Europa
Destinació
9 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

En aquest viatge ens centrem en la regió muntanyosa del nord d’Albània i el sud de Montenegro. Durant aquest itinerari de trekking pels Alps Dinàrics, descobrirem muntanyes i valls remotes, en una zona multicultural habitada per albanesos i eslaus, on podem experimentar la vida tradicional i hospitalitat de la seva gent. Aquest viatge està dirigit a aquelles persones que vulguin descobrir de forma activa uns països poc coneguts.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A OCTUBRE 2021
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA – SHKODER – LEPUSHE Casa local
2 SHKODER – COLLADA PERDOLEC (MONTENEGRO) – PLAV E / D / S Casa local
3 PLAV – CIM VISITOR – LLAC VISITORSKO – PLAV E / D / S Casa local
4 PLAVA – LLAC HRIDSKO – VUTHAJ E / D / S Casa local
5 VUTHAJ – COLLADA DE PEJA (ALBÀNIA) – VALL DE THETH E / D / S Casa local
6 VALL DE THETH. EXPLORACIÓ I CAMINADES PER LA VALL E / D / S Casa local
7 TRAVESSIA DE LA VALL DE THETH A LA VALL DE VALBONA E / D / S Refugi
8 VALL DE VALBONA – FIERZE – FERRY A KOMAN – TIRANA E Hotel
9 VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Tirana – Shkoder – Lepushe
Sortida en vol amb destinació Tirana (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat al nord d’Albània, a l’interior dels Alps Dinàrics, passant per Shkoder, major centre catòlic d’Albània i porta d’entrada als Alps Albanesos. Viatjant entre muntanyes amb parets de pedra calcària i per la vall del riu Cem, arribem a la localitat alpina de Lepushe, on pernoctarem en el refugi d’una família local. Lepushe és una de les valls més remotes d’Albània, situada al cor dels Alps Dinàrics.

Dia 02 | Lepushe – Collada Perdolec (Montenegro) – Plav
Avui deixarem la vall de Lepushe a Albània i per una pista forestal pugem caminant a la collada de Perdolec. Des d’aquí, a través de prats i boscos arribarem al Cim de Greben, on podem gaudir les majestuoses vistes dels imponents Alps Dinàrics o Muntanyes Maleïdes, la població de les quals mai va ser sotmesa a l’Imperi Otomà. Continuarem caminant fins al pas de Zabeli iniciant el descens cap a Montenegro. Breu trasllat en vehicle fins a la població montenegrina de Plav, els habitants de la qual són majoritàriament de l’ètnia albanesa. Allotjament a Plav o en el poblet veí de Gerbaj.

Dia 03 | Plav – Pic Visitor – Llac Visitorsko – Plav
En vehicles 4×4 ens desplacem durant uns 40 minuts fins al poble de pastors de Mramorje, a 1885 metres. Aquí iniciarem el nostre ascens per la vessant de la muntanya, arribant fins al Pic Visitor (2409 m). Una vegada en el cim, gaudirem de les seves increïbles vistes sobre la regió de Plav. Després descendirem fins al llac Visitorsko, un dels llacs més elevats de Montenegro. Possibilitat de banyar-se en les seves aigües. Trasllat a Plav.

Dia 04 | Plav – Llac Hridsko – Vuthaj
Després d’esmorzar, ens traslladem fins al poble veí de Bajrovica Katun a Montenegro on ascendirem a peu fins al llac Hridsko d’origen glacial. El camí puja suaument per verds prats amb bones vistes, fins a arribar al llac, on hi haurà possibilitat de banyar-se en les seves aigües. A la tarda ens traslladem al poble de Vuthaj, situat en un de les valls més boniques de tot Montenegro.

Dia 05 | Vuthaj – Collada de Peja (Albània) – Vall de Theth
Després d’esmorzar, iniciarem el nostre trekking per la vall de Ropjana. Escortats per magnífiques muntanyes tornarem a travessar la frontera albanesa. Búnquers, petits refugis de pastors i algun lloc militar abandonat és el que trobarem en el nostre pas de Montenegro a Albània. Iniciarem la baixada a la vall de Theth des de la collada de Peja. Després d’un pronunciat descens arribarem al nostre refugi regentat per una família local on descansarem i prendrem el sopar. Theth és la vall amb els pobles alpins més conservats d’Albània.

Dia 06 | Vall de Theth. Exploració i caminades per la vall
Jornada dedicada a explorar l’amagada vall de Theth. Realitzarem una caminada pels voltants de Theth, coneixent els punts més emblemàtics del poble: l’església, la casa de la família Borshi construïda en el segle XVIII, que alberga avui dia el museu etnogràfic. Seguim posteriorment cap a la cascada de Grumas que és una de les més altes a Albània (30 metres) i el famós manantial «Ull Blau» a Kaprea. Tornada a Theth.

Dia 07 | Travessia de la vall de Theth a la Vall de Valbona
Sortida a primera hora per a realitzar una de les caminades més clàssiques del nord d’Albània, etapa regna del viatge. La travessia per la serralada que uneix les valls de Theth amb Valbona (1960 m). Acompanyats de mules que carregaran amb el nostre equipatge, s’inicia la pujada pel final de la vall. Una primera part del camí és per espesses fagedes, boscos de pins i acabem la pujada per un terreny rocós. Les vistes des de la part més alta del camí són fabuloses, on es pot admirar els pics de Jezerca i Radohima. Finalment deixem enrere Theth i descendim cap a Valbona, per un bonic bosc de pins. Arribem a una vall més estreta envoltada de pics i muntanyes escarpades.

Dia 08 | Vall de Valbona – Fierze – Ferri a Koman – Tirana
Sortida cap a Fierze per a embarcar i travessar el llac en ferri fins al port de Koman. Aquest espectacular trajecte discorre per un canó entre parets de més de 400 m d’altura i aigua blava. Aquest llac produeix l’energia elèctrica necessària per a tot el nord d’Albània.
Continuació en vehicle fins a Tirana. Visita de la capital d’Albània, visitant el seu centre neuràlgic i els punts més emblemàtics de la ciutat: la immensa plaça Skanderbeg, on se situen alguns dels monuments més importants com la Mesquita E’them Bey (segle XVIII) i la torre del rellotge (segle XIX). Destaca la gran avinguda Màrtirs de la Nació i l’antic barri burgès de Blloku (on va viure durant dècades l’elit comunista del país).

Dia 09 | Vol Tirana / Ciutat d’origen
Temps lliure i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport per a embarcar en vol de tornada.

PREUS PER PERSONA
Preu per persona en base a Habitació Doble (taxes aèries incloses) 1.400 €
Suplement Habitació Individual 40 €
GRUP MÍNIM 10 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 10 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.

SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Barcelona / Tirana / Barcelona (amb connexió intermèdia), en classe turista.
Minibús o Van pels trasllats de l’aeroport i per terra.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Mules pel transport d’equipatge durant la travessa de Theth a Vallbona.
Excursions, visites i entrades als monuments descrits.
Taxes aèries (de carburant, aeroport, seguretat): 210 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.