Europa
Destinació
9 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

De nord a sud, gaudirem de diverses jornades de senderisme en unes de les muntanyes més verges d’Europa, sense deixar de banda la faceta cultural del país. La naturalesa, la vida rural, les ciutats Patrimoni de la Humanitat, l’arqueologia i fabulosos pobles de costa seran els protagonistes del nostre viatge. Un còctel d’ingredients que ens farà tenir una visió més àmplia d’aquest desconegut país d’Europa. Albània s’obre per ensenyar-nos els seus tresors naturals i culturals.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A SETEMBRE 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A TIRANA. TRASLLAT A THETH S Casa local
2 THETH E / D / S Casa local
3 THETH – VALBONE E / D / S Casa local
4 VALBONE E / D / S Casa local
5 VALBONE – TIRANA E / D / S Hotel
6 TIRANA – DURRES – APOLLONIA – PN LLOGARA E / D / S Hotel
7 PN LLOGARA – GJIROKASTER E / D / S Hotel
8 GJIROKASTER – BERAT E / D / S Hotel
9 BERAT – TIRANA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- ARRIBADA A TIRANA. TRASLLAT A THETH
Arribada a l’aeroport de Rinas i trasllat per carretera cap a les muntanyes del nord, on es desenvoluparà la primera part del nostre viatge.
Després de passar per la ciutat de Shkodër, la capital del nord del país i situada a la vora del llac més gran dels Balcans, continuarem per carreteres de muntanya fins arribar a la petita localitat de Theth, situada al parc nacional homònim. Disposarem de la tarda lliure per aclimatar-nos i inspeccionar aquest bell poble de muntanya. Allotjament i sopar en casa local.

DIA 2.- THETH
Esmorzar i sortida d’hora per fer un trekking des de Theth. Visitarem la cascada de Grunas, una de les més altes d’Albània (30 m), el poblet de Nderlysa i Blue eye; un manantial que com el seu nom indica té un color blau impressionant (possibilitat de banyar-nos).
Dinar en un pintoresc local de muntanya i tornada en vehicle a Theth per visitar el poble. Destaca especialment l’església, la torre d’enclaustrament i la casa de la família Borshi (segle XVIII), que alberga avui dia el museu etnogràfic. A la tarda, tornada a la guesthouse per sopar i descansar.

DIA 3.- THETH – VALBONË
Esmorzar i inici de l’ascensió a la collada de Valbonë. Ens endinsarem en un frondós bosc de faigs que ens alleujarà de la calor durant l’ascens. Esmorzarem en arribar a la collada i més endavant iniciarem el descens tenint sempre a la vista el Maja Jezercës, el cim més alt dels Alps Dinàrics, que ens custodiarà fins arribar a Rrogam, un petit poblet on aprofitarem per refrescar-nos. Continuació en vehicle fins al nostre allotjament a Valbonë.

DIA 4.- VALBONË
Sortida des de Valbonë cap a la localitat de Çerem, a la vall del costat. El recorregut serà a través de zones boscoses de la gola del riu Çerem. A l’arribada coneixerem aquest poble de pastors, habitat només els mesos d’estiu, i esmorzarem amb una de les famílies locals. Més tard tornarem en vehicle fins al nostre allotjament a Valbonë.

DIA 5.- ​​VALBONË – TIRANA
Al matí trasllat en vehicle fins a Fierzë, on prendrem un ferry per gaudir d’una relaxant i espectacular travessa de tres hores al llarg del Llac Koman. Farem una parada a la localitat de Krujë, famosa pel seu mercat local, i que va ser la capital d’Albània en l’antiguitat, a més del bressol de l’heroi nacional Gjergj Kastrioti Skënderbej.

Dinar de camí a Tirana. Gaudirem de temps lliure per visitar la capital cultural d’Albània. Podrem caminar pels carrers empedrats del centre històric que conserven el seu sabor oriental, visitar les seves principals mesquites, l’antic pont de pedra, les esglésies cristianes, la Plaça Skanderberg, la torre del rellotge, l’antic barri burgès de Blloku (on vivia l’elit comunista), etc. També podrem relaxar-nos en els seus cafès o bé descobrir la seva agitada vida nocturna. Nit en hotel cèntric.

DIA 6.- TIRANA – DURRES – APOLLONIA – PN LLOGARA
En aquesta jornada passarem per algunes localitats costaneres. La primera parada serà Durrës, la segona ciutat més poblada i el centre més antic, econòmic i històric del país. La ciutat va ser fundada pels colons grecs de Corint i Corfú amb el nom de Epidamnos i posteriorment va formar part de l’Imperi Romà. Durrës conserva un amfiteatre la construcció del qual va començar sota el mandat de l’emperador Trajà i constitueix l’atracció més important de la ciutat. Visitarem l’amfiteatre romà i la seva zona portuària.

La següent parada del nostre recorregut serà a Apollonia, la que va ser assentament de il·liris, grecs i romans. Es tracta d’una de les ciutats clàssiques més importants, sens dubte una de les joies arqueològiques d’Albània.
Després de la visita continuem el nostre camí per arribar a Vlorë, situada al centre de la badia homònima. Aquí farem una parada per descansar. Finalment arribarem a Llogara, un port de muntanya amb espectaculars vistes al mar Adriàtic.

DIA 7.- PN LLOGARA – GJIROKASTËR
Esmorzar i sortida per fer una caminada pel Parc Nacional de Llogara. El recorregut fins a la collada de Thelle ens proporcionarà unes magnífiques vistes del mar Jònic i l’Adriàtic, així com de l’illa grega de Corfú.
Després ens desplaçarem cap a Gjirokastër, construïda pels grans terratinents entre els segles XVII i XIX, al voltant de l’antiga ciutadella. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, Gjirokastër és una de les ciutats otomanes millor conservades del món. La ciutat, amb una arquitectura otomana típica dels Balcans, es caracteritza per les cases torre de tres plantes, denominades en turc Kulla (torre), algunes d’elles amb decoració i ornamentació interior. Abans d’abandonar la costa podrem gaudir d’un bany a les platges de la zona.

DIA 8 – GJIROKASTËR – BERAT
Després de l’esmorzar visitarem la fortalesa de Gjirokastër, el basar, el centre històric amb la seva imponent ciutadella i les seves cases tradicionals. Continuem el nostre recorregut en direcció a Berat, l’anomenada “ciutat de les mil finestres”, també declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Com Gjirokastër, posseeix un marcat estil otomà i es troba en molt bon estat de conservació. Visita del castell per contemplar el capvespre amb una gran panoràmica de la ciutat.

DIA 9.- BERAT – TIRANA. TRASLLAT A L’AEROPORT
Esmorzar a l’hotel i trasllat cap a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 12 persones 1.055 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.120 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.270 €
Suplement Habitació Individual 240 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat durant tota la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia de parla hispana durant tota la ruta.
Mules para carregar l’equipatge durant el trekking.
Excursions i visites descrites a l’itinerari.
Entrades als llocs a visitar: amfiteatre de Durres, Apollonia, casa tradicional i castell de Gjirokaster, castell de Berat, etc.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació