Descobrint Bangladesh i el Golf de Bengala

El 2018 ens vam proposar conèixer Bangladesh. Després de tornar encantats, vam decidir programar diversos viatges durant l’any, amb molt bona acollida per part vostra. Segurament t’assaltin tot tipus de dubtes al plantejar-te un viatge a Bangladesh, una destinació desconeguda fins i tot per als viatgers més experimentats. Esperem resoldre alguns d’ells!

Bangladesh, una Índia de fa 40 anys
Per entendre la vida a Bangladesh hem de retrocedir primer fins a la independència de l’Índia, el 1947. Va ser llavors quan la comunitat musulmana va decidir formar un nou estat dividit en dues parts: Pakistan Occidental (actual Pakistan) i Pakistan Oriental (actual Bangladesh), separats entre si per més de 2.000 quilòmetres.
Les diferències culturals, tradicions i una llengua diferent, unides a la despreocupació per part del govern de l’actual Pakistan, van ocasionar el conflicte que va acabar amb la independència de Bangladesh, el 1971.

Llavors… ¿què ens espera a Bangladesh?
Només baixar de l’avió i posar un peu a Dhaka ens trobem davant d’un paisatge urbà únic al món. Cotxes, motocicletes i rickshaws envaeixen cada centímetre d’asfalt en un perfecte caos organitzat. Però també mercats, parades de menjar i una infinitat de rius i canals que omplen de vida la ciutat.

Durant la nostra ruta explorarem primer els palaus, temples i mesquites de la capital, centrant les visites en l’arquitectura i restes arqueològiques Patrimoni de la Humanitat. Destaca el Palau Rosa (amb una estrident façana d’aquest color) o el temple de Dhakeswari.

A l’abril el viatge coincideix amb el Festival d’Any Nou Bengalí (Pohela Boishakh), que omple els carrers de la capital de color, música, representacions d’animals, disfresses i balls de tot tipus.

Embarcament en el ‘Rocket’
Com no podia ser d’altra manera en un país dominat per l’aigua, abandonem la capital en vaixell, però no en un qualsevol.
Ens desplaçarem fins al port de Hularhat en el ‘Rocket‘, un vaixell a pales de gairebé 100 anys d’antiguitat, vestigi de l’era colonial britànica. Passarem la nit a bord juntament amb la població local que el segueix utilitzant.

Els manglars del Parc Nacional de Sundarbans
Embarquem en un altre vaixell més petit i ens dirigim al delta de Sundarbans, el major bosc de manglars del món. Durant els següents dies observarem la vida salvatge que habita aquests boscos i farem petites caminades per descobrir els llocs amb més encant.

La vida a les ribes del Brahmaputra
Un viatge en tren que segur ens deixa alguna anècdota ens aproparà a Rajshahi, des d’on visitem la mesquita medieval de Kusumba, el temple budista de Sompur Mahavihar, o les ruïnes de Mahasthangarh, del segle III a.C., que ens mostren que la vida sempre ha estat present a les ribes del Brahmaputra.

 

En aquest viatge gaudirem, en definitiva, dels paisatges humans i naturals del Golf de Bengala, en una zona inèdita on el turisme pràcticament és inexistent. Això comporta alguns inconvenients a nivell d’infraestructures, però grans avantatges per als viatgers amb més inquietuds.

 

Si desitges més informació sobre els nostres viatges a Bangladesh, consulta l’enllaç o contacta amb nosaltres a bcn@viatgesindependents.cat o trucant al 93 454 37 03. T’esperem!

Comentaris

Deixa un comentari