Europa
Destinació
9 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
Inclosos
Vuelos

Albània és el país més desconegut d’Europa, però a poc a poc comença a obrir-se i a ensenyar els seus tresors. A l’abril les muntanyes del nord segueixen cobertes de neu. Per tant, ens centrem en una ruta més cultural, amb caminades i visites a llocs declarats Patrimoni de la Humanitat, rics en cultura i arqueologia. Per completar el programa dediquem un dia a la veïna ciutat d’Ohrid, ja en territori de Macedònia.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA Hotel
2 TIRANA – PN DAJTI – KRUJA – BERAT E Hotel
3 BERAT – PN LLOGARA E Hotel
4 PN LLOGARA – CONJUNT ARQUEOLÒGIC DE BUTRINTO – GJIROKASTRA E Hotel
5 CIUTAT OTOMANA DE GJIROKASTRA – KORÇA E Hotel
6 KORÇA – MONESTIR DE SAN NAUM – OHRID E Hotel
7 OHRID – PN GALICHICA (MACEDÒNIA) E / D Hotel
8 OHRID – VEVCHANI – TIRANA E Hotel
9 VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Tirana
Sortida en vol cap a Tirana (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel.
Visita panoràmica de Tirana, la capital d’Albània, destacant el centre neuràlgic, on se situen els punts més emblemàtics de la ciutat, i on es troba la plaça Skanderbeg: la mesquita (segle XVIII), la torre de el rellotge (segle XIX), la gran avinguda ‘Màrtirs de la Nació’ i l’antic barri burgès de Blloku, on va viure durant dècades l’elit comunista de país.

DIA 2.- Tirana – PN Dajti – Kruja – Berat
Esmorzar. Al matí ascendim en telecabines a Dajti, que des dels 1000 metres ens obre unes meravelloses vistes de Tirana i tota Albània Central. Temps per fer una passejada per aquest parc.
Sortida cap a la població muntanyenca de Kruja, on coneixerem el seu basar otomà, la ciutadella i el Museu de Scanderbeg, heroi nacional albanès de segle XV que va combatre contra els turcs. Continuació cap a Berat, coneguda com ‘la ciutat de les mil finestres’, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

DIA 3.- Berat – PN Llogara
Esmorzar. Al matí visitarem els 3 barris històrics de la ciutat: Mangalem, Gorica i Kalaja. Berat és un testimoni vivent de la coexistència de diverses comunitats religioses i culturals al llarg dels segles. Coneixem la seva imponent ciutadella juntament amb el museu Onufri, amb les seves icones de segle XVI.
Continuació cap al Monestir de Ardenica, construït al segle XIII sobre les ruïnes d’un antic temple pagà dedicat a la deessa grega de la caça Artemis. Posteriorment viatgem cap al Parc Nacional de Llogara, amb les seves 1.000 hectàrees de superfície entre el mar Adriàtic i Jònic. A l’arribada farem una caminada de 1:30h per terrenys boscosos de pins silvestres i roures.

DIA 4.- PN Llogara – Conjunt arqueològic de Butrinto – Gjirokastra
Esmorzar i sortida cap a Saranda, seguint la carretera costanera, que ens delecta amb fantàstics paisatges sobre el mar. Arribada a Butrinto, considerat com un dels conjunts monumentals i arqueològics més importants d’Albània, i un dels reclams turístics més importants de país, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Visita de l’acròpolis, el baptisteri, el teatre grec i la basílica paleocristiana. La caminada pel recinte arqueològic dura aproximadament 2 hores. Continuació cap a Gjirokastra, que ha conservat de manera admirable l’aspecte de ciutat otomana.

DIA 5.- ​​Ciutat otomana de Gjrokastra – Korça
Esmorzar. Visitarem la imponent ciutadella de Gjrokastra, dominant el turó sobre la ciutat. Passejant pels seus estrets carrers visitarem per dins alguna de les seves cases otomanes en formes de torre, edificades en els segles XVIII i XIX, amb sostres de pissarra.

Seguim el nostre viatge cap a Korça, important centre cultural de sud-est de país. La carretera que travessa el sud-est d’Albània és lenta però paisatgística, passant per valls i muntanyes els cims nevats sobrepassen els dos mil metres. Parada en ruta a la localitat de Përmet, coneguda per la seva producció d’aiguardents i licors. Per un camí en suau ascens arribarem caminant fins a la bella església ortodoxa de Santa Maria de el segle XVIII. Posteriorment viatjarem a la gola de Langarica, un lloc bonic amb el seu famós pont otomà i aigües termals, que flueixen pels voltants de el pont i formen petits llacs on hi ha la possibilitat de prendre un bany; la temperatura de l’aigua es manté constant 28-29º C durant tot l’any. Arribada a Korça i allotjament.

DIA 6.- Korça – Monestir de Sant Naum – Ohrid
Esmorzar. Efectuem un passeig pel centre històric de Korça, ciutat de les serenates i de la primera cervesa albanesa. Visita del Museu Nacional d’Art Medieval que té alguns dels millors treballs d’iconografia a Europa i més enllà. Coneixerem la seva immensa catedral ortodoxa i l’antic basar otomà, un veritable encaix arquitectònic que al segle XIX comptava amb més de 1000 tendes.
Sortim cap a la República de Macedònia. Tràmits fronterers. Parada al monestir de Sant Naum; l’església va ser construïda fa més de mil anys i destaca per les seves pintures. Seguim cap a Ohrid, ciutat a la vora del bonic llac, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visita guiada de el centre turístic, cultural i espiritual de la República de Macedònia. Coneguda com el Jerusalem dels Balcans, la ciutat alberga 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques, una per a cada dia de l’any.
Coneixerem la seva Antic Teatre Romà, Plaosnik (la primera universitat eslava al segle IX, on Sant Climent d’Ohrid va crear l’alfabet ciríl·lic), l’Església de Santa Sofia etc.

DIA 7.- Ohrid – Parc Nacional de Galichica (Macedònia)
Sortida en vehicle cap al Parc Nacional de Galichica, situat entre els dos llacs més grans de país: el llac d’Ohrid i el llac de Prespa. Efectuarem una caminada per un sender que va baixant de 1400m a 900 m sobre el nivell de la mar, altura en la qual es troba el poble de Elsani. La caminada és d’unes 3 hores aprox. amb bones vistes de l’estany, muntanyes, boscos i petites poblacions al nostre camí. Dinar en una casa rural al poble de Elsani amb especialitats de la gastronomia local. A la tarda, tornada a Ohrid. Temps lliure.

DIA 8.- Ohrid – Vevchani – Tirana
Esmorzar. Abans de creuar la frontera per tornar a la veïna Albània, visitarem Vevchani, un agradable poble de muntanya amb 2000 habitants i nombroses deus. Amb la descomposició de l’antiga Iugoslàvia en els anys 90, com un intent d’atreure turisme, els habitants de la vila van votar a favor de crear una república independent, que és reconeguda només pels seus residents, que avui en dia té el seu propi passaport i encunyat seus propis bitllets. El poble és conegut pels seus nombrosos deus d’aigua. Coneixerem aquest bell poble efectuant una caminada per les seves fonts ascendint fins a l’església de Sant Salvador, que ofereix unes belles vistes del poble, del llac d’ Ohrid i de les muntanyes al voltant. El camí puja a través de boscos de faigs fins a l’església construïda al segle XVIII. El descens passa per un petit tram de pista i després boscos fins al poble de Vevchani. Tornada a terres albaneses, observant paisatges de muntanya i les seves petites poblacions al nostre pas. Continuació cap a Tirana. Arribada i allotjament.

DIA 9.- Vol Tirana / Ciutat d’origen
Esmorzar i a l’hora acordada, trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a Ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 16 persones 1.060 € 1.160 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.210 € 1.310 €
Taxes Aèries (Aprox.) 210 €
Suplement Habitació Individual 250 €
Habitació Compartida Garantida
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Minibús o Van pels trasllats a l’aeroport i els trajectes indicats.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Visites i entrades als monuments descrits a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Begudes i àpats no indicats com a inclosos.
Propines i extres personals.
Visites i excursions no mencionades com a incloses.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació