Àsia
Destinació
18 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Tres milions d’habitants en un territori tres vegades més gran a Espanya; habitat per nòmades que es desplacen a cavall i amb motocicleta amb els seus “gers” a sobre. Deserts, un immens mar d’herba i muntanyes cobertes de boscos esperen al visitant que accepta l’aventura d’un viatge diferent, a un país culturalment molt diferent del que es considera habitual a occident.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ULAN BATOR A bord
2 ARRIBADA A ULAN BATOR D / S Hotel
3 VOL ULAN BATOR / DALANZAGDAD – CANÓ DE YOL AM E / D / S Gers
4 DESERT DE GOBI. DUNES DE HONGORYN ELS E / D / S Gers
5 GOBI – BAYANZAG – MONESTIRS DE ONGIIN E / D / S Gers
6 ONGIIN – VALL DE ORKHON E / D / S Gers
7 VALL DE ORKHON E / D / S Campament fix
8 VALL DE ORKHON – KHAR KHORIN (KARAKORUM) E / D / S Gers
9 KHAR KHORIN – TSENHERIIN HOT SPRINGS E / D / S Gers
10 TSENHERIIN – RESERVA NATURAL DE KHORGO E / D / S Gers
11 RESERVA NATURAL DE KHORGO E / D / S Gers
12 KHORGO – ZUUN NUUR E / D / S Gers
13 ZUUN NUUR – LLAC KHOVSGOL E / D / S Gers
14 LLAC KHOVSGOL E / D / S Gers
15 LLAC KHOVSGOL E / D / S Gers
16 KHOVSGOL – MORON. VOL A ULAN BATOR E / D Hotel
17 ULAN BATOR E / S Hotel
18 VOL ULAN BATOR / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA: 1 – Vol Ciutat d’origen / Ulan Bator
Presentació a l’aeroport a l’hora indicada. Tràmits d’embarcament i sortida dels vols amb destinació Ulan Bator. Nit a bord.

DIA: 2 – Arribada a Ulan Bator. Visites
Arribada a Ulan Bator i trasllat a l’hotel. Visita de la ciutat, incloent el temple-monestir de Gandan, l’àrea de Sukhbaatar square i el Museu d’Història.

DIA: 3 – Vol Ulan Bator – Gobi. Canó de Yol Am
Esmorzar, trasllat a l’aeroport i sortida del vol amb destinació a Dalanzadgad. Acomodació al campament i excursió al congost de Yol Am. Situat a uns 50 kms. del campament, Yol Am ( “Congost del voltor”) és una vall glacial que va estrenyent-se fins convertir-se en un congost al fons del qual discorre un torrent, gelat la major part de l’any. En l’excursió s’efectua el descens a peu del canó.

DIA: 4 – Gobi. Dunes de Hongoryn Els
Si bé és cert que Gobi és un enorme i solitari espai buit, el paisatge predominant no és la combinació de pedra i sorra que trobem en altres àrees desèrtiques sinó una àrida estepa parcialment coberta d’herba.

Aproximadament a 160 kms a l’oest de Dalanzadgad es troba un dels paisatges on el desert pren el seu aspecte més característic: les muntanyes de sorra de Hongoryn Els; formacions que s’estenen al llarg de gairebé 150 kms, amb una altura que en els seus punts culminants arriba als 400 metres.
Recorrerem el camí que ens porta a aquest extraordinari paratge, i farem diverses caminades per descobrir aquesta àrea.

DIA: 5 – Gobi. Bayanzag – Monestirs de Ongiin
El recorregut per Gobi acaba en aquesta jornada, dirigint-se cap Flaming Cliffs / Bayanzag, lloc on es van trobar les restes dels dinosaures que actualment s’exhibeixen als museus de la capital. El paisatge en aquesta zona alterna la sorra amb el clàssic desert de roca i matoll. Després de dinar continuarem per un paisatge d’estepa cap a l’àrea de l’Ongiin River, allotjant-nos en un campament prop de les ruïnes de l’antic monestir.

DIA: 6 – Ongiin River – Khujirt – Cascades d’Orkhon
Durant aquesta jornada creuarem les grans estepes de la província de Ovorhangai en direcció nord. Deixant enrere l’aridesa de Gobi s’arriba al característic terreny ondulat solcat per petits torrents de l’estepa de l’Àsia central. En aquesta terra, amb escassos assentaments humans estables, podem observar petits nuclis habitats constituïts per famílies que es desplacen amb el seu bestiar i les seves tendes d’un lloc a un altre a la recerca de les millors pastures. Dinar a Khujirt i continuació cap a les Cascades d’Orkhon.

DIA: 7 – Vall d’Orkhon. Caminada al Monestir de Tuvkhun
Dia complet a la Vall. El riu Orkhon marca el camí d’una vall magnífic, declarat Patrimoni de la humanitat. Una praderia infinita esquitxada pels gers dels nòmades i els seus ramats; l’essència del paisatge de l’Àsia Central.
Avui està prevista l’excursió al Monestir de Tuvkhun, on viuen uns pocs monjos en una situació de semi-aïllament i des d’on s’albiren unes vistes extraordinàries. L’excursió inclou una caminada d’aproximadament una hora muntanya amunt per un bosc de tipus alpí (pràcticament els primers arbres que trobarem en el viatge)

DIA: 8 – Khujirt – Khar Khorin (Karakorum)
Ruta cap Khar Khorín i visita del Monestir de Erdene Zuu. Aquest monestir és el centre religiós del budisme a Mongòlia. Després de successives destruccions, actualment constitueix una impressionant vista, amb les seves muralles, estupes i temples. Dins el recinte hi ha diversos temples-museu i el Monestir que actualment és un taller-escola per als monjos novicis. Visitarem també el museu de l’antiga Karakorum, la capital imperial de Gengis Khan i, si queda temps farem una passejada pel mercat local.

DIA: 9 – Khar Khorin – Tsenheriin Hot Springs
Ruta cap a les Fonts termals de Tsenheriin; al centre termal (aigua a 86º) és possible prendre un vivificant bany. Acomodació al campament i tarda lliure. En aquesta àrea és habitual la presència de famílies nòmada passant l’estiu; ocasionalment es té l’oportunitat d’efectuar algun passeig a cavall amb els seus animals.

DIA: 10 – Tsenheriin – Reserva Natural de Khorgo (Terkhiin Tsagan Lake)
Jornada completa de travessia per la província de Arhangai en direcció a l’àrea de Khorgo. L’abundància d’aigua i els contraforts de les muntanyes Hangai creen en aquesta regió un paisatge de boscos i muntanyes de tipus alpí, que contrasta fortament amb la resta del país. Nit a Ger.

DIA: 11 – Reserva Natural de Khorgo
Khorgo és un antic volcà extint a l’est del Llac Terkiin Tsagan. Conjuntament amb el veí cràter del Togoo Uul (2.240 mts) forma un parc natural que és, possiblement, un dels llocs més espectaculars del país. Jornada completa, dedicada a explorar les coves, cràters i la naturalesa del Llac Terkiïn Tsagan, amb diversos recorreguts a peu i la possibilitat d’ascendir al cim del volcà.

DIA: 12 – Khorgo – Moron – Zuun Nuur
Jornada de ruta a través de la serralada del Khangai, amb espectaculars vistes des dels passos de muntanya. Arribem a Moron, la principal ciutat del nord del país i continuem cap a l’àrea del llac Zuun Nuur on farem nit en un campament de Gers.

DIA: 13 – Zuun Nuur – Llac Khovsgol
Arribada avui a l’estany Khovsgol. Aquest lloc és una destinació popular per als aficionats a la natura, tant local com estranger. El llac i els boscos ens recorden el paisatge de la propera Sibèria. Nit a la vora del llac.

DIA: 14 – Llac Khovsgol
Dia complet al Llac Khovsgol. Hi ha nombroses caminades i excursions, amb el cim del Kadan Khyasaa, de 2200 metres d’altitud dominant el paisatge. Als voltants poden trobar-se també diverses mostres de la cultura indígena local.

DIA: 15 – Llac Khovsgol
Dia complet al Llac Khovsgol.

DIA: 16 – Khovsgol – Moron. Vol a Ulan Bator
Últimes hores al Khovsgol i el camí de la veïna localitat de Moron (140 km./ 3 hores). Temps lliure fins al moment del trasllat a l’aeroport pel vol a Ulan Bator. Arribada a la capital i trasllat a l’hotel.

DIA: 17 – Ulan Bator
Dia lliure a Ulan Bator. Si ja hem tingut prou ruta, podem aprofitar el dia a Ulan Bator completant la visita del centre, comprant en algun dels centres comercials de les àrees residencials (llana de caixmir, pintures i artesania tradicional ..) o assistint a alguna representació de folklore local (cant gutural, música, dansa, contorsionistes ..).
Però si volem retardar el retrobament amb la civilització, a poca distància es troben dos possibles excursions: Cap a l’oest, la reserva de cavalls salvatges de Khustain Nuruu, i cap a l’est el (indescriptible i futur) Parc Temàtic de Gengis Khan, en Tsonjin Boldog. A la nit, sopar de comiat.

DIA: 18 – Vol Ulan Bator / Ciutat d’origen
A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per al vol de tornada. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 13 a 16 persones 2.250 €
En base a grup de 7 a 12 persones 2.350 €
Descompte 4 Primeres Inscripcions – 100 €
Suplement Habitació Individual 90 €
Taxes Aèries (Aprox.) 350 €
Visat 90 €
  GRUP MÍNIM 7 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vols domèstics Ulan Bator / Dalanzadgad i Moron / Ulan Bator.
Allotjaments i alimentació segons quadre.
Guia local de parla hispana.
Transport en minibús pels trasllats en aeroports i ciutats, i en furgonetes tot terreny UAZ durant la ruta.
Visites i excursions indicades a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visat i gestió.
Propines i extres personals.
Visites i excursions no especificades.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 1 ressenya
8 maig, 2017

Viaje más que recomendado por su gente, paisajes, cultura y sobretodo sensaciones y paz en cada rincón del país. Viaje de aventura y trekking en estado puro y disfrutamos como nunca, 4000 fotografías lo avalan y infinitas vivencias lo certifican, el porque de hacer este viaje.

Deixar un comentari

Classificació