Àsia, Pròxim Orient
Destinació
10 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
Inclosos
Vuelos

Aquest viatge al Regne d’Aràbia Saudita, el guardià espiritual dels dos santuaris més sagrats del món islàmic, La Meca i Medina, és molt més que un viatge al bressol de l’Islam. En aparença un territori desèrtic i desolat, Aràbia Saudita ha vist creuar per les seves terres una part important de la història antiga de l’home, com les caravanes de la Ruta de l’Encens, el pas del qual per l’Oasi d’Al Ula procedents de Iemen a la recerca de les costes mediterrànies carregades d’aquest preuat producte, van deixar un llegat històric d’incalculable valor en llocs com Hegra o Dedán. Oberta al món des de 2019, el Regne és un contrast de l’antic i el modern, amb gratacel que s’obren pas entre barris tradicionals enmig de paisatges desèrtics, elevades muntanyes i la costa del Mar Roig.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DÍAS ITINERARIO ALIM. ALOJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / RIYADH Hotel
2 RIYADH – BURAYDAH E Hotel
3 BURAYDAH – FAYD – JUBBAH – HAIL E Hotel
4 HAIL – AL ULA E Hotel
5 AL ULA E Hotel
6 AL ULA – MEDINA E Hotel
7 MEDINA – CRÀTER AL WABA – TAIF E Hotel
8 TAIF – JEDDAH E Hotel
9 JEDDAH E
10 VOL JEDDAH / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 1 | Vol Ciutat d’origen / Riyadh
Embarcament en el vol regular amb destinació a la capital del país, Riyadh. Després de realitzar els tràmits d’entrada necessaris ens traslladarem al nostre allotjament en el centre de la ciutat. Nit en hotel.

Dia 2 | Riyadh – Buraydah
Després d’una breu nit, esmorzarem i sortirem a recórrer la ciutat visitant alguns dels llocs més interessants. Al contrari del que pugui semblar, Riyadh és una ciutat polsosa i no especialment bonica comparada amb altres capitals de la Península Aràbiga, encara que, per contra, posseeix un patrimoni històric bastant important en comparació. Durant el nostre recorregut visitarem Qasr Al-Masmak, el forta-ciutadella de tova i argila des del qual el rei Abdulaziz Al Saud va conquistar i va unir els diferents regnes i províncies que conformen l’Aràbia Saudita actual en 1902; el palau Al Murabba, antiga llar i cort del rei Abdulaziz, i el Museu Nacional, que allotja segles d’història i cultura àrabs. També visitarem Dheera Souq, un soc tradicional on trobarem tot tipus d’articles. A última hora de la tarda ens traslladarem a la ciutat de Buraydah on ens allotjarem en un cèntric hotel. En funció de l’horari, durant el trajecte ens acostarem a Al-Dir’iyyah, bressol del primer estat saudita i llar ancestral de la família reial per a realitzar una breu visita per l’exterior. Nit en hotel.

Dia 3 | Buraydah – Fayd – Jubbah – Hail
Després d’esmorzar sortirem cap a la ciutat de Hail fent una primera parada en el major mercat de camells del món, als afores de Buraydah. Tots els dies, des de les sis del matí, aquest mercat cobra vida amb venedors i compradors intercanviant rials per camells, ovelles, cabres i tot tipus d’articles com a cadires de muntar, cabestres o mantes. Després de la visita continuarem la ruta cap a les restes arqueològiques de la ciutat preislàmica de Fayd on realitzarem una ràpida visita. Després continuarem fins a l’Oasi de Jubbah on visitarem Jabal Umm Sinman, un lloc amb les obres d’art rupestre neolítiques més importants d’Orient Mitjà i que descriuen les activitats i i les vestimentes dels seus creadors, animals i armes de l’època. Les talles en roca més fines daten d’al voltant del 5500 a. C., quan gran part d’aquesta àrea era un llac interior i els habitants tallaven els animals de caça que arribaven fins a les aigües. Abunden talles de cabres munteses, orix i camells, així com importants inscripcions tamúdiques que daten de l’any 1000 a. C.
A última hora de la tarda arribarem a la ciutat de Hail que, protegida pels seus tres castells, la Fortalesa de A’arif, el Castell Barzan i el Castell Al-Qishlah, és una de les parades importants en la ruta de peregrinació cap a la Meca. En el seu moment aquesta ciutat va ser la capital de tot el desert àrab i llar de llegendes com la del poeta àrab Hatim Al Tai, l’altruisme i la generositat del qual li va fer mereixedor d’un lloc en els relats de “Les mil i una nits”. Nit en hotel.

Dia 4 | Hail – Al Ula
Després d’esmorzar començarem el dia visitant l’exterior de la Fortalesa Qishlah, un edifici de tova amb murs de més de 8 metres d’altura i vuit torres de vigilància, construït en els anys 30 com a caserna general de les tropes del rei Abdul Aziz per a protegir el nord del regne. Continuarem la visita per Hail acostant-nos a la històrica fortalesa de Aarif, enfilada en el cim d’una muntanya en el cor de la ciutat. La primera construcció de la fortalesa es va realitzar durant el regnat de la família Al-Ali a la fi del segle XI de l’hègira (segle XVII d. C.), i les addicions i annexos posteriors es van realitzar durant el govern de la família Al-Rashid. Abans d’abandonar Hail visitarem una de les productores de Dallahs (cafeteres tradicionals) més singulars del país, on les habilitats manuals de cada artesà poden fer d’aquests objectes veritables obres d’art amb preus realment sorprenents. Després de la visita continuarem la ruta a la recerca de l’Oasi d’Al Ula, un lloc situat en el Wadi Al-Qura que, gràcies als seus recursos hídrics i la seva ubicació estratègica al llarg de la ruta de l’encens, va ajudar a modelar la història d’Aràbia Saudita amb el naixement de dos dels seus antics regnes àrabs. Durant el primer mil·lenni a. C., Al-Ula va veure el naixement de l’antiga ciutat de Dedan que es convertiria en la capital de dos regnes successius, Dedan i Lihyan, que van governar el nord-oest de la Península Aràbiga. A la fi del primer mil·lenni a. C., un nou poder provinent del nord, els nabateos, van instal·lar el seu lloc d’avançada més al sud i alhora la seva segona ciutat més important també en aquest lloc, Madain Saleh. Nit en campament.

Dia 5 | Al Ula
Després d’esmorzar començarem la nostra jornada visitant l’antic oasi de Dedán, el lloc on va florir un regne des d’almenys el segle VI fins al segle II a. C. Aquí, els reis de Dedan primer i més tard els de Lihyan, van regnar sobre un territori que s’estenia en el seu apogeu des de la ciutat de Iathrib (actual Medina) fins al Llevant. Entre els llocs més interessants a visitar està la necròpoli del S. V a. C. que els lihyanites van excavar a diferents altures en el vessant de la muntanya. Al voltant d’un quilòmetre al sud del lloc d’excavació principal de Dedan hi ha dues tombes excepcionals situades a uns 50 metres sobre el wadi on es va centrar l’antic oasi.
Aquestes són les úniques tombes que estan decorades amb dos lleons tallats cadascuna, mostrant la importància dels seus amos, ja siguin governadors o persones influents. Després de la visita ens dirigirem cap a Jabal Ikmah, per a veure la “biblioteca a l’aire lliure” més gran del país, un lloc en l’època visitat per tots aquells que desitjaven deixar les seves inscripcions i ofrenes en el camí a través de la ruta de l’encens i que arribat fins als nostres dies en un gran estat de conservació. A la tarda visitarem una de les formacions geològiques més famoses, Jabal Alfil, també coneguda com Elephant Rock. Nit en campament.

Dia 6 | Al Ula – Medina
Al matí després d’esmorzar visitarem Madain Saleh, també coneguda com Hegra. Abans del seu declivi, aquesta ciutat va arribar a ser la segona més important de l’imperi nabateo ja que va anar aquí on confluïa gran part del comerç procedent d’Àsia que tenia com a destí principal les grans ciutats europees del moment. Gràcies a l’encens, el gingebre, el pebre, el sucre o el cotó, es van pastar grans fortunes que es van reflectir en grans temples i edificis excavats en la pròpia roca. Igual que a Petra, Jordània, els nabateus van utilitzar els massissos d’arenisca per a construir tombes colossals i panteons dedicats a grans homes de l’època i les seves famílies. Així, Hegra es va convertir ràpidament en una gran necròpoli a cel obert amb un total de 131 tombes, la més antiga de les quals data del segle I a.C. i la més recent de l’any 70 d. C. Amb l’expansió de l’imperi romà per Orient Mitjà, la influència dels nabateus va començar a diluir-se fins que en el segle I a.C, la ciutat va ser abandonada i relegada a l’ostracisme més absolut. Durant el nostre recorregut per tota aquesta gran àrea, visitarem entre altres llocs les tombes Lihyan, Jabal Alahmar, Al Faqir, Al Sanea, Al Bint o Jabal Ithbil. En finalitzar la visita ens posarem en marxa de nou i ens dirigirem a una de les ciutats santes d’Aràbia Saudita, la ciutat de Medina. Durant el camí ens detindrem en Al Bint Dam, on veurem les restes d’una de les preses antigues més grans d’Aràbia Saudita i que segons les llegendes locals va ser construïda per la Reina de Saba. Finalment, a la tarda arribarem a la ciutat de Medina, que al costat de la Meca és una de les dues ciutats sagrades de l’Islam i un destí clau per a milions de pelegrins que viatgen a Aràbia Saudita per al Hajj o la Umrah. Encara que el nom de la ciutat sol escriure’s com Medina, el seu nom complet és Al Medina Al Munawwarah, que significa “la ciutat il·luminada”. La ciutat, prohibida per als no musulmans, es mou al voltant d’Al Masjid an Nabawi, conegut també com la Mesquita del Profeta ja que és el lloc on està enterrat Mahoma. Nit en hotel.

Dia 7 | Medina – Cràter Al Waba – Taif
Després d’esmorzar deixarem la ciutat sagrada de Medina i ens dirigirem cap al sud a la recerca del cràter del volcà Al Waba. Amb gairebé quatre quilòmetres d’ample i 250 metres de profunditat, el cràter és una de les meravelles naturals més impressionants d’Aràbia Saudita. Encara que inicialment es va creure que el cràter havia estat format per un meteorit que havia impactat contra la terra, recerca realitzada per geòlegs en la dècada dels seixanta van revelar que Al Waba era realment un “cràter maar”, és a dir, un cràter volcànic format després de l’explosió causada per aigües freàtiques que han entrat en contacte amb lava calenta o magma. Després de la visita continuarem el viatge fins a arribar a la ciutat de Taif, coneguda com la Ciutat de les Roses gràcies a les flors que creixen en els wadis i muntanyes circumdants, on ens instal·larem. Nit en hotel.

Dia 8 | Taif – Jeddah
Després d’esmorzar ens dirigirem iniciarem el nostre recorregut en aquesta bonica ciutat visitant l’abandonat Palacio Kaaki, un edifici que va pertànyer a una de les famílies de comerciants més importants de la Meca i que destaca pels seus balcons, portes i finestres finament tallats i els seus pilars típics romans. També visitarem el Palau de Shubra, el lloc en el qual el rei Abdul Aziz i el rei Faisal solien usar com a residència quan visitaven la ciutat i que va ser construït en 1905. Un dels museus més curiosos a visitar de la ciutat i que són un viatge per la història i la cultura del país, és el d’Al Shareef, un lloc que alberga una basta col·lecció d’objectes recopilats al llarg de tot el país pel seu propietari, Al-Sharif Ali Bin Malbas. El soc de Taif, un dels més grans d’Aràbia Saudita, i un lloc en el qual perdre’s durant hores entre artesanies, aromes i sabors, és un altre lloc que visitarem abans de posar-nos de nou en marxa per a aconseguir la històrica ciutat de Jeddah. Nit en hotel.

Dia 9 | Jeddah
Després d’esmorzar tindrem tot un dia per davant per a descobrir la ciutat més cosmopolita de tot el país i porta d’entrada per a comerciants i pelegrins arribats per mar. Entre altres coses, aquesta ciutat alberga les úniques quatre mesquites del país que permeten l’entrada a visitants no musulmans: la Mesquita Al Taqwa, la Mesquita Al Rahma al Mar Roig, La Mesquita del Rei Fahd, d’estil marroquí, i la Mesquita del Rei Saud, una estructura de gairebé 10.000 metres quadrats dissenyada per l’arquitecte egipci Abdel Wahed Al Wakil, considerat l’autoritat viva més destacada en arquitectura islàmica moderna. La visita a Jeddah començarà en Al Balad, l’històric barri Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquí es conserven els edificis més antics de la ciutat, alguns dels quals, construïts amb petxines marines i pedres, i amb dissenys únics en balcons, portes i finestres.
Totes aquestes grans cases un dia van albergar a les famoses i acabalades famílies de Jeddah. Durant el recorregut podrem gaudir d’infinitat de botigues on comprar perfums, teles, joies, antiguitats i records, o simplement gaudir de te o un cafè tradicional. Continuarem el recorregut veient l’exterior de la Tomba d’Eva, el lloc on la tradició musulmana deia que va ser enterrada l’Eva bíblica. El mausoleu va ser derrocat i segellat per les autoritats religioses wahabíes en 1975, pel fet que alguns pelegrins musulmans trencaven la tradició islàmica resant enfront de la tomba. Finalment arribarem a l’animat Soc de la ciutat que recorrerem tranquil·lament per a gaudir de tot el seu ambient. Ja a la tarda ens acostarem a visitar la mesquita Al-Rahma, la coneguda com a mesquita flotant construïda sobre el Mar Roig i ancorada a la riba per una passarel·la, amb una cridanera cúpula de color turquesa. Des d’aquí ens dirigirem cap a la Font del Rei Fadh, en la Corniche, visible des de pràcticament tota la ciutat i que amb els seus 312 metres d’altura és la font més alta del món. La font, donada a la ciutat de Jeddah pel difunt rei Fahd bin Abdulaziz Al Saud, es va inaugurar en 1985 establint-se immediatament com una gran atracció per als visitants. Després d’un petit descans a l’hotel, a l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport on prendrem el nostre vol de tornada a casa. Nit a bord.

Dia 10 | Vol Jeddah / Ciutat d’origen
Arribada als nostres punts d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 a 16 persones 2.990 €
En base a grup de 7 a 10 persones 3.750 €
Suplement Habitació Individual 670 €
Taxes Aèries (Aprox.) 305 €
GRUP MÍNIM 7 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 7 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en minibús amb A/C durant la ruta.
Trajecte en tren Riad – Hail (en seient classe turista).
Allotjament en hotels en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Entrades per a la visita a Dedan i Hegra a Al-Ula.
Guia oficial per a la visita a Dedan i Hegra a Al-Ula.
Guia de la casa de parla hispana i àrab.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Aràbia Saudita (110 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Entrades i visites no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari