Àsia
Destinació
Setmana Santa
Tipus de viatge
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Viatjar a Uzbekistan és rememorar algunes de les pàgines més interessants dels llibres d’història. Uzbekistan va ser el centre neuràlgic de la mítica Ruta de la Seda, punt d’unió entre Orient i Occident. Cobejada per grecs, perses, mongols i russos, va ser la pàtria del gran Tamerlà i bressol de grans científics i filòsofs. Viatjar a Uzbekistan és anar a la recerca de les empremtes de la Ruta de la Seda. Amb la ment posada en la llegendària Samarcanda, el viatger torna enamorat de Khiva i Bukhara, del paisatge de “Les mil i una nits”. 

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDA: 24 MARÇ 2018
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
24 MAR VOL BARCELONA / ESTAMBUL / TASHKENT Hotel
25 MAR TASHKENT E Hotel
26 MAR TASHKENT. TREN A SAMARCANDA E Hotel
27 MAR SAMARCANDA E Hotel
28 MAR SAMARCANDA – BUKHARA E Hotel
29 MAR BUKHARA E Hotel
30 MAR BUKHARA – KHIVA E Hotel
31 MAR KHIVA E Hotel
01 ABR KHIVA – URGENCH. VOL A TASHKENT E Hotel de dia 
02 ABR VOL TASHKENT / ESTAMBUL / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

24 MAR. Vol Barcelona / Estambul / Tashkent
Sortida en vol regular amb destinació Tashkent fent escala a Estambul. Arribada de matinada, recepció per part del nostre corresponsal a destí i trasllat a l’hotel.

25 MAR. Tashkent
Esmorzar i visita de la part antiga de la ciutat, capital de l’Uzbekistan. Tashkent és una ciutat amb molta activitat cultural, a més del centre econòmic d’Àsia Central, la història i esplendor s’originen fa més de 2.000 anys, amb el comerç de la seda entre Orient i Occident. Una barreja entre el passat esplèndid com a centre important de comerç i un recent passat soviètic confereixen a Tashkent un caràcter especial. Coneixerem el complex arquitectònic Hasti Imam (segle XIV), visitarem les madrasses de Barak-Khan del segle XVI i la de Kukeldash, el Mausoleu de Kaffal-al-Shashi, el Museu de les Arts Aplicades, etc. També visitarem la Plaça de la Independència, les fonts de la ciutat i monuments moderns, la Plaça amir Temur, la plaça de l’Òpera i el Ballet.

26 MAR. Tashkent. Tren a Samarcanda
Esmorzar d’hora a l’hotel per a posteriorment realitzar el trasllat a l’estació de trens de Tashkent. Sortida amb el tren d’alta velocitat Afrosiab prevista a les 08.00h destí Samarcanda. Arribada a Samarcanda i visita de la ciutat. Visitarem el Mausoleu de Guri Emir, la Tomba de Tamerlán, per continuar per l’espectacular Plaça del Registan, el cor de l’antiga Samarcanda.
Hi trobarem les madrasses Tillya-Kari, construïda en 1660, i Ulugbek, d’entre 1417-1420, que va ser la universitat més important d’Àsia central durant el segle XV. A continuació, coneixerem la madrassa Shir-Dor, amb una portalada decorada amb tigres i gaseles, única a l’Islam. Samarcanda és una de les ciutats més antigues del món, considerada des d’antany com la joia del desert i la Perla del Món Musulmà, va ser capital de l’Imperi d’Amir Temur. A causa de la seva situació estratègica, va rebre influència de cultures tan diverses com la persa, hindú, àrab i xinesa. En l’actualitat, el seu gairebé mig milió d’habitants conviuen amb la influència d’aquell antic mosaic cultural i religiós.

27 MAR.- Samarcanda
Esmorzar. Durant la jornada d’avui seguirem amb les visites de la ciutat. Coneixerem l’Observatori de Ulugbek (segle XV), on es pot veure un instrument astronòmic únic, el sextant, i també visitarem el conjunt arquitectònic Shahi-Zinda (segle XII – XV), el nom del qual significa “el rei viu” i està relacionat amb Kusam ibn Abbas, el cosí del profeta Mahoma, que està enterrat aquí. La llegenda explica que Kusam ibn Abbas va venir a Samarcanda amb els invasors àrabs al segle VII per predicar l’islam i va ser decapitat pels infidels; diu la llegenda que va agafar el seu propi cap sota el braç i es va amagar en un pou profund on encara roman viu. Aquí mateix, en Shahi-Zinda, hi ha les restes mortals dels cercles pròxims de Gran Timur. També visitarem el Museu de la ciutat antiga Afrosiyab, la Mesquita de Bibi-Khonum i el Basar Siab.

28 MAR. Samarcanda – Bukhara
Esmorzar i sortida destinació Bukhara en un recorregut de 290 km que farem en unes 5 hores. Arribada i visita del Sepulcre de Bahouddin Nakshbandi, situat a 30 km de la ciutat. Nakshbandi era un místic molt influent, mestre espiritual d’Amir Timur i un dels fundadors de l’ordre sufí Nakshbandiya, que aviat es va convertir en una de les ordres més famoses del país. Aquesta ordre estimulava als seus partidaris a treballar en profit de la societat, és a dir, es basava en els principis de la sensatesa. L’ordre va absorbir les nocions heterogènies d’altres creences i religions com zoroastristes i fins i tot budistes. El conjunt inclou molts edificis diferents: mesquites, minarets, mausoleus, khanakos, etc. Un dels més destacats és el sepulcre de emirs que representa un laberint de parets una mica més altes que una persona. També visitarem el Mausoleu Chor Bakr (segle X) i la Residència d’estiu de l’Emir de Bukhara (segle XIX). Arribada a Bukhara.

29 MAR. Bukhara
Esmorzar i visites a la ciutat. Primer visitarem el Mausoleu dels Samànides (segle IX – X), que és la perla de l’arquitectura d’Àsia Central. És el sepulcre familiar dels representants d’una dinastia local, el fundador de la qual era Ismail Samani. El mausoleu és únic en el seu gènere perquè segons els cànons de l’arquitectura islàmica estava prohibit construir mausoleus coberts, regla que van transgredir aquí per primera vegada. També, com diuen els historiadors de l’arquitectura, l’edifici mateix correspon a tots els cànons dels temples de foc zoroàstrics, és a dir està construït segons les tradicions religioses preislàmiques, encara que la seva construcció coincideix amb la difusió àmplia de l’islam a Àsia Central. A la sortida del parc dels Samànides veurem el mausoleu Chashma Ayub (segle XII-XVI), que significa “la font de Job”. Aquest lloc il·lustra de la millor manera la influència de la Gran Ruta de la seda en el desenvolupament de tots els estats situats en ella, fins i tot els més remots. Qui podria pensar que aquí a l’Àsia Central van a arrelar les llegendes cristianes sobre els personatges bíblics? La llegenda diu que Job (Ayub) viatjava per aquesta terra durant la sequera. La població local, esgotada sense aigua, li va demanar l’aigua. Llavors ell va donar amb el seu bastó a la terra i en aquell lloc va brollar una font miraculosa que delectava als viatgers fins avui dia.
Després visitarem la fortalesa més antiga de Bukhara, la ciutadella Ark, que és una impressionant fortalesa fortificada. Aquí comença la ciutat antiga de Bukhara. L’aspecte modern de la ciutadella correspon al temps de l’última restauració de les portes de Ark (1785-1800) pel governador Shahmurad, conegut com “l’emir sense pecat”. Es creu que durant el regne de l’emir Nasrulla, conegut per la seva crueltat com “l’emir carnisser”, en una de les parets de la fortalesa va aparèixer el fuet com el símbol del poder autoritari. En l’antiguitat, dins de la ciutadella estava situada la ciutat sencera, que incloïa edificis residencials i administratius: mesquita, presó, tresor públic, residència d’emir i molts altres. El conjunt Poi-Kalan (segle XII – XVI) és el conjunt central a Bukhara i es tradueix com “als peus del gran”, és a dir “als peus del famós minaret Kalan” (la seva altura és de 46 metres, va ser construït en 1127, i és el més alt de la ciutat). El minaret s’ha conservat de miracle després de les guerres i invasions. Abans servia com un lloc d’observació i després com a lloc d’execucions públiques. A continuació visita de la madrassa de Ulugbek (segle XV), que es va construir en Bukhara el mateix any que en Samarcanda (1417). Ulugbek era un governador just i de vasta cultura, orientat cap als ideals alts de la ciència i instrucció. Va ser remarcable també per la seva actitud cap a les dones. Després passejarem pel conjunt Lyabi-Hauz (segle XVI – XVII), que componen tres monuments: la Madrassa de Kukeldash (1568), el Khanako i la Madrassa de Nadir Divanbegui (1622). Tots els edificis estan agrupats al voltant de l’estany que es troba al centre.
És un dels pocs estanys que s’ha conservat després del assecament de dipòsits d’aigua en Bukhara realitzat en els temps soviètics (una necessitat en l’època ja que els estanys eren els focus d’infecció entre la població local). És molt interessant la història de l’estany.
Fa molt de temps en aquest lloc hi havia la casa d’una vídua jueva. Segons explica Dmitriy Page: “Divan-begui va decidir que aquest lloc era ideal per construir l’estany al costat de l’khanako. Es va dirigir a la vídua oferint vendre el terreny per un preu molt bo. Però la jueva no ho consentia. Llavors Divan-begui la va portar a l’emir, perquè estava segur que l’emir l’obligaria a vendre-li la casa. Però Imam Kuli-khan li va passar el cas al col·legi de muftis. Els mestres de la Llei musulmans van prohibir llevar-li la casa a la senyora perquè els jueus, igual com musulmans, tenien tots els drets. Però l’alt dignatari, sent molt astut, va construir un canal a tocar de les parets de la casa d’aquesta senyora. Quan les aigües del canal van començar a arruïnar els fonaments de la casa, la mongeta va venir a Divan-begui per demanar justícia. Però ell una altra vegada li va proposar vendre el terreny i estava disposat a pagar-li el preu de la casa si ella estava d’acord amb la seva proposició. La vídua li va contestar que no necessitava els diners i que li demanava només una cosa, que a canvi li donessin un altre terreny amb el permís de construir-hi una sinagoga. Divan-begui ho va consentir i li va concedir el seu terreny que tenia en un barri que ara es diu “el barri jueu” (mahalya-kuhma). Aviat es va construir la primera sinagoga a Bukhara, a més d’un estany gran.

30 MAR. Bukhara – Khiva
Esmorzar i sortida al matí destí Khiva via el desert de Kyzyl-Kum a través de la ruta de les caravanes. Aquest recorregut de 550 km es realitza en unes 8 hores.

31 MAR. Khiva
Esmorzar i visita de la ciutat. Khiva és un conte fet realitat. Aquí veurem molts monuments històrics i antigues cases de fang, tot en un petit territori barrat per les muralles de la ciutat. Ichan-Kala (segle XVIII) és la ciutat interior de Khiva i la part més antiga de la ciutat. Precisament aquí hi ha els monuments principals: l’alcàsser Kunya-Ark (segle XVII), el complex de Pajlaván Majmud (segle XIV – XIX), el Mausoleu de Pajlavan Majmud (que té la cúpula més gran de Khiva, coberta de rajoles celestes amb una cim daurada), la madrassa i el minaret Islam Khodzha (1908), uns edificis meravellosos decorats amb mosaics pintorescs, el minaret Islam Khodzha, anomenat també el símbol de Khiva, el Palau de Tash Khauli Alakuli-khan (segle XVIII – XIX), la Mesquita Dzhumá (segle X – VIII) i el minaret i madrassa de Mukhammadaminkhan (1831-1855). També podem pujar a l’alcàsser Akshish-Bobo, des d’on podrem admirar una panoràmica meravellosa de tota l’antiga ciutat de Khiva.

01 ABR. Khiva – Urgench. Vol Urgench / Tashkent / Estambul
Esmorzar i temps lliure fins a l’hora determinada pel trasllat a Urgench a 30 km per prendre el vol amb destinació Tashkent. Arribada a Tashkent i enllaç amb el vol nocturn a Estambul. Nit a bord.

02 ABR. Vol Estambul / Barcelona
Arribada a Estambul i enllaç amb el vol de tornada a Barcelona. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 6 a 16 persones 1.550 €
Suplement Habitació Individual 185 €
Visat Uzbekistan 95 €
Taxes Aèries (Aprox.) 305 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Urgench / Tashkent.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament en hotels de 3 i 4* amb esmorzar inclòs.
Bitllet de tren d’alta velocitat de Tashkent – Samarcanda.
Transport en vehicle privat durant tota la ruta.
Guia acompanyant de parla hispana.
Entrades a monuments i museus a visitar.
Visites i excursions indicades a l’itinerari.
Ampolla d’aigua en els trasllats.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat d’Uzbekistan.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i excursions no indicades com a incloses.
Entrades als llocs a visitar no especificades.
Propines i extres personals.
Taxes per a realitzar fotografies i vídeos en llocs històrics.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació