Àfrica
Destinació
En Construcció
Tipus de viatge
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

La ‘Guelta’ de Archei, últim refugi del cocodril del Nil, l’altiplà d’Ennedi, envoltat d’immenses explanades de sorra, i els llacs d’Ounianga, una anomalia enmig del desert, són alguns dels punts àlgids d’aquesta ruta imprescindible per a qualsevol viatger experimentat i amant del desert en el seu estat més pur.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / N’DJAMENA Hotel
2 a 3 N’DJAMENA – ABECHE E / D / S Acampada
4 a 7 ABECHE – KALAÏT – REGIÓ D’ARCHEÏ E / D / S Acampada
8 a 10 FADA – MOURDI – TEGUEDEI – LLACS D’OUNIANGA E / D / S Acampada
11 a 14 OUNIANGA SERIR – KORA – KALAÏT – BAHR EL GHAZAL E / D / S Acampada
15 TORNADA A N’DJAMENA E / D Hotel day use
16 VOL N’DJAMENA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / N’Djamena
Presentació a l’aeroport a l’hora prevista i embarcament amb destinació N’Djamena. Arribada a la capital del país, tràmits d’immigració, visat i recollida d’equipatges. Trobada amb el guia i trasllat a l’allotjament.

Dies 2 a 3. N’Djamena – Abeche
Comencem el nostre recorregut recorrent els primers quilòmetres sobre l’asfalt de la carretera que uneix la capital amb l’important oasi de Faya al nord del país. En arribar a la població de Massaguet deixarem aquesta carretera per agafar-ne una altra, també asfaltada, que es dirigeix ​​cap a l’est. La ruta està flanquejada per nombrosos poblats i mercats de caràcter autènticament sahelià. Creuarem els assentaments d’Ab Toyour, Bitkine, Mongo i Oum Hadjer, a la bonica i activa regió de Guera, on trobem pics granítics i alguns dels mercats més rics del país. El poblat d’Ab Toyour, dominat per la mola de granit del mateix nom i coneguda també com la ‘muntanya dels voltors’ serà parada obligada per gaudir del paisatge. Seguirem per l’asfalt fins arribar a Abeche, antiga capital del país i actualment centre de la regió de Ouaddai i una de les poblacions més importants a tot el Txad.

Dies 4 a 7. Abeche – Kalaït – Regió de Archeï
A partir d’Abeche, deixarem l’asfalt per recórrer la pista en direcció nord, cap a la població de Biltine. Després de la petita població d’Arada el paisatge sahelià deixa pas al desert, on es trobem ja amb un paisatge de dunes cobertes de vegetació baixa. Pastors nòmades i semi-nòmades reemplacen aquí als agricultors que hem anat trobant fins al moment. 
Arribarem després a Kalaït, encreuament de camins a les rutes saharianes de comerç, i seguirem cap al nord per arribar a una regió plenament desèrtica a l’extrem sud de l’Ennedi, on trobarem assentaments dels clans Gaeda, Tama i Zagawa, tots agricultors semi-nòmades. Ens endinsarem al massís seguint la direcció del Wadi Archeï. El wadi està franquejat per una magnífica sèrie de formacions d’arenisca que adquireixen peculiars formes envoltades per vessants arenoses. El wadi serpenteja durant uns trenta quilòmetres fins acabar en un enorme amfiteatre verd on comencen les goles de la Guelta d’Archeï; punt permanent d’aigua on és fàcil trobar nòmades Toubou amb els seus ramats de camells. És un punt d’aigua i, per tant, de vida. La mil·lenària Guelta d’Archeï és la llar dels últims espècimens del cocodril del Sàhara (cocodrilus niloticus). A tota la regió d’Archeï, enmig d’un paisatge de gran bellesa, trobarem disseminats abrics naturals en què es troben restes de pintures rupestres d’origen desconegut.

Dies 8 a 10.- Fada – Mourdi – Teguedei – Llacs d’Ounianga
Aconseguirem la pista que uneix Monou amb Fada per arribar a aquesta última. Fada és una típica població sahariana a la prefectura de l’Ennedi: cases construïdes en banc (la forma local de la tova) al voltant d’un antic fort colonial francès i amb un petit però animat mercat. Fada s’alça en un verd oasi amb nombroses palmeres datileres. Un cop realitzat tota la paperassa requerit (de vegades el tràmit és més lent dels que seria desitjable) sortirem per la travessia del massís; conduirem per una pista sorrenca i pedregosa que ens portarà fins al Mourdi, una regió sembrada de cordons de dunes i grups de muntanyes aïllats. Continuarem cap al nord / nord-est, sobrepassant alguns difícils cordons de dunes de l’Mourdi i seguint l’antiga ruta caravanera que unia les salines de la regió d’Ounianga (Demi, Teguedei i Ounianga) amb les poblacions del sud del país i al nord amb els oasi de Líbia.
Seguim fins al nord per arribar a Eyo Demi, humil poblat de cases aixecades amb arenisca envoltada per sorres vermelloses, Aquest nucli situat al mig del no-res es sustenta amb el comerç de la ‘sal vermella’, obtinguda amb un rudimentari mètode que amb sort podrem veure en directe, que es transporta fins als oasis del sud amb caravanes organitzades usualment pels Tebu Ounias i que una vegada en els mercats s’intercanvia per mill i sorgo. Al llarg de la ruta no serà difícil ensopegar amb alguna d’aquestes caravanes.
Des Demi viraremos cap a l’oest, cap a Ounianga serir passant per Teguedei, un palmerar que habita temporalment per a la collita dels dàtils que s’emmagatzemen en peculiars sitges construïts amb gres.
En Teguedei trobem el primer dels llacs d’Ounianga, en una depressió sorrenca i envoltada de palmeres i formacions rocoses de gres multicolor. Seguint la falla de Nabar arribarem fins als llacs de l’oasi de Ounianga serir. El paisatge aquí és espectacular: llacs envoltats de palmerars que sorgeixen de la sorra, formacions d’arenisca multicolor i dunes daurades que descendeixen fins a l’aigua; el conjunt forma un dels més increïbles escenaris de tot el Sàhara.
L’aigua és dolça i brolla del subsòl; malgrat això ia causa de la salinitat del terreny l’aigua en els llacs acaba sent salada amb variades densitats i colors, des del blau per a la més salada fins el verd per la menys salada. Emprendrem algunes caminades per aquesta zona al llarg dels bancs de dunes i els palmerars. No oblidem el banyador perquè podrem remullar-nos en els llacs!

Dies 11 a 14.- Ounianga Serir – Kora – Kalaït – Bahr El Ghazal
Des de Ounianga Serir, sortirem en direcció sud-oest cap a Kora, una de les portes d’entrada al massís de l’Ennedi. El desolat i estèril territori es torna més agradable amb petits altiplans i bandes de sorra. Els vehicles progressen per aquest terreny desafiant, fins a les últimes dunes de Kora, des d’on avançarem més ràpidament per la plana que, un cop passat el pou de Ouei, ens portarà a les magnífiques formacions d’arenisca de Bichagara, en el límit oest del massís i conegudes també pels abrics en els quals trobem pintures rupestres. Després arribarem a la gran pista que discorre al llarg del Ennedi fins Kalait on ens aturarem per a un últim avituallament. Des d’aquí seguirem el curs natural del Wadi Achim; estem en un lloc remot i no serà estrany que puguem albirar gaseles dorca, hienes, xacals i avitardes. Seguirem per altiplans desèrtiques que ens portaran a trobar el Wadi Bahr El Ghazal, a prop de la població de Koro Toro. L’entorn està pràcticament desproveït d’assentaments humans a excepció d’algunes tendes de nòmades àrabs que viuen de l’agricultura i de la recol·lecció d’herbes silvestres. Entrada al Wadi Bahr El Ghazal, conegut com el “riu de les gaseles”, que seguint en direcció sud ens portarà fins a la regió de Kanem.

Dia 15.- Retorn a N’Djamena
L’última jornada ens portarà de tornada a N’Djamena a primera hora de la tarda. Aquí disposarem de temps lliure i habitacions ‘day use’ a l’hotel fins al moment del trasllat a l’aeroport.

Dia 16.- Vol N’Djamena / Ciutat d’origen
Facturació i embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 3.865 €
Visat Txad (taxa consular i gestió incloses) 195 €
Taxes Aèries (Aprox.) 395 €
Suplement Habitació / Tenda Individual 185 €
Suplement Temporada Alta (20 a 31 Desembre) 150 €
  GRUP MÍNIM 8 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols en classe turista Ciutat d’origen / N’Djamena / Ciutat d’origen.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament i àpats segons quadre d’itinerari.
Recorregut en vehicles 4×4, amb conductors/guies/mecànics locals.
Guia europeu de parla francesa i anglesa expert en el Txad.
Material d’acampada i cuina (excepte sac de dormir i coixí).
Permís de viatge que concedeixen les autoritats locals i permís de visita dels llocs per on transcorre la ruta.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (consultar apartat ‘Documentació’ en la fitxa tècnica).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació (recomanada).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació