Àsia, Pròxim Orient
Destinació
9 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

Situats a una bona distància de les grans meravelles arquitectòniques de les antigues ciutats de l’Iran, ocults entre els prats i muntanyes de la serralada del Zagros al sud de país, els nòmades Bakhtiari segueixen amb la seva forma de vida tradicional, sustentant la seva existència amb la recerca constant de pastures adequats per al seu bestiar.

En aquest viatge acompanyem un grup de nòmades en el seu trajecte de migració a través de les muntanyes del Zagros, caminant i acampant al costat d’ells durant 3 dies en els que podrem aprofundir en el seu estil de vida, tradicions, creences i en la seva particular forma d’entendre el seu entorn.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHRAN A bord
2 ARRIBADA A TEHRAN. VOL A AHVAZ – HAFT TAPPEH – SHUSHTAR E / D / S Guesthouse
3 SHUSHTAR – ESCALES DE DEZPART – CAMPAMENT DELS NÒMADES E / D / S Campament
4 TREKKING: EN RUTA AMB ELS NÒMADES E / D / S Campament
5 TREKKING: EN RUTA AMB ELS NÒMADES E / D / S Campament
6 TREKKING: EN RUTA AMB ELS NÒMADES. TRASLLAT A KHOUYEH E / D / S Casa Rural
7 KHOUYEH – SAR AGHA SEYYED – CHELGERD E / D / S Hotel
8 CHELGERD – ISFAHAN. VOLS DE TORNADA A CIUTAT D’ORIGEN E A bord
9 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Tehran
Sortida en vol regular amb destinació Tehran, amb connexió intermèdia. Nit a bord.

DIA 2.- Arribada a Tehran. Vol a Ahvaz – Haft Tappeh – Shushtar
Un vol d’hora al matí ens porta a Ahvaz. Recollida a l’aeroport i després de l’esmorzar, breu visita a Ahvaz i al riu Karoon abans d’emprendre un recorregut introductori per Shushtar. Després ens dirigim a Haft-Tappeh (lloc d’excavació, que consta de dotzenes de turons) i Tchogha-Zanbil (un ziggurat de l’era de la dominació elamita declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO). A la tarda, podem recórrer els molins d’aigua històrics de Shushtar. Dinar al tradicional Museu i Restaurant Mostofi. Nit a Shushtar.

DIA 3.- Shushtar – Escales de Dezpart – Trek fins al Campament dels Nòmades
Aquest matí conduïm cap al Pont Negin i la Cascada Shimbar. Dinar en una casa local, que és a més l’últim lloc on disposarem d’electricitat. Si hi ha temps, visitarem les Escales de Dezpart. A la tarda, tindrem una caminada de 3-4 hores per arribar a la carpa negra dels nòmades, enmig de la serralada del Zagros. Gaudirem de les vistes i el clima encantador per concloure la nit. Sota un cel estrellat, prendrem un sopar calent i pernoctarem en una acollidora tenda de campanya per reunir forces per a l’endemà, que és el dia en què comença el ‘Kucha’ (migració).

DIES 4 a 6. Trek: en ruta amb els nòmades. Trasllat a Khouyeh
Avui començarem la migració amb els nòmades. Es tracta de nòmades Bhakhtiari que viuen a les muntanyes del Zagros, i són uns dels que millor preserven les seves tradicions. Realitzen migracions estacionals cada any. Durant aquests dies viurem d’acord al seu estil de vida nòmada i primitiu, en una experiència molt especial per conèixer amb profunditat aquests pobles indígenes de l’Iran.

Durant 3 dies els acompanyem en la seva èpica migració a través de les cadenes muntanyoses del Zagros, realitzant un total de 42 km caminant. «Flexibilitat» és una paraula clau, ja que no hi ha un pla fix a causa de la rutina flexible dels nòmades, adaptada sempre al clima, als seus ramats i a les particularitats del grup.

En el sisè dia de viatge ens acomiadem dels nòmades per continuar la nostra aventura en direcció a un increïble poble de muntanya anomenat Khouye. Després de 3 dies de migració amb els nòmades, una còmoda i acollidora casa rural serà el nostre allotjament per a aquesta nit. Aquí som recompensats amb grans jardins fruiters i meravelloses cases antigues típiques de poble. Des d’aquí també tindrem vistes fabuloses a les muntanyes circumdants.

DIA 7.- Khouyeh – Sar Agha Seyyed – Chelgerd
Després de l’esmorzar explorarem el poble. Després d’acomiadar-nos de la nostra família amfitriona, anirem a un altre preciós poble històric: Sar Agha Seyyed. Aquí tenim l’oportunitat d’apreciar les vistes de les antigues cases, on el pati d’una és el sostre de l’altra. Durant més de milers d’anys, els nòmades s’han aturat en aquest poble en el seu camí cap a les pastures d’estiu o hivern. Caminarem durant 15 minuts i visitarem una mina de sal propera al poble. Després continuarem el nostre camí cap a Chelgerd, on ens allotjarem en un hotel i visitarem Koohrang Spring, el manantial més gran de l’Iran, tot i que molt poc visitat a causa de ser un lloc tan remot. Tornada per la nit a l’hotel de Chelgerd.

DIA 8.- Chelgerg – Isfahan (Aeroport)
Al matí visitem el manantial de Dimeh i la plana de les tulipes invertides de Kuhran, un paisatge bucòlic enmig de les dures muntanyes del Zagros. Després ens desplacem fins a Shahr-e Kord i a l’aeroport de Isfahan, punt final d’aquest recorregut.

DIA 9.- Vol Isfahan / Ciutat d’origen
Embarcament de matinada al vol de tornada a la nostra ciutat d’origen, amb connexió intermèdia. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en grup de 1 persona 1.345 €
Preu Base en grup de 2 persones 1.260 €
Preu Base en grup de 3 persones 1.215 €
Preu Base en grup de 4 persones 1.175 €
Suplement Setmana Santa Consultar
Suplement Guia Parla Hispana 220 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
GRUPS DE 1 A 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals. Tarifa sotmesa a disponibilitat en el moment d’efectuar la reserva.
Vol intern Tehran / Ahvaz.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle 4×4 segons programa.
Guia local de parla anglesa.
Allotjament en habitacions dobles en hotels, guesthouse i casa rural durant els dies previs i posteriors al trekking.
Allotjament en tendes de campanya durant el trekking.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Entrades als llocs a visitar.
Carta Invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Iran (75 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació