Europa
Destinació
10 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Un viatge que ens descobreix l’Albània Clàssica, amb els seus monuments Patrimoni de la Humanitat, el recòndit nord de Grècia amb els seus parcs nacionals i les muntanyes Pindos, a més de Macedònia amb el Llac Ohrid i les esglésies bizantines. La ruta combina visites amb algunes caminades poc exigents com la impressionant gola Vikos, en territori grec o la del poble de Elshani a Macedònia i els voltants de Metsovo.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
27 DES VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA – BERATI Hotel
28 DES BERATI – MONESTIR D’ARDENICA – PERMET E Hotel local
29 DES PERMET – ESGLÉSIA DE LEUSA – GJIROKASTER E Hotel
30 DES GJIROKASTER – MANANTIAL DEL OJO AZUL – BUTRINTO – IOANINNA E Hotel local
31 DES IOANINNA – GORGES DE VIKOS – ILLA DE IOANINNA E / S Hotel local
01 GEN IOANINNA – METSOVO – KASTORIA – KORÇA E Hotel
02 GEN KORÇA – MONESTIR DE SAN NAUM – OHRID E / D Hotel
03 GEN OHRID E Hotel
04 GEN OHRID – POBLE DE LIN – ELBASAN – TIRANA E Hotel
05 GEN VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

27 DES. Vol ciutat d’origen – Tirana. Trasllat a Berati (115 km)
Embarcament en vol a Tirana, arribada a l’aeroport i trasllat a Berati (1h 30 m) i allotjament. Coneguda com “la ciutat de les mil finestres”, ha estat declarada per la UNESCO patrimoni de la humanitat.
Visitarem els 3 barris històrics de la ciutat Mangalem, Gorica i Kalaja. Berati és un testimoni vivent de la coexistència de diverses comunitats religioses i culturals al llarg dels segles.

28 DES. Berati – Monestir de Ardenica – Përmet (185 km)
Esmorzar. Sortim cap a la regió de Përmet al sud d’Albània (3 hrs). Aturada en ruta al monestir de Ardenica (S.XIV), construït sobre les ruïnes de l’antic temple de la deessa grega de la caça Artemide. Entre fèrtils terres de cultius, travessades pel riu Vjosa, viatjem cap a Permet, regió muntanyosa del sud d’Albània els pics sobrepassen els 2.000 metres. En aquesta part, el riu obre estrets canons de gran bellesa paisatgística. La gola de Langarica és coneguda pel seu famós pont otomà i aigües termals. Als voltants del pont, s’han formant petites llacunes que ofereixen la possibilitat de banyar-se en ple hivern, amb una temperatura de l’aigua de 28-29º. Farem una caminada d’una hora, fins al remot poble de Benja, que sembla aturat en el temps. Allotjament a la localitat de Përmet, coneguda per la producció d’aiguardents i dolços de fruites.

29 DES. Permet – Església de Leusa – Ciutat otomana de Gjirokaster (63 km)
Després de l’esmorzar, des Përmet caminarem fins a la bella església de la Mare de Déu Leusa, construïda al segle XVIII que conté una rica decoració de frescos.
A continuació sortim cap a Gjirokaster (1:30 hrs), ciutat que encara conserva el seu aspecte otomà. Arribada a Gjirokaster i visita del centre històric, amb la seva imponent ciutadella i les seves cases tradicionals. Gjirokaster, construïda pels grans terratinents (S.XVII i XIX) al voltant de l’antiga ciutadella, va ser declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco i és una de les ciutats otomanes millor conservades.
La ciutat, amb una arquitectura otomana típica dels Balcans, es caracteritza per les cases-torre de tres plantes, denominades en turc Kulla (torre), algunes d’elles amb decoració i ornamentació interior. Allotjament en hotel.

30 DES. Gjirokaster – Manantial del Ojo Azul – Butrinto – (Frontera Grega) – Ioannina (185 km)
Esmorzar i sortida d’hora cap a l’extrem sud d’Albània direcció Butrinto (2 hrs), efectuant una parada al bell Manantial de l’ull blau.
Posteriorment seguim a Butrinto. Arribada i visita d’un dels conjunts monumentals i arqueològics més importants d’Albània declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco: l’acròpolis, el baptisteri, el teatre i la basílica paleocristiana.
Habitat des de temps prehistòrics, Butrinto va pertànyer successivament a grecs, romans, bizantins i venecians fins a finals de l’Edat Mitjana, en què va començar la seva decadència. En l’actualitat, es poden visitar les restes de les diferents èpoques. El passeig pel recinte dura unes 2 hrs.
Sortim cap a terres gregues. Tràmits fronterers. Continuació fins a Ioannina (2.30 hrs), la capital cultural i històrica de la regió d’Epiro construïda a la vora del llac Pamvotida amb els seus innombrables monuments d’influència otomana. En aquesta època de l’any Ioannina i els pobles voltants dels Pindos, sol ser una de les destinacions més populars entre els grecs per passar el Cap d’Any.

31 DES. Ioaninna – Gola Vikos – Illa de Ioannina (102 km)
Esmorzar. Ens traslladem a la recòndita regió de Zagorochoria per visitar la famosa gola de Vikos, un espectacular congost considerat un dels més profunds en el món, amb els seus 900 metres de profunditat. Farem una caminada de febrer 1 hrs amb vistes impressionants a la gola baixant fins al riu de Voidomatis amb les seves aigües de color turquesa. Tornem a Ioannina i coneixerem el seu immens casc antic, l’únic encara habitat a la Grècia continental, on al segle XIX vivia el famós Ali Pacha que va donar un impuls cultural a la ciutat. En vaixell ens traslladem fins a l’illa del llac de Ioannina amb les seves nombroses i precioses esglésies ortodoxes i cases de pissarra. Nit (Caminada: 3 hrs, – / + 300 m)

01 GEN. Ioannina -Metsovo (Grècia) – Kastoria – Korça (190 km)
Esmorzar. A través d’una autovia impressionant entre els muntanyes arribem a Metsovo (1 h), bonic poble del nord de Grècia amb les seves mansions de pissarra situat al massís muntanyenc de Pindos i conegut pel seu famós formatge fumat i pistes d’esquí. Allotjament.
Viatjem cap a Albània. Abans de creuar la frontera, coneixem Kastoria (1:30 hrs), bella població amb els seus carrers medievals d’influència otomana situada a la vora del llac Orestiada coneguda mundialment pel seu comerç de pell. Tràmits fronterers. Arribada a Korça (1:30 hrs), important centre cultural del sud-est del país envoltada per muntanyes elevades, els cims a l’hivern estaran cobertes de neu.
Visita de la ciutat amb el seu centre històric de cases elegants de principis del segle XX, Catedral ortodoxa i l’antic basar otomà, que antigament comptava amb al voltant de 1000 botigues. Allotjament a la regió de Korça, una destinació popular a Albània per a les festes de Cap d’Any per als albanesos.

02 GEN. Korça – (Macedònia) Monestir de Sant Naum – Ohrid (77 km)
Esmorzar i sortida cap a la República de Macedònia. Tràmits fronterers. Parada al Monestir de Sant Naum, on la seva església va ser construïda fa més de mil anys i les seves pintures són bellíssimes. Viatjem en vehicle cap al parc nacional de Galichica, situat entre els dos llacs més grans del país: el llac d’Ohrid i el llac de Prespa. Efectuarem una caminada (1,30 min) en els voltants del poble de Elsani, per un sender amb suaus pendents amb vistes al llac i petites poblacions als nostres peus. Dinar en una casa rural al poble de Elsani amb especialitats de la gastronomia local.
Seguim a Ohrid, ciutat a la vora de bell llac, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Allotjament.

03 GEN. Ohrid
Dia complet per conèixer el major centre turístic, cultural i espiritual de tota la República de Macedònia. Coneguda com el Jerusalem dels Balcans la ciutat alberga 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques, una per a cada dia de l’any.
Coneixerem la seva Antic Teatre, Plaosnik- la primera universitat eslava al segle IX, on Sant Climent d’Ohrid va crear l’alfabet ciríl·lic, l’Església de Santa Sofia construïda al segle XI, l’església de la Mare de Déu Perivlebtos amb els seus impressionants pintures medievals del Renaixement dels Paleólogos. Passeig en vaixell per les aigües cristal·lines del llac Ohrid.

04 GEN. Ohrid – Poble de Lin – Elbasan – Tirana (135 km)
Esmorzar i sortida cap a la frontera amb Albània. Tràmits fronterers. A pocs quilòmetres de la frontera es troba l’agradable poble de LIN, que ofereix unes boniques vistes al llac Ohrid, aquest cop des d’Albània. Seguim a Elbasan (1:30 hrs), petita ciutat, situada al centre d’Albània. Temps per conèixer la ciutadella de la ciutat construïda per Mehmet ‘El Conqueridor’ al segle XV que va servir com una caserna militar de l’exèrcit otomà. Seguim fins a Tirana (45 min), capital d’Albània. Arribada i visita de la ciutat coneixent el seu centre neuràlgic i els punts més emblemàtics com: plaça ‘Skanderbeg’ amb el seu mesquita del segle XVIII, la torre del rellotge del segle XIX, la gran avinguda ‘Màrtirs de la Nació’ i l’antic barri burgès ‘Blloku’ on va viure durant dècades l’elit comunista del país. Allotjament.

05 GEN. Tirana- vol a ciutat d’origen
Esmorzar i a l’hora acordada, trasllat a l’aeroport de Tirana i vol de tornada a ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 11 a 16 persones 1.320 €
En base a grup de 6 a 10 persones 1.480 €
Descompte 4 Primeres Inscripcions – 110 €
Suplement Habitació Individual 240 €
Taxes Aèries (Aprox.) 245 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Minibús o minivan pels trasllats especificats.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Visites i entrades als monuments descrits al programa.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Visites i excursions no mencionades com a incloses.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació