Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Albània és el país més desconegut d’Europa, però també un dels més interessants. Durant molts anys el país ha estat tancat per una dictadura comunista. A poc a poc Albània comença a obrir-se i a ensenyar els seus tresors. Proposem una ruta combinant senderisme pels aïllades valls alpines, amb visites a llocs protegits per la UNESCO, rics en cultura i arqueologia. Durant la ruta entrem a Kosovo i finalitzem a la veïna Macedònia.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE MAIG A OCTUBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA. TRASLLAT A BERATI Hotel
2 BERATI – RUÏNES D’APOLLONIA – PN DE LLOGARA E Hotel
3 PN DE LLOGARA – PLATJA DE GJIPE – BUTRINTO – GJIROKASTER E Hotel
4 GJIROKASTER – MONESTIR D’ARDENICA – KRUJA E Hotel
5 CASTELL I CIUTADELLA DE KRUJA – SHKODER – VALL DE THETH E / S Casa rural
6 VALL DE THETH. EXPLORACIÓ I CAMINADES E / D / S Casa rural
7 VALL DE THETH – SHKODER E Hotel
8 SHKODER – KOMAN. FERRY A FIERZE. ENTRADA A KOSOVO – MONESTIR DE DECANI – PRIZREN E Hotel
9 PRIZREN – SKOPJE – ENTRADA A MACEDÒNIA – OHRID E Hotel
10 OHRID – PN GALICHICA – OHRID E / D Hotel
11 OHRID – TIRANA E Hotel
12 VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Tirana. Trasllat a Berati
Sortida en vol amb destinació Tirana (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel en Berati (1,30 h), coneguda com “la ciutat de les mil finestres” i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Dia 02 | Berati – Ruïnes d’Apollonia – P.N de Llogara
Coneixerem Berati, viu testimoni de la coexistència de diferents comunitats religioses i culturals al llarg dels segles. Visitarem la ciutadella, encara habitada des del segle IV a.C i el museu d’Onufri, amb les seves icones del segle XVI. Viatgem cap a les ruïnes d’Apollonia, antiga colònia grega i romana fundada en el VI segle a.C. Va ser un important centre econòmic i cultural, on es formo el jove emperador romà Octavià August. La ciutat va ser abandonada a principis de l’Edat mitjana a causa d’un fort terratrèmol. Avui dia es poden veure restes de l’Odèon, Pòrtic, Teatre i el Monestir Medieval de Santa María que alberga en el seu interior el Museu Arqueològic. Continuació cap al Parc Nacional de Llogara. Abans d’arribar a l’hotel parada en alguna platja de l’Adriàtic per a banyar-nos.

Dia 03 | P.N de Llogara – Platja de Gjipe – Bertrol – Gjirokaster
Al matí sortida cap a Butrinto, seguint l’escarpada costa del Mar Jònic, amb vistes panoràmiques a les illes. Parada en una de les platges més famoses de la costa d’Albània, Gjipe. El camí baixa fins a la platja i dura uns 30 minuts. Temps per a donar-nos un bany, aquesta vegada en el Jònic. Arribem a Butrinto, un dels conjunts monumentals i arqueològics més importants d’Albània, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Destaca l’acròpoli, el baptisteri, el teatre i la basílica paleocristiana. Habitat des de temps prehistòrics, Butrinto va pertànyer successivament a grecs, romans, bizantins i venecians fins a finals de l’Edat mitjana, quan va començar la seva decadència. En l’actualitat, es poden visitar les restes de les diferents èpoques. Continuació fins a Gjirokaster, ciutat que encara conserva el seu aspecte otomà.

Dia 04 | Gjirokaster – Monestir d’Ardenica – Kruja
Després d’esmorzar, visita del centre històric, amb la seva imponent ciutadella i les seves cases tradicionals. Gjirokaster, construïda pels grans terratinents (segles XVII i XIX) al voltant de l’antiga ciutadella, va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i és una de les ciutats otomanes millor conservades. Amb una arquitectura otomana típica dels Balcans, es caracteritza per les cases-torre de tres plantes, denominades en turc kulla (torre), algunes d’elles amb decoració i ornamentació interior. Sortida posteriorment cap a la petita població de Kruja (3,30 h). Parada en ruta en el monestir d’Ardenica (segle XIV), construït sobre les ruïnes de l’antic temple de la deessa grega de la caça Artemisa.

Dia 05 | Kruja. Visita castell i ciutadella – Vall del Theth
Esmorzar i visita guiada de la ciutat medieval de Kruja, el basar i ciutadella d’influència otomanes, i el museu de Scanderbeg, heroi nacional del segle XV. Unes quatre hores per serpentejants carreteres de muntanya amb vistes espectaculars, ens porten fins a l’amagada vall de Theth, situada al cor dels Alps Albanesos, amb les seves cases alpines i teulades empinades. Sopar i nit en alberg de muntanya al poble de Theth.

Dia 06 | Vall del Theth. Exploració de la vall
Jornada dedicada a explorar l’amagada vall del Theth. Realitzarem una caminada pels voltants de Theth, coneixent els punts més emblemàtics del poble: l’església i la casa de família de Broshi construïda en el segle XVIII, que alberga avui dia el museu etnogràfic. Seguirem posteriorment cap a la cascada de Grumas una de les més altes a Albània (30 metres) i el poblet de Nderlysa. Tornada a Theth i sopar en l’alberg.

Dia 07 | Vall del Theth – Shkoder
Al matí efectuarem una caminada fins al famós manantial d’Ull Blau a Kaprea, lloc d’impressionant bellesa. Tornada a Theth i trasllat per carretera a Shkoder, el major centre catòlic i cultural del nord; una animada ciutat d’ambient agradable. Visita del centre històric amb les seves elegants cases del segle XIX.

Dia 08 | Shkoder – Koman. Ferri fins a Fierze – Entrada a Kosovo – Prizren
Sortida cap a Koman per a embarcar en ferri i travessar el llac fins al port de Fierze. Aquest espectacular trajecte discorre en aigües blaves flanquejades per un canó amb parets de més de 400 metres d’altura. El llac produeix tota l’energia elèctrica necessària en el nord d’Albània.
Trasllat en vehicle cap a Kosovo, el país més jove d’Europa, independitzat unilateralment l’any 2008. Tràmits fronterers abans d’arribar al Monestir de Decani (segle XIV), un dels més bells del país. Visita i sortida cap a Prizren, una agradable i animada ciutat de forta influència otomana. Temps per a fer un volt per la ciutat, considerada la capital cultural de Kosovo. Passeig pels carrers empedrats del centre històric que conserven el seu sabor oriental: Mesquita de Sinan Pasha (segle XVII), l’antic pont de pedra i les seves esglésies cristianes.

Dia 09 | Prizren – Entrada a Macedònia – Skopje – Ohrid
Sortim cap a la República de Macedònia, una de les antigues sis repúbliques que va pertànyer a Iugoslàvia. A pocs quilòmetres de la frontera es troba Skopje (a dues hores de Prizren), la capital del país. Visita de la Plaça Macedònia amb la seva immensa estàtua a Alexandre el Gran. Creuant el pont otomà sobre el riu Vardar, símbol de la ciutat, ens endinsem al barri antic de la ciutat de forta influència otomana. A continuació seguim entre valls i muntanyes per l’interior de Macedònia arribant a Ohrid (3 h), bella ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, situada a la vora del llac. Coneguda com el Jerusalem dels Balcans, alberga 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques.

Dia 10 | Ohrid – P.N Galichica – Ohrid
Visitarem a peu el barri antic de Ohrid: l’Església de Santa Sofia (segle XI), l’antic teatre del període hel·lenístic i les ruïnes de l’antiga Universitat de Sant Clement, fundador de l’escriptura eslava ciríl·lica en el segle IX. A continuació efectuarem un passeig en barques per les aigües blaves del llac d’Ohrid.
Trasllat en vehicle cap al Parc Nacional de Galichica, situat entre els dos llacs més grans del país: el llac d’Ohrid i el llac de Prespa. Efectuarem una caminada pels voltants del poble d’Elsani per un sender amb suaus pendents amb vista al llac, muntanyes, boscos i petites poblacions als nostres peus. Dinar en una casa rural al mateix poble amb especialitats de la gastronomia local. A la tarda tornada a Ohrid. Temps lliure i allotjament.

Dia 11 | Ohrid – Tirana
Esmorzar i tornada a Tirana, capital d’Albània (3 h).
Visita a peu del centre neuràlgic de la ciutat: la immensa plaça Skanderbeg, on se situen alguns dels monuments més importants com la Mesquita E’them Bey (segle XVIII), la torre del rellotge i el Museu Nacional d’Història. Seguim cap a l’avinguda dels Màrtirs de la Nació, l’antic barri burgès de Blloku (on vivia l’elit comunista) i els bulevards on es troben els ministeris, l’acadèmia de les arts i la Universitat. Temps lliure i allotjament.

Dia 12 | Vol Tirana / Ciutat d’origen
Temps lliure. A l’hora acordada trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol de tornada. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 16 persones 1.240 € 1.320 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.390 € 1.470 €
Taxes Aèries (Aprox.) 170 €
SUPLEMENTS
Suplement Sortida 8 Agost 160 €
Suplement Habitació Individual 230 €
Habitació Compartida ** Garantida
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
** NOTA: En aquest viatge si la reserva s’ha fet amb un mínim de 60 dies (Preu Base) i s’ha sol·licitat habitació a compartir, l’agència no aplicarà el suplement d’habitació individual, sempre que s’estigui disposat a compartir amb un home o dona indistintament. Les habitacions podran ser dobles o triples.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Ciutat d’origen / Tirana i tornada.
Minibús o Van pels trasllats d’aeroport i els trajectes per terra.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Excursions, visites i entrades als monuments descrits a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.