Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Ruta cultural i activa a través dels parcs naturals i massissos de muntanya més importants del país. Combinarem etapes de senderisme amb visites culturals a antics monestirs i ciutats medievals. Durant l’itinerari coneixerem pobles autèntics com Koprivstitsa o la localitat de Veliko Tarnovo, des de la qual obtindrem unes impressionants vistes des de la seva fortalesa, a més de la ciutat de Plovdiv, punt de trobada de nombroses cultures al llarg dels segles. Altres llocs que se’ns quedaran gravats en la memòria són l’església russa de Shipka, el Monestir de Rila, o la preciosa Catedral Alexander Nevsky de Sofia, l’església ortodoxa més gran de Bulgària.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A OCTUBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A SOFIA Hotel
2 MT. VITOSHA – ESGLÉSIA DE BOYANA – KOPRIVSTITSA E / D / S Hotel familiar
3 KOPRIVSTITSA – TROYAN E / P / S Hotel
4 MONESTIR DE TROYAN – CASCADA DE VIDIMA – VELIKO TARNOVO E / P / S Hotel
5 BOZHENTSI – TRIAVNA E / D / S Hotel
6 TRIAVNA – SHIPKA – KAZANLAK E / D / S Hotel
7 ECO SENDA DE KALOFER – PLOVDIV E / P Hotel
8 MONESTIR DE BACHKOVO – PONTS MIRACULOSOS – DEVIN E / P / S Hotel
9 GORGES DE TRIGRAD – COVA DE YAGODINA – BANSCO E / P / S Hotel
10 MT. PIRIN – BANSCO E / P Hotel
11 MONESTIR DE RILA – SOFIA E / D / S Hotel
12 SOFIA (VISITES). TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Arribada a Sofia
Arribada a Sofia, recepció en l’aeroport i trasllat al centre de la ciutat.

Dia 02 | Mt. Vitosha – Església de Boyana – Koprivstitsa
Trasllat cap a les pròximes vessants del Mt. Vitosha, el pulmó de Sofia. Visita del monestir de Dragalevtsi i caminada de 2 hores per boscos caducifolis amb vista panoràmiques de la ciutat. Arribada al poble de Boyana, on visitem la seva famosa església, amb frescos d’un important valor artístic i històric. Trasllat a Koprivstitsa (2,30 h), una petita ciutat renaixentista. Les seves cases senyorials i l’església ens donen la sensació de viatjar enrere en el temps.

Dia 03 | Koprivstitsa – Troyan
Avui realitzarem una agradable caminada de 5 hores que ens descobrirà els secrets de la cadena muntanyenca Sredna Gora, el pic de la qual més alt és el Bogdan (1.604 m). Aquesta muntanya poc visitada pels turistes ofereix senders amagats, boscos frondosos i prats en els quals es pot admirar la bellesa de la cresta principal dels Balcans al nord. Dinar tipus pícnic. Continuació cap a la regió de Troyan, creuant els Balcans pel pas de muntanya “Beklemeto” (2 hores aprox.).

Dia 04 | Monestir de Troyan – Cascada de Vidima – Veliko Tarnovo
Al matí ens dirigim al Monestir de Troyan, el tercer més important del país. Després de la visita seguim fins a la ciutat de Apriltsi per a donar una bonica caminada cap als penya-segats de la reserva natural Dzhendem, dins dels límits del Parc Nacional dels Balcans Centrals. Travessem els preciosos boscos al voltant del llit del rierol que dóna vida al riu Vidima, arribant al final a un mirador des del qual es veu la cascada homònima (80 m). Dinar tipus pícnic. Desfem els nostres passos fins a arribar al bus i seguim la ruta cap a Veliko Tarnovo (1,30 h), la capital del Segon Regnat Búlgar. Recorregut per l’antic carrer artesanal (Samovodska Charshia) i la fortalesa medieval.

Dia 05 | Bozhentsi – Triavna
Comencem el dia amb trasllat al poble-reserva arquitectònica de Bozhentsi, amb cases antigues que daten del període del Renaixement búlgar (segles XVIII-XIX). Farem un volt pel poble i emprenem la nostra caminada fins a la ciutat de Triavna, centre principal de la talla de fusta i de la iconografia búlgara. Destaquen el conjunt arquitectònic de la plaça principal amb una de les primeres escoles búlgares, la torre del rellotge, l’església antiga, i les cases, d’estil molt autèntic. Esmorzar. Visita guiada i resta del temps lliure a la ciutat.

Dia 06 | Triavna – Shipka – Kazanlak
Sortida en direcció sud creuant la cadena dels Balcans pel pas històric de Shipka, on va tenir lloc una de les batalles més decisives de la guerra Rus-Turca (1877 – 1878), la guerra d’alliberament del poble búlgar. Pugem els 1000 graons per a coronar el pic on els voluntaris búlgars van fer una gran gesta. A continuació ens dirigim al poble pròxim de Shipka, que amaga una església d’estil rus impressionant, que s’observa des de diverses desenes de quilòmetres.
A la tarda visitem diversos dels túmuls tracis que es troben a la Vall dels reis tracis, conegut també sota el nom de “vall de la rosa búlgara”. Els túmuls originals, únics per la seva forma de construcció i pels seus frescos, es consideren una de les riqueses més significatives de l’antiguitat a Bulgària. Allotjament en hotel familiar al poble de Enina, amagat en les faldilles de la muntanya.

Dia 07 | Eco senda de Kalofer – Plovdiv
Trasllat cap a Kalofer, ciutat renaixentista en la rodalia de la qual es troben un bonic monestir i una eco-sendera. Caminada d’una hora i mitja i dinar tipus pícnic. Continuació fins a Plovdiv, la segona ciutat del país quant a importància cultural. Visita del barri antic de la ciutat, punt de trobada de nombroses cultures; així ho confirmen el teatre romà, les muralles de la fortalesa de l’època medieval, l’arquitectura del període del renaixement (segles XVIII i XIX) i la mesquita.

Dia 08 | Monestir de Bachkovo – Els Ponts Miraculosos – Devin
Al matí ens dirigim al Monestir de Bachkovo (40 min), fundat en el 1083 i situat en els Montes Rodopes. És el segon més important del país. En el seu interior trobem frescos impressionants de principis de segle XVII. A continuació, trasllat al poble de Zabardo, on comencem una nova caminada. Caminem entre boscos preciosos fins a arribar als Ponts Miraculosos, unes enormes formacions rocoses que donen un encant peculiar a la zona. Dinar tipus pícnic. Al final del dia arribem a la petita població de Devin, famosa per les seves aigües termals.

Dia 09 | Gola de Trigrad – Cova de Yagodina – Bansco
Breu trasllat al matí per a visitar la Gola de Trigrad, les parets de la qual ascendeixen en alguns punts fins als 220 metres. Aquí es troba la cova “Gola del diable”, coneguda per les seves enormes dimensions. Des del penya-segat caminarem unes dues hores i mitja per a ascendir fins al poble musulmà de Yagodina. La cova que es troba prop d’aquesta població és una de les més belles del país. Dinar tipus pícnic. A la tarda, trasllat per carretera fins a la ciutat de Bansco, amb cases d’arquitectura típica, petits museus i una particular gastronomia local.

Dia 10 | Muntanya Pirin – Bansco
Avui tindrem la possibilitat d’acostar-nos als relleus alpins de Pirin. Trasllat al punt de partida de la nostra caminada, un refugi a 1.950 metres d’altura que porta el nom del pic més alt de la muntanya: Vijren (2.914 m). Pugem fins als circs dels llacs glacials Bánderishki, dels quals neix el riu homònim i un de les valls més profundes d’aquesta muntanya. Prats alpins, paisatges rocosos, llacs cristal·lins i cel d’alta muntanya ens acompanyaran durant la nostra caminada per aquestes senderes de pedra, però còmodes per a caminar. Dinar tipus pícnic. Tornada al bus i tarda lliure per a explorar algun museu o mercat artesanal.

Dia 11 | Monestir de Rila – Sofia
Al matí ens dirigim a la perla de Bulgària, el Monestir de Rila (segle X), el centre de pelegrinatge més important del país i un dels monestirs ortodoxos més famosos dels Balcans. El monestir té més de 1000 anys d’història i és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Primer realitzarem una caminada de pelegrinatge passant per la cova de l’ermità fundador del monestir, Sant Joan de Rila. Descendim per boscos profunds que formen part de la reserva natural. Després visitem el pati i l’església principal, els frescos de la qual són excepcionals. Menjar en restaurant en la rodalia del monestir. A la tarda trasllat a la capital i breu temps lliure per a realitzar alguna visita al nostre aire.

Dia 12 | Sofia (visites). Trasllat a l’aeroport
Visita a peu del centre històric de la capital. Observarem els monuments de major importància: la Catedral de Sant Alexander Nevsky (segle XX), que és l’església ortodoxa més gran de Bulgària, l’Església de Santa Sofía (segle VI), la rotonda de Sant Jordi (segle IV), la Mesquita Banya Bashi Djami (segle XVI) i la Sinagoga (segle XX). A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 14 a 15 persones 1.250 €
En base a grup de 12 a 13 persones 1.325 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.375 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.475 €
En base a grup de 6 a 7 persones 1.575 €
Suplement Habitació Individual 200 €
Nit Extra en Habitació Doble (per persona) 45 €
Nit Extra en Habitació Individual 65 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 15
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport segons itinerari en vehicle adequat al tamany del grup.
Allotjament en hotels 3* i hotels familiars en base habitacions dobles.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Guia professional de muntanya de parla hispana.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Entrades als llocs a visitar.
Telefèrics i telecadira.
Equip personal de senderisme.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.