Àsia
Destinació
8 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Bhutan, també conegut com la “Terra del Drac del Tro” o “l’últim Shangri-La”, és un dels països més aïllats del món i s’ha conservat al marge del món des de la seva independència en 1949 fins fa uns pocs anys. En aquest petit regne travessat per la serralada de l’Himàlaia s’aixequen espectaculars fortaleses-monestirs que reben el nom de Dzong, a més de petits pobles situats a les seves valls.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’OCTUBRE 2022 A DESEMBRE 2023
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A KATHMANDÚ Hotel
2 VOL KATHMANDÚ / PARO  – THIMPHU D / S Hotel
3 THIMPHU E / D / S Hotel
4 THIMPHU – PUNAKHA – WANGDUE E / D / S Hotel
5 WANGDUE – PARO E / D / S Hotel
6 PARO. MONESTIR DE TAKTSANG E / D / S Hotel
7 VOL PARO / KATHMANDÚ E Hotel
8 KATHMANDÚ. TRASLLAT A L’AEROPORT
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Arribada a Kathmandú
Arribada a Kathmandú, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel.
La capital de Nepal es troba enmig d’una espectacular vall. Aquesta ciutat alegre i colorista com poques posseeix bellíssims monuments i racons, a més de mercats i carrers com Makhan Tole, en la qual encara es respira molt profundament l’ambient d’una localitat nepalesa de l’Edat mitjana. Destaca la Plaça Durbar, que situada en el cor de l’antiquíssima ciutat, és el nucli històric fonamental. Altres monuments d’interès són el Palau Real, conegut com Hanuman Dhoka i residència de l’antiga dinastia Malla, a més de l’elegant pagoda de Narayana Mandir. En els barris del sud de la capital, molt menys freqüentats, poden contemplar-se vells santuaris i atrotinats edificis que proporcionen un ambient diferent del ja visitat. A 6 km trobem la ciutat de Patan, un veritable santuari d’art religiós i profà. S’estén a l’altre costat del riu Bagmata des de Kathmandú i es prea dels seus temples i artesans, a més d’haver acollit la creació de les belles obres que decoren la sorprenent plaça Durbar, repleta de la major mostra d’arquitectura newari de Nepal. Nit a Kathmandú.

Dia 02 | Vol Kathmandú / Paro – Thimphu
Trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol amb destinació a Paro. Aquest és un dels millors vols que es poden fer a la regió de l’Himàlaia. Gaudirem de fascinants vistes i d’un espectacular descens a la ciutat de Paro. A l’arribada a Paro, recollida de l’equipatge, tràmits d’immigració i benvinguda per part del nostre representant local. De seguida notarem l’aire fred, fresc i net de les muntanyes que envolten la ciutat. Sortida per carretera cap a Thimphu (2.400 m), la capital de Bhutan, amb una parada en ruta en Chuzom, on conflueixen els rius Paro i Thimphu. Podem trobar tres estils diferents de estupas: tibetana, nepalesa i butanesa. Poc abans d’arribar a Chuzom visitarem el temple Lhakang Tschgang, construït en el segle XV com a resultat de la visita de Balaha, l’excel·lent cavall, una manifestació de Chenrezing (el Buda compassiu). El camí segueix per una zona estreta que s’obre a la vall de Thimphu.
A la tarda realitzarem un passeig pel mercat local. Després ens dirigirem a Kuenselphodrang, l’estàtua més gran de Buda al país, des d’on hi ha excel·lents vistes de la vall. Nit a Thimphu.

Dia 03 | Thimphu
Esmorzar i visita de la Biblioteca Nacional, que conserva una vasta col·lecció d’antics textos i manuscrits budistes, alguns d’ells de més de cent anys, així com una altra col·lecció de llibres de la cultura i religió a l’Himàlaia (tancat els dimecres). Visitarem l’Institut de Zorig Chusum, conegut com el Centre de Belles arts, on es pot estudiar la pintura thangka i altres arts tradicionals. Finalment, coneixerem la Reial Acadèmia del Tèxtil i el seu museu, inaugurat en 2001, que és un fascinant testimoniatge de les tradicions vives de Bhutan i on s’exposen peces antigues.
A la tarda visita del Memorial Chorten, envoltat contínuament de gent murmurant mantres i fent girar els molinets d’oració. La construcció d’aquest edifici va ser ordenada pel tercer rei de Bhutan, la seva majestat Jigme Dorji Wangchuk, l’anomenat Pare del Bhutan modern. Va ser erigida en 1974 en commemoració a la pau i prosperitat en el món, després de la mort del rei.
Més tard descobrirem la impressionant fortalesa-monestir de Trashichhoedzong, que alberga la Secretaria de l’Estat, la sala del tron de la seva majestat i diverses oficines governamentals. Acabarem el dia amb la visita a un centre d’artesania local i el basar. Nit a Thimphu.

Dia 04 | Thimphu – Punakha – Wangdue
Sortida per carretera a Punakha passant pel serral Dochu-La (3.088 m). Realitzarem una breu parada per a observar les vistes panoràmiques, el chorten i les banderes d’oració que decoren sempre els punts més alts de la carretera. Si el temps ho permet podrem admirar alguns dels principals pics d’aquesta zona dels Himalayas: Masagang (7.158 m), Tsendagang (6.960 m), Terigang (7.060 m), Jejegangphugang (7.158 m), Kangphugang (7.170 m), Zongphugang (7.060 m) i el Gangkar Puensum (7.497 m), el pic més alt en Bhutan.
Pel camí farem una breu excursió al Temple Chimi Lakhang, situat en una lloma en el centre de la vall. Aquest temple dedicat al Lama Drukpa Kuenley és també conegut com el temple de la fertilitat. Es diu que, resant aquí, les parelles que no aconsegueixen tenir fills seran beneïdes amb un en poc temps. A l’arribada a Punakha visitarem el Punakha Dzong, la residència d’hivern del Je Khenpo (sacerdot principal) i els monjos de Tashichhodzong. Aquest lloc va ser construït en 1637 estratègicament en la confluència dels rius Pho Chhu i Mo Chhu. Allotjament en hotel en Wangdue o Punakha.

Dia 05 | Wangdue – Paro
Esmorzar i visita del monestir Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang, situat enmig d’una pineda amb vista a la vall de Punakha i Wangduephodrang. El temple alberga una estàtua de bronze de Avalokiteshvara de 5 metres d’altura, una de les més grans de Bhutan. Continuació fins a Simtokha Dzong, la “Fortalesa de les Joies abandonades”, famosa per la qualitat del treball de la seva fusta, efectuat a la torre central. Va ser construït en 1627, per la qual cosa és el més antic del país. En l’actualitat alberga l’Institut d’Estudis de Llengua i Cultura.
A la tarda, visita de l’antiga torre de vigilància Ta Dzong (tancada diumenges i dilluns), construïda en el segle XVII. L’edifici acull des de 1968 el Museu Nacional, on es conserven una extraordinària col·lecció de pintures antigues thangkas, tèxtils, armes, armadures, objectes de la llar i una rica varietat d’objectes naturals i històrics. Acabarem les visites del dia amb el Monestir Rinpung Dzong, construït en 1646 per Shabdrung Ngawang Namgyal, el primer governant de Bhutan.

Dia 06 | Paro – Monestir de Taktsang
Al matí excursió al Monestir de Taktsang, també conegut com el “Niu del Tigre” (5 hores caminant aprox.). El monestir es troba penjat d’una paret de 900 metres sobre la vall de Paro i és indubtablement el monestir més famós de Bhutan, a més d’un dels centres de peregrinació més venerats del món. Deu el seu nom a la història de la seva fundació. En el segle VIII, Guru Rinpoche va arribar a Taktsang d’una manera miraculosa, volant a lloms d’una tigressa de Khenpajong. Segons la tradició, la tigressa era una forma presa per un dels consorts del Mestre per a l’ocasió. En el camí cap a la ciutat de Paro, visitarem Kyichu Lhakhang, un antic monestir que reflecteix la introducció del Budisme al país.

Dia 07 | Vol Paro / Kathmandú
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol amb destinació Kathmandú. A l’arribada, trasllat a l’hotel i resta del dia lliure per a gaudir de la ciutat i la seva vall. Nit a Kathmandú.

Dia 08 | Kathmandú. Trasllat a l’aeroport
A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.780 €
Suplement Habitació Individual 210 €
Visat Bhutan 40 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vol domèstic Kathmandú / Paro / Kathmandú. Tarifa sotmesa a disponibilitat.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Assistència a l’aeroport en castellà per al trasllat del primer dia. La resta de trasllats a Kathmandú són amb assistència en anglès.
Allotjament en els hotels indicats o similars en habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Pensió complerta durant la ruta a Bhutan.
Guia acompanyant de parla hispana durant la ruta a Bhutan
Entrades i visites als monuments segons programa.
Taxes turístiques governamentals obligatòries a Bhutan (veure informació detallada la fitxa tècnica).
Visat de Bhutan (40 €).
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació fins a 3000€.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat de Nepal. Es tramita a l’arribada a l’aeroport (30 USD aprox. i 2 fotografies).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Suplements en hotels per la sortida de Nadal o altres celebracions.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari