Europa
Destinació
8 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Els Alts Tatres són un petit massís muntanyós que condensa tots els paisatges del seu veí Alps. Els seus cims són d’una altitud més modesta però es mantenen entre els 2.000 i 2.500 metres d’altitud. El meravellós paisatge que vertebrarà el nostre recorregut per aquesta cadena muntanyosa està compost per les valls de Mengusovská i Biela Voda, els llacs de Strbské i Popradské Pleso, coves, abruptes congostos i camins tallats a la roca.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
04 ABR ARRIBADA A VIENA. TRASLLAT A BRATISLAVA Hotel
05 ABR BRATISLAVA – PN CHOCKSKÉ VRCHY – LIESKOVEC E / P / S Casa rural
06 ABR LIESKOVEC. CAMINADA PN ALTS TATRES E / P / S Casa rural
07 ABR LIESKOVEC. CAMINADA PN ALTS TATRES E / P / S Casa rural
08 ABR LIESKOVEC. CAMINADA EN LA REGIÓ DE SPISS E / S Casa rural
09 ABR LIESKOVEC. CAMINADA EN EL PN SLOVENSKY RAJ E / P / S Casa rural
10 ABR LIESKOVEC – BRATISLAVA E Hotel
11 ABR BRATISLAVA – VIENA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P /SOPAR = S

04 ABR.- Arribada a Viena. Trasllat a Bratislava
Arribada a Viena i trasllat en bus regular a Bratislava. Arribada i allotjament en hotel.
La capital d’Eslovàquia, Bratislava, amb uns 500.000 habitants, se situa 100 metres sobre el nivell de la mar, a la vora del mític riu Danubi i als peus de les primeres estribacions de la serralada dels Carpats. Es tracta d’una de les ciutats més antigues d’Europa Central, amb assentaments que es remunten a l’Edat de l’Bronze. El centre històric és un entramat de carrers de vianants del més pur disseny imperial de l’època austro-hongaresa, destacant un bon nombre de places, palaus i esglésies. D’entre aquests monuments, té especial interès la gran torre de la Michalski, amb un arc en la seva base, que va ser una de les entrades principals a la ciutat quan encara existia el perímetre emmurallat. Però si un monument representa l’estampa de Bratislava, aquest és el castell d’origen medieval, assentat sobre un turó que domina tota la ciutat. Per darrere d’aquest enclavament s’estén una vasta extensió de boscos.

05 ABR.- Bratislava. Tren al nord del país. Vall de Kvacianska – Lieskovec
Sortida amb tren cap al nord de país fins arribar a la població de Liptovský Mikulas (4 hores), situada al centre de la vall del riu, on es concentren fins a 5 reserves naturals de la serralada dels Carpats, la serralada més llarga d’Europa (1.500 km des de l’oest d’Eslovàquia fins al sud de Romania). Aquesta impressionant serralada concentra la major biodiversitat dins el continent europeu, atès el seu caràcter com a frontera natural entre les regions boreals i les regions mediterrànies. La fauna salvatge més representativa són óssos, llops, linxs i cérvols, que es donen cita aquí formant les poblacions més nombroses.

Justament, la primera excursió a la reserva Chockské vrchy, ens descobreix a petita escala els paisatges de muntanya més típics en aquestes latituds d’Europa; densos boscos de coníferes, grans altiplans coberts de neu bona part de l’any i petites poblacions rurals. La nostra excursió penetra per la vall de Kvacianska a través d’esplèndids boscos per acabar al poblet de Velké Borové. A l’acabar l’activitat, trasllat en minibús privat fins a Lieskovec (45 minuts), barri pertanyent a el municipi de Tatranská Strba, als peus del Parc Nacional dels Alts Tatres. Ens allotgem en una confortable casa rural on establim una perfecta base d’operacions per a la resta de el viatge.

06 ABR.- Lieskovec. Llacs Strbske i Popradské Pleso
Enllacem aquests dos fantàstics llacs coberts pel gel sota grans cims i extensos boscos de coníferes. Segons les condicions podem progressar per la vall de Mengusovska per admirar la grandesa alpina dels Alts Tatres. Un càlid refugi al costat del llac de Popradské Pleso ems permet recuperar forces abans de la tornada.

07 ABR.- Lieskovec. Tatres Blancs
Trasllat fins a l’entrada de la vall de Biela Voda (30 minuts), la qual ascendim fins l’enclavament de Zelené Pleso, on destaca la presència d’un refugi de muntanya molt atractiu, emplaçat sota un circ d’origen glacial amb parets d’uns 800 metres de longitud.

08 ABR.- ​​Lieskovec. Ciutats antigues de Spiss
Dia de recuperació realitzant visites culturals en la llegendària Regió de Spiss. A Spišské Podhradie es concentren el monestir més important d’Eslovàquia, el castell de Spiss (Patrimoni de la Humanitat i considerada la fortificació medieval més gran d’Europa Central), i l’Església de Zehra (decorada amb preciosos frescos gòtics). Continuem en direcció a Levoca, la segona capital, amb el seu perímetre també emmurallat. Destaca la catedral gòtica i les cases nobles renaixentistes. Finalment arribem a Poprad, una gran ciutat amb nombrosos comerços i un centre balneari.

09 ABR.- Lieskovec. Parc Nacional Slovensky Raj
Trasllat fins a Podlesosk, entrada principal d’aquest parc nacional, la característica del qual són els barrancs calcaris, pels quals es progressa utilitzant passos equipats entre escales i passarel·les. En funció de les condicions, farem un o altre tipus de circuit circular, tenint com a punt intermedi el paratge de Klastorisko (refugi i ruïnes d’un monestir).

10 ABR.- Lieskovec – Bratislava
Sortida a mig matí des de l’estació de Tatranská Strba per arribar a principis del vespre a Bratislava (5 hores). Ens trobem de nou a la capital d’Eslovàquia. Podem fer una passejada vagarejant pel nucli antic de vianants, que ens convida a fer compres o sopar en alguna de sobre nombrosos locals en un animat ambient.

11 ABR.- Bratislava – Viena. Trasllat a l’aeroport
Esmorzar i sortida cap a Viena. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Habitació Doble 990 €
Suplement Habitació Individual 200 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 14
SERVEIS INCLOSOS Recepció a l’aeroport a l’arribada.
Transport per carretera en minibús privat.
Tren-cremallera i tramvia en els dies especificats.
Trajectes en tren especificats amb seient reservat en 2ª classe.
Allotjament en base habitacions dobles en hotel 3* a Bratislava i casa rural a Lieskovec.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana.
Activitats i visites especificades a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades a monuments.
Equip personal de trekking.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

15 agost, 2016

És un viatge de trekking molt agraït, en el qual estàs en tot moment rodejat de bonics paisatges. Els camins són fàcils, sense cap dificultat tècnica, de manera que no presenten cap dificultad per qui està acostumat a caminar de tant en tant per la muntanya.
Menció especial a la Bea, la guia, que va ser molt amable i ens ho va fer passar molt bé.

Deixar un comentari