Europa
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Viatge cultural i actiu recorrent les tres Repúbliques Bàltiques, descobrint el seu patrimoni cultural i explorant alguns dels seus molts parcs nacionals. De sud a nord, descobrirem ruïnes de fortaleses medievals amagades al bosc, caminarem per dunes a l’istme de Curlàndia, i explorarem diferents parcs nacionals i els seus ecosistemes a través dels seus senders equipats amb passarel·les de fusta i torres d’observació.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A SETEMBRE 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / VILNA Hotel
2 VILNA – PARC I CASTELL DE TRAKAI – VILNA E Hotel
3 VILNA – PARC NACIONAL DE DZUKIJA – KAUNAS E Hotel
4 KAUNAS – PARC DELTA DEL RIU NEMUNAS – KLAIPEDA E Hotel
5 KLAIPEDA – PN ISTME DE CURLÀNDIA – BICICLETA I DUNES – KLAIPEDA E Hotel
6 KLAIPEDA – PALANGA – PN ZEMAITIJA – RIGA E Hotel
7 RIGA – PN KEMERI – RIGA E Hotel
8 RIGA – PN GAUJA – POBLE MEDIEVAL DE CESIS – TARTU E Hotel
9 TARTU – PN LAHEMAA – SAGADI E Alberg
10 SAGADI – PN LAHEMAA – TALLIN E Hotel
11 TALLIN. VISITES E Hotel
12 VOL TALLIN / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E 

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Vilnius
Sortida en el vol amb destinació Vilnius (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel.

DIA 2.- Vilnius – Parc i castell de Trakai – Vilnius
Esmorzar a l’hotel. Al matí sortida cap a Trakai per visitar el seu castell gòtic, magnífica construcció del segle XIII, situat en una illa del llac Galve i unit amb la riba a través d’un pont de vianants. Després de la visita, caminada per la ruta de natura de Varnikai, un sender equipat amb passarel·les de fusta, que recorre una zona d’aiguamolls amb una gran varietat d’espècies de líquens, molses i tot tipus de vegetació. Dinar lliure a Trakai i tornada a Vilnius.
Vilnius és coneguda pels seus més de 1.200 edificis medievals i 48 esglésies. A la tarda descobrirem la ciutat i el seu centre històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Recorrerem els seus carrers, observarem la seva Catedral, les esglésies de Sant Pere, Sant Pau, Santa Anna i Sant Nicolau, a més del barri de Uzupis, que es va declarar una República independent fa més de 20 anys.

DIA 3.- Vilnius – Parc Nacional de Dzūkija – Kaunas
Esmorzar i sortida cap a la ciutat de Druskininkai, situada a la vora del riu Nemunas. Aquesta localitat balneari està considerada la més antiga de Lituània i és el bressol d’un dels artistes més importants del país, Mykalojus Konstantinas. Visita de la ciutat.
A 5 km del poble de Marcinkonys hi ha un sender educatiu per recórrer el pantà de Cepkeliai. En aquest camí, els visitants poden observar un dels entorns naturals més valuosos del país. El paisatge està format de grans illes cobertes de bosc, dunes continentals i petites parcel·les disperses per la zona pantanosa envoltades de boira. Diversos camins de fusta permeten descobrir aquest parc.
Després de la visita sortida cap a Kaunas, considerada la segona ciutat de Lituània, que emergeix en la confluència dels rius Nemunas i Neris. Visitarem el seu compacte nucli antic i descobrirem l’animat ambient d’aquesta ciutat universitària.

DIA 4.- Kaunas – Parc Delta del riu Nemunas – Klaipeda
Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la costa passant per la carretera de Panemune per arribar a l’estació Ornitològica Vine. El Delta del riu Nemunas és un lloc caracteritzat per l’abundància i diversitat d’espècies d’aus que poden observar-se. Aquí les aus troben les condicions ideals per a establir-se i reproduir-se, o senzillament un punt de pas per descansar. Farem una caminada per una de les rutes senyalitzades d’observació d’aus.
Dinar lliure en ruta. Continuació cap a la tercera ciutat del país, Klaipeda, el principal port de mar de Lituània. La ciutat convida als seus visitants a recórrer el centre històric empedrat, amb un característic sabor alemany en la seva arquitectura.

DIA 5.- ​​Klaipeda – PN Istme de Curlàndia – Bicicleta i dunes – Klaipeda
Jornada dedicada a la visita de l’Istme de Curlàndia, una de les joies de la naturalesa de Lituània, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es tracta d’una estreta franja de terra que s’endinsa en el mar Bàltic i està sotmesa a l’amenaça constant del vent que mou les dunes.
Després d’esmorzar prendrem el transbordador (15 min) per arribar a Smiltyne. A partir d’aquí iniciem l’excursió per Curlàndia, primer caminant i a partir de Juodkrantė, amb bicicleta. En tractar-se d’una gran extensió de terreny, optem per recórrer uns 20 km en bicicleta per un carril exclusiu que va seguint el mar, completament pla. Gaudirem del parc al llarg de la ruta amb alguna parada a les platges per banyar-nos, fins arribar al poble de Nida. Visita del pintoresc poble. Arribada a última hora a Klaipeda.

DIA 6.- Klaipeda – localitat costanera de Palanga – PN Zemaitija – Riga
Esmorzar i sortida cap al nord, en direcció a Letònia. Arribada a Palanga, una de les localitats costaneres més grans de Lituània, l’anomenada Saint Tropez de la costa Bàltica. Visita del Parc Botànic del segle XIX i del Museu de l’Ambre (entrada) al palau del Comte Tyszkiewicz, amb més de 25.000 peces d’ambre. Sortida cap al Parc Nacional Zemaitija i visita de Plateliai, el llac més gran de Samogitia, amb la seva plataforma d’observació i la torre d’observació de Siberijos.
Continuació en direcció a Riga (Letònia). Parada en ruta en el Pujol de les Creus, on els pelegrins van a dipositar creus i rosaris des del segle XIV, com a signe d’identitat religiosa i nacional. S’estima que actualment al turó hi ha més de 50.000 crucifixos. Continuació del viatge cap a Riga. Allotjament.

DIA 7.- Riga – Parc Nacional Kemeri – Riga
Esmorzar a l’hotel. Matí dedicat a visitar la ciutat de Riga, la major i més cosmopolita de les tres capitals bàltiques. Descobrirem el seu centre històric, així com la zona Art Nouveau que concentra la major col·lecció d’edificis Art Nouveau del món. El centre històric de la ciutat i part dels barris que l’envolten van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1997. Temps lliure per dinar.
A la tarda visita del Parc Nacional Kemeri, un dels més grans a Letònia, que ofereix als visitants una àmplia gamma d’oportunitats per a recrear-se en la natura. El parc és un lloc ideal per a fotògrafs i amants de la natura. Es tracta d’un espai natural que es distingeix per la seva alta biodiversitat: l’erm de Kemeri, ric en llacs pantanosos, gairebé tots els tipus de boscos característics de Letònia, praderies on pasturen tant animals del bosc com vaques i cavalls salvatges, un litoral de platges de sorra blanca i pinedes de sòls secs, i tres grans llacs, les aigües àmplies i tranquil·les, a part de ser agradables a la vista, creen una meravellosa sensació de pau.
Els voltants de Kemeri són rics en diversos minerals i aigües medicinals. Des del segle XVIII, quan es va crear el Balneari de Kemeri, gent de tot Europa ve a gaudir de les seves deus de sulfur d’hidrogen i banys de fang. Tornada a Riga i allotjament.

DIA 8.- Riga – Parc Nacional Gauja – Poble medieval de Cesis – Tartu
Esmorzar i sortida de Riga cap al parc de la vall del Gauja, que va ser creat per a protegir l’excepcional bellesa de la regió. Visita de Sigulda, localitat d’entrada a Gauja, el Castell de Turaida i les grutes de Gutmanis, on tenen origen les més cèlebres llegendes de la història dels Livones.
Continuació cap al poble medieval de Cesis. Visita dels seus edificis de fusta i el seu castell medieval, residència del mestre de l’Ordre de Livonia entre els segles XIII i XV. Continuació cap a la ciutat de Tartu.

DIA 9.- Tartu – Parc Nacional Lahemaa – Sagadi
Esmorzar i matí dedicat a la visita de la ciutat de Tartu, la més antiga de la regió del Bàltic i la segona major d’Estònia, és una ciutat intel·lectual i idealista.
Continuació cap a la localitat de Rakvere, coneguda pel seu històric castell de pedra, que s’alça sobre el turó Vallimägi. Aquí realitzarem una ruta de natura de 3 km. La acabar continuarem fins arribar a l’extrem nord del país. Entrada al Parc Nacional de Lahemaa, que es troba situat a 70 km a l’est de la capital Tallin. Lahemaa va ser el primer parc nacional de la Unió Soviètica. El parc ofereix una gran varietat de rutes a peu en què omplir els pulmons d’aire fresc. N’hi ha de longituds molt variades: des d’un quilòmetre fins a més de 40 quilòmetres en una ruta d’un parell de dies que forma part d’un camí que creua Estònia. Després descobrirem el poble de pescadors d’Altja. Continuació cap a Sagadi i allotjament.

DIA 10.- Sagadi – Parc Nacional Lahemaa – Tallin
Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la casa pairal de Palsme, una de les més importants a Estònia. El seu recinte és un dels més grans i està completament restaurat. Un passeig per aquest lloc és una experiència per descobrir les cases d’hostes, una taverna, un hotel, un pou i un pavelló. Continuem fins a la ruta de senderisme “el pantà de Viru” per fer una caminada de 6 km prop de la plataforma d’observació. La ruta de Viru Bog es fa a través d’un camí de fusta que travessa el pantà. Gràcies a això es pot veure perfectament com és i com són els voltants. Es va caminant entre arbres, però a mesura que avances vas deixant-los enrere i et vas endinsant a poc a poc al pantà. Durant tota la ruta hi ha cartells informatius on s’explica la història, orígens i característiques com la seva fauna i la flora, i com ha anat evolucionant el paisatge al llarg dels anys. Sortida cap a Tallin. Arribada i allotjament en hotel.

DIA 11.- Tallin. Visita de la ciutat
Dia dedicat a visitar la ciutat de Tallin, barreja encantadora de la tranquil·litat medieval i de la vida urbana moderna. El casc vell medieval emmurallat és un lloc molt viu amb botigues, galeries, mercats de records, cafès i restaurants a l’aire lliure. La visita ens porta a conèixer, entre altres llocs, el Castell de Toompea, la Catedral del Domo, la Catedral d’Alexander Nevsky i l’Ajuntament.
A la tarda excursió al Parc de Kadriorg, originàriament anomenat Catherinethal (Vall de Catalina), un parc arbrat situat a escassos 2 km de la Ciutat Vella. S’estén al voltant del magnífic palau barroc del segle XVIII construït com a residència d’estiu per Pere el Gran i alberga una gran quantitat de petits museus, monuments històrics i galeries d’art, com el Museu d’Art Kumu (entrada) que acull la major col·lecció d’art estonià en un edifici de pedra calcària, vidre i coure, a més del Museu Mikkel. El parc s’estén 1,5 km des del seu extrem sud-oest fins al nord-est i és una destinació popular i atractiu per passejar entre arbres, estanys i estàtues com la de Friedrich Reinhold Kreutzwald, autor de ‘Kalevipoeg’, considerada l’obra fundadora de la literatura de estoniana.

DIA 12.- Vol Tallin / Ciutat d’origen
Temps lliure i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 a 16 persones 1.350 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.480 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.670 €
4 Primeres Inscripcions – 100 €
Taxes Aèries (Aprox.) 145 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 350 €
Suplement Sortides 08 i 15 d’Agost 50 €
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Minibús o van pels trasllats de l’aeroport i els trasllats per terra.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Excursions, visites i entrades als monuments descrits.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació