Europa
Destinació
10 dies
Duració
Estiu
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Els Alts Tatras són un massís muntanyenc no molt gran, però que condensa tots els paisatges del seu veí Alps. Els seus cims són d’una altitud més modesta però es mantenen entre els 2000 i 2500 metres. Les valls de Mengusovská i Biela Voda, coves, els llacs de Strbske i Popradské Pleso, cascades, abruptes congostos i camins tallats a la roca … Aquest és el paisatge que vertebrarà el nostre recorregut per la part eslovaca d’aquesta cadena muntanyosa.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A VIENA. TRASLLAT A BRATISLAVA Hotel
2 BRATISLAVA – PN CHOCKSKÉ VRCHY – LIESKOVEC E / P / S Casa rural
3 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. ALTS TATRES E / P / S Casa rural
4 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. ALTS TATRES E / P / S Casa rural
5 LIESKOVEC: RECORREGUT REGIÓ DE SPISS E / S Casa rural
6 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. SLOVENSKY RAJ E / P / S Casa rural
7 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. PIENINY E / P / S Casa rural
8 LIESKOVEC: CAMINADA P.N. ALTS TATRES E / P / S Casa rural
9 LIESKOVEC – BRATISLAVA E Hotel
10 BRATISLAVA – VIENA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 01 | Arribada a Viena. Trasllat a Bratislava
Arribada a Viena i trasllat en bus regular a Bratislava. Arribada i allotjament en hotel.
Amb uns 500.000 habitants, la capital d’Eslovàquia se situa 100 metres sobre el nivell de la mar, a la vora del mític Riu Danubi i als peus dels primers contraforts de la serralada dels Carpats. Es tracta d’una de les ciutats més antigues d’Europa Central, amb assentaments que es remunten a l’Edat del Bronze. El centre històric és un entramat de carrers per als vianants del més pur disseny imperial de l’època austrohongaresa, destacant un bon nombre de places, palaus i esglésies. D’entre aquests monuments, té especial interès la gran torre de la Michalská, amb un arc en la seva base, que va ser una de les entrades principals a la ciutat quan encara existia el perímetre emmurallat. Però si un monument representa l’estampa de Bratislava, aquest és el castell d’origen medieval, assentat sobre un pujol que domina tota la ciutat. Per darrere d’aquest enclavament s’estén una vasta extensió de boscos (Parc Natural de Malé Karpaty).

Dia 02 | Bratislava – P.N. Chockské Vrchy – Lieskovec
Sortida amb tren cap al nord del país fins a aconseguir la població de Liptovský Mikulas (4 hores), situada en el centre de la vall del riu Vah, on es concentren fins a 5 reserves naturals de la serralada dels Carpats, la cadena muntanyenca més llarga d’Europa (1.300 km des de l’oest d’Eslovàquia fins al sud de Romania). Aquesta impressionant serralada concentra la major biodiversitat dins del continent europeu, donat el seu caràcter com a frontera natural entre les regions boreals i les regions mediterrànies. La fauna salvatge més representativa (óssos, llops, linxs, cérvols…) es dóna cita aquí formant les poblacions més nombroses.
Arribada i continuació en minibús fins a l’entrada del parc natural “Chocské Vrchy” (20 min), on comença la primera caminada. Comencem a descobrir a petita escala els paisatges de muntanya més típics en aquestes latituds d’Europa; densos boscos de coníferes, canons amb aigua en abundància, grans catifes d’herba en els altiplans i petites poblacions rurals de gran essència. En acabar la caminada, trasllat a la casa rural pròxima a Lieskovec, en la base del Parc Nacional dels Alts Tatras (50 km / 50 min).

Dia 03 | Lieskovec. Caminada P.N. Alts Tatras (Vall de Biela Voda)
Travessia a través de la llarga vall de Biela Voda, gaudint en la part baixa i mitjana d’un ric bosc de coníferes i dels salts d’aigua del riu que el recorre. En aconseguir el refugi de Zelené Pleso, admirem un llac d’aigües verda maragda i un circ glacial amb parets de més de vuit-cents metres de longitud. Una mica més enllà trobem l’idíl·lic paratge de Biele Pleso, compost per dos llacs i un estupend prat on contemplar el massís de Belianske Tatry (Tatras Blancs). Descendim la vall de Biela Voda per un flanc oposat al de la pujada.

Dia 04 | Lieskovec. Caminada P.N. Alts Tatras (Vall de Mengusovská)
Recorregut íntegre de la vall de Mengusovská, un de les valls més llargues dels Alts Tatras. A mig camí, l’idíl·lic llac de Popradské Pleso ens brinda l’oportunitat de descans gràcies a un estratègic refugi emplaçat al costat de la seva riba. Vall a dalt, els cims més escarpats conformen un escenari de gran categoria que culmina en el gran circ ocupat pel Velké Hincovo Pleso, el major llac d’alta muntanya d’Eslovàquia. A partir d’aquest punt, i únicament en cas de tenir unes condicions meteorològiques propícies, podem ascendir al pic de Koprovsky (opcional, calcular 2-3 hores extres). Tornada al punt de partida desfent els nostres passos.

Dia 05 | Lieskovec. Recorregut a la regió de Spiss
Esmorzar i sortida en minibús. Una senda ens permet enllaçar el monticle de Sivá Brada, on sorgeixen aigües minerals i apareix la roca travertina, amb el recinte monàstic Spisská Kapitula (el major seminari d’Eslovàquia), el castell Spisský Hrad (la major fortificació medieval de tota Europa Central) i l’església de Zehra (amb preciosos frescos romànics), ostentant tot el conjunt la categoria de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. De camí visitarem la ciutat de Levoca, una localitat emmurallada amb una gran catedral gòtica i un centre històric ple d’edificis renaixentistes. A l’hora indicada, tornada a la casa rural a Lieskovec (80 km aprox.).

Dia 06 | Lieskovec. Caminada P.N. Slovensky Raj
Esmorzar i sortida en minibús. Travessia circular a través del barranc Suchá Bela i de la vall Prielom Hornádu, tots dos equipats amb espectaculars passos aeris entre escales i passarel·les. Gaudirem d’un paisatge dominat per la bellesa de boscos i cascades. Es tracta de la reserva amb major concentració de canons calcaris de tota Eslovàquia, i al seu torn presenta una gran biodiversitat a causa de la seva posició geogràfica, en una zona de transició en plena serralada dels Carpats. A més de gaudir dels millors paratges forestals, tindrem l’oportunitat de descobrir l’insòlit enclavament de Klastorisko, un antic monestir que va estar molts segles en l’oblit i actualment es troba en fase de restauració.

Dia 07 | Lieskovec. Caminada P.N. Pieniny (frontera amb Polònia)
Esmorzar i sortida en minibús. Baixada en bassa pel riu Dunajec, el qual fa de frontera natural entre Eslovàquia i Polònia. Ruta pel sensacional canó excavat per aquest riu, on gaudim de parets de més de 300 metres de caiguda, cobertes parcialment per la vegetació, principalment boscos de fajos i coníferes. Una vegada completat aquest agradable descens en basses perfectament adaptades per als visitants, tornem al punt de sortida al costat del monestir de Cervený Klastor, realitzant una caminada al revés, riu amunt mitjançant un còmode camí.
De tornada es visita la bella població de Kezmarok, antiga capital de la regió de Spiss, on es troba la considerada millor església protestant de fusta del món. El centre històric d’aquesta vila es completa amb la catedral gòtica, l’ajuntament i el castell renaixentista.

Dia 08 | Lieskovec. Caminada P.N. Alts Tatras (Vall de Furkotská i Mlynická)
Travessia circular enllaçant les valls de Furkotská i Mlynická, gaudint d’un conjunt de muntanyes de caràcter alpí, amb llacs d’origen glacial i retallades crestes. La cascada de 50 metres de Skok posa el colofó a l’etapa, amb inici i final en el meravellós paratge de Strbské Pleso, un gran llac envoltat per boscos de coníferes. Aquesta activitat exigeix condicions meteorològiques estables, ja que haurem de salvar un serral equipats amb cadenes.

Dia 09 | Lieskovec – Bratislava
A l’hora indicada, sortida cap a Bratislava amb tren (4,5 h). Arribada i tarda lliure. Ens trobem de nou en la capital d’Eslovàquia. Podem fer una passejada vagarejant pel barri antic per als vianants, que ens convida a realitzar compres i a gaudir d’algun dels nombrosos locals on sopar i relaxar-nos en un animat ambient.

Dia 10 | Bratislava – Viena. Trasllat a l’aeroport
Esmorzar i sortida cap a Viena. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.250 €
Suplement Habitació Individual 300 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 14
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 4 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Recepció a l’aeroport a l’arribada.
Transport per carretera en minibús privat segons itinerari.
Tren-cremallera i/o tramvia els dies especificats.
Trajectes en tren especificats amb seient reservat en segona classe.
Allotjament en hotel 3* en base a habitacions dobles a Bratislava.
Allotjament en casa rural als Alts Tatres.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant la ruta.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Entrades a monuments.
Equip personal de trekking.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

15 agost, 2016

És un viatge de trekking molt agraït, en el qual estàs en tot moment rodejat de bonics paisatges. Els camins són fàcils, sense cap dificultat tècnica, de manera que no presenten cap dificultad per qui està acostumat a caminar de tant en tant per la muntanya.
Menció especial a la Bea, la guia, que va ser molt amable i ens ho va fer passar molt bé.

Deixar un comentari