Àsia
Destinació
14 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Un viatge als racons més allunyats de la civilització, on coneixerem gent entranyable, paisatges espectaculars, i història antiga. Durant el viatge podrem sentir una increïble hospitalitat asiàtica, veure les meravelloses muntanyes del Pamir, sentir la respiració del desert, visitar la regió del Pic Lenin (7134m) i tornar a la civilització ja amb noves experiències inoblidables.

La carretera del Pamir és la famosa autopista alpina de més de 700 quilòmetres de longitud que comença a la ciutat de Khorog (Tadjikistan), passa al llarg de la frontera amb l’Afganistan i la Xina, i acaba a Osh (Kirguistan). Aquesta carretera és imprevisible i desèrtica, i a la zona es troben alguns passos de muntanya de més de 4000 metres d’altura. Passarem pel corredor de Wakhan, situat a la província de Badakhshan, al nord-est de l’Afganistan. És un estret passadís d’uns 210 km de llarg situat a la part alta de les muntanyes que uneix l’Afganistan i la Xina.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / DUSHANBE
2 ARRIBADA A DUSHANBE E / D / S Hotel
3 DUSHANBE – LLAC BLAU – KALAI-KHUMB E / D / S Hotel
4 KALAI-KHUMB – KHOROG E / D / S Hotel
5 KHOROG – GARM CHASHMA E / D / S Casa local
6 GARM CHASHMA – LANGAR E / D / S Casa local
7 LANGAR – LLAC YASHIKUL – MURGAB E / D / S Casa local
8 MURGAB – LLAC KARAKUL – POBLE KARAKUL E / D / S Casa local
9 LLAC KARAKUL – CREUAMENT FRONTERA – CAMP BASE PIC LENIN E / D / S Tenda o iurta
10 CAMP BASE PIC LENIN E / D / S Tenda o iurta
11 CAMP BASE PIC LENIN – OSH E Hotel
12 OSH – CHICHKAN E Hotel
13 CHICHKAN – BISHKEK E Hotel
14 VOL BISHKEK / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1. VOL CIUTAT D’ORIGEN / DUSHANBE
Sortida en vol regular amb destinació Dushanbe, amb connexió intermèdia. Nit en vol.

DIA 2. ARRIBADA A DUSHANBE
Arribada de matinada a Dushanbe. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Allotjament i descans fins a l’hora de les visites. Avui visitarem el Parc Rudaki, la plaça Somoni i el Museu d’antiguitats de Tadjikistan.
Tadjikistan és un dels estats més antics del món. Aquí coneixerem molta informació sobre la història de Dushanbe, que per primera vegada s’esmenta al segle XVII, encara que hi ha també molts monuments de l’època Bactriana grega. Justament aquí van ser descobertes les petjades de les colonitzacions de l’Edat Mitjana. Veurem que és una ciutat acollidora, que gairebé tota va ser creada per les mans de l’home. La combinació pintoresca de les cases modernes, la vegetació abundant i la bellesa de les seves muntanyes que tallen la respiració, faran que ens quedi un record inoblidable d’aquesta ciutat. Nit a Dushanbe.

DIA 3. DUSHANBE – LLAC BLAU – KALAI-KHUMB
Esmorzar. Trasllat a Kalai-Khumb via el Llac Blau. Kalai-Khumb significa fortalesa a la vora del riu de Khumb i és una petita ciutat situada a la província autònoma de Gorno-Badakhshan a Tadjikistan (frontera amb l’Afganistan). Antigament era la capital del petit estat independent de Darvaza. Aquí la carretera del Pamir es troba amb el riu Panj. Dinar pel camí. Arribada i nit a Kalai-Khumb.

DIA 4. KALAI-KHUMB – KHOROG
Esmorzar i sortida cap a Khorog – la capital de la província de Badajshan. La ciutat està en el fons d’un profund congost, a l’altura de 2.000 metres sobre el nivell del mar, al lloc on conflueixen els rius Pyandzh, Gunt i Shakhdara, prop de la frontera de l’Afganistan. Pel centre de la ciutat passa la carretera del Pamir. Gràcies a la seva ubicació, la ciutat està protegida dels vents i les temperatures fredes a l’hivern, ia l’estiu el clima és calent i sec. La població de Khorog és d’unes 30.000 persones, la majoria són grups ètnics del Pamir. A Khorog visitarem el jardí botànic, el museu local i el mercat. Nit a Khorog.

DIA 5. KHOROG – GARM CHASHMA
Esmorzar i sortida cap a la regió d’Ishkashim, cap al poble de Garm Chashma, ubicat a Wakhan. Visita de les fonts termals a Garm Chashma. El corredor de Wakhan està situat a la regió històrica i cultural de Wakhan de la província de Badakhshan, al nord-est de l’Afganistan. És un estret passadís, així anomenat “corredor” que uneix l’Afganistan i la Xina i passa pel territori de Tadjikistan. El corredor representa un estret passadís situat a la part alta de les muntanyes, és d’uns 210 km de llarg i a la conca dels rius Wakhan i Panj la seva amplada varia entre 20 i 60 km. Fa frontera amb Tadjikistan al nord i el Pakistan al sud. Segons el tractat entre la Gran Bretanya i l’Imperi Rus que al final del segle XIX va posar fi al gran joc entre aquests dos imperis, el corredor va formar part del territori del sobirà Afganistan que va servir com a estat pantalla entre l’Àsia Central russa i l’Índia britànica. A la fi del segle XX aquest estret passadís es va fer famós al món amb el nom de “Corredor de Wakhan”. 
Les muntanyes del Pamir tenen l’altura màxima en aquesta regió, per això les operacions militars no van afectar aquest corredor. Després de l’any 2000 el corredor es va popularitzar com a destí per alpinistes extrems, excursionistes i motxillers. Els principals habitants són el poble wakhi i els kirguisos del Pamir. Nit a casa local.

DIA 6. GARM CHASHMA – LANGAR
Esmorzar i trasllat al poble Langar. De camí visitarem les fonts termals de Bibi Fatima. Avui també visitarem una de les antigues fortaleses de la Ruta de la Seda en Kahkaha Namadgute. Farem una visita al Museu Sufi Muborak-Kadami Vakhania, un savi sufí, teòleg, poeta i viatger, que va morir el 1910. Contemplarem el pilar de pedra amb un forat que es va utilitzar per produir el calendari solar, i veurem un edifici amb inscripcions i adorns, creat pels científics. Nit a casa local.

DIA 7. LANGAR – LLAC YASHIKUL – MURGAB
Esmorzar. Trasllat al Llac Yashikul i continuació fins Murgab, la ciutat més alpina en el territori de CEI, amb una alçada de més de 3.500 metres sobre el nivell del mar. Pel camí podrem observar la vida de la població local, i podrem observar el cim més alt de la regió de Muztag (7.546 m). Arribada a Murgab. Nit a casa local.

DIA 8. MURGAB – LLAC KARAKUL – POBLE KARAKUL
Esmorzar. Avui ens traslladarem al Llac Karakul, a través del pas de muntanya Ak-Bital del Pamir (4.655 m). Coneixerem la vida dels habitants locals i podrem fer una passejada al llarg del llac. Pel camí observarem els paisatges de les muntanyes nevades de la serralada Sarikol, i el Llac Karakul (3.914 m). Nit a casa local.

DIA 9. LLAC KARAKUL – FRONTERA TADYICA-KIRGUISTA- CAMP BASE DEL PIC LENIN
Esmorzar i sortida cap a la frontera tadyica-kirguisa. Formalitats necessàries a la frontera i trobada amb l’equip del Kirguistan. Trasllat al Camp base (3.600 m) sota el Pic Lenin (7.134m). Nit en tenda de campanya o iurta.

DIA 10. CAMP BASE DEL PIC LENIN
Passeig pels voltants del Camp base (3.600 m) cap a Lukovaya, per la vall cap als llacs del riu Achik-Tash. Si ens dóna temps i ens ve de gust podem acampar a la carena del Pic Petrovskiy. Nit en tenda de campanya.

DIA 11. CAMP BASE DEL PIC LENIN – OSH
Esmorzar i trasllat a Osh. Osh és la segona ciutat més gran del Kirguizistan situada a la Vall de Fergana, al sud del país i, sovint se l’anomena com la capital del sud. La ciutat té una població ètnicament mixta amb 256.000 habitants. Osh és un lloc animat, amb el major i més concorregut mercat a l’aire lliure de tot Àsia Central. La base industrial de la ciutat que va ser establerta durant el període soviètic, en gran part es va esfondrar després de la desintegració de la Unió Soviètica i ha començat a reviure gradualment. Excursió panoràmica de la ciutat. Nit a Osh.

DIA 12. OSH – CHICHKAN
Esmorzar i sortida cap al canó de Chichkan per la principal carretera del país que uneix Osh i Bishkek (450 km). Avui ens traslladarem des de la vall de Fergana cap a les muntanyes de Tian Shan i tindrem el dia per gaudir d’uns paisatges de contrast i bellesa espectacular. Pel camí farem una parada a la ciutat de Uzgen (60 km), una de les principals ciutats de la Ruta de Seda durant l’època de l’Edat Mitjana. A Uzgen visitarem el complex arquitectònic que inclou 3 mausoleus, un mesquita i un minaret de la dinastia Karakhanid. També visitarem el mercat local que és molt pintoresc i viu. Després de passar la vall de Fergana, la ruta segueix al llarg del riu més potent del país, el riu Naryn, al voltant del pantà Toktoguli, avança fins al canó Chichkan.

DIA 13. CHICHKAN – BISHKEK
Esmorzar i sortida cap a Bishkek. Avui travessarem el pas Ala Bel i baixarem al cor de les muntanyes Tian Shan – la vall alpina Suusamyr, on podrem realitzar diverses parades per fer fotos, passejar i apropar-nos a les iurtes. Després la carretera puja al pas Too Ashu i baixa a la vall Chuy, on se situa la ciutat de Bishkek. En arribar a Bihskek realitzarem una visita panoràmica de la ciutat: la Plaça Central Ala Too, el monument de Manas, el parc de roures, etc. Nit a Bishkek.

DIA 14. VOL BISHKEK / CIUTAT D’ORIGEN
A primera hora, trasllat a l’aeroport per a la sortida del vol de tornada a la ciutat d’origen. Arribada a la ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 8 persones 2.550 €
En base a grup de 5 a 7 persones 2.790 €
Suplement Sortida 05 Agost 250 €
Suplement Individual 270 €
Taxes Aèries (Aprox.) 290 €
  GRUP MÍNIM 5 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla anglesa a Tadjikistan.
Guia acompanyant de parla hispana o anglesa (segons disponibilitat) a Kirguistan.
Entrades als museus i monuments principals segons programa.
Servei de transport segons programa (inclou recepció i comiat a l’aeroport).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visats.
Permís GBAO (25 USD) necessari per a la visita de la regió Gorno-Badakshan. Es pot tramitar alhora que el visat online.
Alimentació no especificada en el quadre.
Visites i activitats no especificades.
Propines i extres personals.
Taxes.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació