Erbil. Amb els seus 40 metres d’altura ha conservat els seus materials i forma originals. Retorn i nit a Erbil.

DIA 5.- ERBIL – KOIA SANJAK – LLAC DUKAN – BAKRAWA: POBLAT NEOLÍTIC – VALL DE QAZQAPAN – SULEYMANIAH
Esmorzar. Avui deixem la capital en direcció a Koia Sanjaq (70 km), una ciutat envoltada per zones muntanyoses. La història atribueix a aquesta antiquíssima ciutat una llarga tradició ja des de l’època assíria com a centre de coneixement. En època islàmica les mesquites i madrasses van servir com a centres d’expansió de les arts i la ciència, donant lloc a múltiples erudits, poetes i artistes.
Prosseguim cap al Llac Dukan, format per la presa del mateix nom i envoltat de belles vistes naturals. Arribem a Bakrawa, poblat neolític que es remunta al VII mil·lenni a.C. i que revela la importància d’aquesta regió en el desenvolupament del primer sedentarisme que desembocaria al seu torn en la primera civilització de Sumèria. Qzqaban es troba a 50 kms a l’oest de Sulaymaniyah al costat del Riu Razan. El monument funerari d’època assíria és sens dubte un dels més ben conservats del món antic. Nit a Sulaymaniah.

DIA 6.- SULEYMANIAH – HALABJAH – SULEYMANIAH
Esmorzar. Visita del Museu Xarxa Security, edifici pertanyent al Partit Baath i que és avui un museu que rememora les atrocitats i tortures comeses pel règim anterior contra els seus súbdits. Altres visites interessants són el Museu Arqueològic i el gran mercat cobert.
Visitarem el Monuments dels Màrtirs i el cementiri de Halabja, tristament famosa per ser el lloc on Saddam Hussein va utilitzar armament químic contra la població civil el 1988, matant a 5000 persones i destruint la ciutat gairebé del tot. Un museu mostra fotos que documenten la tragèdia per mantenir-la en el record nacional. Retorn a Sulaymaniah i allotjament.

DIA 7.- SULEYMANIAH – ERBIL
Esmorzar. Matí lliure per visitar els famosos i populars mercats de Suleymaniah o per fer alguna visita pendent. Més tard, trasllat Erbil per passejar i conèixer els seus racons més interessants i desconeguts.

DIA 8.- ERBIL. TRASLLAT A L’AEROPORT
A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport per prendre el vol de tornada. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona en Hotels 3* 1.355 €
Suplement grup de 2 a 3 persones 775 €
Suplement Individual 255 €
Suplement Millora Hotels 4* 175 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Transport en vehicle privat (tamany segons grup) amb guia-conductor de parla anglesa per a grups de 2 a 7 persones.
Guia de parla hispana per a grups a partir de 8 persones.
Allotjament en hotels 3* amb esmorzar inclòs.
Visites especificades a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre.
Visat.
Entrades als llocs a visitar.
Extres personals com begudes, bugaderia, telèfon, etc.
Guia de parla hispana per a grups inferiors a 8 persones.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació