Europa
Destinació
En grup
Tipus de viatge
7 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Durem a terme un viatge sota les aurores boreals al paradís natural de les illes Lofoten i Vesteralen, fent excursions amb raquetes, navegació i un emocionant safari amb trineu de gossos al Parc Nacional d’Abisko, a la veïna Suècia. Descobrirem els seus penya-segats i platges verges, la cultura Sami i els seus preciosos pobles pesquers envoltats d’espectaculars muntanyes verticals. Recorrerem les paradisíaques illes Lofoten i Vesteralen per una de les carreteres més espectaculars de Noruega, la coneguda com Norwegian Scenic Route, descobrint al nostre pas els pobles de pescadors més bonics de Noruega: Reine, Henningsvaer, Nussfjord i Å. Natura, aventura i màgia nòrdica ens sorprendran en un paratge considerat com un dels millors del món per observar les llums del nord. Visitarem una estació d’estudi de les aurores boreals on ens ajudaran a entendre, fotografiar i pronosticar l’aparició d’aquest fenomen màgic.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE DESEMBRE 2017 A ABRIL 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / EVENES Cabanya / Alberg
2 EXCURSIÓ TRINEU DE GOSSOS – RAQUETES PN DE ABISKO  E / P / S Cabanya / Alberg
3 GRANJA SAMI – NAVEGACIÓ LOFOTEN – LAUKVIK E / S Cabanya / Alberg
4 LAUKVIK – SVOLVAER – KABELVAG – REINE E / P / S Cabanya / Alberg
5 REINE – A – FREDVANG – KVALVIKA – NUSSFJORD – HENNINGSVAER E / P / S Cabanya / Alberg
6 HENNINGSVAER – PN MOYSALEN – EVENES E / P / S Cabanya / Alberg
7 VOL EVENES / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

DIA 01. Vol Ciutat d’origen / Evenes
Vol des d’Espanya a Evenes. Trobada amb el guia i trasllat des de l’aeroport al tranquil allotjament a prop de la mar (sopar no inclosa).

DIA 02. Excursió trineu de gossos – Raquetes al Parc Nacional d’Abisko
Després de l’esmorzar ens dirigim, a través d’un paisatge espectacular, a la frontera amb Suècia on es troba el Parc Nacional d’Abisko, un dels més importants del país. Abisko, primer Parc Nacional constituït a Suècia el 1909 amb les primeres lleis de conservació del medi natural, és hàbitat de linxs boreals, alces, rens i el esquiu golafre. Envoltats per m ontañas de més de 2.000 metres i amb el paisatge de fons del Lapporten, participarem en un preciós safari en trineu de gossos *, sent testimonis de la grandesa d’Abisko a través d’una activitat que ens omplirà d’adrenalina i emoció en estat pur. Posteriorment ens endinsarem al Parc Nacional amb les nostres raquetes de neu (si les condicions ho permeten) per observar d’una manera diferent els gelats boscos de bedoll.
En acabar l’excursió començarem el nostre viatge descendint pel fiord fins al nivell de la mar, un recorregut per la història de la regió de Narvik i la seva importància durant la 2º Guerra Mundial com a port clau per al transport de mineral des de les mines de Kiruna a Suècia a través del seu famós tren, una obra d’enginyeria que va ser causa de conflicte en aquesta contesa. En la memòria de la ciutat romanen alguns espanyols que van lluitar al costat del exèrcit aliat i la resistència noruega per alliberar aquesta regió de l’exèrcit alemany. Finalitzarem aquest intens dia en unes típiques i confortables cabanes davant del mar, pròximes a les Illes Vesteralen.

DIA 03. Granja Sami – Navegació Vesteralen a Lofoten – Observatori de Aurores Boreals
Avui prendrem rumb sud a les illes Vesteralen, direcció a l’arxipèlag de Lofoten, que encara que estiguin juntes sobre el mapa, amaguen característiques úniques i molt distintives. De camí a Sortland visitarem una típica granja Sami i gaudirem d’aquesta misteriosa cultura mil·lenària, barrejant-nos amb els rens que hi habiten. Saltant d’illa en illa per carretera, arribarem a prendre el ferri que salvarà el pas entre les illes Vesteralen i Lofoten. Depenent del període en què viatgem i les seves hores de llum en aquest trajecte podrem admirar el paisatge circumdant o, amb sort, l’aurora boreal a la nit. A prop d’allà visitarem, de desembre a març, una Estació d’estudi de Aurores Boreals on ens ajudaran a entendre, fotografiar i predir aquest misteriós fenomen. Nit en cabanes o alberg prop de Laukvik.

DIA 04. Svolvaer – Kabelvåg – Reine. Norwegian scenic route
Avui ens dirigirem cap al punt més extrem de les illes Lofoten a través d’una de les 18 carreteres que recorren els paisatges més bells de Noruega, les anomenades Norwegian Scenic Routes. Anirem visitant els pobles pesquers que es troben pel camí així com les platges d’aigües cristal·lines que ens recorden al Carib, com la famosa platja de Ramberg per la qual podrem donar un agradable passeig. En el camí ens aturarem a Svolvaer, capital de les illes, centre neuràlgic i de trobada per a tota la regió de l’arxipèlag. L’existència en les seves proximitats de la muntanya Svolvaergeita (Cabra de Svolvaer) és el distintiu de la ciutat i un desafiament per als escaladors. Més tard reprendrem el nostre recorregut per les illes Lofoten. Passarem per les seves principals poblacions com Kabelvåg, el poble pesquer més important de Lofoten durant el passat segle, on va ser construïda la primera església en aquestes illes al voltant de l’any 1103. El nostre destí aquest dia és Reine, un dels pobles més bonics de les illes Lofoten i, per a molts, de tota Noruega. Considerada la perla de Noruega, Reine es manté pràcticament intacta des dels seus orígens allà per 1743 i és un lloc idíl·lic per observar aurores boreals.

DIA 05. Poble de pescadors Å – Platja Kvalvika – Nussfjord – Henningsvaer
En aquest dia visitarem un dels llocs més emblemàtics de les Illes Lofoten, el poble de Å, un lloc que reflecteix perfectament l’essència d’aquest arxipèlag i la seva vida lligada a la mar. Es tracta del poble pesquer habitat més extrem de les illes Lofoten, especialitzat en la salaó i dessecació de peix. En aquesta època de l’any presenta un paisatge colpidor que ens transportarà a la fi del món.
Farem una passejada pels voltants de Å i posteriorment ens dirigirem rumb nord reprenent la carretera principal de les Illes Lofoten. Un cop arribats a les proximitats de Fredvang podrem realitzar un trekking a Kvalvika, o també anomenada la platja de les Balenes. Es tracta d’un dels llocs més impressionants de les illes Lofoten, on la bellesa paisatgística i l’aïllament que transmet és un regal per als nostres sentits. Una platja de sorra blanca i els penya-segats de granit negre que es submergeixen en un mar color maragda serà el nostre escenari. El desnivell d’aquest trekking és d’uns 350 metres i la seva durada d’unes 4 hores, però podria escurçar per causes climatològiques o de l’estat del gel i la neu.

A la tornada del nostre camí pararem a la localitat de Nussfjord, una bellíssima població amb un dels més antics i millor preservats ports pesquers de Noruega. Els Rorbuer de Henningsvaer seran el nostre allotjament d’avui. Aquesta població també és anomenada la “Venècia del Nord” pels nombrosos ponts i illes que el componen. A l’hivern la concentració de ba calat fa que els vaixells estiguin constantment entrant i sortint del seu famós port, signe evident que és, a més d’un dels paisatges de postal de Noruega per les impressionants muntanyes i pics que l’envolten, un dels motors de l’economia local. Al llarg de tot el recorregut per l’arxipèlag observarem les característiques fileres d’assecadors de bacallà, també anomenades les catedrals de Lofoten.

DIA 06. Passeig amb Raquetes – PN Møysalen – Evenes
Despertarem en Henningsvaer i realitzarem un viatge cap a la península escandinava deixant enrere els arxipèlags de Lofoten i Vesteralen. Abans de sortir de les Illes Vesteralen ens trobarem amb el Parc Nacional de Møysalen, punt de sortida de nombroses rutes tant a l’hivern com a l’estiu i lloc ideal per posar-nos les raquetes, en cas de neu, i gaudir de l’entorn com a comiat d’aquests màgics arxipèlags. El Parc Nacional d’Møysalen és la llar de ants, galls salvatges, llebres àrtiques i perdius nivals entre d’altres habitants àrtics. En acabar la nostra activitat prosseguirem el camí fins Evenes, tranquil·la localitat on ens allotjarem aquesta nit.

DIA 07. Vol Evenes / Ciutat d’origen
Trasllat a l’aeroport i vols de tornada a la nostra ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.995 €
Preu Sortida Cap d’Any 2.095 €
Suplement grup de 5 persones 100 €
Suplement grup de 4 persones 200 €
Taxes Aèries (Aprox.) 200 – 250 €
  GRUP DE 6 A 8 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats des de/als aeroports.
Tots els trasllats segons programa.
06 nits d’allotjament en cabanyes o albergs.
Alimentació segons quadre d’itinerari.
Totes les activitats amb raquetes, trekking i senderisme descrites al programa.
Safari en trineu de gossos.
Guia Tierras Polares de parla hispana coneixedor de la zona.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Taxes aèries i despeses d’emissió dels bitllets aeris.
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols o ferry.
Tots els transports i excursions opcionals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació