Àsia
Destinació
14 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

La “Llàgrima de l’Índia” és una illa petita que ha tingut molts noms: Ceilan, Serendib, Illa Resplendent, Perla d’Orient… Tal col·lecció no és més que un reflex de la seva riquesa i bellesa. Aquesta sortida coincideix amb el Festival Esala Perahera de Kandy.

El Festival Esala Perahera és una cerimònia budista que té l’objectiu de venerar als déus que afavoreixen les pluges abundants perquè siguin favorables per als cultius. La llegenda diu que la dent de Buda va ser portada a Sri Lanka durant el segle III a.C., oculta en la cabellera d’una princesa. Des de llavors, cada any se celebra aquest festival. Durant 15 dies consecutius, després del capvespre, les relíquies de la dent sagrada de Buda, es treuen del temple Malikawa a l’exterior, per iniciar una solemne processó pels carrers de la ciutat de Kandy en la qual participen elefants ricament decorats amb joies i sedes, que van il·luminats amb llum elèctrica; el que fa augmentar la brillantor de l’espectacle. Participen en aquesta desfilada, malabaristes que juguen amb el foc, ballarins, músics, torxes, i milers de pelegrins descalços, vinguts de tots els racons del país, per participar cada any en la cerimònia.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
18 AGO VOL BARCELONA / COLOMBO Vol
19 AGO ARRIBADA A COLOMBO Hotel
20 AGO COLOMBO – MIHINTALE – ANURADHAPURA E Hotel
21 AGO ANURADHAPURA – TRINCOMALE – PASSIKUDAH E Hotel
22 AGO PASSIKUDAH – POLONNARUWA – HABARANA E Hotel
23 AGO HABARANA – SIGIRIYA – PN MINNERIYA – HABARANA E Hotel
24 AGO HABARANA – DAMBULLA – MATALE – KANDY E Hotel
25 AGO KANDY – PERADENIYA – KANDY E Hotel
26 AGO KANDY – NUWARA ELIYA E Hotel
27 AGO NUWARA ELIYA – (HORTON PLAINS) – TREN A ELLA E Hotel
28 AGO ELLA – UDAWALAWE E Hotel
29 AGO UDAWALAWE – WELIGAMA – GALLE – UNAWATUNA E Hotel
30 AGO UNAWATUNA. VOL COLOMBO / BARCELONA E Vol
31 AGO ARRIBADA A BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

18 AGO.- VOL BARCELONA / COLOMBO
Sortida en vol regular amb destinació Colombo, connexió a Estambul. Nit en vol.

19 AGO.- ARRIBADA A COLOMBO
Arribada a l’aeroport de Colombo, trobada amb el nostre guia i trasllat a la ciutat per realitzar una visita panoràmica de la ciutat de Colombo. En la visita veurem els llocs més representatius de Colombo: el Fort, al barri residencial de Pettah, els Jardins de Cinnamon, el parc Galle Face i el parc Viharamahadevi.
Colombo és la capital comercial de Sri Lanka i és una ciutat vibrant plena de vida amb una barreja d’arquitectura moderna, edificis colonials i ruïnes. El nom “Colombo”, li va ser donat pels colonitzadors portuguesos en 1505. A causa del seu gran port natural i la seva posició estratègica sobre les rutes comercials marines que uneixen l’Est i l’Oest, fa més de 2000 anys que els comerciants coneixen la seva existència .

20 AGO.- COLOMBO – MIHINTALE – ANURADHAPURA
Esmorzar i sortida cap a Mihintale Mihintale és el pic muntanyós on els singalesos creuen que es van reunir el monjo budista Mahinda i el rei Devanampiyatissa; trobada que va inaugurar la presència del budisme a Sri Lanka. Ara és un lloc de peregrinació i l’emplaçament de diversos monuments religiosos, alguns d’ells abandonats.
Segons el Mahavamsa, un important document budista de la història inicial de la religió a Sri Lanka, a mitjan segle III a.C. l’emperador Ashoka, de l’Índia, va construir una presó on es dedicava a torturar els presos. Un dia va intentar torturar un monjo budista que semblava immune al patiment. Ashoka, impressionat, es va convertir al budisme, va destruir la presó i es va proposar construir 84.000 stupas budistes per tot l’imperi. Com a resultat tant el seu fill com la seva filla van ser ordenats deixebles de Buda. Per això va enviar al seu fill Mahinda a difondre els ensenyaments de Buda a Sri Lanka, que estava governada pel rei Devanampiyatissa. Visitarem el temple de Mihintale. Per pujar a la muntanya de Mihintale, cal fer-ho a través d’una escala de pedra de 1.840 esglaons de granit.

En acabar, trasllat a Anuradhapura, que va ser la capital de Sri Lanka des del segle V a.C fins a finals del segle X d.C. La ciutat va ser reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i va ser en el seu moment el centre més important de la vida i poder polític del sud d’Àsia. La ciutat considerada sagrada per al budisme, està actualment envoltada de monestirs. Els tresors més grans de la ciutat són els seus dagobas construïdes amb maons i de forma hemisfèrica. La més notable d’aquestes dagobas és Ruvanveliseya que es remunta al segle II a.C. i és de 300 peus de diàmetre, Jetawanarama que és 370 peus i la dagoba Thuparama que consagra la clavícula del Buda. La relíquia més famosa de la ciutat és l’arbre sagrat de Bo que va créixer d’una branca de l’arbre sota la qual Budda es va il·luminar. Es va plantar fa 2250 anys i és l’arbre sembrat amb un registre històric més antic del món. Visita de l’antiga ciutat i l’arbre de Bo. En acabar, trasllat a l’hotel. Nit a Annuradhapura.

21 AGO.- ANNURADHAPURA – TRINCOMALE – PASSIKUDAH
Esmorzar i sortida cap a Trincomale, centre de la cultura tàmil de l’illa. La cultura tàmil a Sri Lanka, està formada per un grup majoritàriament hindú que no ha desistit mai en la seva obstinació de veure reconegut, i per això ha utilitzat també la cultura com a instrument de reivindicació. Els tàmils, són un grup ètnic nadiu de l’estat de Tamil Nadu, a l’Índia, i de la regió nord-oriental de Sri Lanka. Parlen principalment la llengua tàmil, i la seva història es remunta a dos mil·lennis enrere. Visitarem el colorit temple Hindú, dins del fort, que està a la part alta d’un turó i té unes vistes espectaculars al mar. En acabar, trasllat a Passkidudah, que té una platja preciosa i llarguíssima, de sorra blanca, aigües cristal·lines i zones de corall. Una part d’aquesta platja és 100% natural i sense explotar turísticament. Nit a Passikudah.

22 AGO.- PASSIKUDAH – POLONNARUWA – HABARANA
Esmorzar. Possibilitat de descansar una estona a la platja, o de visitar la zona pel nostre compte. Des del mateix hotel, hi pot haver la possibilitat de fer surf de vela, piragüisme o submarinisme. A l’hora prevista, trasllat a Polonnaruwa i visita la ciutat antiga. Polonnaruwa va ser la capital de Sri Lanka entre els segles XI-XIII. Les cases de les imatges més belles de l’illa es troben allà, i són Lankatilake, Tivanka, Thuparama i Tivanka, i aquesta última té el millor exemple dels frescos del període de Polonnaruwa.
També veurem les estupes més ben conservades d’aquesta ciutadella que són Rankoth Vehera i Kirivehera. Polonnaruwa conté les més esplèndides estàtues de Budda tallades en pedra, el Gal Vihara, un santuari en una roca que conté quatre estàtues de Buda: dos en posició de meditació, una de peu i una altra reclinada. L’estàtua del rei Parakrama Bahu és un altre exemple del tallat en pedra singalesa i el Vata-dóna-ge és una creació única dels artistes de Sri Lanka, un antic temple en forma circular. En acabar, trasllat a Habarana, on passarem la nit. Nit a Habarana.

23 AGO.- HABARANA – SIGIRIYA – P.N. MINNERIYA – HABARANA
Esmorzar i trasllat a la Roca de Sigiriya. Pujarem la Fortalesa de la roca de Sigiriya, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, que data del segle V, construït pel rei Kashyapa (477-495). Les ruïnes del palau estan situades a la part superior d’una impressionant roca de pedra vermella a 180 m sobre la jungla que s’erigeix ​​als seus peus enmig de tot el conjunt. A la part mitjana es troba el mur de Mirall on s’hagin les famoses pintures de les donzelles Apsara. A més de la Porta del Lleó, la que dóna accés a la part superior. A la zona més baixa de la roca hi ha el palau inferior i les fosses, murs i jardins que s’estenen al llarg de centenars de metres des de la base rocosa. Sens dubte val la pena pujar els més de 1.000 graons i estretes passarel·les per gaudir de l’extraordinària panoràmica de l’entorn. Aquest espectacular conjunt, sorprèn el visitant per la creativitat de la seva construcció i pel magnífic lloc del seu emplaçament.

En acabar, trasllat al P.N Minneriya, on realitzarem un safari en jeep. Amb 800 hectàrees, aquest parc alberga la concentració més gran d’elefants del món, més de 300 elefants lliures a qui se’ls pot observar sols o en ramat en la seva quotidianitat, banyant-se i alimentant-se. En el safari amb tot terreny, també és possible veure cérvols, una gran varietat d’aus i búfals enmig d’una vegetació de bosc sempre verd i pastures. Aquest parc natural és un imant per als amants de la natura de tot el món. Trasllat a Habarana.

24 AGO.- HABARANA – DAMBULLA – MATALE – KANDY
Esmorzar i trasllat al temple de Dambulla. Visita del temple, el complex de coves convertides en temple d’Or, són el seu principal focus d’atracció. A més aquest conjunt conserva una important i quantiosa col·lecció d’imatges de Budha, al voltant de 153, que representen les diferents etapes de la seva vida. Aquestes al seu torn es troben envoltades de fascinants pintures i murals, que s’estenen al llarg d’una superfície de 2.100 quilòmetres quadrats. Tota aquesta àrea, de gran importància cultural i religiosa, va ser construïda pel rei Walangambahu al segle I a.C. i va ser declarada Patrimoni de la Humanitat el 1991.

Continuarem cap a Kandy i en ruta visitarem el Jardí d’espècies de Matale. En aquesta visita coneixerem les diferents espècies per les que l’illa ha estat reconeguda durant anys, com la canyella, el cardamom i el pebre. Arribada a Kandy i trasllat a l’hotel. Kandy és coneguda com la capital de les muntanyes, a més de ser el cor del budisme al país. Per la seva entorn, arquitectura i bellesa, va ser declarada per la UNESCO el 1988 Patrimoni de la Humanitat. Va ser la llar de l’últim regnat independent de Sri Lanka, que va sobreviure dos segles a la incursió colonial abans de la caiguda amb l’Imperi Britànic. Enmig dels carrers i basars, trobem el Mercat Municipal o el Centre de les Arts i l’Artesania, llocs que destaquen per la seva afluència de gent i per estar sempre animats per la població local. Avui i demà, a la nit, podrem presenciar al Festival de Perahera, un dels festivals més importants d’Àsia, amb la desfilada tradicional en els carrers amb balls, disfresses, llums, música i elefants.

El Festival Esala Perahera és una cerimònia budista que té l’objectiu de venerar als déus que afavoreixen les pluges abundants perquè siguin favorables per als cultius. La llegenda diu que la dent de Buda va ser portat a Sri Lanka durant el segle III A.C., ocult en la cabellera d’una princesa. Des de llavors, cada any se celebra aquest festival. Durant 15 dies consecutius, després del capvespre, les relíquies de la dent sagrat de Buda, es treuen del temple Malikawa a l’exterior, per iniciar una solemne processó pels carrers de la ciutat de Kandy.

És una desfilada d’unes 4 hores en què participen elefants, malabaristes que juguen amb foc, ballarins, músics, torxes, i milers de pelegrins descalços, vinguts de tots els racons del país. El festival es pot gaudir des del carrer de peu de forma gratuïta, o es pot buscar un seient negociant-hi directament el preu, o reservar un bon seient amb antelació (90 € per persona).

25 AGO.- KANDY – PERADENIYA – KANDY
Esmorzar i sortida cap a Peradeniya. Visitarem el Jardí Botànic de Peradeniya, primer jardí botànic construït per un rei Sinhala i engrandit pels anglesos. Els seus 147 acres estan plens de meravelloses varietats d’arbres, plantes i flors, principalment orquídies amb una varietat de 300, plantes medicinals i palmeres. En acabar, tornada a Kandy, on visitarem el Dalada Maligawa, conjunt arquitectònic format per pavellons de color rosa amb cobertes vermelles on es troba el Temple de la Dent de Buda, principal centre religiós per als seguidors budistes en què es venera la relíquia de la dent de Buda. Resta de la tarda lliure per passejar per Kandy. Avui també podrem presenciar el Festival de Perahera, un dels festivals més importants d’Àsia, amb la desfilada tradicional en els carrers amb balls, disfresses, llums, música i elefants.

26 AGO.- KANDY – NUWARA ELIYA
Esmorzar i sortida cap a Nuwara Eliya. En ruta visitarem una fàbrica i plantació de te, on coneixerem el procés d’aquest producte d’exportació. També gaudirem del canvi de paisatge on podrem observar rius i cascades com la cascada de Ramboda. Arribada a Nuwara Eliya i recorregut panoràmic per la ciutat. Nuwara Eliya, també coneguda com la petita Anglaterra per la seva similitud amb l’arquitectura colonial, és una població entre muntanyes, valls, cascades i plantacions de te. Va ser establerta per l’Imperi Britànic al segle XIX, i per descomptat tenia un gran valor i utilitat, ja que constituïa un enclavament de vacances on poder refugiar-se dels mesos més calorosos, per tot això la seva arquitectura tradicional es barreja amb edificis colonials d’estil britànic. A més de la seva arquitectura, veurem el parc victòria enmig de la ciutat, el hipòdrom, el llac artificial Gregory i el camp de golf que és dels més grans d’Àsia.

27 AGO.- NUWARA ELIYA – (HORTON PLAINS) – TREN A ELLA
Avui podrem fer l’excursió opcional al parc nacional de les planes d’Horton o Horton Plains (no inclosa en el preu). Les persones que vulguin fer aquesta excursió, sortiran de matinada, moment en què hi ha major probabilitat de tenir una millor vista del parc. En aquest cas, l’esmorzar el proporcionarà l’hotel per emportar i prendre-ho durant l’excursió.
Les planes d’Horton és una àrea protegida a l’altiplà central de Sri Lanka i està coberta per pastures i boscos nuvolosos. Aquest altiplà a una altitud de 2100-2300 metres (6,900-7,500 peus) és rica en biodiversitat i moltes espècies que es troben aquí són endèmiques de la regió. Aquesta àrea va ser designada un parc nacional en 1988. La caminada és senzilla però amb una exigència mitjana ja que són 9’5 km i amb un petit pendent. La durada de la caminada és d’unes 3 hores aprox, es passa pel costat del riu i s’arriba a una cascada. El camí és amb fang i pedres, enmig de la natura, i les vistes són molt boniques.

Al migdia, ens traslladarem tots a l’estació de tren més propera a Nuwara Eliya (Nanu Oya) on ens embarcarem en un dels més emblemàtics recorreguts en tren de Sri Lanka, enmig de muntanyes amb plantacions de te, cascades, i diverses zones rurals i autòctones (durada 2’30h aprox). En acabar el recorregut en tren, ens traslladarem a Ella, una petita població enmig de les muntanyes, que ofereix una molt amable hospitalitat, espectaculars vistes i caminades sense pressa enmig de la natura, plantacions de te, temples i cascades. La vista des de la Roca d’Ella, és de les més espectaculars de l’illa ja que tota la vall s’obre i veu el descens d’uns 3000 peus des de les planes de l’est. En Ella també hi ha la Cova de Ravana, rei llegendari de l’illa que va viure en temps prehistòrics. Nit a Ella.

28 AGO.- ELLA – UDAWALAWE
Esmorzar. Matí lliure per seguir gaudint d’Ella i els seus voltants. El poble d’Ella, té un carrer principal plena de restaurants, alguna botiga, un banc, l’estació de tren …, és un lloc de trobada per poder gaudir de la natura que envolta el lloc.
Al matí (per lliure), es pot fer el recorregut fins Little Adam s Peak en Ella. El recorregut és d’uns 5 quilòmetres, anada i tornada, i són més o menys unes 2 hores de camí. No cal un guia per a aquesta excursió, es pot comprar un mapa en Ella, i fer-ho de forma individual. Des de dalt, es pot gaudir d’una bella vista de tota la vall. A l’hora acordada, sortida cap a Udawalawe, on visitarem l’orfenat d’elefants, procurant estar a les 18.00h, que és l’hora en què els petits són alimentats amb biberó.

29 AGO.- UDAWALAWE – WELLIGAMA – GALLE – UNAWATUNA
Esmorzar. Cap a les 06:00 prendrem el jeep 4 × 4 per fer el Safari al Parc Nacional d’Udawalawe. Aquesta reserva cobreix una àrea de 230.821 hectàrees i va ser declarat parc nacional el 1972. Compta amb una gran població d’elefants albergant al voltant d’uns 500. El parc és llar de molts altres animals: búfal, cérvol tacat, cérvol Barking, senglar, Sambhur, llebre, mangosta, cocodril, 30 espècies de serps, 50 espècies de papallones i moltes espècies d’aus. A aquesta hora tindrem (amb una mica de sort), la probabilitat de veure’ls ja que quan comença a escalfar, s’amaguen del sol.

En acabar, sortida cap a Weligama. En aquestes platges de l’oceà Índic, podem veure l’antiga manera de pescar: sobre una estaca que sobresurt 2 -3 metres de l’aigua. Avui dia segueix sent platja de pescadors que surten en els seus vaixells i venen la seva pesca fresca a vora del mar. Continuació fins Galle i visita del Fort de Galle. Galle va tenir el seu apogeu al segle XVIII, abans de l’arribada dels britànics, que van potenciar el desenvolupament de Colombo. La part antiga de Galle va ser declarada Patrimoni de la Humanitat el 1988, a excepció del fort holandès construït al segle XVII. Es creu que l’actual ciutat era el port de l’antiga Tharsis, al qual el rei hebreu Salomó enviava a cercar l’ivori i els paons que s’indiquen en la Bíblia. El passeig proper a la muralla que va des del bastió d’Utrech fins al bastió de la bandera de roca, permet fer-se una bona idea de la ciutat amb una bona panoràmica de l’antic port. Avui en dia, Galle és una ciutat de comerç i, cada vegada més, l’art es reflexa en cada un dels seus carrers.
La zona històrica del Fort està plena de petites botigues, restaurants i cafeteries propietat dels artistes locals i estrangers, escriptors, fotògrafs, dissenyadors i poetes. En acabar, sortida fins a Unawatuna.

30 AGO. UNAWATUNA. VOL COLOMBO / BARCELONA
Esmorzar. Matí lliure per gaudir de la platja o per tornar a Galle, o conèixer altres poblacions dels voltants (per lliure). Farem check out a les 12.00h, però ens guardaran les maletes i podrem seguir gaudint de les instal·lacions de l’hotel. Cap a les 15.30 h trasllat a l’aeroport per a la sortida del vol de tornada a Barcelona. Nit en vol.

31 AGO. ARRIBADA A BARCELONA
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 9 a 10 persones 1.845 €
En base a grup de 6 a 8 persones 1.965 €
Suplement Individual 440 €
Taxes Aèries (Aprox.) 415 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra en vehicle privat amb A/C.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Recorregut en tren des de Nanu Oya fins a Ella.
Jeep en els parcs nacionals de Minneriya i Udawalawe.
Entrades als llocs a visitar especificats en la fitxa tècnica.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (30 USD aprox.).
Tickets (opcional) per el Festival Perahera de Kandy (90 € per persona, a pagar aquí).
Entrada i Jeep en excursió opcional a Horton Plains (40 USD per persona, pagament en destí).
Alimentació no especificada en el quadre.
Activitats i visites no indicades a l’itinerari.
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 2 ressenyes
28 agost, 2016

Vaig decidir viatjar a Sri Lanka una mica de forma improvisada sense saber molt ver què esperar i pensant que em trobaria un país semblant a l’Índia…
El que m’he trobat és un país molt ric culturalment, amb uns paissatges espectaculars i amb una població molt més riallera…Moltes gràcies per aquest viatge!

1 setembre, 2016

Es un país increíble! Me ha gustado todo. La subida a la roca de Sigiriya, los parques y sus elefantes, las plantaciones de te, los templos…..
El festival de Perahera es mucho más animado de lo que me imaginaba, ha sido muy divertido de ver

Deixar un comentari

Classificació