Europa
Destinació
10 dies
Duració
Estiu
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Els Alts Tatras són un massís muntanyenc no molt gran, però que condensa tots els paisatges del seu veí Alps. Els seus cims són d’una altitud més modesta però es mantenen entre els 2000 i 2500 metres. Les valls de Mengusovská i Biela Voda, coves, els llacs de Strbske i Popradské Pleso, cascades, abruptes congostos i camins tallats a la roca … Aquest és el paisatge que vertebrarà el nostre recorregut per la part eslovaca d’aquesta cadena muntanyosa.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A VIENA. TRASLLAT A BRATISLAVA Hotel
2 BRATISLAVA – PN CHOCKSKÉ VRCHY – LIESKOVEC E / P / S Casa rural
3 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. ALTS TATRES E / P / S Casa rural
4 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. ALTS TATRES E / P / S Casa rural
5 LIESKOVEC: RECORREGUT REGIÓ DE SPISS E / S Casa rural
6 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. SLOVENSKY RAJ E / P / S Casa rural
7 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. PIENINY E / P / S Casa rural
8 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. ALTS TATRES E / P / S Casa rural
9 LIESKOVEC – BRATISLAVA E Hotel
10 BRATISLAVA – VIENA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

DIA 1.- Arribada a Viena. Trasllat a Bratislava
Arribada a Viena i trasllat en bus regular a Bratislava. Arribada i allotjament en hotel.
Amb uns 500.000 habitants, la capital d’Eslovàquia se situa 100 metres sobre el nivell de la mar, a la vora del mític Riu Danubi i als peus de les primeres estribacions de la serralada dels Carpats. Es tracta d’una de les ciutats més antigues d’Europa Central, amb assentaments que es remunten a l’Edat de l’Bronze. El centre històric és un entramat de carrers de vianants del més pur disseny imperial de l’època austro-hongaresa, destacant un bon nombre de places, palaus i esglésies. D’entre aquests monuments, té especial interès la gran torre de la Michalská, amb un arc a la base, que va ser una de les entrades principals a la ciutat quan encara existia el perímetre emmurallat. Però si un monument representa l’estampa de Bratislava, aquest és el castell d’origen medieval, assentat sobre un turó que domina tota la ciutat. Per darrere d’aquest enclavament s’estén una vasta extensió de boscos (Parc Natural de Malé Karpaty).

DIA 2.- Bratislava – P.N. Chockské vrchy – Lieskovec
Sortida en tren cap al nord de país fins a arribar a la població de Liptovský Mikulas (4 hores), situada al centre de la vall del riu Vah, on es concentren fins a 5 reserves naturals de la serralada dels Carpats, la serralada més llarga de Europa (1.300 km des de l’oest d’Eslovàquia fins al sud de Romania). Aquesta impressionant serralada concentra la major biodiversitat dins el continent europeu, donat el seu caràcter com a frontera natural entre les regions boreals i les regions mediterrànies. La fauna salvatge més representativa (óssos, llops, linxs, cérvols …) es dóna cita aquí formant les poblacions més nombroses.
Arribada i continuació en minibús fins a l’entrada de parc natural “Chocské vrchy” (20 min), on comença la primera caminada. Comencem a descobrir a petita escala els paisatges de muntanya més típics en aquestes latituds d’Europa; densos boscos de coníferes, canons amb aigua en abundància, grans catifes d’herba en els altiplans i petites poblacions rurals de gran essència. A l’acabar la caminada, trasllat a la casa rural propera a Lieskovec, a la base del Parc Nacional dels Alts Tatras.

DIA 3.- Lieskovec. Caminada P.N. Alts Tatras (Vall de Biela Voda)
Travessia a través de la llarga vall de Biela Voda, gaudint a la part baixa i mitjana d’un ric bosc de coníferes i dels salts d’aigua del riu que el recorre. A l’arribar al refugi de Zelené Pleso, admirem un llac d’aigües verd maragda i un circ glacial amb parets de més de vuit-cents metres de longitud.
Una mica més enllà trobem l’idíl·lic paratge de Biele Pleso, compost per dos llacs i un magnífic prat on contemplar el massís de Belianske Tatry (Tatras Blancs). Descendim la vall de Biela Voda per un flanc oposat a el de la pujada.

DIA 4.- Lieskovec. Caminada P.N. Alts Tatras (Vall de Mengusovska)
Recorregut íntegre de la vall de Mengusovska, una de les valls més llargs dels Alts Tatras. A mig camí, l’idíl·lic llac de Popradské Pleso ens brinda l’oportunitat de descans gràcies a un estratègic refugi emplaçat al costat de la seva riba. Vall amunt, els cims més escarpats conformen un escenari de gran categoria que culmina en el gran circ ocupat pel Velké Hincovo Pleso, el major llac d’alta muntanya de Eslovàquia. A partir d’aquest punt, i únicament en cas de tenir unes condicions meteorològiques propícies, podem ascendir a el pic de Koprovsky (opcional, calcular 2-3 hores extres). Tornada al punt de partida desfent els nostres passos.

DIA 5.- ​​Lieskovec. Recorregut a la regió de Spiss
Esmorzar i sortida en minibús. Una senda ens permet enllaçar el monticle de Siva Brada, on sorgeixen aigües minerals i apareix la roca travertina, amb el recinte monàstic Spišská Kapitula (el major seminari d’Eslovàquia), el castell Spisský Hrad (la major fortificació medieval de tot Europa Central) i l’església de Zehra (amb preciosos frescos romànics), ostentant tot el conjunt la categoria de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. De camí visitarem la ciutat de Levoca, una localitat emmurallada amb una gran catedral gòtica i un centre històric ple d’edificis renaixentistes. A l’hora indicada, tornada a la casa rural a Lieskovec.

DIA 6.- Lieskovec. Caminada P.N. Slovensky Raj
Esmorzar i sortida en minibús. Travessa circular a través del barranc Sucha Bela i de la vall Prielom Hornádu, tots dos equipats amb espectaculars passos aeris entre escales i passarel·les. Gaudirem d’un paisatge dominat per la bellesa de boscos i cascades.
Es tracta de la reserva amb major concentració de canons calcaris de tota Eslovàquia, i al seu torn presenta una gran biodiversitat a causa de la seva posició geogràfica, en una zona de transició en plena serralada dels Carpats. A més de gaudir dels millors paratges forestals, tindrem l’oportunitat de descobrir l’insòlit enclavament de Klastorisko, un antic monestir que va estar molts segles en l’oblit i actualment es troba en fase de restauració.

DIA 7.- Lieskovec. Caminada P.N. Pieniny (frontera amb Polònia)
Esmorzar i sortida en minibús. Baixada en bassa pel riu Dunajec, el qual fa de frontera natural entre Eslovàquia i Polònia. Ruta pel sensacional canó excavat per aquest riu, on gaudim de parets de més de 300 metres de caiguda, cobertes parcialment per la vegetació, principalment boscos de faigs i coníferes. Un cop completat aquest agradable descens en basses perfectament adaptades per als visitants, tornem a el punt de sortida al costat del monestir de Cerveny Klastor, fent una caminada al revés, riu amunt mitjançant un còmode camí.
De tornada es visita la bella població de Kezmarok, antiga capital de la regió de Spiss, on es troba la considerada millor església protestant de fusta del món. El centre històric d’aquesta vila es completa amb la catedral gòtica, l’ajuntament i el castell renaixentista.

DIA 8.- Lieskovec. Caminada P.N. Alts Tatras (Vall de Furkotska i Mlynicka)
Travessa circular enllaçant les valls de Furkotska i Mlynicka, gaudint d’un conjunt de muntanyes de caràcter alpí, amb llacs d’origen glacial i retallades crestes. La cascada de 50 metres de Skok posa el colofó ​​a l’etapa, amb inici i final al meravellós paratge de Strbske Pleso, un gran llac envoltat per boscos de coníferes. Aquesta activitat exigeix ​​condicions meteorològiques estables, ja que haurem de salvar un coll equipats amb cadenes. Anada i tornada en cremallera (10 min. Aprox).

DIA 9.- Lieskovec – Bratislava
A l’hora indicada, sortida cap a Bratislava amb tren (4,5 h). Arribada i tarda lliure.
Ens trobem de nou a la capital d’Eslovàquia. Podem fer una passejada vagarejant pel nucli antic de vianants, que ens convida a fer compres i a gaudir d’algun dels nombrosos locals on sopar i relaxar-nos en un animat ambient.

DIA 10.- Bratislava – Viena. Trasllat a l’aeroport
Esmorzar i sortida cap a Viena. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.250 €
Suplement Habitació Individual 300 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 14
SERVEIS INCLOSOS Recepció a l’aeroport a l’arribada.
Transport per carretera en minibús privat.
Tren-cremallera i tramvia en els dies especificats.
Trajectes en tren indicats en seient reservat en 2ª classe.
Allotjament en base habitacions dobles en hotel 3* a Bratislava i casa rural als Alts Tatres.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana.
Activitats i visites especificades a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades a monuments.
Equip personal de trekking.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

15 agost, 2016

És un viatge de trekking molt agraït, en el qual estàs en tot moment rodejat de bonics paisatges. Els camins són fàcils, sense cap dificultat tècnica, de manera que no presenten cap dificultad per qui està acostumat a caminar de tant en tant per la muntanya.
Menció especial a la Bea, la guia, que va ser molt amable i ens ho va fer passar molt bé.

Deixar un comentari