Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Tusheti és una de les regions més recòndites de Geòrgia i també una de les més espectaculars. Aquesta zona protegida es troba al cor de les muntanyes del Gran Caucas. El seu aïllament l’ha mantingut al marge dels canvis, permetent que els costums ancestrals dels seus habitants es conservin pràcticament intactes.

Aquest viatge ens permet conèixer els trets culturals, arquitectònics i humans més interessants del país i inclou 6 dies de trekking a través de paisatges diversos i petites poblacions d’alta muntanya en ple cor de les muntanyes de la regió de Tusheti.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / TIBLISI Hotel
2 TIBLISI E Hotel
3 TIBLISI – BODBE – SIGNAGUI – CHUMLAKI – TSINANDALI – TELAVI E / D / S Guesthouse
4 TELAVI – ALAVERDI – OMALO (TREK) E / S Guesthouse
5 OMALO – SHENAKO (TREK) E / P / S Guesthouse
6 SHENAKO – DIKLO – CHIGO – DARTLO (TREK) E / P / S Guesthouse
7 EXCURSIÓ A CHESHO Y PARSMA (TREK) E / P / S Guesthouse
8 DARTLO – OMALO (TREK) E / S Guesthouse
9 OMALO – TELAVI E / S Guesthouse
10 TELAVI – DAVID GAREDSHI (TREK) – TIBLISI E / P Hotel
11 EXCURSIÓ A MTSKHETA, GORI I UPLITSIKHE E Hotel
12 VOL TIBLISI / BARCELONA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Barcelona / Tbilisi
Sortida en vol regular directe amb destinació a Tbilisi, amb escala intermèdia. Arribada a l’aeroport de Tbilisi, trobada amb el representant local i trasllat a l’hotel de Tbilisi. Nit a l’hotel.

DIA 2.- Visites a Tbilisi
Després de l’esmorzar tindrem una visita guiada per la ciutat de Tbilisi. Seran unes hores inoblidables de familiarització amb la capital. Una ciutat encantadora construïda al segle V al llarg del tortuós vall del riu Mtkvari. Tots els llocs d’interès estan molt a prop l’un de l’altre, a pocs minuts a peu. Comencem l’excursió des de l’església medieval Meteji (segle XIII), pujarem a telefèrics a la fortalesa de Narikala (segle IV) que domina l’horitzó del nucli antic. Continuem explorant els banys subterranis de sofre a l’estil oriental, amb cúpula de maó (segle XVII) – el districte d’aigües minerals calentes de manera natural. Caminarem pel centre descobrint carrer Shardeni amb els seus atractius cafès i galeries. Visitarem la sinagoga, la catedral de Sioni, la basílica de Anchisjati (segle VI). Finalment la ruta ens portarà fins a l’avinguda principal de Rustaveli on veurem el Parlament, l’Òpera, el Ballet i el Teatre de Tbilisi. Visita al Museu Nacional d’orfebreria artesanal que data del 3er mil·lenni abans de Crist.

DIA 3.- Tbilisi – Bodbe – Signagui – Chumlaki – Tsinandali – Telavi
Després de l’esmorzar viatjarem a Bodbe per carretera, on veurem el monestir on es troba la tomba de Sta. Nino, qui va introduir el cristianisme a Geòrgia l’any 326. Seguim el nostre viatge cap a Signaghui, anomenada també “la ciutat de l’amor”, que destaca per la seva arquitectura reservada del segle XVIII amb les seves cases de balcons decorats i una muralla de 23 torres que circumda la ciutat. Farem una passejada per la ciutat i observarem les belles vistes de la vall del riu Alazani amb el Gran Caucas. Visitarem un celler familiar local a Chumlaki, on prendrem el dinar amb plats tradicionals i degustació de vins de “Kvevri” – atuells de fang subterrànies. Pararem per prendre el dinar. Després conduirem cap a Tsinandali on visitarem la Casa-Museu del príncep i poeta romàntic Alexandre Chavchavadze (segle XIX), qui va introduir a Geòrgia el mètode europeu de preparació del vi. Visitarem la casa, on es troben els mobles i objectes pertanyents a la família, sent la majoria de marca europea.

DIA 4.- Telavi – Alaverdi – Omalo (Trek)
Després de l’esmorzar conduirem cap a la catedral Alaverdi (segle XI). Parts del monestir es remunten al segle VI, però la catedral actual va ser construïda al segle XI per Kvirike III de Kajetia. Alaverdi és una de les catedrals més altes de Geòrgia (50 m). Domina el paisatge circumdant en una fèrtil vall fluvial sobre el teló de fons de les muntanyes del Caucas. Després de la visita s’inicia el viatge cap a la regió de Tusheti. Per arribar fins a Tusheti cal passar el pas d’Abano, amb una alçada de gairebé 3000 metres sobre el nivell del mar. Arribada al poblet d’Omalo amb una alçada de 1880 metres. Prendrem pícnic pel camí. Visitarem caminant la part alta del poble (Zemo Omalo) que posseeix un magnífic conjunt de torres medievals (Keseloebi). Sopar amb plats tradicionals i allotjament a la casa d’hostes.

DIA 5.- ​​Omalo – Shenako (Trek)
Després de l’esmorzar caminarem cap a Shenako. Shenako és un dels pocs pobles a Tusheti encara poblats, amb vistes a la Muntanya Diklo. Shenako conté una sèrie d’edificis d’arquitectura popular georgiana i l’antiga església de la Santíssima Trinitat (segle XIX). Just al costat de l’església es pot veure un dels llocs sagrats “nishi”. Aquí un pot ser testimoni de com el paganisme i el cristianisme s’entrellacen en aquest meravellós lloc. Prendrem pícnic pel camí. Ens allotjarem en una casa familiar.

DIA 6.- Shenako – Diklo – Chigo – Dartlo (Trek)
Esmorzar a la casa familiar. Començarem a caminar per descobrir els pobles més sorprenents de Diklo, Chigo i Dartlo. Passant Diklo podem trobar un lloc sagrat on a les dones no se’ls permet entrar. A Diklo hi ha també un poble-fortalesa al cim de la muntanya. El territori neutral amb Rússia comença aquí. Un lloc de control fronterer també és a prop. Seguirem la ruta cap Dartlo. Prendrem un pícnic pel camí. A la tarda arribarem a Dartlo, un poble antic situat a 2000 m. Aquest poble és famós per les seves belles cases amb balcons. Dartlo és un dels millors tresors de l’arquitectura medieval a Geòrgia. Sopar i allotjament a la casa familiar a Dartlo.

DIA 7.- Excursió a Chesho i Parsma (Trek)
Continuant la nostra ruta caminarem per la vall de Pirikita Alazani, que és d’una bellesa enlluernadora. Esquitxat per fantàstics pobles de pastors i poblat per ovelles i homes a cavall, es respira l’ambient pastoral antic i sembla haver romàs intacte des de fa segles. Arribarem als pobles de Chesho i Parsma, que aparenten com si el temps s’hagués aturat. Tot i les cases i torres danyades, s’ha conservat bé l’estructura principal. Prendrem pícnic pel camí. A la tarda tornarem a Dartlo. Sopar i allotjament a la casa d’hostes de Dartlo.

DIA 8.- Dartlo – Omalo (Trek)
Després de l’esmorzar començarem a caminar creuant els camps plens de fragants flors i arribant al cim del turó podem gaudir dels paisatges alpins i les vistes dels pobles Dartlo i Chigo. Seguim caminant entre boscos de pins i arribarem a Omalo. Sopar amb plats tradicionals i allotjament en una casa d’hostes.

DIA 9.- Omalo – Telavi
Després de l’esmorzar deixarem la regió de Tusheti i tornarem a Telavi. Temps lliure a Telavi. Sopar i allotjament a la casa d’hostes.

DIA 10.- Telavi – David Garedshi (Trek) – Tbilisi
Després de l’esmorzar conduirem cap al sud-est en el desert d’estepa David Garedshi, reconegut per National Geographic com un dels 17 llocs més bells del món. El lloc es caracteritza per una combinació única d’arquitectura històrica, jaciments prehistòrics, paleontològics i característiques biogeogràfiques importants, àmpliament distribuïdes en el paisatge àrid i semiàrid a l’altiplà del riu Iori.
Visitarem el Monestir de Lavra (sig.VI) i el complex monacal de Udabno, que alberga frescs dels segles IX al XVII, situats en els vessants oposades de la muntanya. El monestir de Lavra és de fàcil accés, però arribar al de Udabno implica ascendir fins a la lloma de la muntanya (frontera amb Azerbaidjan), per baixar pel vessant oposat fins arribar a les diferents dependències excavades a la pròpia roca. El recorregut es fa caminant i és incòmode i fatigós, però les vistes compensen l’esforç. Després de la visita de Davit Garedshi ens dirigirem cap a Tbilissi.

DIA 11.- Excursió a Mtskheta, Gori i Uplistsikhe
Després de l’esmorzar, conduirem cap a Mtsjeta, l’antiga capital del Regne de Geòrgia. Ciutat museu patrimoni de la UNESCO, es troba en la intersecció del camí militar i la Ruta de la Seda. Veurem la Catedral de Svetitskhoveli, un monument del segle XI, magnífic tant per dins com per fora, que juga un paper important ja que és allà on va ser enterrada la túnica de Crist. Seguirem la visita al Monestir de Dshvari (creu) del segle VI. Al llarg d’una branca de l’antiga ruta de la Seda ens dirigirem cap a Gori, la ciutat natal de Stalin. Tindrem una breu parada per veure la casa-museu de Stalin. Continuarem al capdamunt per visitar Uplistsije (la fortalesa del senyor), la ciutat excavada a la roca del primer mil·lenni abans del Crist. Descobrirem diverses estructures d’aquell llavors: el teatre, una farmàcia i diversos palaus. A la tarda tornarem a Tblisi. Allotjament en hotel.

DIA 12.- Vol Tbilisi / Barcelona
Trasllat a l’aeroport de Tbilisi i sortida en vol regular de tornada a Barcelona. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 a 16 persones 1.265 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.335 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.415 €
En base a grup de 6 a 7 persones 1.585 €
Suplement Individual 140 €
Habitació Compartida ** Garantida
Taxes Aèries (Aprox.) 230 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES
** NOTA: En aquest viatge si la reserva s’ha fet amb un mínim de 30 dies i s’ha sol·licitat habitació a compartir, l’agència no aplicarà el suplement d’habitació individual, sempre que s’estigui disposat a compartir amb un home o dona indistintament.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport corresponent al programa i tot terreny (Delica) per a l’equipatge (quan sigui necessari).
Guia cultural de parla hispana.
Guia de muntanya a Tusheti de parla georgiana.
Trasllats des de i fins a les ubicacions d’inici i finalització del trekking quan sigui necessari.
Allotjament en habitacions dobles en hotel 3* en Tiblisi (4 nits). Allotjament en Guesthouse en habitacions dobles amb bany compartit en la zona de Tusheti (7 nits).
Alimentació segons quadre d’itinerari.
Entrades especificades: Museu Nacional, Tsinandali i Uplistsikhe.
Degustació de vi a Chumlaki.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Visites no mencionades com a incloses a l’itinerari.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 1 ressenya
1 octubre, 2019

Vam quedar super contentes del viatge. Ja saps que estavam una mica espantades per la intensitat del trekking, pel recorregut i si el grups era més avançat que nosaltres, doncs tot va anar perfecte. Vam trobar un grup espectacular, amb gent molt maca i amb qui vam connectar de bon començament. La vostra organització impecable, vam tenir la guia només arribar i tot el programa va funcionar molt bé. L’hotel de Tbilisi era molt correcte, tot i que algu va tenir algun petit problema que es va solucionar i que vam pensar que era degut a un excès de cel per part de la direcció de l’hotel, potser també perque no estan acostumats encara a tenir molt turisme i nosaltres també pensem que a europa tothom funciona igual, però no!
Quan al trekking va ser fantastic, realment el parc natural de Tushetti és un descobriment, ens va enamorar, l’espai, el territori, la gent…La guia de muntanya (Tina) que ens va acompanyar éra boníssima, respectuosa amb el medi, molt coneixedora del territori i molt agradable com a persona. (heu de mantenir els seus serveis per aquesta zona!!!)
Hi va haver un problema amb la distància d’un recorregut, però vam considerar que entrava dintre de l’anventura del viatge (a nosaltres no ens va molestar gens) i a més era dificil de calcular. Per contra dos persones van tenir diicultats físiques i la guia ho va solucionar de manera molt eficient. I tot el grup va respondre molt bé.
Quan a les guesthouse hi va haver una la de Dartlo que ens va semblar que no reunia totes les condicons, ja sabem que es un territori que te moltes mancances, però considerem que es podia trobar alguna altre que, dintre de la realitat del territori, estigues una mica millor.
En definitiva nosaltres vam quedar impresionades del país, i molt contentes de la vostra organització. Georgia es una destinació amb molt de futur i el trekking que oferiu a Tushetti és una meravella. 😉😉😉 El recomanarem als nostres amics.
Res amb ganes de tornar a fer amb vosaltres algun altre viatge.

Deixar un comentari

Classificació