Europa
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Possiblement una de les millors rutes de trekking de Geòrgia i del Caucas. La ruta de Mestia a Ushguli són 5 jornades de caminades moderades, recorrent valls remotes, pobles medievals, creuant colls i passos de muntanyes, observant magnífics glaciars i amb vistes als cims més alts del país. Dormint cada nit en cases locals, podrem degustar la rica gastronomia i conèixer de primera mà la cultura d’aquests pobles caucasians. El viatge s’inicia a Tbilisi, la capital del país, i acabem a l’extrem oest, a la ciutat de Batumi, banyada pel Mar Negre.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A OCTUBRE 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIBLISI Hotel
2 TIBLISI. VISITA DE LA CIUTAT E Hotel
3 TIBLISI – MTSJETA – KAZBEGUI E / S Casa local
4 KAZBEGUI – JADA – TIBLISI E Hotel
5 TIBLISI – TREN A ZUGDIDI – MESTIA E / S Casa local
6 MESTIA – EXCURSIÓ AL GLACIAR DE CHALAADI – MULAJI E / D / S Casa local
7 MULAJI – TREK A ADISHI E / D / S Casa local
8 ADISHI – TREK A IPRALI E / D / S Casa local
9 IPRALI – TREK USHGULI E / D / S Casa local
10 USHGULI – TREK MT. GURI – MESTIA E / D / S Casa local
11 MESTIA – BATUMI – PLATGES DEL MAR NEGRE E Hotel
12 VOL BATUMI / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Tbilisi
Embarcament en vol amb destinació Tbilisi. Arribada i trasllat a l’hotel.

DIA 2.- Tbilisi. Visita de la ciutat
Esmorzar i visites per la ciutat antiga, visita de les Esglésies ortodoxes, la Catedral, la Sinagoga i la Mesquita, el barri dels banys de sofre i la fortalesa. A la zona nova, seguirem per l’Avinguda Rustavel per veure el Teatre, el Parlament, les galeries d’art i els animats cafès. Tarda lliure.

DIA 3.- Tbilisi – Mtsjeta – Kazbegui
Sortida cap a Mtsjeta, antiga capital, centre religiós de Geòrgia i punt important en l’antiga Ruta de la Seda. Anem a visitar l’històric Monestir Jvari i la Catedral Svetitsjoveli, tots dos declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visita de la part antiga de Mtsjeta, les troballes arqueològiques de la ciutat antiga, les ruïnes dels palaus reals, els banys romans i les tombes dels reis i nobles del període antic. Continuarem la nostra ruta cap al nord, seguint l’espectacular carretera militar. En ruta visitarem el complex arquitectònic de Ananuri. Iniciarem una espectacular ruta per carretera cap al nord, al llarg del riu Térek, fins arribar a Kazbegui, la ciutat principal de la regió. Des de Kazbegui farem una agradable caminada a través d’una bonica vall i boscos que ens portaran a Gergeti, església de la Trinitat situada a 2.170 m. Si el temps ho permet es pot veure un dels majors glaciars del Caucas, en la regió de Kazbegui (5.047 m). Allotjament en pensió.

DIA 4.- Kazbegui – Jada – Tbilisi
Esmorzar i sortida per descobrir la trencada de Jada. Comencem la caminada i baixarem fins al poble de Kvesheti. A la tarda tornada a Tbilisi.

DIA 5.- ​​Tbilisi – Tren a Zugdidi – Mestia
A primera hora del dia trasllat a l’estació de tren per dirigir-nos a Zugdidi. A Zugdidi visitarem el palau de Dadiani. Després de la visita, trobada amb els vehicles de muntanya que ens acompanyaran cap al nord, a la regió de Svaneti. Arribada a Mestia, centre turístic de la regió i visites guiades com ara el museu local. Tarda lliure a Mestia.

DIA 6.- Mestia – Excursió al glaciar de Chaalaadi i inici trek – Mulaji
Al matí ens dirigirem cap a la vall de Chalaadi. En mitja hora en cotxe arribarem fins al pont, des d’on començarem la caminada. Després pujarem al glaciar fins arribar als peus del Chaniti (4.412 m). El camí ens portarà al bosc i arribarem fins al glaciar Chalaadi, on neix el riu Chalaadistskali i es troba a 2.070 m sobre el nivell del mar. Començarem la ruta i ens dirigirem a un dels pobles més grans de Svaneti, Mulaji.
Iniciem la ruta des del centre de Mestia seguint el riu contra corrent. En sortir de Mestia, es pot observar el ràpid creixement urbanístic que està patint la ciutat. En pocs minuts ens trobem amb les primeres vessants que a poc a poc van pujant metres per una zona boscosa. La pujada no és molt dura però és contínua fins a superar la part més alta de l’etapa. Ja en zona de prats, des de dalt, es pot observar tota la vall de Svaneti i el pic Tetnuldi (4.858 m). Seguim endavant descendint lentament i creuem els pobles de Mulkhura i Zhamushi, tots ells amb les seves característiques torres de defensa. Arribem de nou a l’alçada del riu Mulkhura i trobarem el poble on dormirem. Arribada i temps lliure. Sopar i allotjament a casa local.

DIA 7.- Trek Mulaji – Adishi
Aquesta és potser l’etapa més exigent de tota la ruta, pel desnivell positiu que ens trobem. Després d’esmorzar sortim de Mulaji, creuem el riu i seguim un camí que en poc temps es converteix en un sender molt estret amb pendent. Seguim el sender paral·lel a un torrent, que passa per una zona boscosa. Coincidim amb el camí que utilitzen els animals per pujar a les pastures més altes. Arribem als 2500 m d’alçada i creuem uns prats alpins que a l’hivern es converteix en pista d’esquí. Seguirem durant uns minuts el camí de les instal·lacions dels telecadires fins a trobar de nou un sender que ens portarà cap a la vall d’Adishi. Les vistes panoràmiques des d’aquest punt ens permetran observar les boniques formacions dels pics Ushba (4.700 m) i Laila (4.010 m). El camí segueix fins arribar a la vall d’Adishi.
El poble d’Adishi és un petit poble amb prou feines 5 o 6 famílies. Imprescindible visitar les pintures romàniques que hi ha a la petita capella local. L’allotjament en cases locals és aquí el més senzill de tota la ruta, però alhora el més autèntic.

DIA 8.- Trek Adishi – Iprali
Aquesta és també una de les etapes més exigents de tota la ruta, l’etapa reina, pel desnivell positiu que ens trobem. Iniciem la caminada remuntant la vall, seguint el riu cap amunt. Passarem per alguna petita ermita aïllada i alguna cabana per guardar animals. Arribarem a un punt on cal creuar el riu i en funció del cabal necessitarem ajuda amb cavalls per creuar-lo. Al final de la vall trobarem l’impressionant glaciar d’Adishi. És a partir d’aquest punt que el camí comença a pujar serpentejant i amb precioses vistes al glaciar. Al final de la pujada arribem al pas de Chkhuntieri (2.655 m) amb unes impressionants vistes panoràmiques. Comencem el descens, girant cap a la dreta seguirem el curs del riu Khaldechala. Finalment arribarem a Iprali. Sopar i allotjament.

DIA 9.- Trek Iprali – Ushguli
Al matí, després de l’esmorzar sortida seguint uns quilòmetres la carretera cap a Ushguli. Deixem la carretera i seguim un corriol que puja per la vessant esquerre del riu. En poc temps estarem caminant per la part alta de la gola que forma el riu Enguri. Finalment davant nostre apareixerà el poble més alt d’Europa habitat, Ushguli (2.200 m), declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Ushguli és famós per la gran quantitat de torres defensives i per la seva perfecta ubicació, sota la mirada del Shkhara (5.068 m), el cim més alt del país. Arribada a i visita de l’església Lamaria datada del segle XII. Sopar i allotjament en casa local.

DIA 10.- Trek Ushguli – Guri – Fi del trekking. Tornada a Mestia
Des d’Ushguli caminada cap al Mt. Guri (2.970m), un mirador natural que permet dominar tota la vall des del seu cim. En primer lloc el camí comença amb una pendent suau que és cada vegada més acusada. Els darrers 50 metres són els més exigents però quan s’arriba al cim s’obre el panorama fantàstic. No només s’observa el poble d’Ushguli (format per 3 petits assentaments), sinó també els cims de Shkhara (5.068 m) i Tetrnuldi (4.617 m). Retorn a Ushguli i trasllat en vehicles a Mestia per la tarda.

DIA 11.- Mestia – Batumi – Platges del Mar Negre
Esmorzar i sortida a primera hora del Mestia cap al sud, en direcció a la ciutat costanera de Batumi, situada al Mar Negre. Arribada i temps lliure per recórrer els seus boulevards o explorar les seves platges.

DIA 12.- Vol Batumi / Ciutat d’origen
Esmorzar i temps lliure a la ciutat de Batumi. A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport i embarcament en vol de tornada a la ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 15 persones 1.190 €
En base a grup de 10 a 15 persones (4 Primeres Inscripcions) 1.090 €
En base a grup de 6 a 9 personas 1.330 €
En base a grup de 6 a 9 personas (4 Primeres Inscripcions) 1.220 €
Suplement Habitació Individual 220 €
Habitació Compartida Garantida
Taxes Aèries (Aprox.) 230 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Tots els trasllats segons itinerari.
Transport en minibús per les carreteres principals amb aire condicionat.
Transport en vehicles 4×4 per la regió muntanyosa de Svaneti.
Bitllet de tren Tiblisi – Zugdidi.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Excursions i visites segons itinerari.
Entrades als llocs a visitar.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Visites no mencionades com a incloses a l’itinerari.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació