Amèrica del Sud
Destinació
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Situades entre Veneçuela i el Brasil, les tres Guaianes constitueixen avui dia un veritable enigma per a la major part de Sud-amèrica i del món sencer. Guyana, Surinam i la Guaiana Francesa, antigues colònies de Regne Unit, Holanda i França respectivament, han format un fort llaç amb el conjunt de les illes del Carib a causa de les seves diferències lingüístiques i culturals amb la resta de països d’Amèrica del Sud. Considerades com un gresol de cultures, en els seus petits territoris conviuen ètnies ameríndies amb comunitats d’origen asiàtic, europeu o africà. Paramaribo, capital de Surinam, és un perfecte exemple d’aquesta convivència on en una mateixa avinguda conviuen una mesquita, una sinagoga i una església protestant. A Guaiana, l’ambient del Carib anglosaxó es fusiona a la perfecció amb una forta presència indostaní, mentre que a la Guaiana Francesa es barregen set ètnies ameríndies majoritàries amb una gran influència brasilera, peruana i dominicana.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / GEORGETOWN
2 VOL GEORGETOWN / PN KAIETEUR / PARAMARIBO E Hotel
3 PARAMARIBO – BERG EN DAL E / D / S Lodge
4 BERG EN DAL – PARAMARIBO E / D Hotel
5 PARAMARIBO – CAYENA – KOUROU E Hotel
6 KOUROU – ILLES DE LA SALVACIÓ – KOUROU E Hotel
7 KOUROU – CENTRE ESPACIAL – PARAMARIBO E Hotel
8 PARAMARIBO E Hotel
9 VOL PARAMARIBO / CIUTAT D’ORIGEN E
10 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Georgetown
Inici del nostre viatge amb destinació a GEORGETOWN, capital de Guyana. Inicialment aquest país va ser una colònia holandesa fins que passo a mans britàniques des de l’any 1781 fins a la seva independència en 1966. En arribar ens instal·larem en un cèntric un hotel. Nit en hotel.

Dia 02 | Georgetown – Cataractes Kaieteur – Paramaribo
Després del desdejuni sortirem a recórrer el centre històric de GEORGETOWN, una ciutat que gràcies als seus dics i pòlders, es manté protegida de l’aigua perquè es troba sota el nivell de la mar. Alguns dels llocs que visitarem durant el matí són: la CATEDRAL DE ST. GEORGE, els JARDINS BOTÀNICS, el MERCAT STABROAK, la cabanya YUMA NAMA, el DIC o el MUSEU NACIONAL. A la tarda prendrem un vol de poc menys d’una hora en l’aeroport de Ogle que ens portarà fins al PARC NATURAL KAIETEUR. L’objectiu del vol és visitar les CATARACTES KAIETEUR. Aquesta impressionant cataracta, amb una altura quatre vegades superior a les del Niàgara, trenca de manera dramàtica el curs del RIU POTARO en el seu recorregut a través de la selva amazònica. Després de la visita ens traslladarem de nou a l’aeroport i prendrem un vol que ens portarà fins a PARAMARIBO, capital de Surinam. Nit en hotel.

Dia 03 | Paramaribo – Berg en Dal
Després del desdejuni sortirem en vehicles privats cap a l’interior de la selva a través d’una preciosa carretera de jungla. Quan arribem a la seva final, ens pujarem a uns pots i remuntarem el Riu Surinam fins a aconseguir una petita població de cultura cimarrona. Els cimarrones eren esclaus africans (o descendents d’aquests) que després d’escapar de l’esclavitud o concedir-se’ls la llibertat, van formar comunitats independents majoritàriament a l’interior de la selva. Sovint es van barrejar amb pobles indígenes americans creant d’aquesta manera les anomenades cultures criolles. Arribats a la nostra destinació, ens instal·larem còmodament en el nostre lodge i farem una passejada pel petit poble per a aprendre més sobre la forma de vida local i els seus costums. Nit en lodge.

Dia 04 | Berg en Dal – Paramaribo
Després del desdejuni sortirem a realitzar un recorregut a peu per la jungla acompanyats d’un guia que ens explicarà més sobre el dia a dia dels cimarrones, la fauna local i els usos medicinals que els donen a moltes de les plantes que recullen en la selva. De tornada al lodge, esmorzarem tranquil·lament i a continuació ens embarcarem de nou en la barca que ens portarà de tornada a la capital navegant pel riu Surinam. Ens instal·larem a l’hotel i tindrem la resta de la tarda lliure per a sortir a passejar. Nit en hotel.

Dia 05 | Paramaribo – Caiena – Kourou
Després del desdejuni ens dirigirem cap a la frontera amb la Guaiana Francesa on realitzarem els tràmits d’entrada a aquest departament d’Ultramar francès. Res més travessar el riu Maroni, ens detindrem en ST. LAURENT-DU-MARONI per a visitar el CENTRE DE TRANSPORTACIÓ, una important presó que va funcionar des de 1858 fins a 1946, i a la qual arribaven els presoners procedents de França. En aquest lloc, els reus esperaven el seu trasllat final cap a una presó de màxima seguretat situada a les Illes de la Salvació, a uns onze quilòmetres de la costa. Entre els hostes més famosos de la penitencieria destaca Papillon, un estafador acusat d’un crim que no va cometre, que va aconseguir escapar de l’illa de forma gairebé miraculosa, i que va narrar la seva aventura en un llibre que anys més tard va ser portat al cinema. Després de la visita continuarem cap a la ciutat de CAYENNE, capital de la Guaiana Francesa, on farem un recorregut pel seu centre històric per a admirar la seva arquitectura colonial. Després del recorregut ens dirigirem cap a KOUROU on ens instal·larem a l’hotel. Nit en hotel.

Dia 06 | Kourou – Illes de la Salvació – Kourou
Al matí ens traslladarem al port de KOUROU on ens embarcarem en un catamarà amb el qual ens dirigirem cap a les ILLES DE LA SALVACIÓ, conegudes en francès com ÎLES DU SALUT. Aquest grup d’illes format per l’ILLA DEL DIABLE, l’ILLA REAL i l’ILLA ST. JOSEPH, van ser utilitzades com a colònia penal de França des de 1858 fins a 1946, guanyant-se una forta reputació per la duresa i brutalitat amb la qual tractaven als presoners. Henri Charrière, el presoner condemnat a cadena perpètua i conegut com Papillon, relata en les seves memòries els nombrosos intents de fugida al llarg dels nou anys que va passar en el lloc, fins que finalment va aconseguir escapar de la pitjor de les illes, la del Diable. Durant la jornada podrem visitar les illes Real i St. Joseph, mentre que la del Diable sol la podrem observar a poca distància des de la mar sense desembarcar en ella. De tornada al continent ens instal·larem de nou en Kourou i tindrem la resta de la tarda lliure. Nit en hotel.

Dia 07 | Kourou – Paramaribo
Després del desdejuni sortirem en direcció al GUYANA SPACE CENTER, el port espacial usat principalment per l’Agència Espacial Europea. Gràcies als escassos sis-cents quilòmetres que la separen de l’equador, la seva posició és immillorable de cara al llançament d’òrbites de qualsevol inclinació. Des d’aquest lloc es llancen les missions dels coets europeus Ariane i Vega, i des d’octubre de 2011 també alguns coets Soyuz com a part d’un acord entre Rússia i l’Agència Espacial Europea. Durant el recorregut de tres hores, veurem les plataformes de llançament, la sala de monitoratge i l’interessant museu espacial. Després de la visita iniciarem el nostre camí de tornada cap a la ciutat de Paramaribo. Nit en hotel.

Dia 08 | Paramaribo
Avui realitzarem un recorregut per la capital de Surinam visitant el seu centre històric, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que data dels segles XVII i XVIII. Durant el recorregut visitarem el PASSEIG MARÍTIM, la PLAÇA DE LA INDEPENDÈNCIA, el MERCAT LOCAL, la CATEDRAL DE SANT PERE I SANT PAU, PALM GARDEN o la MESQUITA KEIZERSTRAAT. A continuació visitarem una antiga plantació de cafè reconvertida en un parc natural on realitzarem albiraments de vida silvestre. L’última activitat del dia serà un recorregut al capvespre pel RIU SURINAM, on no resultarà difícil veure els famosos dofins roses de l’Amazones. Nit en hotel.

Dia 09 | Vol Paramaribo / Ciutat d’origen
Aprofitarem les nostres últimes hores al país per a recórrer una mica més el centre de la ciutat. A l’hora concertada ens traslladarem a l’aeroport on prendrem el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 10 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a la Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 3.990 €
Taxes Aèries (Aprox.) 345 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals i domèstics segons programa.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport en vehicle privat per a les visites durant la ruta. En la visita al Centre Espacial s’utilitzarà vehicle compartit.
Trasllats en canoa pel riu Surinam.
Entrades al PN Kaieteur, Centre de Transportació de St. Laurent-du-Maroni i al Centre Espacial de Kourou.
Totes les activitats i visites indicades al programa.
Taxes a comunitats locals.
Guia de parla anglesa durant la ruta.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat de Surinam (40 USD).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i activitats no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari