Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Tusheti és una de les regions més recòndites de Geòrgia i també una de les més espectaculars. Aquesta zona protegida es troba al cor de les muntanyes del Gran Caucas. El seu aïllament l’ha mantinguda al marge dels canvis, permetent que els costums ancestrals dels seus habitants es conservin pràcticament intactes.

Aquest viatge ens permet conèixer els trets culturals, arquitectònics i humans més interessants del país i inclou 6 dies de trekking a través de paisatges diversos i petites poblacions d’alta muntanya.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / TIBLISI Hotel
2 TIBLISI E / S Hotel
3 TIBLISI – BODBE – SIGNAGUI – TSINANDALI – TELAVI E / S Guesthouse
4 TELAVI – OMALO (PASSEIG) E / S Guesthouse
5 OMALO – BOCHORNA – DOCHU – JVARBOSELI (TREK) E / P / S Guesthouse
6 JVARBOSELI – PAS DE NAKAICHO – CHESHO (TREK) E / P / S Guesthouse
7 CHESHO – DANO – KVAVLO – DARTLO (TREK) E / P / S Guesthouse
8 DARTLO – CHIGHO – DIKLO (TREK) E / P / S Guesthouse
9 DIKLO – SHENAKO – OMALO (TREK) E / P / S Guesthouse
10 OMALO – ALAVERDI – TIBLISI E Hotel
11 EXCURSIÓ A MTSKHETA, GORI I UPLITSIKHE E Hotel
12 VOL TIBLISI / BARCELONA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

DIA 01.- Vol Barcelona / Tbilisi
Sortida en vol regular directe amb destinació a Tbilisi, amb escala intermèdia. Arribada a l’aeroport de Tbilisi, trobada amb el representant local i trasllat a l’hotel de Tbilisi. Nit a l’hotel.

DIA 02.- Visites a Tbilisi
Després de l’esmorzar tindrem unes hores de familiarització amb la capital, que és una ciutat multiètnica i multi religiosa construïda al segle V al llarg de la tortuosa vall del riu Mtkvari. Aquí es troben a prop esglésies ortodoxes, gregorianes, catòliques romanes, sinagogues i mesquites. Començarem la visita des de l’església medieval Metekhi (segle XIII); caminarem pel centre descobrint els seus carrerons i veurem els edificis amb balcons de fusta, típics de la ciutat que li atorguen una personalitat particular. Visitarem la catedral de Sioni (Santíssima Trinitat, segle XIII) i la basílica de Anchiskhati (segle VI). Pujarem fins a la fortalesa de Narikala (segle IV) que domina l’horitzó del nucli antic. Continuarem explorant el barri dels banys de Sofre a l’estil oriental i després visitarem el Museu Nacional i la seva sala més important amb les obres d’or que daten des del III mil·lenni a.C. Finalment, el circuit ens portarà fins a l’avinguda principal de Rustaveli, on veurem el Parlament i el Teatre de l’Òpera i ballet de Tiblisi, que li proporciona un ambient cosmopolita. Sopar en restaurant i allotjament en hotel.

DIA 03.- Tbilisi – Bodbe – Signagi – Tsinandali – Telavi
Després de l’esmorzar sortirem cap a la regió de Kakheti, que és la històrica regió de Geòrgia famosa per la seva hospitalitat i producció de vi, on es va produir vi per primera vegada fa 8000 anys. Visitarem el convent de Bodbe, on hi ha la tomba de Sta. Nino, qui va introduir el cristianisme a Geòrgia l’any 326. Seguirem el nostre viatge cap a Signagi, anomenada també “la ciutat de l’amor”, on el que cridarà la nostra atenció serà el seu arquitectura conservada des del segle XVIII amb les seves cases de balcons decorats i una muralla de 23 torres que circumda la ciutat. Conduirem cap Tsinandali on visitarem la casa – museu del príncep i poeta romàntic Aleksandre Chavchavadze (segle XIX), qui va introduir a Geòrgia el mètode europeu de preparació de el vi. Visitarem la casa, on es troben els mobles i objectes pertanyents a la família, sent la majoria de marca europea. A la tarda conduirem cap a Telavi. Sopar i allotjament en hotel.

DIA 04.- Telavi – Omalo (Passeig)
Després de l’esmorzar, sortida cap al poble de Omalo a través d’un camí molt bonic entre les muntanyes del Caucas, construït al 1978. A Tusheti només es pot arribar en 4×4 des de principis de juliol fins a setembre, quan la neu s’ha fos. Es triga prop de cinc hores en recórrer els 90 quilòmetres que separen Alvani de Omalo. Pujarem fins al pas d’Abano amb una alçada de 2.950 metres i baixarem cap al poble de Omalo, el centre administratiu de la regió de Tusheti, amb una alçada de 1.880 m. Visitarem caminant la part alta de la vila (Zemo Omalo) que posseeix un magnífic conjunt de torres medievals (keseloebi). Sopar i allotjament a casa familiar (bany compartit) a Omalo.

DIA 05.- Omalo – Bochorna – Dochu – Jvarboseli (Trek)
Esmorzar a casa familiar i sortida cap al poble Bochorna – un dels llocs habitats permanentment més alts d’Europa (2.345 m). Seguirem el nostre camí cap al poble de Dochu, que es troba a l’àrea protegida de Tusheti, a la gola de Gometsari. Tindrem l’oportunitat de gaudir de les vistes magnífiques i sentir l’esperit de la pura natura. Arribarem finalment a Jvarboseli. Sopar i allotjament a casa familiar (bany compartit) a Jvarboseli.

DIA 06.- Jvarboseli – Pas de Nakaicho – Chesho (Trek)
Després de l’esmorzar sortirem cap a Chesho. Pel camí arribarem a el pas de Nakaicho a uns 2.903 metres, des d’on s’obriran les vistes panoràmiques de la impressionant regió de Tusheti. Arribarem finalment a Chesho, on ens semblarà que el temps s’ha aturat. Tot i les cases i torres danyades, la vista principal s’ha conservat molt bé. Prendrem pícnic durant el camí. Sopar i allotjament a la casa familiar (bany compartit) a Chesho.

DIA 07.- Chesho – Dano – Kvavlo – Dartlo (Trek)
Després de l’esmorzar començarem la nostra caminada cap als pobles de Dano i Kvavlo que, com tots els pobles de Tusheti, són monuments històrics que daten des de l’Edat Mitjana. Una altra vegada tindrem l’oportunitat de familiarització amb la natura georgiana. El poble Kvavlo és abandonat durant l’hivern. Veurem les ruïnes d’antigues fortaleses que s’utilitzaven no només per a defensa i protecció, sinó també per viure. Prendrem el pícnic i després caminarem cap a Dartlo, que es troba a 2.000 m. El poble es coneix per les seves boniques cases amb balcons i és un dels importants tresors de l’arquitectura medieval de Geòrgia. Tant el poble de Dartlo com altres pobles de Tusheti són llocs ideals per a fer fotos de la Via Làctia. Sopar i allotjament a la casa familiar (bany compartit) a Dartlo.

DIA 08.- Dartlo – Chigho – Diklo (Trek)
Després de l’esmorzar començarem el recorregut cap a Diklo, que és un dels pobles més freds de Geòrgia. Aquí es troba la frontera amb Rússia; el lloc de control i els guàrdies fronterers hi són durant totes les estacions. Al poble hi ha llocs considerats sagrats i, segons la regla, en certs llocs les dones no poden entrar. Veurem la fortalesa de Diklo que es troba al cim de la muntanya, des d’on es veu també el cim Diklosmta (4.285 m). Prendrem el pícnic pel camí. Sopar i allotjament a la casa familiar (bany compartit) a Diklo.

DIA 09.- Diklo – Shenako – Omalo (Trek)
Després de l’esmorzar caminarem cap al poble de Shenako, un dels pocs pobles encara poblats al Tusheti que té vistes cap a la muntanya de Diklosmta. El poble té una sèrie dels edificis més populars de l’arquitectura georgiana i l’església de Santíssima Trinitat de segle XIX. Dins de l’església es pot veure un lloc sagrat «nishi», que és un lloc que mostra la interrelació del paganisme i cristianisme. Prendrem pícnic pel camí. Arribarem finalment a Omalo. Sopar i allotjament a la casa familiar (bany compartit) a Omalo.

DIA 10.- Omalo – Alaverdi – Tbilisi
Després de l’esmorzar acomiadarem la meravellosa regió de Tusheti i prendrem la famosa carretera per tornar a Tiblisi. Pel camí visitarem el monestir d’Alaverdi – una de les catedrals més altes de Geòrgia (50 metres). La catedral actual va ser construïda al segle XI pel rei Kvirike III de Kakheti, avui convertit en el centre espiritual de la regió. És una autèntica joia arquitectònica que manté un cicle de frescs de segle XI al XVII. A la tarda arribarem a Tiblisi. Sopar Lliure. Allotjament en hotel.

DIA 11.- Excursió a Mtskheta, Gori i Uplistsikhe
Després de l’esmorzar sortida cap a Mtskheta, l’antiga capital del Regne de Geòrgia i ciutat museu patrimoni de la UNESCO. Visitarem el monestir de Jvari (creu) de segle VI construït en el mateix punt on Santa Nino va erigir una creu de fusta per celebrar la conversió d’Ibèria al cristianisme. Continuació amb la visita de la catedral de Svetitskhoveli, que és la catedral més sagrada de Geòrgia, on es diu que va ser enterrada la túnica de Crist. Després ens dirigirem cap a la ciutat de Gori, on farem una breu parada passant pel museu de Stalin. Seguirem el nostre viatge cap a Uplistsikhe – l’antiga ciutat de les coves i un dels assentaments urbans més antics de Geòrgia – on descobrirem diverses estructures d’aquell llavors: un teatre, una farmàcia i diversos palaus. Retorn per la tarda a Tiblisi. Allotjament en hotel.

DIA 12.- Vol Tbilisi / Barcelona
Trasllat a l’aeroport i sortida en vol regular de tornada a Barcelona. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 a 16 persones 1.195 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.285 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.345 €
En base a grup de 6 a 7 persones 1.520 €
Suplement Sortides 02 i 09 Agost 110 €
Suplement Individual 95 €
Habitació Compartida ** Garantida
Taxes Aèries (Aprox.) 240 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
** NOTA: En aquest viatge si la reserva s’ha fet amb un mínim de 30 dies i s’ha sol·licitat habitació a compartir, l’agència no aplicarà el suplement d’habitació individual, sempre que s’estigui disposat a compartir amb un home o dona indistintament.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra segons programa i tot terreny (Delica) per a l’equipatge (quan sigui necessari).
Guia de parla hispana durant tot el viatge a Geòrgia.
Guia de muntanya de parla georgiana durant el trekking a Tusheti.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Entrades durant l’itinerari especificades: Museu Nacional de Tiblisi, Tsinandali, Uplistsikhe.
Assegurança d’assistència en viatge amb cobertura de trekking.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes alcohòliques.
Propines i extres personals.
Visites no mencionades com a incloses a l’itinerari.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 1 ressenya
1 octubre, 2019

Vam quedar super contentes del viatge. Ja saps que estavam una mica espantades per la intensitat del trekking, pel recorregut i si el grups era més avançat que nosaltres, doncs tot va anar perfecte. Vam trobar un grup espectacular, amb gent molt maca i amb qui vam connectar de bon començament. La vostra organització impecable, vam tenir la guia només arribar i tot el programa va funcionar molt bé. L’hotel de Tbilisi era molt correcte, tot i que algu va tenir algun petit problema que es va solucionar i que vam pensar que era degut a un excès de cel per part de la direcció de l’hotel, potser també perque no estan acostumats encara a tenir molt turisme i nosaltres també pensem que a europa tothom funciona igual, però no!
Quan al trekking va ser fantastic, realment el parc natural de Tushetti és un descobriment, ens va enamorar, l’espai, el territori, la gent…La guia de muntanya (Tina) que ens va acompanyar éra boníssima, respectuosa amb el medi, molt coneixedora del territori i molt agradable com a persona. (heu de mantenir els seus serveis per aquesta zona!!!)
Hi va haver un problema amb la distància d’un recorregut, però vam considerar que entrava dintre de l’anventura del viatge (a nosaltres no ens va molestar gens) i a més era dificil de calcular. Per contra dos persones van tenir diicultats físiques i la guia ho va solucionar de manera molt eficient. I tot el grup va respondre molt bé.
Quan a les guesthouse hi va haver una la de Dartlo que ens va semblar que no reunia totes les condicons, ja sabem que es un territori que te moltes mancances, però considerem que es podia trobar alguna altre que, dintre de la realitat del territori, estigues una mica millor.
En definitiva nosaltres vam quedar impresionades del país, i molt contentes de la vostra organització. Georgia es una destinació amb molt de futur i el trekking que oferiu a Tushetti és una meravella. 😉😉😉 El recomanarem als nostres amics.
Res amb ganes de tornar a fer amb vosaltres algun altre viatge.

Deixar un comentari

Classificació