Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Viatge cultural i actiu recorrent les tres Repúbliques Bàltiques, descobrint el seu patrimoni cultural i explorant alguns dels seus molts parcs nacionals. De sud a nord, descobrirem ruïnes de fortaleses medievals amagades al bosc, caminarem per dunes a l’istme de Curlàndia, i explorarem diferents parcs nacionals i els seus ecosistemes a través dels seus senders equipats amb passarel·les de fusta i torres d’observació.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / VILNA Hotel
2 VILNA. VISITES E Hotel
3 VILNA – PARC I CASTELL DE TRAKAI – KAUNAS E Hotel
4 KAUNAS – LOCALITAT COSTERA DE PALANGA – KLAIPEDA E Hotel
5 KLAIPEDA – PN ISTME DE CURLÀNDIA – BICICLETA I DUNES – NIDA E Hotel local
6 NIDA – PN ZEMAITIJA / ANTIGA BASE NUCLEAR SALTOJO KARO – RIGA E Hotel
7 RIGA (VISITES) – PN KEMERI – RIGA E Hotel
8 RIGA – PN GAUJA – POBLE MEDIEVAL DE CESIS – TARTU E Hotel
9 TARTU – PN LAHEMAA – ALTJA – VOSU E Casa local
10 VOSU – PN LAHEMAA – TALLIN E Hotel
11 TALLIN. VISITES E Hotel
12 VOL TALLIN / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E 

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Vilna
Sortida en el vol amb destinació Vilna (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel.

DIA 2.- Vilna. Visites a la ciutat
Esmorzar a l’hotel.
Vilna és coneguda pels seus més de 1.200 edificis medievals i 48 esglésies. Al matí descobrirem la ciutat i el seu centre històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Recorrerem els seus carrers, observarem la seva Catedral, les esglésies de Sant Pere, Sant Pau, Santa Anna i Sant Nicolau, a més del barri de Uzupis, que es va declarar una República independent fa més de 20 anys. Tarda lliure.

DIA 3.- Vilna – Parc i castell de Trakai – Kaunas
Esmorzar a l’hotel. Al matí sortida cap a Trakai per visitar el seu Castell gòtic, magnífica construcció del segle XIII, situat en una illa del llac Galve i unit amb la riba a través d’un pont de vianants. Després de la visita, caminada per la ruta de natura de Varnikai (3,5 km). Sender equipat amb passarel·les de fusta, que recorre una zona d’aiguamolls amb una gran varietat d’espècies de líquens, molses i tot tipus de vegetació. Dinar lliure a Trakai i sortida cap a Kaunas, considerada la segona ciutat de Lituània, emergeix a la confluència dels rius Nemunas i Neris. Visitarem el seu compacte nucli antic i descobrirem l’animat ambient d’aquesta ciutat universitària.

DIA 4.- Kaunas – Localitat costanera de Palanga – Klaipeda
Esmorzar i sortida cap al nord-oest en direcció a Letònia. El trajecte és en part per les carreteres principals i l’últim tram per carretera, amb una durada d’unes 3 hores. Arribada a la localitat costanera més gran de Lituània, Palanga, l’anomenada Saint Tropez de la costa bàltica.
Palanga és un centre turístic en el qual destaca el seu Parc Botànic i al seu interior, un palau neoclàssic que ara és el Museu de l’Ambre. Aquest palau construït pel comte Feliksas Tiskevicius en 1897 alberga una de les majors col·leccions mundials d’or bàltic, l’ambre. Després de la visita, dinar lliure.
Continuació cap a la tercera ciutat del país, Klaipeda. Principal port de mar de Lituània que convida als seus visitants a recórrer el seu centre històric empedrat amb un característic sabor alemany en la seva arquitectura.

DIA 5.- ​​Klaipeda – PN Istme de Curlàndia – Bicicleta i dunes – Nida
Jornada dedicada a la visita de l’Istme de Curlàndia, una de les joies de la naturalesa de Lituània, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es tracta d’una estreta franja de terra que s’endinsa en el mar Bàltic i està sotmesa a l’amenaça constant del vent que mou les dunes.
Després d’esmorzar anem a prendre el transbordador (15 min) per arribar a Smiltyne. Entrarem al parc de Curlandia i baixarem en vehicle fins a arribar a la localitat pesquera de Juodkrantė. La nostra primera parada serà a la sortida del poble, on es troba la major colònia de corbs marins i bernats pescaires de Lituània. Continuarem cap al sud en vehicle fins a arribar a la gran duna Agia. Un camí equipat permet accedir fins al cim de la duna, des d’on es pot gaudir de les dimensions de l’istme, la mar Bàltic a un costat i la llacuna de Curlàndia en l’altre (30 min).
A partir d’aquí, ens trobarem les bicicletes de passeig llistes, per recórrer la resta de camí fins a la localitat de Nida. La distància a recórrer és d’uns 20 km, per un carril exclusiu i completament pla que va seguint el mar. Gaudirem del parc al llarg de la ruta, creuant boscos de pins, aiguamolls i relaxants localitats costaneres fins arribar al poble de Nida. Visita del pintoresc poble i temps lliure. Nida ha aconseguit mantenir l’arquitectura original, en gran part de les seves cases de fusta. És el principal centre turístic de Curlàndia, podent tenir durant el dia a molts visitants (sobretot a l’estiu). És un bon punt de partida per realitzar diferents rutes de senderisme. Nit en hotel local.

DIA 6.- Nida – PN Zemaitija / antiga base militar – Turó de les Creus – Riga
Esmorzar i sortida aviat per tornar fins Smiltyne per agafar el ferri de tornada a Klaipeda i sortida cap al nord. Conducció cap al Parc Nacional Zemaitija, cap al llac més gran de Samogitia i parada a la seva torre d’observació. En vehicle, continuarem escassos quilòmetres per una pista fins arribar a l’antiga base nuclear soviètica de Saltojo Karo. Recentment inaugurat, és avui un museu que explica els anys de la guerra freda i mostra al públic el laberint subterrani de la secreta base militar construïda durant els anys 60.
Continuació cap a Riga. Parada en ruta en el Pujol de les Creus, on els pelegrins van a dipositar creus i rosaris des del segle XIV, com a signe d’identitat religiosa i nacional. S’estima que actualment al turó hi ha més de 50.000 crucifixos. Continuació de la ruta fins a Riga. Arribada a la capital de Letònia i allotjament.

DIA 7.- Riga – Parc Nacional Kemeri – Riga
Esmorzar a l’hotel. Matí dedicat a visitar la ciutat de Riga, la major i més cosmopolita de les tres capitals bàltiques. Descobrirem el seu centre històric, així com la zona Art Nouveau que concentra la major col·lecció d’edificis Art Nouveau del món. El centre històric de la ciutat i part dels barris que l’envolten van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1997. Temps lliure per dinar.

A la tarda visita del Parc N. Kemeri, un dels més grans a Letònia que ofereix als visitants una àmplia gamma d’oportunitats per a recrear-se en la natura. El Parc Nacional Kemeri és un gran lloc per a fotògrafs i amants de la natura. Es tracta d’un espai Natura 2000 que es distingeix per la seva alta biodiversitat: l’erm de Kemeri, ric en llacs pantanosos; gairebé tots els tipus de boscos característics de Letònia; praderies on pasturen tant animals del bosc com vaques i cavalls salvatges; tres grans llacs, les aigües àmplies i tranquil·les, a part de ser agradables a la vista, creen una meravellosa sensació de pau. Des del segle XVIII, en què es va crear el Balneari de Kemeri, gent de tot Europa ve a gaudir de les seves deus de sulfur d’hidrogen i banys de fang.
De les diverses rutes equipades que ofereix el parc, realitzarem l’anomenada Kemeri Raised Bog, que en poc més de 3 km concentra magnífics boscos, aiguamolls, llacs i passarel·les de fusta per a recórrer-los. Tornada a última hora a Riga i allotjament.

DIA 8.- Riga – Parc Nacional Gauja – Poble medieval de Cesis – Tartu
Esmorzar i sortida de Riga cap al parc de la Vall del Gauja, que va ser creat per a protegir l’excepcional bellesa de la regió. Arribada a la localitat de Sigulda, porta d’entrada del parc de Gauja.
Ens dirigim directament a la zona de les grutes de Gutmanis, on tenen origen les més cèlebres llegendes de la història dels Livones. Des d’aquí iniciem la nostra caminada rodejant la vall de Vikmeste fins arribar al Castell de Turaida. Visita del recinte i continuació de la nostra caminada de descens fins a trobar el vehicle. Seguim cap al poble medieval de Cesis. Visita del seu castell medieval, residència del mestre de l’Ordre de Livonia entre els segles XIII i XV. Continuació cap a la ciutat de Tartu, ja en terres estonianes. Arribada i allotjament.

DIA 9.- Tartu – Parc Nacional Lahemaa – Altja – Vosu
Esmorzar i matí dedicat a la visita de la ciutat de Tartu, la més antiga de la regió del Bàltic i la segona major d’Estònia, és una ciutat intel·lectual i idealista. Continuació cap a l’extrem nord del país, fins a la localitat costanera d’Altja. Entrada al Parc Nacional de Lahemaa, que es troba situat a 70 km a l’est de la capital Tallin. Lahemaa va ser el primer parc nacional de la Unió Soviètica. Una suau caminada ens permetrà gaudir de la costa nord d’Estònia i observar les cases tradicionals d’aquest poble de pescadors. Continuació fins Vosu i allotjament.

DIA 10.- Vosu – Parc Nacional Lahemaa – Tallinn
Esmorzar i sortida cap a la casa pairal de Palsme, una de les més importants a Estònia. El seu recinte és un dels més grans i està completament restaurat, fent una passejada per aquest lloc és una experiència per descobrir les cases d’hostes, una taverna, un hotel, un pou i un pavelló. Continuem fins a la ruta de senderisme “el pantà de Viru” per fer una caminada de 6 km prop de la plataforma d’observació. La ruta de Viru Bog es fa a través d’un camí de fusta que travessa el pantà. Gràcies a això es pot veure perfectament com és i com són els voltants. Es va caminant entre arbres, però a mesura que avances vas deixant-los enrere i et vas endinsant a poc a poc en l’aiguamoll. Durant tota la ruta hi ha cartells informatius on s’explica orígens i característiques, la seva fauna i la flora, i com ha anat evolucionant el paisatge al llarg dels anys. Sortida cap a Tallin. Arribada i allotjament en hotel.

DIA 11.- Tallin. Visita de la ciutat
Dia dedicat a visitar la ciutat de Tallin, barreja encantadora de la tranquil·litat medieval i de la vida urbana moderna. El casc vell medieval emmurallat és un lloc molt viu amb botigues, galeries, mercats de records, cafès i restaurants a l’aire lliure. La visita ens porta a conèixer, entre altres llocs, el Castell de Toompea, la Catedral del Domo, la Catedral d’Alexander Nevsky, l’Ajuntament.
A la tarda excursió al Parc de Kadriorg, originàriament anomenat Catherinethal (Vall de Catalina), és un parc arbrat situat a escassos 2 km de la Ciutat Vella. S’estén al voltant del magnífic palau barroc del segle XVIII construït com a residència d’estiu per Pere el Gran i alberga gran quantitat de petits museus, monuments històrics i galeries d’art, com el Museu d’Art Kumu (entrada) que acull la col·lecció més gran de art estonià en un edifici de pedra calcària, vidre i coure i el Museu Mikkel. El parc s’estén 1,5 km des del seu extrem sud-oest fins al nord-est i és una destinació popular i atractiu per passejar entre arbres, estanys i estàtues com la de Friedrich Reinhold Kreutzwald, autor de ‘Kalevipoeg’, considerada l’obra fundadora de la literatura de estoniana. Allotjament a l’hotel.

DIA 12.- Vol Tallinn / Ciutat d’origen
Temps lliure i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 12 a 16 persones 1.330 € 1.430 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.450 € 1.550 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.620 € 1.720 €
Taxes Aèries (Aprox.) 145 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 350 €
Suplement Sortides Juliol i Agost 40 €
GRUP MÍNIM 8 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Minibús o van pels trasllats de l’aeroport i durant la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta (veure nota a la fitxa tècnica).
Excursions, visites i entrades als monuments descrits.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació