Europa
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Albània és el país més desconegut d’Europa, però també un dels més interessants. Durant molts anys el país ha estat tancat per una dictadura comunista. A poc a poc Albània comença a obrir-se i a ensenyar els seus tresors. Proposem una ruta combinant senderisme pels aïllades valls alpines, amb visites a llocs protegits per la UNESCO, rics en cultura i arqueologia. Durant la ruta entrem a Kosovo i finalitzem a la veïna Macedònia.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE MAIG A OCTUBRE 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA. TRASLLAT A BERATI Hotel
2 BERATI – RUÏNES D’APOLLONIA – PN DE LLOGARA E Hotel
3 PN DE LLOGARA – PLATJA DE GJIPE – BUTRINTO – GJIROKASTER E Hotel
4 GJIROKASTER – MONESTIR D’ARDENICA – KRUJA E Hotel
5 CASTELL I CIUTADELLA DE KRUJA – SHKODER – VALL DE THETH E / S Casa rural
6 VALL DE THETH. EXPLORACIÓ I CAMINADES E / D / S Casa rural
7 VALL DE THETH – SHKODER E Hotel
8 SHKODER – KOMAN. FERRY A FIERZE. ENTRADA A KOSOVO – MONESTIR DE DECANI – PRIZREN E Hotel
9 PRIZREN – SKOPJE – ENTRADA A MACEDÒNIA – OHRID E Hotel
10 OHRID – PN GALICHICA – OHRID E / D Hotel
11 OHRID – TIRANA E Hotel
12 VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA. TRASLLAT A BERATI
Sortida en vol amb destinació Tirana (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel a Berati (1,30 h), coneguda com “la ciutat de les mil finestres” i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

DIA 2.- BERATI – RUÏNES D’APOLLONIA PN DE LLOGARA
Esmorzar. Coneixerem Berati, testimoni de la coexistència de diferents comunitats religioses i culturals al llarg dels segles. Visitarem la ciutadella, encara habitada des del segle IV a.C i el museu d’Onufri, amb les seves icones de segle XVI. Viatgem cap a les ruïnes d’Apollonia, antiga colònia grega i romana fundada al VI segle a.C. Va ser un important centre econòmic i cultural, on es va formar el jove emperador romà Octavià August. La ciutat va ser abandonada a principis de l’edat mitjana a causa d’un fort terratrèmol. Avui dia es poden veure restes de l’Odèon, Pòrtic, Teatre i el Monestir Medieval de Santa Maria que alberga en el seu interior el Museu Arqueològic. Continuació cap al Parc Nacional de Llogara. Abans d’arribar a l’hotel parada a alguna platja de l’Adriàtic per donar-nos una capbussada.

DIA 3.- PN DE LLOGARA – PLATJA DE GJIPE – BUTRINTO – GJIROKASTER
Esmorzar. Al matí, sortida cap a Butrinto, seguint l’escarpada costa de la Mar Jònic, amb vista panoràmica sobre les illes. Aturada en una de les platges més famoses de la costa Jònica d’Albània, Gjipe. El camí baixa fins a la platja i dura uns 30 minuts. Temps per donar-nos un bany aquesta vegada en el Jònic. Arribem a Butrinto, un dels conjunts monumentals i arqueològics més importants d’Albània declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco: l’acròpolis, el baptisteri, el teatre i la basílica paleocristiana. Habitat des de temps prehistòrics, Butrinto va pertànyer successivament a grecs, romans, bizantins i venecians fins a finals de l’Edat Mitjana, en què va començar la seva decadència. En l’actualitat, es poden visitar les restes de les diferents èpoques. Sortida cap a Gjirokaster (aprox. 01:30 h), ciutat que encara conserva el seu aspecte otomà.

DIA 4.- GJIROKASTER – MONESTIR D’ARDENICA – KRUJA
Després de l’esmorzar, visita del centre històric, amb la seva imponent ciutadella i les seves cases tradicionals. Gjirokaster, construïda pels grans terratinents (segles XVII i XIX) al voltant de l’antiga ciutadella, va ser declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco, i és una de les ciutats otomanes millor conservades. La ciutat, amb una arquitectura otomana típica dels Balcans, es caracteritza per les cases-torre de tres plantes, denominades en turc Kulla (torre), algunes d’elles amb decoració i ornamentació interior. Sortida posteriorment cap a la petita població de Kruja (3.30 hrs). Aturada en ruta al monestir d’Ardenica (segle XIV), construït sobre les ruïnes de l’antic temple de la deessa grega de la caça Artemisa.

DIA 5.- ​​KRUJA – CASTELL I CIUTADELLA DE KRUJA – VALL DE THETH
Esmorzar i visita guiada de la ciutat medieval de Kruja, basar i ciutadella d’influència otomanes i museu de Scanderbeg, heroi nacional de segle XV. Unes quatre hores per serpentejants carreteres de muntanya amb vistes espectaculars, ens porten fins l’amagat vall de Theth, al cor dels Alps Albanesos, amb les seves cases alpines i teulades costeruts. Sopar i nit en alberg de muntanya al poble de Theth.

DIA 6.- VALL DE THETH. EXPLORACIÓ DE LA VALL
Jornada dedicada a explorar l’amagat vall de Theth. Farem una caminada pels voltants de Thethi, coneixent els punts més emblemàtics de la vila: l’església i la casa de la família Borshi construïda al segle XVIII, que alberga avui en dia el museu etnogràfic. Seguirem posteriorment cap a la cascada de Grumas, una de les més altes a Albània (30 metres) i el poblet de Nderlysa. Tornada a Theth.

DIA 7.- VALL DE THETH – SHKODER
Esmorzar. Al matí farem una caminada d’aproximadament 2 hores fins al famós manantial de l’Ull Blau a Kaprea, lloc d’impressionant bellesa. Tornada a Theth i trasllat per carretera a Shkoder, el centre catòlic i cultural de nord; una animada ciutat d’ambient agradable. Visita del centre històric amb els seus elegants cases de segle XIX.

DIA 8.- SHKODER – KOMAN. FERRY A FIERZE – ENTRADA A KOSOVO – PRIZREN
Sortida cap a Koman per embarcar en ferri i creuar el llac fins al port de Fierze.
Aquest espectacular trajecte (2,30 h aprox.), Discorre en aigües blaves flanquejades per un canó amb parets de més de 400 metres d’altura. El llac produeix tota l’energia elèctrica necessària al nord d’Albània.

Trasllat en vehicle cap Kosovo, el país més jove d’Europa, independitzat unilateralment el 2008, tràmits fronterers abans d’arribar a el Monestir de Decani (segle XIV), un dels més bells de país. Visita i sortida cap a Prizren, una agradable i animada ciutat de forta influència otomana, amb les seves nombroses mesquites i esglésies cristianes.

Temps per fer una volta per la ciutat, considerada la capital cultural de Kosovo. Passeig pels carrers empedrats de centre històric que conserven el seu sabor oriental: Mesquita de Sinan Pasha (segle XVII), l’antic pont de pedra i les seves esglésies cristianes.

DIA 9 – PRIZREN – ENTRADA A MACEDÒNIA – SKOPJE – OHRID
Esmorzar. Sortim cap a la República de Macedònia, una de les antigues sis repúbliques que va pertànyer a Iugoslàvia. A pocs quilòmetres de la frontera es troba Skopje (2 h de Prizren), capital de país. Visita de la Plaça Macedònia amb la seva immensa estàtua a Alexandre el Gran. Creuant el pont otomà sobre el riu Vardar, símbol de la ciutat, ens endinsem a el casc antic de la ciutat de forta influència otomana.

A continuació seguim entre valls i muntanyes per l’interior de Macedònia arribant a Ohrid (3 h), ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, situada a la vora del llac. Coneguda com el Jerusalem dels Balcans, alberga 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques.

DIA 10 – OHRID – PN DE GALICHICA – OHRID
Esmorzar. Visitarem a peu el nucli antic d’Ohrid: l’Església de Sta. Sofia (segle XI), l’antic teatre del període hel·lenístic i les ruïnes de l’antiga Universitat de Sant Climent, fundador de l’escriptura eslava ciríl·lica al segle IX.
A continuació farem un passeig en barquetes per les aigües blaves del llac d’Ohrid. Viatjarem en vehicle cap al Parc Nacional de Galichica, situat entre els dos llacs més grans de país: el llac d’Ohrid i el llac de Prespa. Efectuarem una caminada pels voltants de la vila d’Elsani per un sender amb suaus pendents amb vistes al llac, muntanyes, boscos i petites poblacions als nostres peus. Dinar en una casa rural al poble d’Elsani amb especialitats de la gastronomia local. A la tarda retorn a Ohrid. Temps lliure.

DIA 11 – OHRID – TIRANA
Esmorzar. Tornarem a Albània i viatjarem cap a Tirana, capital d’Albània (3 h). Visita a peu del centre neuràlgic de la ciutat: la immensa plaça Skanderbeg, on se situen alguns dels monuments més importants com la Mesquita E’them Bey (segle XVIII), la torre del rellotge i el Museu Nacional d’Història. Seguim cap a l’avinguda dels Màrtirs de la Nació, l’antic barri burgès de Blloku (on vivia l’elit comunista) i els bulevards on es troben els ministeris, l’acadèmia de les arts i la Universitat. Temps lliure.

DIA 12 – VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN
Temps lliure. A l’hora acordada trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a Ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 16 persones 1.240 € 1.320 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.390 € 1.470 €
Taxes Aèries (Aprox.) 210 €
Suplement Habitació Individual 230 €
Habitació Compartida Garantida
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Minibús o Van pels trasllats de l’aeroport i per terra.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Excursions, visites i entrades als monuments descrits.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació