Europa
Destinació
Menys de 2.000€
Tipus de viatge
8 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

El nostre itinerari ofereix, no només la clàssica visita de monuments prehistòrics, clàssics, bizantins i medievals i la visita de cadascuna de les ciutats amb interès històric i cultural, sinó que també proposem un acostament a la cultura local a les zones interiors de muntanya, on vam visitar els pobles tradicionals que ens retrotreuen a ambients d’un passat no tan llunyà, lluny del turisme de platja que s’imposa a la costa. Així mateix vam intentar comprendre la realitat social, religiosa, cultural i perquè no també política tan diferent i alhora tan interrelacionada de tots dos costats del país.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE GENER A DESEMBRE 2017
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 LARNAKA Hotel
2 LARNAKA – LEFKARA – CHARIKOITIA – LIMASOL – CURIUM – APOLLO HILATES – PETRA TOU ROMIOU – PAFOS E Hotel
3 PAFOS – LEMPA – RESERVA DE AKAMA – BANYS D’AFRODITA – KAKOPETRIA E Hotel
4 KAKOPETRIA – MT. OLIMP – OMODOS – ASINOU – LEFKOSIA (NICOSIA)  E Hotel
5 NICOSIA – ST. HILARION – BELLAPAIS – KERNEIA – NICOSIA E Hotel
6 NICOSIA – SALAMIS – ENKOMI – SAN BERNABE – FAMAGUSTA – LARNAKA E Hotel
7 LARNAKA E Hotel
8 TRASLLAT A L’AEROPORT
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIUMENGE.- LARNAKA
Arribada a Larnaka, recepció a l’aeroport per al trasllat a l’hotel. Nit a Larnaka.

DILLUNS.- LARNAKA – LEFRARA – CHARIKOITIA – LIMASSOL – CURIUM – APOLLO HILATES – PETRA TOU ROMIOU – PAFOS
Esmorzar. Inici de la visita de Larnaka que inclou la ciutadella turca (S. XVII) i l’Església bizantina de San Lazaro (S. IX). Sortim en direcció oest seguint la costa cap a la població Lefkara, pintoresca i típica població xipriota propera a la costa així com la propera població de Charikoitia on es troba un dels jaciments neolítics més valuosos del món antic amb vistoses construccions i restes funeràries de poblacions autòctones sedentàries que es remunten al VII mil·lenni aC (declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat). Continuació del viatge cap a l’est i parada a la ciutat de Limassol amb temps lliure per dinar i passejar pel seu centre medieval. Visita de la fortalesa medieval de Lusignan. Prosseguim cap a les ruïnes de Curium, ciutat amb orígens micènics que destaca en l’època egipci ptolemaica i romana. Un passeig de 45 minuts ens permet contemplar llocs com la Casa d’Aquil·les, el majestuós teatre romà davant del mar, la basílica paleocristiana, etc. Posterior sortida cap a les restes del temple del déu Apollo Hilates on sentirem l’esplendorós passat d’èpoques grega i romana en que el lloc era un centre de peregrinació i ofrenes de primer ordre. Camí de Pafos parem en l’anomenat Lloc del Naixement d’Afrodita o Petra Tou Romiou, un lloc idíl·lic de la costa xipriota que ens recorda els orígens orientals mesopotàmics i fenicis de la deessa Ishtar, Afrodita, Venus. Allotjament a Pafos.

DIMARTS.- PAFOS – LEMPA – RESERVA AKAMA – BANYS D’AFRODITA – KAKOPETRIA
Esmorzar. Visita del conjunt històric greco-romà de Pafos (declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO), ciutat que en l’època de domini del Egipte Ptolemaic esdevenir capital de l’illa. Destaquen entre les restes clàssics els fantàstics mosaics que es troben en els paviments de diverses viles romanes i que constitueixen una col·lecció bàsica en el període romà tardà, així com les tombes dels reis ptolemaicos cavades a la roca del subsòl.
Continuació cap a la Reserva Natural de les Akamas, considerada l’última zona salvatge de Xipre, amb 230 km2 de superfície, la seva bellesa natural està determinada per la seva diversitat de flora i fauna. A les seves platges, algunes gairebé verges, trobem a les tortugues babaues i verds niant. Passeig per la reserva opcional d’entre 1 i 2 hores o passeig panoràmic en vehicle per diferents punt d’interès. Descans a la zona dels Banys d’Afrodita on bells racons naturals recorden el bany mitològic de la deessa: penya-segats, badies d’aigües cristal·lines i coves perforant la roca.

Creuem el massís muntanyós de Trodoos ascendint fins als 1.500 metres d’altura per dirigir-nos al Monestir de Kykkos, lloc sagrat per excel·lència on des del SXI, època bizantina medieval, s’adora una icona de la verge.
Prossecució cap al vessant nord, al costat del Vall del Sol, on es troba la pintoresca i tradicional població de Kakopetria típica per la seva arquitectura en pedra, tova i fusta. Nit a Kakopetria.

DIMECRES.- KAKOPETRIA – MT. OLIMP – OMODOS – ASINOU – LEFKOSIA (NICOSIA)
Esmorzar. Kakopetria: passeig i visita del poble tradicional amb les seves sinousas i estrets carrers que encara conserven premses d’oli, molins d’aigua i centres tradicionals d’elaboració de pa, vi i oli. Ascens a la Muntanya Olympo i opció de passeig per una de les vessants de Trodoos al peu del cim durant 1 o 2 hores. Trasllat en vehicle a Omodos, el mes famós dels pobles d’interior, destaca per la presència de la seva famosa església-monestir i per la bellesa dels seus carrerons emblanquinades, la seva tradició d’elaboració de puntes, les premses centenàries de vi i oli, i la seva excel·lent cuina. Posteriorment i continuant la volta al voltant de la Muntanya Troodos descendim cap a l’església bizantina Agios Nikolaos, una meravellosa església d’origen medieval (S.XI) amb frescos d’un valor incalculable protegits per la UNESCO. Propera parada a Asinou, envoltada de verds paisatges, per veure els frescos més espectaculars del país (Patrimoni Cultural de la Humanitat) que van des del S.XI al SXVI. Descens per carretera fins a la capital Lefkosia – Nicòsia. Nit a Lefkosia – Nicòsia.

DIJOUS.- NICOSIA – ST. HILARION – BELLAPAIS – KERNEIA – NICOSIA
Esmorzar. Durant aquest matí, coneixerem la part més septentrional del Xipre Esmorzar. Matí dedicat a conèixer la part més septentrional del Xipre ocupat per Turquia. Visita del escarpat i inaccessible castell de Sant Hilarion, amb impressionants vistes, conquerit per Ricardo Cor de Leon i residència d’estiu dels senyors de Lusignan. Visita de Bellapais, l’Abadia construïda per monjos fugits de Jerusalem en 1.187, després de la presa d’aquesta per les forces de Saladí. Tant les ruïnes medievals, com el llogaret i les belles vistes de la costa justifiquen la visita del lloc. Descens a la població de Keryneia, temps per dinar, per passejar i visitar el seu port medieval, amb els seus edificis d’orígens medievals i otomans. Retorn a la capital per iniciar la visita de la part grega de la capital on destaquen les muralles venecianes en forma d’estrella, amb la porta de Pafos i la porta de Famagusta, el pintoresc barri de Laiki Geitonia, el Hammam i la Mesquita Omariya. Creuant a peu cap a la part ocupada de la ciutat, a través del control policial turc, podem visitar en un ambient molt més oriental els fantàstics edificis d’origen medieval i de conversió islàmica com la Catedral – Mesquita Selimiye, i llocs de bella factura turca com la gran posada o Buyuk Khan. Nit a Lefkosia – Nicòsia.

DIVENDRES.- NICOSIA – SALAMIS – ENKOMI – SANT BERNABÉ – FAMAGUSTA – LARNAKA
Esmorzar. Completem la visita de la ciutat de Nicòsia amb una visita del riquíssim museu arqueològic amb restes de la mes remota antiguitat als més espectaculars monuments de les diferents civilitzacions. Sortim cap a la zona nord del país per visitar les ruïnes de Salamis (Salamina), ciutat d’orígens fenicis, sotmesa posteriorment a Assíria i Perisa, va ser famosa per les batalles entre grecs i perses pel domini de la Mediterrània Oriental. Restes de l’època romana donen fe de la importància comercial que va tenir aquest enclavament, el mes proper a Orient. Breu parada a Enkomi (antiga Alasia que donava nom a l’illa), jaciment de ruïnes del que va ser la principal ciutat de comerç del coure entre els S. XVII i XI a.C. Vam prosseguir per trobar enmig del no-res el monestir i església de Sant Bernabe, un dels principals lloc de culte del passat i hereva d’una meravellosa col·lecció d’icones. Finalment ens dirigim a la última parada a Famagusta: aquesta ciutat portuària, amb el seu casc històric tancat en els seus murs venecians, és una de les poblacions mes belles i romàntiques de Xipre. Amaga diverses esglésies gòtiques d’interès, algunes transformades en mesquites. Destaquem la mesquita del pacha Lala Mustafa, antiga catedral gòtica de Sant Nicolas o la mesquita del pacha Sinan també d’orígens medievals cristians. Retorn a Larnaka creuant el pas fronterer. Nit a Larnaka.

DISSABTE.- LARNAKA
Esmorzar i matí lliure per gaudir d’un bany o passeig per la ciutat, o visita de l’església de Sant Lazaro i la ciutat medieval. Tarda lliure per gaudir de la platja. Nit a Larnaka.

DIUMENGE.- TRASLLAT A L’AEROPORT
A l’hora prevista trasllat a l’aeroport.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.145 €
Suplement Sortides Agost 50 €
Suplement Habitació Individual 190 €
Suplement opcional Hotels 4* 250 €
Suplement Habitació Individual Hotels 4* 210 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Vehicle privat amb a/c i xofer local de parla anglesa.
Guia local de parla hispana per a grups a partir de 8 persones.
Allotjament en hotels turista en habitacions dobles amb bany privat.
Alimentació especificada en el quadre.
Visites i activitats especificades a l’itinerari.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre.
Activitats o visites no especificades. Entrades a monuments.
Visat zona turca (s’obté online i costa 15€ aprox.).
Extres personals com begudes, bugaderia, telèfon, propines, etc.
Guia local de parla hispana per a grups de 2 a 7 persones.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació