Amèrica del Sud
Destinació
16 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

La ruta més emblemàtica per als amants del trekking que en la seva primera etapa recorre gran part de la serralada tropical més alta del planeta, “La Serralada Blanca”, entre cims nevats, llacs, camins zigzaguejants, fauna única i exòtica vegetació. La segona etapa ens porta a Cuzco travessant segles d’història, on hi haurà temps de visitar els emblemes del poderós imperi Inca i les belleses de l’art colonial, abans d’iniciar el mític recorregut pel Camí Inca cap al Machu Picchu.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A LIMA Hotel
2 LIMA – HUARAZ E Hotel
3 HUARAZ E Hotel
4 HUARAZ – CASHAPAMPA – LLAMACORRAL E / D / S Tenda
5 LLAMACORRAL – TAULLIPAMPA E / D / S Tenda
6 TAULLIPAMPA – HUARIPAMPA E / D / S Tenda
7 HUARIPAMPA – VAQUERÍA – HUARAZ E Hotel
8 BUS HUARAZ – LIMA E Hotel
9 VUELO LIMA / CUZCO E Hotel
10 CUZCO E Hotel
11 CUZCO – HUAYLLABAMBA E / D / S Tenda
12 HUAYLLABAMBA – PACAYMAYO E / D / S Tenda
13 PACAYMAYO – WIÑAYHUAYNA E / D / S Tenda
14 WIÑAYHUAYNA – MACHU PICCHU – CUZCO E Hotel
15 CUZCO E Hotel
16 VOL CUZCO / LIMA E
 OPCIÓ SALKANTAY
11 CUZCO – ACHUPATA E / D / S Tenda
12 ACHUPATA – COLCAPAMPA E / D / S Tenda
13 COLCAPAMPA – PLAYA E / D / S Tenda
14 PLAYA – LLACTAPATA – AGUAS CALIENTES E / D Hotel
15 AGUAS CALIENTES – MACHU PICCHU – CUZCO E Hotel
16 VOL CUZCO / LIMA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

* Consulta Opció Salkantay a la fitxa tècnica adjunta del viatge.

Dia 1.- Lima
Arribada a Lima. Recepció a l’Aeroport Internacional Jorge Chávez, trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 2.- Lima – Huaraz
Esmorzar. Trasllat a l’estació per agafar bus de línia regular amb destinació Huaraz, punt de partida per a les principals excursions per aquest important enclavament andí.

Dia 3.- Huaraz
Esmorzar. Dia lliure a Huaraz per aclimatació. Es pot caminar a les properes Ruïnes de Willcawain, acostar-se al poblat de Pitec en transport terrestre i caminar cap a la pintoresca Llacuna de Churup, a la Serralada Blanca, o triar la Llacuna de Wilcacocha a la Serralada negra, entre d’altres opcions.

Dia 4.- Huaraz – Cashapampa – Llamacorral
Esmorzar. Partint de la ciutat de Huaraz al nord del Carreró de Huaylas descendim per una autopista fins a la ciutat de Caraz (2300m), des d’on comencem a ascendir cap a la Serralada Blanca per una carretera de terra afirmada fins al petit poblat de Cashapampa (2900m), on prenem contacte amb el nostre personal de muntanya: guies, cuiners, traginers i altres components de l’expedició per donar inici a la caminada. Iniciem el trek internant per la trencada Santa Creu per muntar el nostre primer campament a Llamacorral (3650m). Nit en tendes.

Dia 5.- Llamacorral – Taullipampa
Esmorzar. Seguim el trek per l’àmplia i plana trencada de Santa Creu, creuant les llacunes de Ichiccocha i Jatuncocha. Arribem a Quisuar on iniciem una caminada lateral cap al camp base de l’Alpamayo per la trencada Arhuaycocha, des d’on es té esplèndides vistes del Quitaraju (6040m), Alpamayo (5947m), Artesonraju (6025m) i altres, per després creuar cap al nostre campament a Taullipampa (4000m), als peus de l’impressionant Taulliraju (5830m). Nit en tendes.

Dia 6.- Taullipampa – Huaripampa
Esmorzar. Aquest serà un dia llarg i fatigós. Pujant per un escarpat i zigzaguejant camí entre l’impressionant Taulliraju i flanquejats per la llacuna de color turquesa de Taullicocha arribem a Punta Unió (4750m), des d’on s’albira el Chacraraju (6112m), Artesonraju (6025m), Piràmide (5885m), Huandoy (6395m), Alpamayo (940m), Santa Creu (6259m), Rinrihirca (5810m), Taulliraju (5830m) i alguns altres; seguim cap al flanc oriental de la Serralada Blanca i baixem per les llacunes de Morococha cap a la àmplia i llarga trencada de Huaripampa, creuant boscos de quenuales i agradables prats andins. Ens acostem al nostre campament a Huaripampa (3600m). Nit en tendes.

Dia 7.- Huaripampa – Vaqueria – Huaraz
Esmorzar. Seguim descendint fins al petit poble andí de Colcabamba (3350m) i després ascendim cap a Vaqueria (3700m), on vindrà a buscar-nos el nostre vehicle per ascendir cap Portachuelo de Llanganuco (4765m), des d’on es té esplèndides vistes del Huascarán nord (6768m ), Huascarán sud (6650m), Chopicalqui (6354m), Huandoy (6395 m), Pisco (5752m). Després baixem per la trencada de Llanganuco visitant les llacunes del mateix nom, anomenades també Orkon-cocha i Chinan-cocha. Tornarem després a la ciutat de Huaraz.

Dia 8.- Huaraz – Lima
Esmorzar. Matí lliure per visitar el mercat o passejar per la ciutat. A mig matí, trasllat a l’estació. Bus a Lima. Recepció i trasllat a l’hotel seleccionat.

Dia 9.- Vol Lima / Cuzco
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol que ens portarà a Cuzco, l’antiga capital de l’imperi. Assistència i trasllat a l’hotel seleccionat. Lliure per poder iniciar el contacte amb l’antiga ciutat imperial.

Dia 10.- Cuzco
Esmorzar. Dia lliure per a activitats personals i gaudir d’aquesta acollidora ciutat visitant antics palaus Inques, belles esglésies, museus i monuments, o caminar a les properes “ruïnes veïnes”, on es troba la monumental fortalesa de Sacsayhuaman, Tambomachay, entre d’altres atractius.

Dia 11.- Cuzco – Wayllabamba
Esmorzar. Trasllat des de l’hotel en bus privat. Ens dirigim a Ollantaytambo i després d’una breu parada continuarem per carretera, paral·lel a la via fèrria cap al km 82 i des d’on iniciarem la caminada després de preparar el nostre equip amb els nostres portadors. En aquest punt, els visitants hauran de mostrar el seu passaport original als guarda parquets. En aquesta primera secció del Camí de l’Inca, visitarem la petita comunitat de Miskay a 2650 metres sobre el nivell del mar. Més tard començarem a ascendir cap a un petit altiplà, on podrem delectar-nos amb un extraordinari paisatge andí i les restes inques de Patallacta, situada a 2750 m.s.n.m. Continuarem caminant 2 hores al llarg de del riu Cusichaca, ascendint gradualment fins a un àrea molt panoràmica on ens aturarem per dinar i prendre una petit descans. Més endavant, continuarem caminant a través d’una zona plena de vegetació, on és molt probable observar el colibrí gegant oriünd d’aquesta regió. Després d’haver caminat altres 2 hores arribarem al nostre primer campament, ubicat a la zona de Wayllabamba a 3000 metres sobre el nivell del mar.

Dia 12.- Huayllabamba – Pacaymayo
Esmorzar. Després de l’esmorzar s’inicia la segona jornada (ens aixecarem molt d’hora, al voltant de les 06: 00h per poder allistar-amb calma i prendre un bon esmorzar abans d’iniciar el recorregut). Començarem a caminar a través d’un sender estret ple de vegetació, passant per un petit pont que ens portarà a través d’un bosc nuvolós. En aquesta secció del passeig els participants hauran d’ascendir moltes grades o escalons per la qual cosa es recomana prendre-ho amb calma i descansar cada vegada que ho considerin necessari. Seguint el recorregut arribarem al sector de Llulluchapampa, aquí farem una breu parada per descansar i preparar-nos per ascendir al punt més alt del nostre passeig, la famosa obri Warmihuañusca, situada a 4200 metres sobre el nivell del mar, que significa “pas de la dona morta “. Aquests trams comprenen al voltant de 2 quilòmetres de llarg, i són un tant costeruts, per la qual cosa cal caminar amb calma i aturar-se a descansar quantes vegades es necessiti. Aquest tram és el més difícil del camí, però, és reconegut com un dels més bells paratges del planeta.
Per a aquest dia recomanem portar amb si alguns xocolates, caramels de llimona, molta aigua i per què no algunes fulles de coca. Una vegada que ens trobem al cim podrem prendre les clàssiques fotos de camí Inca. Seguidament baixarem per una vall sinuós fins arribar a un punt en què ens aturarem per dinar. Durant aquest últim trajecte és possible observar diversos tipus d’aus silvestres. Finalment, arribarem al campament de Pacaymayo (3500 m.s.n.m.), on passarem la nit.
Pacaymayo és un campament oficial, per tant compta amb banys i dutxes (hem de tenir en compte i ser previnguts en que en aquesta zona l’aigua és bastant freda).

Dia 13.- Pacaymayo – Wiñayhuayna
Esmorzar. Molts visitants opinen sentir que aquest és un dels dies més llargs del trajecte, però al mateix temps, un dels més bells causa de la presència de meravelloses construccions Inques al llarg del sender. Tornarem a matinar (igual que el dia anterior ens llevarem a les 06: 00h). Emprendrem la nostra caminada ascendint un camí costerut. En breu arribarem a les ruïnes d’Runkurakay situat a 3800 m.s.n.m., una bella construcció Inca de forma ovalada que es creu que va servir com a torre de vigilància Inca. Després d’una explicació històrica continuarem fins arribar al obri de Runkurakay, situada a 3950 m.s.n.m. Durant aquest trajecte ens trobarem amb una petita llacuna en la qual moltes vegades es poden observar oques andins i altres espècies d’aus del lloc. Després del pas, baixarem cap a una bonica vall ple de vegetació; aquí visitarem les ruïnes de Sayacmarka, situada a 3624 m.s.n.m. Aquesta és una interessant construcció Inca, edificada sobre un pendent molt empinada, circumdada per una meravellosa cadena de muntanyes. Seguirem descendeixo cap al bosc nuvolós, per arribar fins a les ruïnes de Phuyupatamarka, composta per impressionants fonts i canals d’aigua que són espectaculars obres d’enginyeria hidràulica feta pels Incas.
Després d’un merescut descans baixarem fins arribar a una de les edificacions Incas més belles del lloc: les ruïnes de Wiñaywayna (2700 m.s.n.m.). Aquestes són sens dubte una de les més belles de totes les ruïnes, després de Machu Picchu. Després d’explorar cada racó de Wiñaywayna ens dirigirem al nostre últim campament, el qual se situa a uns pocs metres del lloc. Aquesta serà la nit en què ens tocarà acomiadar-nos dels nostres portadors i col·laboradors de l’excursió, de manera que realitzarem una petita reunió per agrair a tots per haver compartit amb el grup aquesta bella experiència. Nit en tendes.

Dia 14.- Wiñayhuayna – Machupicchu – Cuzco
El dia més esperat, l’esforç serà recompensat. En aquest últim dia ens aixecarem molt d’hora, a les 03:30 hrs. Després ens dirigiéremos ràpidament a la porta de control per a ingressar al sender que ens portarà directament cap a la ciutadella de Machu Picchu. És recomanable portar amb si una bona llanterna, ja que a aquesta hora encara és fosc en aquest lloc. Després d’haver caminat per al voltant d’1 hora i mitja, arribarem al Inti Punko, o Porta del Sol, un magnífic punt des del qual es pot albirar al lluny la ciutadella de Machu Picchu. En aquest punt podrem descansar, gaudir de les vistes i fer fotos, per finalment baixar fins arribar a la reconeguda, com meravella del món modern, “Machu Picchu”, que s’eleva fins a una alçada de 2430 msnm, enmig d’un bosc tropical i amb una extraordinària ubicació.
Va ser sens dubte una de les creacions urbanes més meravelloses en l’època d’auge Incaico. Els seus enormes murs, terrasses i rampes semblessin que fossin tallades naturalment en forma contínua en els penya-segats rocosos. El nostre guia ens conduirà per un recorregut dels sectors més imponents d’aquesta bella ciutadella, durant 2 hores aproximadament. Tindrem un temps lliure per poder explorar la ciutat per compte propi. Seguidament tornarem en bus fins al poble d’Aguas Calientes, per abordar el tren que ens portarà de tornada, a l’hora indicada, a l’estació d’Ollantaytambo, des d’on el traslladarem amb minibús al seu hotel a Cuzco.

Dia 15.- Cuzco
Esmorzar. Un altre dia lliure per poder continuar amb les visites i activitats personals en aquesta acollidora ciutat monumental rica en colors, aromes i sons, lloc ideal per introduir-se en la veritable cultura local plena de valuoses obres arquitectòniques i artístiques, i d’una profunda vida religiosa. Allotjament.

Dia 16.- Vol Cuzco / Lima
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Lima. A l’arribada, fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
TREK INCA TREK SALKANTAY
En base a grup de 10 a 16 persones 2.170 € 2.105 €
En base a grup de 8 a 9 persones 2.195 € 2.135 €
En base a grup de 6 a 7 persones 2.275 € 2.205 €
En base a grup de 4 a 5 persones 2.385 € 2.325 €
En base a grup de 3 persones 2.495 € 2.440 €
En base a grup de 2 persones 2.945 € 2.880 €
Suplement Individual 525 € 555 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Tots els trasllats aeroport – hotel – estació i viceversa.
Totes les excursions detallades a l’itinerari.
Bus regular en el trajecte Lima – Huaraz – Lima.
Trekking per la Serralada Blanca i pel Camí de l’Inca en règim de pensió completa i amb tota la infraestructura necessària per al correcte desenvolupament de les activitats.
Allotjament en hotels amb esmorzar inclòs en tendes durant ambdós trekkings.
Guies locals durant les excursions i assistència del nostre corresponsal en tot el circuit.
Assegurança d’assistència en viatge.
Serveis inclosos en cada trekking i en l’opció Salkantay totalment detallats en la fitxa tècnica adjunta.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals ni domèstics.
Equip personal de trekking ni sac de dormir.
Alimentació no especificada en el quadre.
Visites en les ciutats i activitats no especificades.
Cavalls extra pera muntar a la Serralada Blanca (opcional). Durant el Camí de l’Inca està prohibit. 
Entrada al Parc Nacional Huascaran (20 USD aprox., pagament en destí). 
Entrada al Huayna Picchu o Machu Picchu.
Entrada a les aigües termals a Aguas Calientes (Camí Inca).
Suplement de tren Expedition a Vistadome en la tornada.
Guies en les ciutats
Portejador extra.
Propines i extres personals.
Taxes d’aeroport.
CQualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari