Europa
Destinació
8 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

La increïble ruta de Laugavegur és el millor trekking d’Islàndia i possiblement una de les millors rutes a peu del món. La bellesa dels seus paisatges sintetitzen tots els contrastos d’Islàndia.
En aquest camí podrem contemplar les glaceres, volcans, fumaroles, els tons ocres de la terra cremada, els seus increïbles aigües termals naturals, les praderies verdes convivint amb la lava omnipresent ressaltant entre els gels perpetus i els colors dels variats minerals. Apreciarem el cim del volcà Eyjafjalajökull i a la nostra dreta la glacera Mýrdallsjökull; si el dia va fora s’observen espectaculars vistes de gairebé tot el país.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KEFLAVIK Alberg
2 LANDMANNAULAGAR – HRAFTINNUSKER E / P / S Refugi
3 HRAFTINNUSKER – ALFTAVATN E / P / S Refugi
4 ALFTAVATN – EMSTRUR E / P / S Refugi
5 EMSTRUR – THORSMORK E / P / S Refugi
6 THORSMORK – FIMMVORDUHALS E / P / S Refugi
7 FIMMVORDUHALS – SKOGAR – REYKJAVIK E / P Alberg
8 VOL KEFLAVIK / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1- Vol Ciutat d’origen / Keflavik
Vol des de Madrid o Barcelona amb destinació a Keflavík. Trasllat o Flybus des de l’aeroport internacional Leif Eriksson fins a l’allotjament. Els vols directes des d’Espanya són nocturns, arribant de matinada. Nit en alberg o apartament.

Dia 2. Landmannaulagar – Hraftinnusker
Partida en furgoneta o autobús al matí a Landmannalaugar. Per començar amb bon peu ens deixarem perdre en el famós riu termal de Landmannalugar amb un bany inoblidable en les seves càlides aigües, al peu de la colada de lava que el custodia, per la qual caminarem en breu. A continuació donem començament a la marxa a peu amb destinació al refugi de Hraftinnusker, envoltat d’infinitat de restes d’obsidiana, clar exemple de la constant activitat volcànica d’aquesta illa. En el camí passarem per camps de fumaroles, neus perpètues i turons de riolita. Nit a refugi.

Dia 3.- Hraftinnusker – Alftavatn
Deixant enrere l’entranyable Hraftinnusker ens dirigim cap al paisatge d’Alftavatn. A la primera meitat del dia caminarem entre muntanyes nevades i rierols provocats pel desglaç dels nombrosos geleres que ens sortiran al pas. Just a l’equador de la jornada traiem el cap a un idíl·lic balcó, des del qual es veuen les verdes prades i muntanyes dels voltants del llac Alftavatn. Per acabar el nostre camí d’avui haurem de creuar un senzill torrent, ideal per donar un merescut descans i així relaxar els nostres músculs. Nit a refugi.

Dia 4.- Alftavatn – Emstrur
Partim de l’idíl·lic Alftavatn per endinsar-nos en un inhòspit desert de sorra negra, pel qual discorrerà el nostre caminar al llarg de tota aquesta jornada. Deixarem a l’esquerra l’impressionant glacera Entujökull, mentre que a la dreta ens flanquegen el pas muntanyes com ara Hatafell des d’on potser ens observin elfs, “hidden people” i altres personatges de la rica i presumiblement no tan irreal mitologia islandesa. Visitarem l’impressionant canó que hi ha prop del refugi. Nit a refugi.

Dia 5.- Emstrur – Thorsmok
Comencem la jornada discorrent entre els turons d’aspecte màgic del paratge de Emstrur per a breus instants creuar per un estret pont entre les dues parets que formen el congost del riu Fremri-Emstruá, desglaç de la glacera Entujökull; sent aquest, l’únic punt possible per a creuar-ho en quilòmetres a la rodona. A poc a poc el paisatge desèrtic va deixant pas a la verdor de la vall de Þórsmörk (que es tradueix com “el bosc de Thor”), sens dubte un dels llocs més bells d’Islàndia, on podrem admirar les llengües glaceres descendint fins a la vall de Thor, així com l’aigua del desglaç unint-se al corrent del riu Markafljót. Avançarem per un sender que en ocasions es perd fins arribar a la vall. Nit a refugi.

Dia 6.-Thorsmork- Fimmvörðuháls
En aquesta jornada partirem del majestuosa vall de Thor per encaminar-nos cap al que possiblement sigui el refugi més inaccessible del trekking, el de Fimmvörðuháls. Discurriremos per impressionants i verds turons, per estrets senders, camí del coll que dóna nom al refugi al qual ens dirigim. En aquest coll, on s’enfronten les glaceres Mýrdallsjökull i Eyjafjallajökull, veurem per primera vegada el gran oceà Atlàntic, meta del nostre viatge. Nit en refugi.

Dia 7.- Fimmvörðuháls – Skógar
Com a colofó ​​caminarem la major part de la jornada per terreny descendent admirant les 24 cascades que ens brinda el riu Skógar, des de les més suaus i tranquil·les fins a les més potents i cabaloses, acabant amb la famosa Skógafoss, impressionant cascada amb una caiguda de 62 metres. Trasllat a Reykjavík. Sopar a la ciutat. Nit en alberg.

Dia 8.- Vol Reykjavik / Ciutat d’origen
Els viatgers amb vols directes podran gaudir del matí a la capital islandesa.
Destaca el carrer Laugavegur, amb les seves botigues d’outdoor i jerseis de llana islandesa, cafès i cerveseries, que reuneix pràcticament tota l’activitat comercial i d’oci de Reykjavík. Al port, podrem degustar els peixos fresquíssims i visitar l’edifici Harpa, centre de concerts i conferències format per un entramat de hexàgons de vidre. Igualment val la pena una passejada per la zona alta de la ciutat, on ens perdrem entre encantadores cases de fusta amb petits jardins. A prop està Hallgrímskirkja, freqüentment definida com la “Catedral de Reykjavík” per la seva mida, encara que en realitat no ho és. Trasllat o Flybus fins a l’aeroport. Vol de tornada a Ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.195 €
Taxes Aèries (Aprox.) 180 – 260 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 10
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats d’aeroport o Flybus segons programa.
02 nits d’allotjament en alberg a Reykjavik i 05 nits d’allotjament en refugi, segons programa.
Totes les etapes de trekking indicades al programa.
Avituallament als refugis.
Alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport fins al començament i des del punt de finalització de la ruta.
Guia de muntanya Tierras Polares de parla hispana.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre.
Trasllats des de/fins a l’aeroport fora de les dates d’aquesta ruta.
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari