Europa
Destinació
10 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Els Alts Tatras són un massís muntanyenc no molt gran, però que condensa tots els paisatges del seu veí Alps. Els seus cims són d’una altitud més modesta però es mantenen entre els 2000 i 2500 metres. Les valls de Mengusovská i Biela Voda, coves, els llacs de Strbske i Popradské Pleso, cascades, abruptes congostos i camins tallats a la roca … Aquest és el paisatge que vertebrarà el nostre recorregut per la part eslovaca d’aquesta cadena muntanyosa.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A VIENA. TRASLLAT A BRATISLAVA Hotel
2 BRATISLAVA – PN CHOCKSKÉ VRCHY – LIESKOVEC E / P / S Casa rural
3 LIESKOVEC. CAMINADA PN ALTS TATRES E / P / S Casa rural
4 LIESKOVEC. CAMINADA PN ALTS TATRES E / P / S Casa rural
5 LIESKOVEC. CAMINADA EN LA REGIÓ DE SPISS E / S Casa rural
6 LIESKOVEC. CAMINADA EN EL PN SLOVENSKY RAJ E / P / S Casa rural
7 LIESKOVEC. CAMINADA PN PIENINY E / P / S Casa rural
8 LIESKOVEC. CAMINADA PN ALTS TATRES E / P / S Casa rural
9 LIESKOVEC – BRATISLAVA E Hotel
10 BRATISLAVA – VIENA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

DIA 1.- Arribada a Viena. Trasllat a Bratislava
Arribada a Viena i trasllat en bus regular a Bratislava. Arribada i allotjament en hotel.
La capital d’Eslovàquia, Bratislava, amb uns 500.000 habitants, se situa 100 metres sobre el nivell del mar, a la vora del mític Riu Danubi i als peus de les primeres estribacions de la serralada dels Càrpats. Es tracta d’una de les ciutats més antigues d’Europa Central, amb assentaments que es remunten a l’Edat del Bronze. El centre històric és un entramat de carrers de vianants del més pur disseny imperial de l’època austro-hongaresa, destacant un bon nombre de places, palaus i esglésies. D’entre aquests monuments, té especial interès la gran torre de la Michalská, amb un arc a la base, que va ser una de les entrades principals a la ciutat quan encara existia el perímetre emmurallat. Però si un monument representa l’estampa de Bratislava, aquest és el castell d’origen medieval, assentat sobre un turó que domina tota la ciutat. Per darrere d’aquest enclavament s’estén una vasta extensió de boscos (Parc Natural de Malé Karpaty).

DIA 2.- Bratislava – P.N. Chockské vrchy – Lieskovec
Sortida en tren cap al nord del país fins a arribar a la població de Liptovský Mikulas (4 hores), situada al centre de la vall del riu, on es concentren al voltant fins a 5 reserves naturals de la serralada dels Càrpats, la serralada més llarga de Europa (1.300 kms. des de l’oest d’Eslovàquia fins al sud de Romania). Aquesta impressionant serralada concentra la major biodiversitat dins del continent europeu, donat el seu caràcter com a frontera natural entre les regions boreals i les regions mediterrànies. La fauna salvatge més representativa, com óssos, llops, linxs i cérvols es dóna cita aquí formant les poblacions més nombroses. Arribada i continuació en minibús, fins a l’entrada del parc natural “Chocské vrchy” (20 min.), On comença la primera caminada, que descobreix a petita escala, els paisatges de muntanya més típics en aquestes latituds d’Europa; densos boscos de coníferes, canons amb aigua en abundància, grans catifes d’herba en els altiplans i petites poblacions rurals de gran essència. En acabar, trasllat a la casa rural, en Lieskovec, a la base del Parc Nacional dels Alts Tatras (50 km / 50 min).

DIA 3.- Lieskovec. Caminada al PN Alts Tatres (Vall d’Biela Voda)
Travessia a través del llarg vall de Biela Voda, gaudint a la part baixa i mitjana d’un ric bosc de coníferes i dels salts d’aigua del riu que el recorre. A l’arribar al refugi de Zelené Pleso, admirem un llac d’aigües verd maragda i un circ glacial amb parets de més de vuit-cents metres de longitud. Una mica més enllà trobem l’idíl·lic paratge de Biele Pleso, compost per dos llacs petits i un magnífic prat on contemplar el massís dels Belianske Tatry (Tatres Blancs). Descendim la vall de Biela Voda per un flanc oposat al de la pujada

DIA 4.- Lieskovec. Caminada al PN Alts Tatres (Vall d’Mengusovská)
Recorregut íntegre de la vall de Mengusovská, una de les valls més llargs dels Alts Tatres.
A mig camí, l’idíl·lic llac de Popradské Pleso ens brinda l’oportunitat de descans gràcies a un estratègic refugi emplaçat al costat de la seva riba. Vall amunt, els cims més escarpats conformen un escenari de gran categoria que culmina en el gran circ ocupat pel Velké Hincovo Pleso, el major llac d’alta muntanya de Eslovàquia. A partir d’aquest punt, únicament en cas de gran estabilitat del temps meteorològic i de forma opcional podem ascendir al pic de Koprovsky (no compatibilitzem aquest horari, a afegir 2-3 hores). Retorn al punt de partida desfent els nostres passos.

DIA 5.- ​​Lieskovec. Caminada a la regió de Spiss
Esmorzar i minibús. Una senda educativa ens permet enllaçar el monticle de Siva Brada, on sorgeixen aigües minerals i apareix la roca travertina (únic a centre Europa), amb el recinte monàstic Spišská Kapitula (el major seminari d’Eslovàquia), el castell Spisský Hrad (la major fortificació medieval de l’Europa Central) i l’església de Zehra (amb preciosos frescos romànics), ostentant tot el conjunt categoria com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. De camí, visita de Levoca, localitat emmurallada amb la seva gran catedral gòtica i el seu centre històric ple d’edificis renaixentistes. A l’hora indicada, tornada a la casa rural a Lieskovec (80 km aprox.).

DIA 6.- Lieskovec. Caminada al PN Slovensky Raj
Esmorzar i minibús. Travessa circular a través del barranc Sucha Bela i de la vall Prielom Hornádu, tots dos equipats amb espectaculars passos aeris entre escales i passarel·les, gaudint d’un paisatge dominat per la bellesa de boscos i cascades. Es tracta d’una reserva amb la major concentració de canons calcaris d’Eslovàquia, i al seu torn la reserva amb la major biodiversitat del país a localitzar-se en una zona de transició, en plena serralada dels Càrpats. A més de gaudir dels millors paratges forestals, es té l’oportunitat de descobrir l’insòlit enclavament de Klastorisko, un antic monestir que va estar molts segles en l’oblit i actualment es troba en fase de restauració.

DIA 7.- Lieskovec. Caminada al PN Pieniny (frontera amb Polònia)
Esmorzar i minibús. Baixada en bassa del riu Dunajec, el qual fa de frontera natural entre Eslovàquia i Polònia. Ruta pel sensacional canó excavat per aquest riu, uns 11 quilòmetres, on vam gaudir de murs de més de 300 metres de caigudes, coberts parcialment per la vegetació, principalment boscos de faigs i coníferes. Un cop completat aquest agradable descens en basses turístiques perfectament adaptades per als visitants, es retorn al punt de sortida al costat del monestir de Cerveny Klastor, fent una caminada al revés, riu amunt mitjançant un còmode camí.
De retorn es visita la bella població de Kezmarok, antiga capital de la regió de Spiss, la qual compta amb la considerada millor església protestant de fusta del món. La catedral catòlica gòtica, l’edifici de l’ajuntament renaixentista i un castell també renaixentista completen el centre històric d’aquesta vila.

DIA 8.- Lieskovec. Caminada al PN Alts Tatres (Vall d’Furkotská i Mlynická)
Travessa circular enllaçant tots dos valls, on es gaudeix d’un conjunt de muntanyes bastant alpí, amb llacs d’origen glacial i retallades crestes. La cascada de 50 metres d’Skok posa el colofó ​​a la ruta amb inici i final al meravellós paratge de Strbske Pleso, gran llac envoltat per boscos de coníferes. L’activitat torna a exigir condicions meteorològiques estables, en haver de salvar un coll equipat amb cadenes. Anada i tornada en cremallera (10 min. Aprox).

DIA 9.- Lieskovec – Bratislava
A l’hora indicada, sortida cap a Bratislava amb tren (4,5 h). Arribada i tarda lliure. Ens trobem de nou a la capital d’Eslovàquia. Podem fer una passejada vagarejant pel nucli antic de vianants, que ens convida a fer compres i a gaudir d’algun dels nombrosos locals on sopar i relaxar-nos en un animat ambient.

DIA 10.- Bratislava – Viena. Trasllat a l’aeroport
Esmorzar i sortida cap a Viena. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.080 €
Suplement Habitació Individual 300 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 14
SERVEIS INCLOSOS Recepció a l’aeroport a l’arribada.
Trasllats especificats a l’itinerari.
Transport per carretera en minibús privat.
Trajectes en tren especificats amb seient reservat en 2ª classe, i en tren-cremallera segons itinerari.
02 nits d’allotjament en hotel 3* a Bratislava.
07 nits d’allotjament en casa rural en habitacions dobles a Lieskovec.
Alimentació especificada en el quadre.
Guia local de parla hispana.
Activitats i visites especificades a l’itinerari.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades a monuments.
Equip personal de trekking.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 1 ressenya
15 agost, 2016

És un viatge de trekking molt agraït, en el qual estàs en tot moment rodejat de bonics paisatges. Els camins són fàcils, sense cap dificultat tècnica, de manera que no presenten cap dificultad per qui està acostumat a caminar de tant en tant per la muntanya.
Menció especial a la Bea, la guia, que va ser molt amable i ens ho va fer passar molt bé.

Deixar un comentari

Classificació