Àsia
Destinació
En grup
Tipus de viatge
15 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Una expedició única per Àsia Central, combinant les zones més belles de Turkmenistan i Kazakhstan. La primera part de l’itinerari es desenvolupa entre Ashgabat i Turkmenbashi, mitjançant el Desert de Karakum, on coneixerem el singular Cràter de Darvaza, els pobles aïllats de ramaders al llarg del riu Uzboy, els llocs de peregrinació perduts en el desert, el canó de Yangikala i diferents formacions rocoses de colors.
La segona part de l’itinerari es desenvolupa en el Desert de Mangystau, una zona molt poc coneguda que està sent explorada recentment pels arqueòlegs. Aquí es troben unes formacions blanques impressionants de pedra calcària, les misterioses mesquites subterrànies, i la “Vall de les Esferes”, empolvorat amb centenars de boles de pedra gegants.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ASHGABAT Hotel
2 ASHGABAT – CRÀTER DE DARVAZA E / D / S Campament
3 CRÀTER DE DARVAZA – FORTALEZA YGDYKALA – MELEGOCH E / D / S Campament
4 MELEGOCH – PARAU BIBI – BALKANABAT E / D / S Hotel
5 AWAZA – GOZLI ATA – KAMAL ATA E / D / S Campament
6 KAMAL ATA – CANÓ YANGIKALA E / D / S Campament
7 CANÓ YANGIKALA – TURKMENBASHI – AWAZA E / D / S Hotel
8 AWAZA – KARA-BOGAZ – BADIA DE KENDERLI E / D / S Resort
9 a 12 DESERTS DE MANGYSTAU E / D / S Campament
13 DESERTS DE MANGYSTAU – AKTAU. VOL A ASTANA E / D / S Hotel
14 ASTANA E / D / S Hotel
15 VOL ASTANA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Ashgabat
Sortida en vol regular amb destinació Ashgabat, amb connexions intermèdies. Arribada a Ashgabat després de la mitjanit. Tràmits fronterers i recepció per part del nostre representant local. Trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 2.- Ashgabat – Cràter de Darvaza
Esmorzar i visita de la ciutat. Observem des de l’exterior el Palau de Turkmenbashi, el Ministeri de Justícia, el Ministeri de Defensa i el Palau Ruhyyet. Darrere de la plaça també es troba el Parlament (Majlis).
Vam visitar el Museu Nacional d’Història i Etnografia, que a la sala d’història antiga alberga una col·lecció d’artefactes que daten de l’Edat de Bronze, incloent amulets preciosos, segells i objectes relacionats amb el culte.
A continuació ens dirigim a les properes ruïnes de Nisa, capital del regne de Partia (segle III aC), que s’estenia des del Mediterrani fins a les ribes de l’Indus, principalment gràcies a les conquestes de Mitrídates I Un anell imponent de parets amb 43 torres protegia el palau reial i un parell de temples. Les dinasties governants es van succeir unes a les altres fins que els mongoles van destruir la ciutat al segle XIII, després d’un setge que va durar 15 mesos.
Dinar en restaurant local. A la tarda sortida en 4 × 4 cap al nord al llarg d’una carretera asfaltada que ens permet penetrar ràpidament al cor del Desert de Karakum.
Ens desviem per una pista de sorra per arribar al Cràter del Darvaza, la “Porta a l’Infern”, un cràter creat per l’home en els anys 70 com a resultat de la prospecció geofísica dels soviètics. Una enorme caldera permanentment en flames que dóna lloc a un magnífic espectacle, especialment durant la nit.

Dia 3.- Cràter de Darvaza – Fortalesa Ygdykala – Melegoch
Després de l’esmorzar vam començar la cruïlla de la pista, d’est a oest, d’una porció enorme Desert de Karakum, que ocupa aproximadament el 70% de tot el territori de Turkmenistan. El seu nom significa “sorra negra”, encara que el color de la sorra, que segueix sent l’element predominant d’aquesta vasta àrea, no és negre.
La vegetació es limita a uns pocs arbustos com sorres saksaul i acàcies. La fauna és força variada: iguanes, tortugues, aus rapinyaires, escarabats i fins i tot algun llop.

Arribada a les ruïnes de la Fortalesa Ygdykala (segle I a.C – IV d.C), un lloc d’avançada construïda a la riba alta del Riu Uzboy. Seguim al llarg de la llera del riu Uzboy, a través dels assentaments ramaders al voltant de Melegoch.

Dia 4.- Melegoch – Parau Bibi – Balkanabat
Esmorzar. Sortida cap al sud al llarg d’una pista al desert fins arribar a la carretera principal asfaltada que uneix el Mar Caspi amb Ashgabat. Dinar a l’aire lliure. Seguim cap a Balkanabat. En ruta parada per la visita del Mausoleu de Parau Bibi.
Segons una llegenda, Parau Bibi, una jove molt religiosa que vivia en aquesta zona durant el setge dels enemics, va pregar que la muntanya s’obrís i l’empassés. La muntanya va escoltar les seves oracions i se la va empassar. Els locals van decidir honrar la seva acció mitjançant la construcció d’un temple dedicat a la fertilitat. La petita tomba blanca de Parau Bibi, construïda en una cova a la roca, es troba a la part superior d’una escala de 269 graons, que és visitada per un gran nombre de pelegrins. L’ambient místic es veu reforçat per l’estepa circumdant que s’estén davant nostre. Després de la visita, continuem cap a l’oest fins arribar a Balkanabat.

Dia 5.- Awaza – Gozli Ata – Kamal Ata
Després de l’esmorzar, sortida cap al nord a través de les valls entre les muntanyes dels Balcans, on nombrosos ramats de camells pasturen sense ser molestats. Descendim per una àmplia depressió natural fins arribar al remot Mausoleu Gozli Ata, enmig del desert rocós. Gozli Ata va ser un conegut mestre sufí de principis del segle XIV. Tenia un gran nombre de seguidors fins al moment de la seva mort, a mans dels invasors mongols. A prop del seu mausoleu, un important lloc de peregrinació, hi ha un curiós cementiri on les esteles de pedra de les tombes tenen un petit forat a la part superior per recollir l’aigua de la pluja i “apagar” així les ànimes dels morts.
Dinar a l’aire lliure i sortida cap al petit Mausoleu de Kamal Ata, perdut en l’estepa, prop d’un riu en el qual es troben unes formacions rocoses inusuals de forma esfèrica.

Dia 6.- Kamal Ata – Canó Yangikala
Esmorzar. Continuem cap al nord-oest per explorar un dels atractius naturals més espectaculars de Turkmenistan: el Canó Yangikala.
Yangi Kala significa “fortalesa flamejant” i pren el seu nom dels colors extraordinaris de les estranyes formacions de pedra calcària i de la posterior erosió del sòl pel vent i la pluja. Les parets del canó són sorprenents vetes de color blanc lletós, ​​rosa i carmí. L’encant del lloc es veu reforçat pel seu aïllament al desert.

Dia 7.- Canó Yangikala – Turkmenbashi – Awaza
Esmorzar. Al matí, tindrem l’oportunitat de caminar entre les magnífiques formacions en forma de barrancs de Yangikala. Dinar a l’aire lliure. Continuació cap a l’oest fins al Mar Caspi, el mar interior més gran de la Terra, amb una profunditat màxima que arriba als 995 metres, i una longitud de 1.190 km.
A la tarda arribada a Turkmenbashi, abans coneguda com Krasnovodsk, el primer assentament es remunta a 1717, quan un destacament de soldats russos sota el comandament del príncep Alexander Bekovich va aterrar a la zona amb la intenció d’arribar a Khiva.
La ciutat de Krasnovodsk es va fer famosa gràcies al pas de la línia del ferrocarril Transcaspiano. Des de llavors la ciutat ha pres una dimensió cosmopolita i està habitada per una interessant barreja de ciutadans russos, turcmans i àzeris.
Continuació fins al modern balneari de Awaza, on recentment han sorgit nombrosos hotels de luxe al llarg de les boniques platges banyades per l’aigua clara del Mar Caspi.

Dia 8.- Awaza – Kara-Bogaz – Badia de Kenderli
Després de l’esmorzar, sortida cap al nord pel Mar Caspi fins arribar a la conca de Kara-Bogaz, que es troba en una depressió poc profunda (uns pocs metres per sota del nivell del mar Caspi). El seu volum d’aigua sofreix variacions estacionals sensibles; de vegades la piscina de Kara-Bogaz tracta d’contenir tanta aigua que es converteix en una gran badia del Mar Caspi, mentre que altres vegades el nivell de l’aigua descendeix dràsticament. La conca s’utilitza per a l’extracció de la sal.
Arribada a la frontera entre Turkmenistan i Kazakhstan. Tràmits fronterers i continuació de la ruta en altres vehicles. Dinar a l’aire lliure. Seguim cap al nord al llarg del mar Caspi fins arribar al nostre complex en la Badia de Kenderli.

Dies 9 a 12.- Deserts de Mangystau
Disposarem de quatre dies complets per moure’ns a través dels deserts de Mangystau, que s’estenen a l’est de Aktau. Un laberint de barrancs, formacions rocoses de colors, misterioses mesquites subterrànies i necròpolis antigues. Una àrea molt poc coneguda fins i tot pels arqueòlegs, que acaben de començar a explorar-la.
Les mesquites subterrànies podrien néixer com ermites dels ascetes que es van retirar al desert.

La ruta a través del desert ofereix entre altres coses: una curta caminada entre aquestes formacions rocoses úniques; el suggerent Salt Lake Tuzbair; Sherkala o la ‘roca del lleó’, un extraordinari aflorament de pedra calcària de més de 300 metres d’altura; Shopon Ata, una mesquita que hi ha al costat d’una vasta necròpolis que data aproximadament del segle X; Torish o el ‘Vall de les esferes’, on es troben centenars de boles de pedra gegants, etc.

Dia 13.- Deserts d’Mangystau – Aktau. Vol a Astana
Esmorzar. Matí dedicat als deserts de Mangystau. Dinar a l’aire lliure.
A la tarda arribarem a la ciutat de Aktau, que va ser fundada pels enginyers de l’antiga Unió Soviètica, atrets pels jaciments petrolífers de la zona.
Sopar en un restaurant local. A l’hora prevista trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Astana. Arribada a Astana, recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel.

Dia 14.- Astana
Abans de l’any 1994, Astana era només una ciutat de província, coneguda pels seus hiverns rigorosos. Va ser llavors quan el president Nazarbaev va triar la ciutat com a futura capital del país. Això va donar pas a la construcció d’edificis originals d’arquitectes de renom internacional i de multitud d’estils (asiàtica, occidental, soviètica, futurista, etc.).
Després d’esmorzar, visitarem la ciutat: Khan Shatyr, una estructura transparent de 150 metres d’altura en forma de iurta, dissenyada pel reconegut arquitecte britànic Norman Foster; Bayterek, una torre blanca de 97 metres d’altura, coronada per una gran esfera de vidre; el Museu del president, que ofereix una visió de la “grandesa” que envolta el líder del país; Centre Cultural del President, també en forma de iurta; el palau presidencial Ak Orda, amb la seva cúpula blau i columnes blanques; Atameken, un mapa gegant del país amb els models de les seves principals edificis, etc.

Dia 15.- Vol Astana / Ciutat d’origen
Al matí trasllat a l’aeroport per prendre el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen, amb connexions intermèdies.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 4.960 €
Suplement Individual 375 €
Taxes Aèries (Aprox.) 270 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Aktau / Astana.
Trasllats especificats a l’itinerari
Guies locals de parla anglesa.
Transport en vehicles 4×4.
Allotjament i alimentació segons quadre d’itinerari.
Entrades als llocs a visitar.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visats i/o taxes d’entrada (99 USD a Turkmenistan i 20 USD a Kazajstan).
Extres personals com begudes, bugaderia, telèfon, etc.
Propines.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació