Àfrica
Destinació
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

La Guelta d’Archei, últim refugi del cocodril del Nil, l’altiplà del Ennedi envoltat d’immensos sorrals i els llacs d’Ounianga són alguns dels punts àlgids d’aquesta ruta imprescindible per a qualsevol viatger experimentat i amant del desert en el seu estat més pur.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / N’DJAMENA Hotel
2 a 3 N’DJAMENA – ABECHE E / D / S Acampada
4 a 7 ABECHE – KALAÏT – REGIÓ DE ARCHEÏ E / D / S Acampada
8 a 10 FADA – MOURDI – TEGUEDEI – LLACS DE OUNIANGA E / D / S Acampada
11 a 14 OUNIANGA SERIR – KORA – KALAÏT – BAHR EL GHAZAL E / D / S Acampada
15 ARRIBADA A N’DJAMENA E / D Hotel day use
16 VOL N’DJAMENA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / N’Djamena
Presentació a l’aeroport a l’hora convinguda i embarcament amb destinació N’Djamena. Arribada a la capital Chadiana, tràmits d’immigració i visat, recollida d’equipatges i trobada amb el guia per al trasllat fins a l’hotel previst per a la primera nit.

Dies 2 a 3. N’Djamena – Abeche
Comencem el nostre recorregut recorrent els primers quilòmetres sobre l’asfalt de la carretera que uneix la capital amb l’important oasi de Faya al nord del país. En arribar a la població de Massaguet deixarem aquesta carretera per prendre una altra, també asfaltada, que es dirigeix cap a l’est. La ruta està flanquejada per nombrosos poblats i mercats de caràcter autènticament sahelià. Creuarem els assentaments d’Ab Toyour, Bitkine, Mongo i Oum Hadjer a la bonica i activa regió de Guera, esquitxada per pics granítics i seu d’alguns dels més rics mercats del Txad. El poblat de Ab Toyour, dominat per la mola de granit del mateix nom i coneguda també com la ‘muntanya dels voltors’ serà parada obligada per gaudir del paisatge. Sempre asfalt arribarem fins Abeche, antiga capital del país i actualment centre de la regió de Ouaddai i una de les poblacions més importants en tot Txad.

Dies 4 a 7. Abeche – Kalaït – Regió de Archeï
A partir d’Abeche, deixarem l’asfalt per recórrer la pista que va al nord cap a la població de Biltine. Seguirem cap al nord; després de la petita població de Llaurada el paisatge sahelià deixa pas al desert, aquí ens trobem ja amb un paisatge de dunes baixes cobertes de vegetació baixa. Pastors nòmades i semi-nòmades reemplacen aquí als agricultors que hem anat trobant fins al moment. Arribarem després a Kalaït, encreuament de camins a les rutes saharianes de comerç i seguirem més cap al nord per arribar ia una regió plenament desèrtica a l’extrem sud del Ennedi i on trobarem assentaments dels clans Gaeda, Tama i Zagawa, agricultors semi-nòmades . Ens endinsarem al massís seguint la direcció del wadi Archeï el cabal segueix la direcció Nord-est – Sud-oest. El wadi està franquejat per una magnífica sèrie de formacions d’arenisca que adquireixen peculiars formes envoltades per vessants arenoses. El wadi, que serpenteja durant uns trenta quilòmetres acaba en un enorme i verd amfiteatre on les comencen les goles de la Guelta de Archeï; punt permanent d’aigua on és fàcil trobar nòmades Toubou amb els seus ramats de camells. Punt d’aigua i, per tant, de vida la mil•lenària guelta és la llar dels últims espècimens del cocodril del sahara (cocodrilus niloticus). En tota la regió de Archeï, enmig d’un paisatge de gran bellesa trobarem disseminats abrics naturals en què es troben restes de pintures rupestres d’origen desconegut.

Dies 8 a 10.- Fada – Mourdi – Teguedei – Llacs de Ounianga
Aconseguirem la pista que uneix Monou amb Fada per arribar a aquesta última. Fada és una típica població sahariana a la prefectura de l’Ennedi: cases construïdes en banc (la forma local de la tova) al voltant d’un antic fort colonial francès i amb un petit però animat mercat .. Fada s’alça en un verd oasi amb nombroses palmeres datileres . Un cop realitzat tota la paperassa requerit (de vegades el tràmit és més lent dels que seria desitjable) sortirem per la travessia del massís; conduirem per una pista sorrenca i pedregosa que ens portarà fins al Mourdi, una regió sembrada de cordons de dunes i grups de muntanyes aïllats. Continuarem cap al nord / nord-est, sobrepassant alguns difícils cordons de dunes de l’Mourdi i seguint l’antiga ruta caravanera que unia les salines de la regió de Ounianga (Demi, Teguedei i Ounianga) amb les poblacions del sud del país i al nord amb els oasi de Líbia. Seguim fins al nord per arribar a Eyo Demi, humil poblat de cases aixecades amb arenisca envoltada per sorres vermelloses, Aquest nucli situat al mig del no-res es sustenta amb el comerç de la ‘sal vermella’, obtinguda amb un rudimentari mètode que amb sort podrem veure en directe, que es transporta fins als oasis del sud amb caravanes organitzades usualment pels Tebu Ounias i que una vegada en els mercats s’intercanvia per mill i sorgo. Al llarg de la ruta no serà difícil ensopegar amb alguna d’aquestes caravanes. Des Demi viraremos cap a l’oest, cap a Ounianga serir passant per Teguedei, un palmerar que habita temporalment per a la collita dels dàtils que s’emmagatzemen en peculiars sitges construïts amb gres. En Teguedei trobem el primer dels llacs d’Ounianga, en una depressió sorrenca i envoltada de palmeres i formacions rocoses de gres multicolor. Seguint la falla de Nabar arribarem fins als llacs de l’oasi de Ounianga serir. El paisatge aquí és espectacular: llacs envoltats de palmerars que sorgeixen de la sorra, formacions d’arenisca multicolor i dunes daurades que descendeixen fins a l’aigua; el conjunt forma un dels més increïbles escenaris de tot el Sàhara. L’aigua és dolça i brolla del subsòl; malgrat això ia causa de la salinitat del terreny l’aigua en els llacs acaba sent salada amb variades densitats i colors, des del blau per a la més salada fins el verd per la menys salada. Emprendrem algunes caminades per aquesta zona al llarg dels bancs de dunes i els palmerars. No oblidem el banyador perquè podrem remullar-nos en els llacs!

Dies 11 a 14.- Ounianga serir – Kora – Kalaït – Bahr El Ghazal
Des Ounianga serir sortirem direcció sud-oest cap Kora, una de les portes d’entrada al massís del Ennedi. El desolat i estèril territori es torna més agradable amb petits altiplans i bandes de sorra. Els vehicles progressen per aquest desafiant terreny. Després de les últimes dunes de Kora, avançarem més ràpidament per la plana que, passat el pou de Ouei, ens portarà fins a les magnífiques formacions d’arenisca de Bichagara, en el límit oest del massís i conegudes també pels abrics en els quals trobem pintures rupestres. Després arribarem a la gran pista que discorre al llarg del Ennedi fins Kalait on ens aturarem per a un últim avituallament. Des d’aquí seguirem el curs natural del Wadi Achim; estem en un lloc remot i no serà estrany que puguem albirar gaseles dorcas, hienes, xacals i avitardes. Seguirem per altiplans desèrtiques que ens portaran a trobar el Wadi Bahr El Ghazal, prop de la població de Koro Toro. L’entorn està pràcticament desproveït d’assentaments humans a excepció d’algunes botigues de nòmades àrabs que viuen de l’agricultura i de la recol•lecció d’herbes silvestres. Vam entrar al Wadi Bahr El Ghazal ( ‘el riu de les gaseles’) antic tributari del llac i que, cap al sud, ens portarà fins a la regió de Kanem.

Dia 15.- Arribada a N’Djamena
L’última jornada ens portarà de tornada a N’Djamena a primera hora de la tarda. Aquí disposarem de temps lliure i habitacions ‘day use’ a l’hotel fins al moment del trasllat a l’aeroport.

Dia 16.- Vol N’Djamena / Ciutat d’origen
Facturació i embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 11 a 12 persones 3.525 €
En base a grup de 9 a 10 persones 3.715 €
En base a grup de 6 a 8 persones 3.970 €
Suplement Habitació / Tenda Individual 275 €
Taxes Aèries (Aprox.) 385 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / N’Djamena / Ciutat d’origen, en classe turista.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament i àpats segons quadre d’itinerari.
Recorregut en vehicles 4×4, amb conductors/guies/mecànics locals.
Guia europeu de parla francesa i anglesa expert en el Txad.
Material d’acampada i cuina (excepte sac de dormir i coixí). Motxilla “day pack”.
Tots els permisos necessaris.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (consultar).
Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació cobertures de l’assegurança.
Qualsevol altre concepte no especificat en l’apartat de inclou.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació