Europa
Destinació
13 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Albània és el país més desconegut d’Europa, però també un dels més interessants. Durant molts anys el país ha estat tancat per una dictadura comunista. A poc a poc Albània comença a obrir-se i a ensenyar els seus tresors. Proposem una ruta combinant caminades pels parcs naturals de la regió, amb visites a llocs protegits per la UNESCO, rics en cultura i arqueologia. Durant la ruta entrem a Kosovo i explorem la veïna Macedònia.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’OCTUBRE A NOVEMBRE 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIRANA Hotel
2 TIRANA – ELBASAN – KORÇË E Hotel
3 KORÇË – MONESTIR SAN NAUM (MACEDONIA) – OHRID E Hotel
4 OHRID – ELSHANI – OHRID E / D Hotel
5 OHRID – VEVCHANI – P.N. DE MAVROVO E / S Hotel
6 P.N. DE MAVROVO – SKOPJE – PRIZREN (KOSOVO) E Hotel
7 PRIZREN – SHKODËR – KRUJA E Hotel
8 KRUJA – DURRES – MONESTIR D’ARDENICA – BERATI E Hotel
9 BERATI – P.N. DE LLOGARA E Hotel
10 P.N. DE LLOGARA – BUTRINTO – GJIROKASTER E Hotel
11 GJIROKASTER – P.N. KARAVASTA – TIRANA E Hotel
12 TIRANA. VISITES E Hotel
13 VOL TIRANA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Tirana
Sortida en vol amb destinació Tirana (connexions intermèdies). Arribada a l’aeroport i trasllat a l’hotel.

Dia 02 | Tirana – Elbasan – Korçë
Esmorzar. Avui sortirem aviat cap a la ciutat de Korçë, passant pel camí per pobles importants d’Albània, com Elbasan i Pogradec. Parada en Elbasan per a conèixer el centre de la ciutat, que va tenir un paper important durant la dictadura albanesa. Després de la visita, continuem cap a Korçë. Una vegada allí, passejarem pel centre històric de Korça, ciutat de les serenates i de la primera cervesa albanesa. Visitarem del Museu Nacional de l’Art Medieval que té alguns dels millors treballs d’iconografia a Europa. Coneixerem la seva immensa catedral ortodoxa i antic basar otomà, que en el segle XIX comptava amb més de 1000 botigues.

Dia 03 | Korçë – Monestir Sant Naum (Macedònia) – Ohrid
Esmorzar. Sortim cap a la República de Macedònia, una de les antigues sis repúbliques que va pertànyer a Iugoslàvia.
Tràmits fronterers. Parada en el monestir de San Naum, construït fa més de mil anys. Després de la visita, continuem cap a Ohrid, ciutat a la vora de bell llac, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visita de la ciutat, coneguda com el Jerusalem dels Balcans per albergar 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques, una per a cada dia de l’any. Coneixerem el seu antic Teatre Romà, la universitat on Sant Clement de Ohrid va crear l’alfabet ciríl·lic, l’església de Santa Sofía, entre altres.

Dia 04 | Ohrid – Elshani – Ohrid
Esmorzar. Avui ens dirigim al Parc Nacional de Galichica, situat entre els dos llacs més grans del país: el llac de Ohrid i el llac de Prespa. Efectuarem una caminada per una sendera que va baixant de 1400m a 900 m sobre el nivell de la mar, altura en la qual es troba el poble de Elshani. La caminada és d’unes 3 hores aprox. amb bones vistes del llac, muntanyes, boscos i petites poblacions al nostre camí. Esmorzar en una casa rural al poble de Elshani amb especialitats de la gastronomia local. A la tarda, tornada a Ohrid. Temps lliure.

Dia 05 | Ohrid – Vevchani – P.N. de Mavrovo
Esmorzar i sortida cap a Vevchani, un agradable poble de muntanya en un entorn natural privilegiat, amb nombroses deus. Amb la descomposició de l’antiga Iugoslàvia en els anys 90, en un intent d’atreure turisme, els habitants del poble van votar a favor de crear una república independent, que avui és reconeguda només pels seus residents, però té fins i tot el seu propi passaport i encunyen la seva pròpia moneda. Coneixerem aquest bell poble i el seu entorn, efectuant una caminada per les seves deus, ascendint per una sendera a través d’un bosc de fajos, fins a arribar a l’església de San Salvador que ofereix unes belles vistes al poble, al llac Ohrid i a les muntanyes al voltant. El descens passa per un petit tram de pista i després boscos fins al poble de Vevchani. Abans d’arribar al Parc Nacional de Mavrovo parada en ruta en el Monestir de Sant Joan Bigorski, construït en el segle XI que destaca pel seu iconostasi, una veritable obra d’art tallada en fusta. Arribada a Mavrovo i allotjament.

Dia 06 | P.N. de Mavrovo – Skopje – Prizren (Kosovo
Comencem el dia realitzant una caminada al parc nacional (aprox 2h) amb vista enormes muntanyes al voltant de Mavrovo. Per la situació del parc, depenent del mes de l’any, podríem trobar neu en les senderes. En funció de l’estat de les senderes es realitzarà l’una o l’altra ruta.
Sortida posteriorment cap a Skopje, capital de Macedònia. Una ciutat nova, amb les seves nombroses estàtues per tota la plaça principal. Visita de la plaça amb la seva immensa estàtua d’Alexandre el Magne, la casa memorial de Mare Teresa de Calcuta i els edificis culturals més importants del país com el teatre nacional i l’estadi principal. Creuant el pont otomà sobre el riu Vardar, símbol de la ciutat, ens endinsem al barri antic, de forta influència otomana. Després de la visita sortirem cap a Kosovo, el país més jove d’Europa. Tràmits fronterers i arribada a Prizren, una agradable ciutat de forta influència otomana, amb nombroses mesquites i esglésies cristianes. Temps per a fer un volt per la ciutat, considerada la capital cultural de Kosovo. Passeig pels carrers empedrats del centre històric que conserven el seu sabor oriental: mesquita de Sinan Pasha (segle XVII), l’antic pont de pedra i les seves esglésies cristianes.

Dia 07 | Prizren – Shkoder – Kruja
Després d’esmorzar, tornem a Albània fins a arribar a Shkoder, el major centre catòlic i cultural del nord del país. Visita del centre històric amb elegants cases del segle XIX. Seguim cap a Kruja, població medieval al peu de la muntanya, centre de la resistència anti otomana a la fi de l’Edat mitjana. Visita de l’antic basar i de la ciutadella on va viure l’heroi nacional d’Albània del segle XV juntament amb el museu dedicat a ell.

Dia 08 | Kruja – Durres – Monestir de Ardenica – Berati
Esmorzar. Al matí efectuarem una caminada d’aproximadament 2 hores fins a la famosa deu d’Ull Blau en Kaprea, lloc d’impressionant bellesa. Tornada a Theth i trasllat per carretera a Shkoder, el major centre catòlic i cultural del nord; una animada ciutat d’ambient agradable. Visita del centre històric amb les seves elegants cases del segle XIX.

Dia 09 | Berati – P.N. de Llogara
Iniciem la visita de Berati. Al matí visitarem els 3 barris històrics de la ciutat; Mangalem, Gorica i Kalaja. Berati és un testimoniatge vivent de la coexistència de diverses comunitats religioses i culturals al llarg dels segles. Coneixem la seva imponent ciutadella juntament amb el museu ’Onufri’, amb icones del segle XVI. Continuació cap al Monestir de Ardenica, construït en el segle XIII sobre les ruïnes d’un antic temple pagà. Posteriorment viatgem cap al P.N. de Llogara, passant per Vlora. Efectuarem una caminada d’1.30 hrs per terrenys boscosos de pins silvestres i roures.

Dia 10 | P.N. de Llogara – Butrinto – Gjirokaster
Esmorzar i sortida cap a Saranda, seguint la carretera costanera, amb fantàstics paisatges sobre la mar. Arribada a Butrinto, considerat com un dels conjunts monumentals i arqueològics més importants d’Albània, i passa per ser un dels reclams turístics més importants del país, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visitem l’acròpoli, el baptisteri, el teatre grec i la basílica paleocristiana. La visita pel recinte arqueològic dura aproximadament 2 hores. Continuació cap a Gjirokaster, també declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que ha conservat de manera admirable l’aspecte de ciutat otomana.

Dia 11 | Gjirokaster – P.N. Karavasta – Tirana
Avui comencem el dia amb la visita de la ciutadella de Gjirokaster, que domina el pujol sobre la ciutat i que avui dia conserva objectes importants per a la història albanesa. Passejant pels seus estrets carrers visitarem per dins alguna de les seves cases otomanes en formes de torre edificades en els segles XVIII i XIX amb els seus característics sostres de pissarra.
Continuació cap al Parc Natural de Karavasta, situat en la costa occidental de l’Adriàtic, aquesta gran reserva de naturalesa verge, densos boscos de pins i pantans, acull el major nombre d’ocells en tota Albània, en particular del pelicà cresp. Efectuarem una caminada (1 hora aprox.) per l’interior del parc. Posteriorment seguim cap a Tirana.

Dia 12 | Tirana. Visites
Avui sortirem per a visitar Tirana, la capital del país. Iniciarem el dia pujant a la muntanya Dajti, a 1000 metres d’altura, on obtindrem unes meravelloses vistes de Tirana i tota Albània Central. Temps per a fer una passejada per aquest Parc Nacional. Visita d’un de les construccions més famoses del comunisme d’Albània, convertit avui dia en un museu interessant i curiós.
Tornada al centre de la ciutat per a realitzar la visita panoràmica de Tirana, visitant el centre neuràlgic de la capital d’Albània on se situen els punts més emblemàtics de la ciutat com: plaça ‘Skanderbeg’ amb la seva mesquita del segle XVIII, la torre del rellotge del segle XIX, la gran avinguda ‘Màrtirs de la Nació’ i l’antic barri burgès ‘Blloku’ on va viure durant dècades l’elit comunista del país.

Dia 13 | Vol Tirana / Ciutat d’origen
A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen (connexions intermèdies). Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 16 persones 1.260 € 1.340 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.410 € 1.490 €
Suplement Habitació Individual 230 €
Taxes Aèries (Aprox.) 210 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Minibús o Van pels trasllats de l’aeroport i per terra.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Excursions, visites i entrades als monuments descrits.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació