Àfrica
Destinació
En grup
Tipus de viatge
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El combinat Togo i Benín ofereix al viatger una de les millors experiències que hi ha sobre el contacte amb les ètnies que habiten a Àfrica occidental, les quals han conservat gairebé intactes les seves ancestrals tradicions i on les creences animistes s’han articulat a través dels fetitxes i els ritus cerimonials vudú.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’ABRIL A DESEMBRE 2017
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / COTONOU Hotel
2 COTONOU – GANVIE – PORTO NOVO – COTONOU E Hotel
3 COTONOU – ABOMEY E Hotel
4 ABOMEY E Hotel
5 ABOMEY – PARAKOU E Hotel local
6 PARAKOU – PAÍS TANEKA – NATITINGOU E / S Hotel
7 NATITINGOU E / S Hotel
8 NATITINGOU – KARA E Hotel local
9 KARA – ATAKPAME E Hotel
10 ATAKPAME – LOME E Hotel
11 LOME – TOGOVILLE – GRAND POPO E Hotel local
12 GRAND POPO E Hotel local
13 GRAND POPO – POSOTME E Hotel local
14 POSOTME – OUIDAH E Hotel local
15 OUIDAH – COTONOU. VOL A CIUTAT D’ORIGEN E Hotel / Vol
16 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’Origen / Cotonou
Sortida en vol de línia regular amb destinació Cotonou, amb connexió intermèdia. Arribada a Cotonou, recepció per part del guia, trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 2.- Cotonou – Ganvie – Porto Novo – Cotonou
Esmorzar. Avui realitzarem una excursió a Ganvie. Ganvie és un dels paratges més impressionants d’Àfrica Occidental, el seu nom significa “llibertat a les aigües”. La tradició diu que es va fundar arran de la tracta d’esclaus. Els seus pobladors eren agricultors Adja i els seus veïns Fon els utilitzaven per vendre’ls als esclavistes. Sabent que la religió Fon no permetia als seus creients travessar l’aigua, els Adja van decidir instal·lar-se al mig de la llacuna formant la ciutat lacustre de Ganvie. Les seves cases de bambú, el seu mercat flotant i la seva peculiar manera de pescar fa d’aquest paratge, una bella i única experiència. Després de la visita d’Ganvie, continuarem amb la nostra pinassa fins arribar a Porto-Novo, capital política de Benín. Podrem visitar el museu etnogràfic, el museu Da Silva, el jardí botànic, i si el temps ens permet visitarem el museu del rei Toffa i la ciutat. A la tarda retorn a Cotonou.

Dia 3.- Cotonou – Abomey
Esmorzar. Sortida amb destinació Abomey. Arribada a Abomey, trasllat a l’hotel i temps lliure. Si es coincideix amb el dia de mercat d’Abomey anirem a veure-ho a la nit amb els llums de llauna. La història diu que és perquè els esperits vinguin a realitzar compres.

Dia 4.- Abomey
Esmorzar. Dia destinat a visitar la capital de l’antic regne d’Abomey. Començarem pel palau de Beniazin, residència dels antics reis del regne, que és ara un museu reconegut com a Patrimoni de la UNESCO. Continuarem visitant el barri dels forjadors i els temples religiosos dels Fon.
Finalment, a uns 15 quilòmetres d’Abomey, visitarem el llogaret de fetitxes. Retorn a l’hotel i allotjament.

Dia 5.- Abomey – Parakou
Després de l’esmorzar, podrem visitar el poble subterrani de Agonglo, que servia de refugi als guerrers Fon durant l’època de guerres ètniques. Continuació de la ruta fins arribar a la tarda a Parakou. Allotjament a l’hotel i tarda lliure.

Dia 6.- Parakou – País Taneka – Natitingou
Esmorzar. En el dia d’avui, sortirem cap al País Taneka. Coneixerem amb més profunditat els costums d’aquesta ètnia, ja que visitarem al cap fetichero en alguna de les aldees i també ens acostarem a visitar algunes de les tombes dels caps feticheros. A mitja tarda, arribada a l’hotel a Natintingou. Temps lliure. Allotjament.

Dia 7.- Natitingou
Dia d’exploració per la zona per barrejar-nos amb la població indígena, els Tamberna o Tatasomba. L’àrea d’influència d’aquesta ètnia comprèn des de les muntanyes de Atakora fins a la frontera amb Togo. Destaquen, per sobre de tot, les seves cases-fortaleses, d’alta arquitectura, les quals estan protegides per grans fetitxes que representen l’esperit dels ancestres i els animals sacrificats durant les cerimònies. És una de les regions més ben conservades de l’Àfrica Occidental. Farem una caminada d’uns 2 km per tenir un contacte més proper amb els vilatans i apreciar millor la seva arquitectura i costums.

Dia 8.- Natitingou – Kara
Esmorzar. Dia d’encreuament de fronteres. El pas fronterer acostuma a ser ràpid, però depèn en gran mesura de l’ànim i humor dels senyors que guarden les fronteres. Arribada a Kara, trasllat a l’hotel i temps lliure. Kara havia estat considerada una ciutat provinciana des de sempre, però en els últims anys s’ha convertit en una bulliciosa ciutat moderna, no en va és la pàtria de l’actual president. Destaca la seva animat mercat i també el barri dels ferrers i teixidors.

Dia 9.- Kara – Atakpame
Esmorzar. Recorrerem per una carretera de muntanya les muntanyes Aledjo Kaidara i travessarem després els boscos tropicals i les plantacions de teka, una part important del país. Arribarem a Sokode, ciutat de l’ètnia Kotocoli, els quals professen la fe musulmana i es dediquen, en la seva gran majoria, al transport. Visitarem el mercat de Sokode, per després continuar el camí fins arribar al nostre destí, Atakpame, una ciutat muntanyenca que alberga moltes esglésies, és una destinació agradable per descansar d’una jornada llarga de conducció.

Dia 10.- Atakpame – Lome
Esmorzar. Sortida cap a la capital de Togo. Arribada a Lome i, a continuació, visita del mercat de teles, famós per estar regentats les diferents botigues per les conegudes “mama Benz”. També donarem una volta pels xiringuitos d’artesania i pel mercat de fetitxes, sense oblidar les passejades per la platja.

Dia 11.- Lome – Togoville – Grand Popo
Esmorzar. Togoville és la ciutat que ha donat nom al país. Creuarem en piragua el Llac Togo, mentre el nostre vehicle vorejarà tot el llac per després recollir-nos. Visitarem l’església i, també, la plaça animista, on es troba l’arbre dels 2 fetitxes mascle i femella. A més, anirem a la casa règia dels sacerdots, si ens poden rebre, haurem canviar-nos de roba i vestir les teles tradicionals.
Finalitzada la visita, continuació de la ruta cap Grand Popo, creuant de nou la frontera amb Benín. Arribada a l’hotel i allotjament.

Dia 12.- Grand Popo
Esmorzar. Al matí preparem un petit equipatge per anar de viatge al Riu Mico. Farem una parada per descobrir la llogarets de fetitxes en la seva riba i entrarem pels canals de la llacuna per poder admirar els santuaris, fetitxes i ofrenes que guarden en els llogarets de fusta entre l’espessa vegetació. Després de la visita seguirem amb la nostra pinassa a motor el viatge fins arribar a la desembocadura del Riu Mico, també anomenada la Boca del Rei (són 19 km d’anada i de tornada, en total 38 km). Comprarem menjar, gambes o crancs, i farem un pícnic. Opcionalment, a la tarda es pot organitzar el ritu de Zangueto o dels ressuscitats, fantasmes de ràfia que dansen com baldufes i proeses de màgia per demostrar les forces dels avantpassats.

Dia 13.- Grand Popo – Posotme
Esmorzar. Sortida cap a Posotme, poble situat a la vora del Llac Aheme. Possotome és on es porta l’aigua mineral del país, un llogaret de pescadors i agricultors. Arribada a l’hotel i sortida per descobrir la cultura del poble i les seves tradicions (01 hores de caminada per conviure amb els pescadors que encara segueixen pescant de manera ancestral). A la tarda amb una pinassa, descobrirem el Llac Aheme i coneixerem les divinitats de l’aigua i les tècniques de pesca tradicionals per després poder cuinar un dinar local, el dakouin. Tot això sense oblidar el nostre banyador.

Dia 14.- Grand Popo – Ouidah
Esmorzar. Sortida cap a Ouidah. Ouidah és un poble de la costa beninesa i els seus pobladors són de l’ètnia Fon. Aquest poble, és conegut per moltes raons, entre elles per acollir des de temps immemorials el “Temple de les Pitons”. Per als Fon aquests rèptils són posseïdors de la salut, la bona sort i, sobretot, la continuïtat de la seva ètnia. Són guardades per sacerdots iniciats i en les seves creences està prohibit molestar o matar-les. Visitarem també el museu, situat en el que antigament va ser el fort portuguès i el bosc sagrat.

Dia 15.- Ouidah – Cotonou. Vol Cotonou / Ciutat d’origen
Esmorzar. Tornarem a Cotonou, la bulliciosa capital econòmica de Benín. En arribar, visitarem el centre d’artesania. A la tarda, podrem visitar el mercat més gran d’Àfrica de l’oest, el Dantopka. A l’hora indicada, trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen, amb connexió intermèdia.

Dia 16.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’Origen i fi dels nostres serveis.

PRECIOS POR PERSONA
En base a grupo a partir de 6 personas 1.972 €
Suplemento grupo de 5 personas 125 €
Suplemento Habitación Individual 405 €
Tasas Aéreas (Aprox.) 290 €
  GRUPO MÍNIMO 6 PERSONAS
SERVICIOS INCLUIDOS Vuelos internacionales.
Traslados aeropuerto – hotel – aeropuerto.
Recorrido en mini van con capacidad para 16 pasajeros.
Alojamiento y alimentación según cuadro de itinerario.
Vehículo 4×4 abierto para las actividades especificadas.
Visitas y excursiones según programa.
Guía de habla hispana y guías locales de apoyo en País Tatasomba, Kara, Abomey y Togoville.
Material de uso colectivo.
Seguro de asistencia en viaje.
SERVICIOS NO INCLUIDOS
Alimentación no especificada en el cuadro.
Bebidas y gastos personales.
Visitas y actividades no especificadas o opcionales.
Mercado de fetiches en Lome y aldea de fetiches en Abomey.
Visados.
Propinas.
Tasas de aeropuerto ni tasas locales.
Seguro de cancelación.
Cualquier otro concepto no indicado como incluido.

Opinions del Viatge

5 Basat en 2 ressenyes
12 juliol, 2016

Es un viaje muy especial, de contacto con las etnias y de conocer una cultura totalmente distinta a la nuestra. Ha sido muy interesante descubrir tan de cerca sus creencias y tradiciones. También es muy atractiva la visita de distintos mercados durante la ruta, donde se ve como realmente van a intercambiar productos y no es para nada un montaje “turístico” como pasa en otros sitios.

23 juny, 2017

Una ruta molt autèntica que val molt la pena. Conèixer de prop les tribus animistes i la seva forma de viure és molt interessant.

Deixar un comentari

Classificació