Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

En aquest viatge ens centrem en la regió muntanyosa del nord d’Albània i el sud de Montenegro. Durant aquest itinerari de trekking pels Alps Dinàrics, descobrirem muntanyes i valls remotes, en una zona multicultural habitada per albanesos i eslaus, on podem experimentar la vida tradicional i hospitalitat de la seva gent. Aquest viatge està dirigit a aquelles persones que vulguin descobrir de forma activa uns països poc coneguts.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A SETEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA Hotel
2 TIRANA. DIA LLIURE D Hotel
3 TIRANA – SHKODER – LEPUSHE E / D / S Casa local
4 LEPUSHE – COLLADA PERDOLEC (MONTENEGRO) – PLAV E / D / S Casa local
5 PLAV – PIC VISITOR – LLAC VISITORSKO – PLAV E / D / S Casa local
6 PLAV – LLAC HRIDSKO – VUTHAJ E / D / S Casa local
7 VUTHAJ – COLLADA DE PEJA (ALBÀNIA) – VALL DE THETH E / D / S Refugi
8 VALL DE THETH. EXPLORACIÓ I CAMINADES E / D / S Refugi
9 TRAVESSIA DE LA VALL DE THETH A LA VALL DE VALBONA E / D / S Casa local
10 EXPLORACIÓ DE LA VALL DE VALBONA E / D / S Casa local
11 VALL DE VALBONA – FIERZE – FERRY A KOMAN – TIRANA E Hotel
12 VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

** Les sortides des de Barcelona són un dia més tard respecte a la data de sortida des de Madrid, així com la data de tornada que serà també un dia més tard. En el cas de sortir des de Barcelona, el dia lliure a Tirana es farà al final de l’itinerari.

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Tirana
Sortida en el vol amb destinació Tirana. Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit a Tirana.

Dia 02 | Tirana. Dia lliure
Esmorzar. Dia lliure per a explorar la capital d’Albània al teu aire. Nit a Tirana.

Dia 03 | Tirana – Shkoder – Lepushe
Esmorzar. Avui viatgem cap al nord d’Albània, per a arribar a l’interior dels Alps Dinàrics, passant per Shkoder, el major centre catòlic d’Albània i porta d’entrada als Alps Albanesos. Viatjant entre muntanyes amb parets de pedra calcària i per la vall del riu Cem, arribem a la localitat alpina de Lepushe, on pernoctarem en una casa local. Lepushe és un de les valls més remotes d’Albània, situat en el cor dels Alps Dinàrics. A la tarda efectuarem alguna caminada al voltant del nostre allotjament.

Dia 04 | Lepushe – Collada Perdolec (Montenegro) – Plav
Avui deixarem la vall de Lepushe a Albània i per una pista forestal pugem caminant al serral de Perdolec. Des d’aquí, a través de prats i boscos arribarem al Cim de Greben, on podem gaudir les majestuoses vistes dels imponents Alps Dinàrics o Muntanyes Maleïdes, la població de les quals mai va ser sotmesa a l’Imperi Otomà. Continuarem caminant fins al pas de Zabeli iniciant el descens cap a Montenegro. Breu trasllat en vehicle fins a la població montenegrina de Plav, els habitants de la qual majoria és de l’ètnia albanesa. Allotjament en Plav o en el poblet veí de Gerbaj.

Dia 05 | Plav – Pic Visitor – Llac Visitorsko – Plav
En vehicles 4×4 ens desplacem durant uns 40 minuts fins al poblet de pastors de Mramorje, a 1885 metres. Aquí iniciarem el nostre ascens pel vessant de la muntanya, arribant fins al Pic Visitor (2409 m). Una vegada en el cim, gaudirem de les seves increïbles vistes a la regió de Plav. Després descendirem fins al llac Visitorsko, un dels llacs més elevats de Montenegro. Possibilitat de banyar-se en les seves aigües. Trasllat a Plav.

Dia 06 | Plav – Llac Hridsko – Vuthaj
Després d’esmorzar ens traslladem fins al poble veí de Bajrovica Katun a Montenegro on ascendirem a peu fins al llac Hridsko d’origen glacial. El camí puja suaument per verds prats amb bones vistes, fins a arribar al llac, on hi haurà possibilitat de banyar-se en les seves aigües. A la tarda, ens traslladem al poble de Vuthaj, situat en un de les valls més boniques de tot Montenegro. Allotjament en refugi.

Dia 07 | Vuthaj – Collada de Peja (Albània) – Vall de Theth
Després d’esmorzar iniciarem el nostre trekking per la vall de Ropjana. Escortats per magnífiques muntanyes tornarem a travessar la frontera albanesa. Búnquers, petits refugis de pastors i algun lloc militar abandonat veurem en el nostre pas de Montenegro a Albània. Iniciarem la baixada a la vall de Theth des del serral de Peja. Després d’un pronunciat descens arribarem al nostre refugi regentat per una família local on descansarem i prendrem el sopar. Theth és la vall amb els pobles alpins més aviat conservats d’Albània.

Dia 08 | Vall de Theth. Exploració i caminades per la vall
Jornada dedicada a explorar l’amagada vall de Theth. Realitzarem una caminada pels voltants de Thethi, coneixent els punts més emblemàtics del poble: l’església, la casa de la família Borshi construïda en el segle XVIII, que alberga avui dia el museu etnogràfic. Seguim posteriorment cap a la cascada de Grumas que és una de les més altes a Albània (30 metres) i la famosa deu del “Ull Blau” en Kaprea. Tornada a Thethi.

Dia 09 | Travessia de la vall de Theth a la Vall de Valbona
Esmorzar i sortida a primera hora per a realitzar una de les caminades més clàssiques del nord d’Albània, etapa regna del viatge. La travessia pel serral que uneix les valls de Theth amb Valbona (1960 m). Acompanyats de mules que carregaran amb el nostre equipatge, s’inicia la pujada pel final de la vall. Una primera part de la sendera és per espesses fagedes, boscos de pins i acabem la pujada per un terreny rocós. Les vistes des de la part més alta del camí són fabuloses, on es pot admirar els pics de Jezerca i Radohima. Una vegada en el serral, deixem enrere Theth i descendim cap a Valbona, per un bonic bosc de pins. Finalment arribem a una vall més estreta envoltat de pics i escarpades muntanyes. Nit en refugi.

Dia 10 | Exploració de la Vall de Valbona
Esmorzar. Avui explorarem els voltants de Valbona, una vall flanquejada per altes muntanyes de roca pelada i extensos prats. Guanyem altura des de la nostra casa rural a través de frondosos boscos fins a Stanet e Rames, extensos prats verds on els pastors de la rodalia porten els seus bestiars a estiuejar. Una vegada arribem al final, als nostres peus s’estén la majestuosa vall de Valbona. Recorrent la mateixa sendera de tornada per boscos i prats arribem al nostre allotjament.

Dia 11 | Vall de Valbona – Fierze – Ferri a Koman – Tirana
Sortida cap a Fierze per a embarcar i travessar el llac en ferri fins al port de Koman. Aquest espectacular trajecte discorre per un canó entre parets de més de 400 m d’altura i aigua blava. Aquest llac produeix l’energia elèctrica necessària per a tot el nord d’Albània. Continuació en vehicle fins a Tirana. Visita de la capital d’Albània, visitant el seu centre neuràlgic i els punts més emblemàtics de la ciutat: la immensa plaça Skanderbeg, on se situen alguns dels monuments més importants com la Mesquita E’them Bey (segle XVIII) i la torre del rellotge (segle XIX). Destaca la gran avinguda ‘Màrtirs de la Nació’ i l’antic barri burgès de Blloku (on va viure durant dècades l’elit comunista del país). Nit a Tirana.

Dia 12 | Vol Tirana / Ciutat d’origen
Temps lliure i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport per a embarcar en vol de tornada.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 15 persones 1.290 € 1.390 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.390 € 1.490 €
Suplement Individual (només a Tirana) 80 €
Taxes Aèries (Aprox.) 110 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 6 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Ciutat d’origen / Tirana i tornada.
Minibús o Van para los trasllats d’aeroport i els trajectes per terra.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Excursions, visites i entrades als monuments descrits a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.