Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Viatge cultural i actiu recorrent les tres Repúbliques Bàltiques, descobrint el seu patrimoni cultural i explorant alguns dels seus molts parcs nacionals. De sud a nord, descobrirem ruïnes de fortaleses medievals amagades en el bosc, caminarem per dunes en l’istme de Curlàndia, i explorarem diferents parcs nacionals i els seus ecosistemes a través de les seves senderes equipades amb passarel·les de fusta i torres d’observació.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A OCTUBRE 2021
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / VILNA Hotel
2 VILNA. VISITES E Hotel
3 VILNA – PARC I CASTELL DE TRAKAI – KAUNAS E Hotel
4 KAUNAS – LOCALITAT COSTERA DE PALANGA – KLAIPEDA E Hotel
5 KLAIPEDA – PN ISTME DE CURLÀNDIA (BICICLETA) – NIDA E Hotel local
6 NIDA – PN ZEMAITIJA / ANTIGA BASE NUCLEAR SALTOJO KARO – RIGA E Hotel
7 RIGA (VISITES) – PN KEMERI – RIGA E Hotel
8 RIGA – PN GAUJA – POBLE MEDIEVAL DE CESIS – TARTU E Hotel
9 TARTU – PN LAHEMAA – ALTJA – VOSU E Casa local
10 VOSU – PN LAHEMAA – TALLINN E Hotel
11 TALLINN. VISITES E Hotel
12 VOL TALLINN / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E 

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Vílnius
Sortida en el vol amb destinació Vílnius (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel.

Dia 02 | Vílnius. Visites a la ciutat
Vílnius és coneguda per les seves més de 1.200 edificis medievals i 48 esglésies. Al matí descobrirem la ciutat i el seu centre històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Recorrerem els seus carrers, observarem la seva Catedral, les esglésies de Sant Pere, Sant Pau, Santa Ana i San Nicolás, a més del barri d’Uzupis, que es va declarar una República independent fa més de 20 anys. Tarda lliure.

Dia 03 | Vílnius – Parc i castell de Trakai – Kaunas
Al matí sortida cap a Trakai per a visitar el seu Castell gòtic, magnífica construcció del segle XIII, situat en una illa del llac Galvè i unit amb la riba a través d’un pont per als vianants.
Després de la visita, caminada per la ruta de naturalesa de Varnikai seguint un sender equipat amb passarel·les de fusta, que recorre una zona d’aiguamolls amb una gran varietat d’espècies de líquens, molses i tot tipus de vegetació. Dinar lliure a Trakai i sortida cap a Kaunas, considerada la segona ciutat de Lituània, que emergeix en la confluència dels rius Nemunas i Neris. Visitarem el seu compacte barri antic i descobrirem l’animat ambient d’aquesta ciutat universitària.

Dia 04 | Kaunas – Localitat costanera de Palanga – Klaipeda
Sortida cap al nord-oest en direcció a Letònia. El trajecte és en part per l’autopista principal i l’últim tram per carretera. Arribada a Palanga, la localitat costanera més gran de Lituània, l’anomenada Saint-Tropez de la costa bàltica. Palanga és un centre turístic en el qual destaca el seu Parc Botànic i en el seu interior, un palau neoclàssic que ara és el Museu de l’Ambre. Aquest palau construït pel comte Feliksas Tiskevicius en 1897 alberga una de les majors col·leccions mundials d’or bàltic, l’ambre. Continuació cap a la tercera ciutat del país, Klaipeda, el principal port de Lituània. El seu centre històric empedrat té un característic sabor alemany, especialment en la seva arquitectura.

Dia 05 | Klaipeda – PN Istme de Curlàndia – Bicicleta i dunes – Nida
Jornada dedicada a la visita de l’Istme de Curlàndia, una de les joies de la naturalesa de Lituània, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es tracta d’una estreta franja de terra que s’endinsa en la mar Bàltica i està sotmesa a l’amenaça constant del vent que mou les dunes.
Després d’esmorzar embarcarem en el transbordador (15 min) per a arribar a Smiltyne. Entrarem al parc de Curlàndia i descendirem en vehicle fins a arribar a la localitat pesquera de Juodkrante, on es troba la major colònia de corbs de mar i garses reals de Lituània. Continuarem cap al sud en vehicle fins a arribar a la gran duna Agia. Un camí equipat permet accedir fins al cim de la duna, des d’on es pot gaudir de les dimensions de l’istme, la mar Bàltica a un costat i la llacuna de Curlàndia en l’altre (30 min). A partir d’aquí, ens trobarem les bicicletes de passeig llestes per a recórrer la resta de camí fins a la localitat de Nida. Se seguirà per un carril exclusiu per a bicis, completament pla, que va seguint la mar. Gaudirem del parc al llarg de la ruta, creuant boscos de pins, pantans i relaxants localitats costaneres fins a arribar al poble de Nida. Visita del pintoresc poble i temps lliure.
Nida ha aconseguit mantenir l’arquitectura original en gran part de les seves cases de fusta. És el principal centre turístic de Curlàndia, podent tenir durant el dia a molts visitants (sobretot a l’estiu). És un bon punt de partida per a realitzar diferents rutes de senderisme. Nit en hotel local o en la veïna localitat de Juodkrante (segons disponibilitat).

Dia 06 | Nida – PN Zemaitija / antiga base militar – Pujol de les Creus – Riga
Sortida aviat al matí fins a Smiltyne per a prendre el ferri de tornada a Klaipeda. Conducció cap al Parc Nacional Zemaitija, cap al llac més gran de Samogitia i parada a la seva torre d’observació. En vehicle, continuarem escassos quilòmetres per una pista fins a arribar a l’antiga base nuclear soviètica de Saltojo Karo. Recentment inaugurat, és avui un museu que explica els anys de la guerra freda i mostra al públic el laberint subterrani de la secreta base militar construïda durant els anys 60. Continuació cap a Riga. Parada en ruta en el Pujol de les Creus, on els pelegrins acudeixen a dipositar creus i rosaris des del segle XIV, com a signe d’identitat religiosa i nacional. S’estima que actualment en el pujol hi ha més de 50.000 crucifixos. Arribada a la capital de Letònia i allotjament.

Dia 07 | Riga – Parc Nacional Kemeri – Riga
Matí dedicat a visitar la ciutat de Riga, la major i més cosmopolita de les tres capitals bàltiques. Descobrirem el seu centre històric i el barri que concentra la major col·lecció d’edificis Art Nouveau. El centre històric de la ciutat i part dels barris que l’envolten van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1997. Temps lliure per a dinar.
A la tarda visita del Parc Nacional de Kemeri, un dels més grans a Letònia que ofereix als visitants una àmplia gamma d’oportunitats per a recrear-se en la naturalesa. El Parc Nacional Kemeri és un gran lloc per a fotògrafs i amants de la naturalesa. Es tracta d’un espai Natura 2000 que es distingeix per la seva alta biodiversitat: l’erm de Kemeri, ric en llacs pantanosos; gairebé tots els tipus de boscos característics de Letònia; prades on pasturen tant animals del bosc com vaques i cavalls salvatges; tres grans llacs, les aigües àmplies dels quals i tranquil·les, a part de ser agradables a la vista, creen una meravellosa sensació de pau. Des del segle XVIII, en què es va crear el Balneari de Kemeri, gent de tota Europa ve a gaudir de les seves deus de sulfur d’hidrogen i banys de fang. De les diverses rutes equipades que ofereix el parc, realitzarem l’anomenada Kemeri Raised Bog, que concentra magnífics boscos, pantans, llacs i passarel·les de fusta per a recórrer-los. Tornada a última hora a Riga.

Dia 08 | Riga – Parc Nacional Gauja – Poble medieval de Cesis – Tartu
Sortida cap a la localitat de Sigulda, porta d’entrada del parc de la Vall del Gauja, creat per a protegir l’excepcional bellesa de la regió. Ens dirigim directament a la zona de les grutes de Gutmanis, on tenen origen les més cèlebres llegendes de la història dels Livones. Des d’aquí comencem la nostra caminada envoltant la vall de Vikmeste fins a arribar al Castell de Turaida. Visita del recinte i continuació de la nostra caminada de descens fins al vehicle.
Seguim cap al poble medieval de Cesis. Visita del seu castell medieval, residència del mestre de l’Ordre de Livonia entre els segles XIII i XV. Continuació cap a la ciutat de Tartu, ja en terres estonianes.

Dia 09 | Tartu – Parc Nacional Lahemaa – Altja – Vosu
Matí dedicat a la visita de la ciutat de Tartu, la més antiga de la regió del Bàltic i la segona major d’Estònia, una ciutat intel·lectual i idealista. Continuació cap a l’extrem nord del país, fins a la localitat costanera de Altja. Entrada al Parc Nacional de Lahemaa, que està situat 70 km a l’est de Tallinn, i que va ser el primer parc nacional de la Unió Soviètica. Una suau caminada ens permetrà gaudir de la costa nord d’Estònia i observar les cases tradicionals d’aquest poble de pescadors. Continuació fins a Vosu.

Dia 10 | Vosu – Parc Nacional Lahemaa – Tallinn
Sortida cap a la casa pairal de Palsme, una de les més importants a Estònia. El seu immens recinte està completament restaurat i fent una passejada descobrirem les cases d’hostes, una taverna, un hotel, un pou i un pavelló. Continuem fins a la ruta de senderisme “el pantà de Viru” per a fer una caminada prop de la plataforma d’observació. La ruta de Viru Bog es fa a través d’un camí de fusta que travessa el pantà, la qual cosa ens permet veure perfectament com és i com són els voltants. Es va caminant entre arbres, però a mesura que avances vas deixant-los enrere i et vas endinsant a poc a poc en l’aiguamoll. Durant tota la ruta hi ha cartells informatius on s’explica orígens i característiques sobre la seva fauna i flora, i sobre com ha anat evolucionant el paisatge al llarg dels anys. Sortida cap a Tallinn.

Dia 11 | Tallinn. Visita de la ciutat
Dia dedicat a visitar la ciutat de Tallinn, mescla encantadora de la tranquil·litat medieval i de la vida urbana moderna. El casc vell medieval emmurallat és un lloc molt viu amb botigues, galeries, mercats i restaurants a l’aire lliure. La visita ens porta a conèixer, entre altres llocs, el Castell de Toompea, la Catedral del Dom, la Catedral d’Alexander Nevsky i l’Ajuntament.
A la tarda excursió al Parc de Kadriorg, originàriament anomenat Catherinethal (Vall de Catalina), un parc arbrat situat a escassos 2 km de la Ciutat Vella. S’estén entorn del magnífic palau barroc del segle XVIII construït com a residència d’estiu per a Pere el Gran i alberga gran quantitat de petits museus, monuments històrics i galeries d’art, com el Museu d’Art Kumu (entrada) que alberga la major col·lecció d’art estonià en un edifici de pedra calcària, cristall i coure i el Museu Mikkel. El parc s’estén 1,5 km des del seu extrem sud-oest fins al nord-est i és un destí popular i atractiu per a passejar entre arbres, estanys i estàtues com la de Friedrich Reinhold Kreutzwald, autor de ‘Kalevipoeg’, considerada l’obra fundadora de la literatura estoniana.

Dia 12 | Vol Tallinn / Ciutat d’origen
Temps lliure i a l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol de tornada. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu per persona en base a Habitació Doble (taxes aèries incloses) 1.580 €
Suplement Habitació Individual 350 €
GRUP MÍNIM 12 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 12 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.

SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Barcelona o Madrid / Vilna i tornada des de Tallin, amb la companyia aèria Air Baltic, en classe turista.
Minibús o van pels trasllats d’aeroport i els trasllats per terra.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Excursions, visites i entrades als monuments descrits.
Bicicletes – excursió dunes de Nida.
Taxes aèries (de carburant, aeroport, seguretat): 150 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada al quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.